БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-6

• 22 926
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Надявам се, като проходи да не качва толкова много, но според педиатърката от млякото е.

Не се притеснявай, няма за какво  Hug Качването е до време, после спират.  Simple Smile

# 721
Искам да попитам дали някой е захранил бебето си с пъпеш?

Бебчо скоро ще навърши 5 месеца. Причината да го захраня сега е запек, който го мъчи.

До сега съм давала пюре от круша - сезонна и домашно приготвена.

Трети ден давам пъпеш - пасиран, става като шейк, който пие от биберона. Проблема е, че не знам дали от пъпеша вечер трудно заспива, леви се, плаче, буди се през нощта. Не знам на какво се дължи това - зъби или пъпеша? Как мислите? Пръстите му постоянно са в устата.

# 722
Мисля- зъби.

# 723
  • София
Зъби или колики.

# 724
Гита, колко много качва детето? И със сигурност яде точно толкова, от колкото има нужда. Това със стремглавото покачване на тегло и големите глави от АМ е мит. Не се хващайте за него.

Гита, на едно бебе не можеш да дадеш повече храна, отколкото то иска да поеме.

Точно това е и моето мнение.

Госпожо, благодаря ти за пояснението!  bouquet

# 725

Ако са колики нали би трябвало да се гърчи, да пръцка и т.н.
Тези симптоми ги няма.
Значи най-вероятно са зъби.

Благодаря за отговорите. Grinning

# 726
Ами ще ви кажа, но най-много беше качването 4-5 месец

кг - см

4470-54
 5130-56
 6170-62
 7600-67
 8230-68
 9110-72

# 727
9120, но детето е 72 см. Няма какво да те тревожи, за този ръст килограмите никак не са повече. Качва си абсолютно в норма и върви височка. И не качва повече от колкото трябва. Само така ти се струва, вероятно защото повечето деца на 6 месеца са по-дребни.

# 728
Примерила съм я със сантиметър - вече е 75-76 см, и аз мисля, че върви висока и това компенсира до известна степен кг.На 30 сме на ДК и ще знам колко е със сигурност.

# 729
  • на Русе
Как да пасирам кус-кус ? Embarassed Вчера дадох на Плазмон, но голямо плюене беше. Варих го 5мин, за да е по-кашав, но не се получи. newsm78

# 730
  • София
Аз съм мачкала. С пасатор би трябвало да стане.

# 731
  • Варна
Как да пасирам кус-кус ? Embarassed Вчера дадох на Плазмон, но голямо плюене беше. Варих го 5мин, за да е по-кашав, но не се получи. newsm78
Никак  Peace. Става на лепкава топка, ако го минеш с пасатора. Пробвай пак след време или с друга марка.

# 732
  • София

Просто не вари кус-кус. Вземи макарони или нещо друго.

# 733
Все тая. От нишестето при пасиране стават на топка.

# 734
  • София
Или гъста каша. Аз мачках кускуса, не че се раздробява много.

Общи условия

Активация на акаунт