Ей го - лятото дойде, МАРТенче ще ходи на море .

• 50 206
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
 И аз си мислех за нея тия дни newsm78 сега върнах назад постовете, тя е в 38г.с,11 дни до термин. Трябва да ражда съвсем скоро, ако не е вече родила. Чакаме новини и стискаме палци!

# 91
Ей, верно не й останало на angelfish! Shocked Колко бързо минава времето, като става въпрос за друг... Whistling
Аз днес изпратих Ели на море с баба и дядо. Една седмица ще сме младоженци с мъжо.kiss
Не знам дали ви се "похвалих", но съм с контракции и е ужасно. ooooh! Коремът ми става твърд като камък. Tired
От мен толкова! Naughty
Скорошно оздравяване на всички болни! Peace

# 92
  • Бургас
Добро утро от мен!
Моята щерка от 2 дни е на ясла.На гости ни дойдоха кумовете и сестрата на кумата със семейството си.Вчера си правихме разходки,че не ставаше за плаж и се отзовахме на летището да се снимаме със самолети,излезли извън употреба вече.Ето и няколко снимки:
http://prikachi.com/images/214/2307214y.jpg
http://prikachi.com/images/216/2307216E.jpg
http://prikachi.com/images/217/2307217s.jpg
http://prikachi.com/images/218/2307218w.jpg -тук сме с дъщеричката на кумата.
През цялото време се караха кой ще е до мен.Много са сладки.
Дано Ангелфиш се разпише скоро,за да каже как се развиват нещата при тях.
Енигмата,починете си хубаво!
Марги,какво става с вас?
Желая лек ден на всички!

# 93
Да, наистина angelfish трябва вече да се разпише и да каже, че е в очакване или да се похвали.
spirit, и ти си на финалната права. Стискаме палци всичко да мине като по вода!

Аз вече съм доста изморена, защото нощем Бояна ме държи до 4-5 часа будна, а сутрин Дея е на линия в 8. Заспивам когато и където мога, обикновено, когато седна на канапето.
На Дея варицелата мина леко, Слава Богу, не е вдигала висока температура и не я сърбяха пъпките. Да видим обаче ние как ще се оправим като ни дойде реда.
Почти сигурна съм, че Дея прихвана варицелата във Варна, на една много оживена детска площадка и много ме беше яд, че майката си е пуснала детето, на което пъпките бяха видими и което потвърди, че това е варицела,да си играе, там където има много деца. За това аз държах Дея затворена вкъщи, без никакви контакти и милото дете откачи. Аз се опитах да компенсирам липсата на социален живот и по цял ден измислям някакви развлечения и дейности за нас двете, като реших напълно да забравим за TV-то и мога спокойно да кажа, че е много изтощително да се опитваш да задържиш вниманието на двугодишно дете в продължение на 7-8 часа. До сега все комбинирахме заниманията така, че да излизаме или да гледа филмчета, но без тези две неща, доста й е скучно.

# 94
  • Тук и там
Привет на всички мартенки и "мартенчета" /+/-някой ден и месец  Mr. Green/
Не писах тези дни, но както казах последно на работа беше голям сдух за да замажа очите и да излезна в отпуск за моренцето. Отделно ми беше спокойно, че майка ми гледаше Галя цяла седмица и двете се разбираха добре, научи много нови думички, маймунджулъци - ей такива работи  Mr. Green
Така, че утре рано се надявам всички вие да спинкате сладко и спокойно, а ние да пътуваме  Wink
Тази вечер събирах багажите - имам чувството, че е поне 2 пъти повече от миналата година, при условие, че няма да носим и количката  Crazy Ама така е като мнозинството сме жени  Laughing
Марги, да се оправяте бързичко  Peace Също от опит знам колко е трудно да се задържи вниманието на едно дете за толкова часове  Rolling Eyes Желая ти много скоро да влезнете в ритъм за да можеш да се наспиш и отпочинеш както трябва  Heart Eyes
Поръчвам на всички като се върнем да сте здравички и да сте изписали темичката ни с весели случки и забавни истории от ежедневието  Hug
.... И да пишете за новите попълнения в семействата  Hug

# 95
Иве, да знаеш как ти завиждам, на мен ще ми се размине моренцето това лято ама какво да се прави. Каузата си заслужава Mr. Green
Да си изкарате много хубаво.

# 96
 Здравейте:)

Ние след голямо чудене решихме да предприемем приключението "с бебета на море" и запазихме за септември за 9 дена стая в Албена. Нищо не се знае, може пък като няма нормално лято сега, да има през септември. Пък и не ламтя за жеги, само да не вали, та да може Бела да "копа" в пясъка, да носи вода от морето. Пък за къпане- как дойде. Аз с двете бебета ще летя със самолет, а пък мъжо ще пътува с колата и с багажа. Така го измислихме, защото ние и багажа в малката ни  кола си е мисия невъзможна. А и Бела повръща много напоследък. Преди няколко седмици ходихме до Банкя, кажи речи прав път- ми повърна още на входа на Банкя. До село, което е по пътя за Самоков, последния път повърна само 4 пъти. Тогава още бях бременна и седях до нея в пълна готовност с непромокаемия лигавник и  пликчета, ама откак се роди Габриел за мен място на задната седалка няма. А и той в повечето случаи реве в столчето за кола, още е малък, а и явно не му се харесва особено. Да видим как ще е със самолет. Само като видях на снимка "самолетчето" и ми се изправи косата Mr. Green Ще ми стискате палци като дойде време, надявам се да се оправим някакси:)

Миналата нощ ми беше ужасна:(( Понеже сме канени на няколко рождени дни, та отидохме в МОла на Цариградско шосе хем за подаръци, хем Бела посети това място: цък. Според мен детето остана много доволно, попаднахме на час по изкуство,бяха рисували с какичката, изрязвали, подариха ни творенията й. Изобщо не беше ни търсила, което значи, че се е забавлявала. Това беше хубавата част на деня. После обаче обикаляхме Мола надлъж и нашир,ядохме и т.н. а там надули един климатик, духа отвсякъде. Мислех си аз, че децата може да настинат, ама малкия или в количката или в кенгуру.. но Бела не се спря. Накрая заспа в колата и като я извадихме пред нас беше порядъчно потна:(( В нас кихна 2-3 пъти... и ми стана ясна картинката. Щом заспа, след няма и час почна да плаче, нослето запушено, задави се от сополите, наповръща ме обилно и мен и нея и спалнята:(( Като се оправихме я оставихме да спи между нас, че не искаше да се върне обратно, явно се беше и уплашила. На няколко пъти рева с цяло гърло. Тамън се успокои и малкия зарева гладен и така се редуваха до сутринта.  Иначе й няма нищо друго, но като кихне изстрелва едни сополи по половин метър дълги:(( И сега вместо да сме на рожден ден, си седим вкъщи:( Аз съм свикнала да се наспивам сравнително /малкия цока по 1-2 пъти нощем и веднага си заспива-пу-пу/ и днес съм като сомнамбул:(

Бела има много готин лаф:) Един ден се гледа в огледалото и ми вика- Мамо, аз съм малка жена Joy не знам откъде й го роди акъла;)

Марги, ужасно се ядосах като прочетох поста ти. Как може тая майка да изведе дете с варицела навън, че и при други деца. Не знам как не си я застреляла #2gunfire Аз заради едните сополи цял ден обикалям по периферията на парка, при това съм почти 99% сигурна, че е настинка,а не вирус #2gunfire #2gunfire

Иве, весело изкарване и после да разказваш!

Хайде разписах се:) Поздрави на всички- малки и големи!

# 97
Spirit, KikiNiki, enigmata, Шоколадово бонбонче, Марги  Hug Много мило ми стана, че си мислите за мен! Heart Eyes
То аз от доста време все се каня да пиша, и все се разминава...

Нашето малко бижу Мира се роди на 29 юни, 13.44 ч, 2700 г, 47 см.

От 3 юли сме си вкъщи. Ето и нашите перипетии: последно гледам съм писала на 17 юни, денят в който установиха, че имам високо кръвно, албумин и отоци, което може да е доста опасно за бебчето. Оттам нататък всеки ден ходех в болницата на изследвания по 2-3 часа - тонове, Доплер, кръвно, урина, кръвни изследвания, докато накрая на 25 докторката реши, че ме хоспитализират и на 28 предизвикат раждане, защото каза, че не може да рискува и няма причина да чака повече. На мен хич не ми се раждаше, понеже се притеснявах, че бебенцето ще е мъничко. И то си е мъничко, особено като го сравниш със Сияна - 3600, 52 см, разликата е огромна... Каката се роди 2 седмици след термина, а Мира 17 дни преди термина.

Слава богу раждането мина нормално и си е напълно здравичка. Ето я на 3 дни: http://www.youtube.com/watch?v=4bl67LJjbKA

Доста е подвижна и жилава, но когато не спи, което е мнооого рядко Laughing Сигурно защото е мънинка има нужда да спи много и се буди рядко да сучи. Aз съм малко притеснена, понеже никога не стига до втората гърда, заспива на първата на 4-5тата минута, гърдите ми не са твърди, макар че има кърма... Страх ме е да не вземе да намалее така... Не знам, с каката беше съвсем различно: сучеше като за световно, всеки път от двете гърди, за първият месец беше наддала 1,5 кг... Знам, че не бива да ги сравнявам, ама е неизбежно... Та това ми е дертът в момента.

Прегръщам ви всички и пoжелавам на всички болнички мами и дечица да оздравяват!

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 19:17 от angelfish

# 98
  • София
angelfish честито да е жива и здрава малката принцеса. не се тормози ще натрупа и тя грамчета и килограмчета.

Ние заведохме Гого на море беше голямо приключение, той не сяда за миг или баща му или аз трябваше да тичаме след него. Аз с корема бях интересна гледка на плажа. Тази година беше приключение. догодина май ще е истински Сървайвър.

# 99
   Ангелфиш, малката Мира е прекрасна. Да ви е жива и здрава, много да ви радва и винаги да се усмихва.

# 100
angelfish, толкова много се зарадвах Laughing. Прекрасна е малката кукличка. Да ви е много здравичка и послушна.  Hug
Хубаво е, че всичко е минало добре, че този албумин много опасен, като се зачетох из нета.

# 101
  • Бургас
Ангелфиш,честито ви ново попълнение в семейството!Нека Мира да е жива,здрава и много усмихната малка девойка!Само радост и щастие да ви носи!
Изгледах клипчето,една малка сладурана е,пу-пу!Като се сетя Мима какви бузки имаше,тези са мънички на вашата кукличка.Много е чистичка и с косичка вече,абе бонбонче.Радвам се,че всичко е минало наред.Сега ти как си с кръвното?
Ники,дано при вас вече да са отминали перипетиите с Бела!

# 102
angelfish, честито второ щастие в семейството! Да е жива и здрава сладката Мира, да е весела, щастлива и игрива, да е гордост на мама и тати!

Ники, наистина ужасна нощ сте имали. И ние имахме подобен екшън и май беше точно в събота. Нещо я дразнеше Дея като легна и кашля, кашля и естествено накрая повърна. Дано Бела бързо да се оправи и да забравите гадните сополи. Ти правиш ли й промивки с физиологичен разтвор? Доста помагат.

Еве, не мога дори да си представя какво изпитание е да отидеш с палаво дете и бременен корем на море. Не знам до колко почивката е била почивка, но вярвам, че разнообразието ви се е отразило добре на всички. Поне при нас е така.

Ние изкарахме доста добре на морето и така ми се иска да отидем пак, ама...

# 103
  • около Варна
angelfish, честито второ бебче, да ви е здрава, щастлива и красива като кака си/всъщност тя отсега е мнооооого красива, като кукличка е/

Марги, опазихте ли беба от варицелата или не се знае още, кажи как разбра, че е шарка, че аз все като видя Ева опъпчена и си мисля, че се е ошарила

Ники, дано да минете само с хремата, неприятно е много, но като са по-големи поне могат да се духат сами, като се сетя бебе със сополи какъв ад е

Моите и двамата са сополиви, то край няма тяхното, текат тия носове стана седмица и повече, Ева и температува вдигна за два дена, казаха че е увеличена третата сливица, да я следим дали ще създава тревоги.

На плаж още не сме отишли, първо беше много горещо,после бяха болни, после стана дъждовно, то лятото ще свърши ние не можем се топнем в морето

Ева много приказва, да не кажа, че не млъква, все пита нещо, отговаря, аз кажа едно, тя сто насреща ми. Не слуша, опитва се да се налага и никой не може да я убеди да направи нещо, ако тя сама не реши. Малкия вече проходи, пуска се сам, но го водя с каишки за по-лесно и лудницата е пълна. Единият бяга насам, другият натам...., а пък как се бият и карат за играчки, изобщо няма да разправям Laughing

# 104
  • София
angelfish, честито! Да е жива и здрава малката Дара, много да ви радва и да расте усмихната и безгрижна!!! Гледах клипчето, разкошна е! Едно малко съвършенство!

А сега  и моя милост да ви почерпи. Днес пораснах с още една годинка Crazy

Общи условия

Активация на акаунт