Епилепсия ТЕМА 12

• 64 103
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
mima28, носи си термометър, както и някакво температуропонижаващо, за всеки случай /дано не се наложи да ги ползвате/. При първата ни хоспитализация там, една вечер в 21 ч. хукнах да  търся аптека в района за Нурофен  ooooh!.
В стаите има телевизор /с монети/, а в столовата има общ хладилник. В кухненския бокс има микровълнова фурна, която също можеш да ползваш. Това се сещам за сега за битовите условия, ако нещо друго по-конкретно те интересува - питай  Hug.

# 256
 WinkДобро утро на всички!НАТИСНАХ НЯКЪДЕ  нещо,и сега шрифтът ми е ситен,но ще ме извините!Мима 28,нашата епилепсия се оказа Роландова-с терапевтична резистентност.С добра прогноза е,и лекарите  казват,че ще я израстем в пубертета.Не се тревожи,виждаш, че и ти и съпругът ти нямате проблеми.И при децата ви ще е така.Доколкото съм чела,момчетата са по-уязвими.Тя Ваня снощи ти е обяснила,само ще допълня-преди да влезеш в двора на клиниката,има бариера и дежурен.На няколко метра след това-вляво,се намира една висока сграда-клиниката за възрастни.Влизаш,минаваш покрай информация,и в края на коридора завиваш наляво.В дъното е кабинета за прием на деца-там е д-р Томов.Обработват ви документите,дават ви болничен лист,минаваш през регистратура/където е и информация/ и се отправяш към детското отделение.Все направо в двора-минаваш покрай  параклиса,и продължаваш напред.Долу на входа има пейка,майки,деца.Качваш се на ІІетаж и влизаш в манипулационна,където ще ви приемат и ще ви упътят към стая.И ако отидете по-раничко,може и веднага да минете преглед от лек.лекар.И още долу в приемния кабинет-при д-р Томов ще кажеш,че си разговаряла с доц.Божинова и имате уговорка.В отделението има столова.Поддържа се хигиена,но има доста роми,които развалят пейзажа.Може да се храните и встаята.В столовата имаше 2 хладилника,които се ползват от майките.Дано все още да ги има.А банята,като знам,че всеки влиза вътре,изобщо не съм я ползвала.Ходихме по близки и познати да се къпем.Тоалетната наистина е обща.Беше много чисто след ремонта,но някои субекти като че не знаят как се ползва...Щом е 3 годишен,може да използвате и гърненце.Аз поне така процедирах.До входа на детското отделение има портал,който се заключваше в определен час,но през деня е отворен.    По пътеката нагоре и излизаш на пазар.Има голям магазин-хипермаркет.Наблизо има и баничарница.  В двора на клиниката  с/у детското отделение има и ресторант.Водата в отделението не е за пиене.Купувахме си минерална,но от супера,защото в района на болницата е мн.скъпо.Откакто  направиха параклиса,си наливаме вода оттам.Много е хубава.В общи линии-това е.Сестрите      са симпатяги,а старшата е душа.Лекарите са мн.добри специалисти. Отивайте и се оправяйте!Важното е децата да оздравяват! Hug

# 257
Е как може в болница да не дават термометър и температуропонижаващи ? Още повече, че нас това ни е най-големия проблем ? Ох, благодаря много за всички съвети, момичета, още не мога да се осъзная, че пак тръгваме по същите пътеки...а казват, че никога не се повтаря един и същи проблем и при двете деца в едно семейство ....А кой е най-близкия хотел до Болницата, защото трябва да си взема и големия син с мен - Четири сезона ли или има и друг по-близо ?
Синаро. Сега виждам, че си ми отговорила толкова подробно, много ти благодаря, от сърце   Hug ! Ще си разпечатам всички обяснения, за да не се объркам и да губя време в мотаене .

А за проф. Чавдаров не виждам въобще да пише някой ? Някакви отзиви за него или вече не е така актуален ?

# 258
Има два-три термометъра за цялото отделение, но аз предпочитам с личен  Peace. Имаше и парацетамол на хапчета, но за малките деца е неподходящ.
Винаги са ни казвали, че трябва да сме здрави, когато отиваме там. Това е, цитирам: "Неврологична клиника, а не многопрофилна болница".

# 259
Има два-три термометъра за цялото отделение, но аз предпочитам с личен  Peace. Имаше и парацетамол на хапчета, но за малките деца е неподходящ.
Винаги са ни казвали, че трябва да сме здрави, когато отиваме там. Това е, цитирам: "Неврологична клиника, а не многопрофилна болница".

Да, и ние веднъж вдигнахме Т на 4тия ден от престоя ни... Деби се разболя там, иначе детето наистина трябва да е напълно здраво при постъпване, че няма да са актуални изследванията. Peace
Най-близкия хотел май е Плиска... незнам за др по-наблизо. Rolling Eyes

# 260
Тедка благодаря че ме светна!
Ще я копирам тук.
Момичета  да ви попитам като майки с повече опит водители деца с епилепсия на море.
Лекарите казват че може при определен режим но и това ме претиснява.Детето няма гърчове /да не чуе Дявол/както се казва но мен ме притиснява да не се отключат,а е много малка на 1.6м
Еленита виждам че и твойто детенце е малко и с такава диагноза къде се лекувате какво сте пили.
Ние ходим при Попова и пием конвулекс.Но при нас проблем има и ходенето.Детето не може да ходи само а когато го водим стъпва на пръсти.Правим в момента рехабилитация.Стяга си крачетата в глезените.Стои на цяло краче и като иска да тръгне се изправя на пръсти.Казва отделни думички мама ,баба и показва как правят някой животни.Не е проговорила добре.Това ни притиснява още повече.Твоето детенце говори ли,ходи ли , извинявай за любопитството.
Радвам се за вас че сте без пристъпи и дано никога не се появят.Дано има повече дечица излекувани та и ние да сме между тях.Дай Боже сили и здраве и на децата и на майките им.

# 261
Ще я копирам тук.

Какво искаш да кажеш? Не разбирам за какво съм те светнала и какво ще копираш? Thinking

# 262
 Термометри има ,но са няколко за цялото отделение.Няма проблем.Ако вдигнете температура,/не дай си Боже/,ще ви я измерят.Но  за лекарствата Танита е права.Зависи от какво се повлиява детето.При някои и един Парацетамол помага.При нас,за да я смъкнем по-бързо давам Нимезил.Но само в краен случай.Преди 9 г. при първия ни престой  в отделението,синът ми се разболя.Тогава лекуваха комплексно.Изписаха му антибиотик,свалиха температурата.Спомням си,че само сироп за кашлица му купих.Но сега с НОВИТЕ РЕФОРМИ В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА така ще е.Иначе сме в ЕС... JoyСетих се още,че сутрин на закуска на децата дават  мляко или чай.Носете си чаша.А най-близкият хотел е "Плиска".Успех! newsm10

# 263
Мима 28,сетих се още нещо.Не можеш ли да вземеш направление за хоспитализация и на голямото дете.Не зная дали вече съществува това,но преди5г. можеше да се плати  легло.Двете  деца  и ти да си бъдете в стаята.Пък и да направиш една контрола и на големия?! Thinking

# 264
Мисля, че най-близкия хотел е "Четири сезона" - намира се на "Г.М.Димитров" /улицата, която се пресича, за да се отиде до супермаркета/. "Плиска" доста по-далеч ми се струва...

# 265
Ще я копирам тук.

Какво искаш да кажеш? Не разбирам за какво съм те светнала и какво ще копираш? Thinking

Понеже бях писала в другата тема затова става въпрос и копирах питанката си

# 266
Въпроса ми беше към Еленита но явно я няма тук.Извинявам се

# 267
Здравейте борбени майчета.Аз най сетне успях да се доредя до компа от скъпия двадена нещо се ровичка из нета и за мен няма време да ви прочета.Мима28 добре дошла  питаш за проф.Чавдаров да ние ходихме доста време при него но напоследък доста се разочаровах от самото отношение но ако искаш ще потърсяа телефон за свързване и ще ти го пратя.

# 268
Бездна бъркаш момичетата в старата тема след като си публикува поста ти отговори Ваня 66,а не Тедка затова момичето се чуди за какво става въпрос!Това запитване към Еленита ли е или към друга майка да не си се объркала,тя отдавна не е писала,а може и аз да греша! Thinking

# 269
Извинявам се на Тедка не видях че Ваня ме е насочила или по точно обърках се.Още веднъж се извинявам. HugСлънчев ден

Общи условия

Активация на акаунт