Епилепсия ТЕМА 12

• 65 744
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Еми тук са разлепили обяви и пише копие от телк и молба че се подава до 28 август друго не пише .Щ е се раздават акациеви по 5куб.  по 20лв кубик.На други места пък дават ваулчери .Други подробности незнам.

# 376
 Mr. GreenЗдравейте ,момичета!Днес цял ден сме по болници.Утре пак.Бях планирала да ходим на плаж,но забравих,че днес майка ми има насрочен час при невролога,а утре е  на ендокринолог.При нас нещата никак не са цветущи...Състоянието й е прединсултно.Преходни нарушения на мозъчното кръвообращение изразени  със световъртеж  на фона на диабет с   висока стойност на кр.захар.Днес й правим кръвен профил.Три пъти й взимат кръв.Представете си -три пъти отиване до болницата и три пъти  връщане -  с такси-24 лв...А тя милата и да иска,по друг начин няма как да се придвижи до болницата.Лекарят предложи да я хоспитализира,защото са й увредени  малките артерии ,и трябва да й направят вливания с Тилгама.Да видим утре и ендокриноложката какво ще каже.Но каквото и  да е-майка ми се срина покрай тревогите около детето.Стрес,притеснение,мъка,безсънни нощи...всичко това оказа влияние. Praynigда се постабилизира и да бъде около нас.
Благодаря за поздравленията и добрите думи!При нас е още много рано да се говори за отшумяване на проблема.Аз искрено се надявам и вярвам,че един ден и това ще се случи,но дотогава вероятно ще минат години. Praynig..Пожелавам на всички ни един ден да видим децата си здрави.Вярвам,че този  ден ще дойде,защото и медицината се развива с  бързи темпове.А децата ни,макар и такива,каквито са сега,са много по-силни,много по-борбени,и вероятно имат дадености,за които не подозираме,но сме длъжни да открием и поощрим.Познавам момче,болно от ДЦП,което куцаше,а дясната  му ръка беше усукана и свита в юмрук-невероятен художник.Учеше в худ.паралелка и рисуваше с лявата ръка.Вгледайте се в децата си,открийте заложбите им,и ги развивайте.
.След време ще  се съгласите с мен.Около здравословните проблеми   ние не обръщаме внимание на малките неща,а понякога те са толкова важни...Обичам ви! Hug newsm53

# 377
Добро утро на всички  kaffeetrmker_2
гледам никой все още не е писал от рано са ви погнали задачите. 1dishes hang
Аз пък съм сама но довечера чакам домочадието ми да се прибере кое от баба и дядо кое от София.
Даже и бисквитена торта ми е поставила каката за задача да и направя за днес.Горкото като се прибере в петък  три дена релаксира у дома.
Е чакам ви да си изпиете кафенцата и да пишете.  love001

# 378
     newsm53Добро утро,момичета! Днес ще е  Nature Sunny и пак Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sun With Face  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny !Няма да е много за навън,защото тук още от ранните часове не се диша.Стойте  си вкъщи!Особено децата!Учениците,които са във ваканция да си smile3523 една диктовка или преразказ,или да сядат и да smile3529 книжките от списъка,който им  са им дали госпожите!Бебоците  да мируват,и
 тихо и кротко да си смучат бибероните.Дори можем да обявим състезание !  babyuu smile3541pacifier  newsm32 passifier smile3504 Кой ли ще е победителят?Разсъблечете  ги,за да не се прегреят,и ги оставете на воля да си newsm30 newsm32Следобед,когато тати се върне от работа,бягайте на familyМалчовците с удоволствие да се налюлеят  1swingА не е зле и  за себе си да отделите време  newsm39Пожелавам ви целият  ден  за премине под знака на Two HeartsМного настроение,хубави мисли,и да взема да ви черпя едно усмихнато кафе \само дето картинката не иска да иизлезе,но ще си я представите\,че да ми правите компания .Моето тъкмо го kaffeetrmker_2 Нончетооо,ще взема и аз да направя една бисквитена торта.Само че вместо бисквити ще взема гофрети,че са на промоция и са много евтини.Става страхотна!Даде ми чудесна идея!   bouquet:На теб и на  всички  Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 10:17 от sinaro

# 379
   SickEmbarassed Днес направо се  изложих!Толкова редакции,и все става така,че някоя от картинките изчезва!сЛЪНЦЕТО НАПРАВО МИ СЕ ИЗПЛЪЗНА...НЕ УСПЯХ ДА ГО УЛОВЯ! Hug

# 380
Добро утро и от мен!  love001 kaffeetrmker_2
Аз току що се излюпих... че снощи до 2ч гледах "Смело сърце" с Мел Гибсън.... мн силен филм... гледала съм го поне 10-12пъти и все ми е интересен. smile3521
Чавето и татко й са вече 2ри ден на село... и аз си кукуригам самичка... newsm53
Ама хубаво се налудувах тези дни. newsm44
Във вторник, приспах детето и ги оставих с татко й да спат smile3524,  а аз с една дружка бях на кръчма. Drunk
Сряда спахме с щерката до обяд, и следобед тя замина с мъжо на село... а аз отпраших за Св.Влас при др дружка.  car003 Вечерта се пошматкахме из Сл.бряг  tiptoe, хапнахме и пийнахме на едно заведение  cheers cook и закрихме вечерта в "селската" дискотека.  bigdance2 Сутринта взехме нейната бебка  newsm56 и отидохме на плаж. grinning039 Следобяд се качих на колата  newsm01 и айде обратно в дъждовния Бургас.  umbrella
Наспах се след уморителната дискотечна вечер и дългия плаж sleepuu, изкъпах се   bath и вечерта(снощи) излязохме с жената на братовчед ми на крайморските капанчета cheers. Изядоха ни комарите, но беше весело Rage rotfImbo ... После зяпах филма и сега ставам. smile3507
За днес предвиждам  newsm79 wash hang 1dishes newsm71 , но още се ослушвам за желаещи да ме отменят. smile3506 newsm47
Айде, ставам да се захващам, че утре като се върнат мъжо и детето трябва да е чисто... с тоз претекст я пратих с баща й на село. newsm08

Весел и усмихнат ден желая на всички! newsm47 newsm10

# 381
Браво Тедка добре си направила .Човек има нужда  да си отдъхне и моят мъж ми предлага да ни закара с малкоча за няколко дни на море ама аз не съм свикнала без него да ходя и не ми се ще.
А Той повече от три  дни неможе да отсъства от работа поне за ссега.
Виж за прането и за чистенето и при мен няма желаещи едно време щерката поне прозорците миеше ама сега като я няма пак на мен се пада.

# 382
Здравейте момичета,
ние се завърнахме вчера от морето и нещо времето ли незнам ,но аз не се чуваствам никак добре
изкарахме си много добре,успяхме да посетим и плажа в Бургас два пъти,видяхме и пясъчните фигури от пясъчния фестивал
на почивката беше прекрасно,нямаше много хора на плажа спокойно,водата чиста и топла
там точно последния ден се засякохме и с една наша съфорумка,дано и те да си прекарат чудесно
в понеделник ще правим кръвни изследвания ,а във вторник еег и преглед при Литвиненко,че ни изтича протокола
хубав ден на всички

# 383
Хайде пак се изпокрихте нещо.  love001
Миро и Поли добре дошли трудничко е докато отново влезнете в ритъм.Дано  това да е причината за твоето неразположение.
Оф аз цяла сутрин се бора с пране имам чувство че на целия студенски град се носи у нас прането.Такава е борба с него. wash hang

# 384
 GrinningЗдравейте и от мен!Толкова е горещо,че едва се диша.Вчера следобед детето го заболя корем.Започна да се превива,помисих си,че го е хванал летния вирус.Пребледня,обля го студена пот,аз направо се панирах.Направих течение,дадох му айрян,напръсках го с вода...А то лежи горкото,и охка.После се сетих,че може и пристъп да е.Поодмина му,но съм нащрек.В тези  жеги нищо  чудно и това да е било.Уж никога не е правил в будно състояние,ама човек като е наплашен...Ще го наблюдавам.Днес е шен.Утре сутринта в 7,00 ще сме на   grinning039 Малкият има голямо желание да ходим  за    ribolov ,но това ще стане по-нататък.Трябва да си оправим въдицитеНонче,днес и аз прах,дори вече го: prostor ,после:clean2: ,след това clean и накрая:clean4:Ама май сложих много от препарата,че майка ми още  кашля и ми се сърди.....Тя горката няма настроение от вчера,защото прегледът при ендокриноложката  не успяхме да го осъществим.Първо umbrella .Имах чувството ,че небето всеки миг ще ни захлюпи.Валя,валя,валя...а ние имахме час  за 16,30.Взехме такси,добре,че дъждът спря.Отидохме,но кабинетът -заключен.Майка ми smile3511 много  се ядоса.Качих я на  друго такси и я отпратих мърмореща,сърдита и обидена  към къщи.Добре,че беше още рано и успях да се добера до джипито,че да продължим направлението й до края на този месец.Но... пак аз излязох кривата.Нищо,че лекарката  беше забравила за уговорката.Нищо друго не ми остава,освен да си smile3505 ,"за да не стане инфекция".В общи линии   това е.Чакат ме още куп задачи.Миро и Поли,дойдохте на морето,оправихте времето,и си тръгнахте.Малките как се чувстваха на плажа?Пожелавам ЕЕГ-то и другите ви изследвания да са ОК.Чакаме добри новини!На всички ви пожелавам една чудесна съботна вечер,с много настроение и весел детски смях. Hug Hug Hug

# 385
Малките как се чувстваха на плажа?
Малките ,а и ние с мъжа ми се чувствахме прекрасно
сутрин към 8 сме на плажа до към 11,30 най-късно,задължително с чадър,шапки и очила
не им се излизаше от водата,а като ги изкарахме под чадъра и главите най-вече на сянка
следобед ходихме към 16,30-17 до към 19,00ч
всичко мина добре,не сме имали някакви притеснения
дано и изследванията да са нормални ,за тях ще пиша като ги направим

# 386
 Hugабе да ви питам някой ходил ли е при доц. Найденов? Той ходи веднъж в седмицата в клиниката на Чавдаров, а ина4е работи в правитекствената билница. Thinking

# 387
Здравейте момичета.След няколко годишно шпиониране на темата ви реших да ви се представя.Майка съм на две момиченца едното с множество заболявания и между тях и епилепсия.Ками сега е на 9 год и вече 6 години лекуваме епилепсията .В началото бяхме с много редки но много тежки пристъпи на лечение с депакин.Пристъпите намаляха и станаха по леки но тя качи много килограми и се наложи да сменим депакина с трилептал.Трилептала не ни подеиствавъобще добре пристъпите се увеличиха детето се чустваще много зле решиха да прибавим и кепра.Нямаше голям ефект от това и миналата година сменихме трилептала с конвулекс.През годините пристъпите се промениха винаги са по време на сън но сега освен тези по големите имаме и някакви малки трепвание които бяха отчетени на сънно ЕЕГкато малки пристъпи.Същевременно отново качи много килограми и сега на 93см височина е 28 кг.Лекувани сме в началото при Летвиненко и Христова и сега от 2 год на 4 кил.Много ми се иска да сменим конвулекса с нещо друго но докторите за сега се дърпат а пък детето много се затруднява от тези килограми.В понеделник мисля да звънна пак да говоря с докторката дано измисли нещо.Това е в общи линии за епилепсията ни.Друг път ще пиша по подробно.

# 388
Веселина това ще ти е най-голямата грешка да отидеш при Найденов,при положение че има други добри невролози,аз нямам позитивно мнение за този лекар,от личен опит макар че не ни е бил лекуващ лекар,а само ни наблюдаваше в болницата и един път се стигна до спор с него за слагане на диазепам макар че не беше прав.

# 389
Здравейте!
Веселина_а,питаш за доц.Найденов-не съм срещала това име досега.Добрите детски невролози в България се броятна пръсти.На 4 -ти км.Доц.Димова,доц.Божинова и в педиатрията-Литвиненко.Преди години се говореше,че и доц.Алексиев е помогнал на доста хора.Доц.Йотова също е един мн.добър детски невролог,но се пенсионира.Мисля,че има кабинет,но не зная адреса.Съветът ми е да се ориентирате към един от сега практикуващите.През тях са минали стотици случаи   подобни на вашия,прилагана е терапия,сменяни са медикаменти,лекарите вече имат натрупан опит и вероятно знаят как да реагират във вашия случай.Колкото по-рано започне лечение,толкова по-добре за малката Стефи.А тя със сигурност ще се пребори с проблемите! Hug
Румка_73,ние от 9 г.се лекуваме на 4-ти км. при доц.Димова.Започнахме с Депакин.Като отидохме в С-я го смениха с Конвулекс.След близо 2 г.отново преминахме на Депакин.,но придружен с Топамакс-за мн.кратко  време,след това-Депакин-Трилептал,по-късно-Депакин-финлепсин,отново за кратко,последва Депакин-Неуронтин-направи алегия от второто лекарство,преминахме на Депакин-Заронтин,Депакин-Синактен,Депакин-Кепра-съв

сем за кратко....Последваха кортикостероиди,от които понапълня,но след това отново си слезе на килограмите.По време на цялото лечение успоредно с Депакин и   ІІ лекарство сме приемали известно време Радедорм,а след     това ,че и до днес-Ривотрил.Нашите пристъпи също бяха по време на сън-някои много тежки,други-по-леки,имали сме и тези потрепвания,за които съобщаваш.Давам ти тази информация за  да си наясно,че Депакинът или Конвулексът ще си вървят редом с други  медикаменти        .Синът ми е 12 годишен,добре сложен,нито дебел,нито-слаб.С гъста къдрава коса,която според  упътването на Депакина досега  трябваше да е окапала.Вярно,пише,че Д.усилва апетита,но в нашия случай  детето си го имаше и преди да се разболее.Тези 28 кг.при  твоето детенце  защо смяташ,че са от  лекарст ВОТО?  newsm78              

Веселина_а     виждам,че Еми ти е отговорила докато съм писала.Споделям  мнението й,и мисля,че  е крайно време да се ориентираш към  някой от малкото,които са помогнали.Успех!

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 08:38 от sinaro

Общи условия

Активация на акаунт