Епилепсия ТЕМА 12

• 64 078
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
Да кажа  и аз в новата тема ,че при нас всичко е наред.Или почти всичко-имаме проблем със съня откакто минахме на кепра.Не ми се иска да давам успокоителни лекарства .Нещо подобно да сте наблюдавали вие.
Пожелавам на всички дечица и мами прекрасно лято

# 16
И аз да се разпиша в новата тема.   Heart Eyes
Сияна, страхотно си я оформила.  Peace
Присъединявам се към пожеланието, новата тема да
е изпълнена само с хубави новини.  Hug

# 17
  • В къЩи.

Zapowqdqyte edna po4erpka ot Krisi,koyto dnes stawa na 3god .

# 18

Вили честит ти рожденник!
Да си сладък, да си жив,

да си винаги щастлив!

Да си по-богат от Крез,

ти рожденикът Крис си днес!

# 19

Вили честит ти рожденник!
Да си сладък, да си жив,

да си винаги щастлив!

Да си по-богат от Крез,

ти рожденикът Крис си днес!

Честит Рожден Ден КРИСИ!!!!    bouquet

# 20
  • гр.Гоце Делчев
Момичета здравейте и от мен честита нова темичка дано в нея пишем само хубави новини.Сиянка поздравления чудесно си я оформила.Честит рожден ден на Криси да е жив и здрав и да има много късмети да радва мама и татиЕстрела мерси за почерпката направо да си оближеш пръстите.Аз тези дни гледам малкия си внук Петър ,че майка му си има работа и нямам време да седна на компа.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 14:44 от pepi1963

# 21
Честит рожден ден на Криси!   ura

estrella-bg, да ви е живо и здраво порасналото момче, много радост да ви носи   bouquet

# 22
  • Ямбол
Здравейте, силни мами!  Hug

Сияяяна, страхотно оформление, благодаря   bouquet

Честит рожден ден на патерици на Криско! newsm59

И вместо запис, ще споделя с вас какво ми се случи този месец в аптеката. Дъщеря ми, която е вече на почти 20 години, пие Ламиктал 100мг и 25мг.
Преди 10 дни си направих протокол от невроложката, който беше и заверен в здрвна каса. Джипката ми даде рецепта в петък и аз се озовах в аптеката в петък вечерта.
Лекарства ми отказаха, защото производителя на ламиктал е обявил, че вече дражетата са 28 в кутия, а не 30. Моя протокол е за 30, разбира се. Веднага се обадих на невроложката и тя ми каза, че преди 2 дни е дошло това уведомление. Но няма да ми издаде нов протокол, а ще коригира стария. Трябва да го заверят и в здравна каса (а дали ще го заверят) и после идея нямам дали ще го приемат в аптеката.

# 23
  • В къЩи.
Blagodarq wi za hubawite pojelaniq momi4eta  Hug

# 24
браво Сияна,добро оформление!Браво!да се запиша и аз.Няма с какво да се похваля.Почнахме ваканцията.За сега класната ни вика в училището да занимава дъщерята,докато не е излезнала в отпуска.Другото ново е че ще носим стелки за плоскостъпие.Били сме дюстабан!Ама кой да се сети и обърне внимание покрай другите проблеми?! newsm78

# 25
И вместо запис, ще споделя с вас какво ми се случи този месец в аптеката. Дъщеря ми, която е вече на почти 20 години, пие Ламиктал 100мг и 25мг.
Преди 10 дни си направих протокол от невроложката, който беше и заверен в здрвна каса. Джипката ми даде рецепта в петък и аз се озовах в аптеката в петък вечерта.
Лекарства ми отказаха, защото производителя на ламиктал е обявил, че вече дражетата са 28 в кутия, а не 30. Моя протокол е за 30, разбира се. Веднага се обадих на невроложката и тя ми каза, че преди 2 дни е дошло това уведомление. Но няма да ми издаде нов протокол, а ще коригира стария. Трябва да го заверят и в здравна каса (а дали ще го заверят) и после идея нямам дали ще го приемат в аптеката.
E,значи е влязла тази промяна ,по 28т. в кутия ламиктал. Това е по европейски стандарт. Невролозите ще трябва да попресмятат на ново ,Пълна Лудница! #Crazy #Crazy #Crazy
Нека всеки да потърси невролога изписващ ви протоколите и да се направи съответнато преизчисление и в здравна каса ,ще  презаверят протокола. На първата страница на всеки протокол в долния край има 3 полета в които е възможно да се нанесе новата терапия ,т.е. същата ,но в друга схема по време. #Crazy

# 26
  • Ямбол
Ваня, днес ходих до невроложката и тя, противоположно на това, което ми каза по телефона, ми изготви нов протокол. За всеки случай, преди да ида в Здравната каса, минах през аптеката, за да питам дали им харесва така протокола. В Здравната каса нямах никакъв проблем, веднага ми го завериха, защото аз леко бях подлудила вече всички по веригата  Peace
Чакаха ме с нетърпение и бързаха да ме отпратят  Embarassed със заверен протокол. Утре ще взема нови рецепти от джипката.
Изписаха Ламиктала за 28 дни и протокола важи 5 месеца и 18 дни. Оставам просто без коментар  Confused

# 27
  • Под гъбата
Привет на всички! Толкова съм объркана ,че не знам от къде да започна Cry На кратко няма да е но ще опитам. Вкрая на миналото лято едно дете удари дъщеря ми с камък по главата. Тогава след многобройните прегледи които направихме се оказа че е със диагноза Мозъчно сътресение без загуба на съзнание. Назначиха ни Ривотрил за месец и половина. Доп. консулт в друг град и друг лекар, кото потвърди диагнозата и лечението. След няколко месеца контролно второ ЕЕГ, което се оказа с изненадващо лош резултат и заключение Много възбудни вълни. Отново Ривотрил и консулт с втори лекар. Той отхвърли лечението с него и препоръча повече спокойствие на детето. Според втората лекарка лошите резултати се дължали на силно възпаленият и нелекуван синузит.Днес трето ЕЕГ и тук резултатите са вече силно отчайващи.  Диагноза пред епилептично състояние изразяващо се с високоволтажна асинхронна бавно вълнова делта активност на фона на която се записват неколкократни генерализирани разряди остра- бавна вълна. Препоръчаното ни лечение е за започване веднага с Депакин хроно /въпреки страховитите сранични ефекти ,които ни описаха набързо и продължителното лечение/. Не сме правили скенер или ЯМР до сега.Пак според лекуващата ни лекарка скенера е безмислен вече в този етап а самото ЯМР детето нямо да може да понесе.
За наше успокоение препоръчаха консулт и с друг лекар. Само че на нас вече съвсем ни е притеснено и започвам да чета информация в нета.
Моля, за насока към кой лекар да поемаме за консулт. Тази лекарка ни препоръча Литвиненко,  но как приема, в кои дни нямам представа.
Ще прочета всички мения и съвети, които ми предложите.

# 28
mama_mima ,виждам ,че принцесата ви е на 7г. Ако желаете направете консулт с доц. Божинова ,тя работи с по големи дечица. Ще ти е може би трудничко в това време на отпуски да откриеш ,този ,който желаете ,но пробвай.
Малко ми е чудно как така детето няма да може да понесе  ЯМРто  newsm78

Изписаха Ламиктала за 28 дни и протокола важи 5 месеца и 18 дни. Оставам просто без коментар  Confused
За тези които са на един медикамент е ОК ,но за тези които са на 2 или повече и протоколите са с различни дати, се задава проблем и ние сме в това число.  Sad  Имаме още 2 месеца да вземаме по стария протокол. newsm78 #Crazy

# 29
  • Под гъбата
Благодаря ти за отговора!
Не знам какво точно представлява самото изследване на ЯМР. Според тази лекарка продължава 40-50 мин. и е доста тежко изследване, което ще натовари допълнително самото дете. Правили ли сте такова на твоето детенце? Четох инфо за МЦ Детско здраве в което работи препоръчаният лекар. Утре ще звъня да видя приемни часове и дати, но за Болницата по детска педиатрия никъде не намерих дни за прием.

Общи условия

Активация на акаунт