Епилепсия ТЕМА 12

• 64 083
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • Ямбол
Ваня, мисля, че невролога, при който сме диспансеризирани трябва да направи корекцията в протокола или греша  newsm78
На мен корекцията я направи невролога ...
Кода може да бъде сменен и от личния лекар ,а когато изтече този протокол ,тогава невролога трябва да направи изчисления ,колко опаковки за какво време. newsm78
За да се смени кода от невролога издаващ протокола е май доста дълга процедура,записваш час и в повечето случаи е за другия месец ,а има и пациенти на които този невролог е в друго населено място.  Confused
Това е предимството на големия град. В Ямбол е немислимо, минаваш по целия път без някой да се опита да спести нещичко.
Аз питах джипката, беше категорична, че невроложката трябва да направи поправката, а при нея да ида със заверен протокол на поправките от здравната каса. Луднах #Crazy #Crazy #Crazy

# 46
При нас на 1вия ни протокол с промяната в лекарствата имаше допусната грешка с количеството опаковки от невролога ,но така са го заверили в София и после тук във Варна.В аптеката забелязаха грешката чак на 4ртия месец #Crazy и поправката ни я направиха в самата РЗОК Варна.  bouquet
Аз за всеки случай ще се консултирам и с тях.

# 47
Здравейте,да се впиша и аз  новата тема...
Исках да ви кажа че се обаждах да си запишем час за преглед и ми казаха че от 10 юли(тоест след отпуската ) за записване за преглед при Литвининко,няма да става с предварително записване а номерцата ще се взимат както преди, сутринта. Доцента негодувал че много хора се записват а после не идват в записания ден и час.

# 48
Здравейте и от мен. Поздравления за темата. Скоро не съм писала, но изчетох всичко със задна дата.
И на мен днес ми казаха, че за Литвиненко няма да записват часове, а в деня на прегледа ще раздават номерца от 8 часа сутринта. И как тогава ще се вредиш за номер? И при положение, че ние пътуваме от другия край на България в деня на прегледа- направо идея нямам. Толкова безпомощна се почувствах,  наревах се едно хубаво...
Прочетох , че не трябва да се дават на децата възбуждащи храни и напитки. Но като бяхме на прегледа при доцента през март, той ми каза, че няма никакво ограничение за храната. И аз давам шоколад- е по малко, естествено. А днес й дадох да опита кока-кола. А трябва ли да ограничаваме децата от физическа активност- моето чедо ще навърши 2 годинки, но е много жива и вечно в движение.
Лека и спокойна, и не много гореща нощ!

# 49
Мариса ,писах ,физическо натоварване ,а не активност ,всичко да е в норма. Peace

# 50
  • Варна
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ тва за номера е голяма тъпотия, на мен нем и пречи ще се чака за номер ама то кой как се прередил, няма номера голяма простотия. И ние юли сигурно  ще ходим ама да видим.

Момичета при нас вече се навършила 2 години от както нямаме пристъпи.

# 51
Здравейте и от мен в новата темичка!
Поздравления за онези които има с какво да се похвалят и дано някой ден всички имаме това щастие.Пока вече си мислех че такова чудо като добро и още повече идеално ЕЕГ няма ,но слава Богу ти ми върна вярата.
За съжаление при нас нещата се задържат и дори може да се каже че има леко влошаване при положение че досега нямаше огнище ,а сега вече има.Д-р Делиганева каза че за нашия вид епилепсия-Роландова -това не било нещо нетипично,но въпреки това е притеснително че въпреки Депакина и Ламиктала няма поне минимално подобрение.Още по трудно ми е да отговарям на въпросите на околните защо въпреки лекарствата има влошаване на ЕЕГ-то.Лекарката искаше да увеличим Ламиктала на 2х 50 мг/сега сме на 2 х1 1/2 от 25 мг/ т.е с една половинка от 25 мг.В крайна сметка след като и споделих че д.р Радушева ме е посъветвала да направим ЕЕГ и на друго място решихме да изчакаме и да видим какво ще покаже то.На 30 юли имаме час за ЕЕГ и преглед при доц.Божинова и след това ще решаваме как ще продължим.
Ами това е засега от нас.Весело лято на всички.  bouquet

# 52
Здравейте БРАВО на децата които не са получавали пристъпи много време и да продължават все така.
Искам и аз да се оплача днес се обадих в клиниката на Свинаров да видя дали са почнали да обработват нивото на топиракса и ми казаха че вече не го работят и ако трябва да се направи това изследване единствено в чужбина #Crazy вече незнам какво да мисля
след това се обадих да питам Литвиненко да правим ли нивото на Конвулекса и той ми каза няма смисъл направете си чернодробните в Кърджали и с тях елате на преглед другата седмица!СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯ как ще разбера на коя граница сме на топиракса идва ми се да се  #2gunfire.Писна ми все по-трудния начин всичко да става,кога ще ни е добре и на нас кога ще спрем да сме все на тръни. ooooh!

# 53
Ох, май е така, еmа-диди. Имам чувството, че като трябва да ходим  в София, все нещо изниква- я часовете са заети от месеци напред, сега с талончета, при вас- изследването. Вече ме изкарва от равновесие всяко нещо, което е извън плановете ми. Изнервила съм се страшно.
Браво и целувки на всички деца без пристъпи. Дано и другите скоро се похвалят без лекарства и с подобрения.
Всичко най-хубаво....

# 54
Здравейте , смятам да се запиша за ЕЕГ в Св.Наум но искам амбулатороно тоест да не се налага да оставам там с преспиване. Има ли от вас които правят там ЕЕГ така и после кой го гледа кой дава заключения промени в лекарството ако се налага всичко.... и друго моето дете е с аутистично поведение и изостава в говоренето и общо взето ЕЕГ-то амбулаторно някога става друг път той е много неспокоен и дали ще се окаже качествено и или дали лекаря който го прави ще се навие да го направи когато детето примерно плаче и не стои много много ...
Знаете в отделението в Св.Наум правят на децата които не стоят ЕЕГ с приложение на Хлоразин .... дълго ЕЕГ 1 час с видеонаблюдение и детето е спи. Питах доц. Божинова кое от двете ЕЕГ-та е по добре ... тя каза няма значение . А при доц. Литвиненко записването също е на практика невъзможно... отказаха ми да ме запишат до края на месеца а пък след това спирали да запсват - говоря за вторник и четвъртък в медицинския  център на ул.Найден Геров 2 ... ако тръгна така на сляпо дали ще ме върне и дали ще свърша работа

# 55
Привет, току що се връщаме от ЕЕГ и резултата е отличен.   bigdance2Без нито едно огнище или някакви кофти вълни Tada
Началото на юли ще направим и кр. изследвания... но по-трудното мина.  smile3521
Надявам се да повлечем крак и други дечица да се похвалят с хубави новини. newsm17  love001
Сега ви оставям, че доста чакахме, и в таз жега сме гроги... отиваме да спим, smile3524 че довечера ме чака голямо готвене, за перфектната празнична вечеря... cook

# 56
Днес говорих с РЗОК Варна по въпроса за Ламиктала. Кода може да се смени и от личния лекар и от невролога със подпис и печат от тях ,без да се ходи допълнително в ЗК.
Това е при настоящите протоколи ,а на тези на които им предстои да им се издват нови ,вече при тях неролога ще впише с новия код и количеството за месец или малко повече и за какъв срок да е самия протокол.
Бяха много внимателни и изчерпателни за ,което им Благодаря!  bouquet

# 57
  • Ямбол
Здравете!Когато имам време ви чета по малко каво си пишете в форума.Моето дете е родено в 6-тия месец.Направи мозъчен кръвоизлив на 5-тия ден от секциото.И до 5 месец след раждането си беше едно жизнено бебе със силни колики,но единствения му проблем беше че не вижда и не се заглежда в предмети.След 5 месец се получи пълен срив в системата.Поставиха ни диагноза дцп-квадрипареза,от януари прави гърчове,но докторите все ни викаха -"нищо му няма на детето,това е от повишения тонус".Ала -бала,само объркаха детето.  Март месец лежахме при Литвиненко в педиатрията и поставиха диагноза епилепсия-синдрома на Уест.Веднага започнаха лечение със сенактен,но уви за кратко.Сега сме на Сабрил и конвулекс,но тия лекарства за мен нищо не правят на детето.3-ти месец ги пием и вчера при заспиване ми направи отново гърч.Звънях на доцента и тои да го питам ако увелича максимално сабрила-3*1/2.,мога ли да давам и конвулекса в макс.доза или трябва да го намаля.Той ми каза така да си го пие.Аз знам че е много зает но нещо не ми допада неговата пребързаност и неинтерес към детето.За съжаление няма къде да се ходи и пак там ще го заведа ,но някакси имам чувството че неиска д апомогне на детето ми.Той още не е прегледал документите му от предишни болници,та там пише вс с медицински термини.Като ни прие и ми вика разкажи набързичко за детето че имам много работа -гледай колко деца имам да приемам още.Какво е това безобразие и отношение от негова страна.Много съм обидена от неговото отношение но явно човека си е такъв.Може да е много добър специалист ,но на мен не ми е останало такова впечатлението за него.Искам да те попитам за ЯМР-то.Попитах го за малкия защото искам да му направя тава изследванеи  той ми каза ч е не е удачно за моето дете,тъй като упойката трае 40-50мин и може да се отключат нови и по силни гърчове.Той човека може би си е парв,но на малкия му остана 1 киста в мозъка вследствие от кръвоизл;ива.Ами ако тя притиска нещо и от там да са му повечето проблеми,ако може иоперативно нещо да се помогне на това дете.Ние като родители сме длъжни да направим вс за децата си и винаги да търсим"свтелина в тунела".Нали така?Ориентирали сме се за ЯМР-то към Токуда.Препоръчаха ни др.Цеков-бил детски неврохирург.Ккакво ще ме посъветвате момичета? newsm78 Моля,ако има мами ,на които децата им да са като нашите проблеми да ми пишат и д ами опишат пътя по който са минали.Благодаря ви от сърце,за разбирателството!

# 58
Здравей Лидуна съжалявам много за  всичко през което сте преминали но дано все някога се намери точното лечение.ЗА доктор Литвиненко не искам да говоря и аз лично не съм много очарована от него но в интерес на истината май повече от лекарите са такива може и да не съм права и сигурно ще предизвикам гневни реакции  но толкова лекари сме обиколили ние а полза  никаква.Буквално като опитни зайчета сме а едно лекарство а друго.ЯМР ние правихме в правителствена болница без упойка скенер също сме правили .Много възможно и тази киста да придизвиква пристъпите и затова се чудя защо досега не са ви накарали да направите тези изследвания.Успех и много кураж ви желая.

# 59
liduna ,навярно си потърсила из нета и си добре запозната ,какво е ,,Синдром на Уест" Sad. Правен ли ви е скенер или само ЕЕГ.
И за 3 месеца само с 1пристъп ли е малкия.
Какво очакваш да чуеш от неврохирурга.

Общи условия

Активация на акаунт