Епилепсия ТЕМА 12

• 64 072
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
Изписаха Ламиктала за 28 дни и протокола важи 5 месеца и 18 дни. Оставам просто без коментар  Confused
За тези които са на един медикамент е ОК ,но за тези които са на 2 или повече и протоколите са с различни дати, се задава проблем и ние сме в това число.  Sad  Имаме още 2 месеца да вземаме по стария протокол. newsm78 #Crazy
Ваня, силно се съмнявам, че ще можеш да вземеш лекарство със стария протокол, освен ако не го коригират  Sad
Разбираш ли, обиколих целия град и никъде няма по 30 таблетки, никъде ...
Дано при вас не е като в Ямбол  Praynig Тук е ужас просто
Абсолютно си права за това, че за тези, които са на повече от един медикамент, ще е ад ...  Cry

# 31
При Петя и без това е сложно и едвам намерихме аптека в която да ни обслужват ,а сега.
Ние сме по 10 кутии от 25мг. на месец ,поради по точния прием и за да е само с един протокол самия Ламиктал,тъй като състоянието на Петя е нестабилно и да има вариянт и за 3ти медикамент с протокол. Sad
Аз почивам в четвъртък и трябва да се поразтършувам. Тъй като ме знаят в РЗОК Варна ще се допитам до тях.

# 32
  • Ямбол
Права си, Ваня, преди време бяхме с два протокола за Ламиктала - един за 100 мг и един за 25 мг. Сега сме само с един за двата грамажа.
Пожелавам ти успех и поздрави на Петя!
Ива днес беше на един от най-трудните си изпити! Дано да го вземе, че се явява на по-ранна дата, защото бърза да отива да работи. От събота е на Слънчев бряг, да видим какви ще ги забъркаме и там  Embarassed
Кураж на всички майчета тук!  Peace

# 33
Права си, Ваня, преди време бяхме с два протокола за Ламиктала - един за 100 мг и един за 25 мг. Сега сме само с един за двата грамажа.
Рядко срещан случай.
Дано Ива  вземе изпита fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover и се подредят нещата така както сте ги планирали. Peace
А за работа ще се справи ,няма страшно. При нас в хотела има доста младежи и девойки. Flutter

# 34
Привет, борбени мами! Hug
Не пиша, понеже няма нищо ново... не смея да се похваля, но утре правим 1г без пристъпи( пу пу пу) Praynig и съм мн щастлива и в същото време мн напрегната да не се появят ей така от нищото... сега когато всичко е наред. Rolling Eyes Praynig
Предстои ни тази седмица да правим контролно ЕЕГ и кр. изследвания... Дано и те са добри! Praynig
Не сме ходили в Сф от 1 година... Точно на 15.06.09г ни добавиха Ривотрила и се надявам от него да са добрите резултати. Rolling Eyes
Доц. Божинова ми каза, че щом сме без пристъпи няма нужда да бием толкоз път( Бс- Сф) като и тук можем да си правим контролните изсл-я.
Утре ще празнуваме с Деби, утре ще съм добрата фея и ще изпълня всяко нейно желание...  Laughing Ще запалим и свещичка... Дай Боже повече не се появят тез пущини! Simple Smile Praynig

Желая само хубави новини на всички дечица, и техните майки! Hug

# 35
  • Ямбол
Tedka, искрено и от сърце ти пожелавам никога повече да не ви се случват тези страхотии!  Peace
Ваня, така е, в един протокол имам двата грамажа, маркирани са двата кода, здравната каса потвърждава, като ги пише "на ръка" и слага печат. Идея си нямам защо смениха тертипа, но и не питам  Naughty
Благодаря ти за пожеланията, успех и на теб на новата работа още веднъж  Peace
Прекрасен и прохладен ден на всички  Hug

# 36
  • Под гъбата
Днес успях да запиша час за преглед в София. За болницата часове няма до края на юни а в МЦ"Здраве' записах за 8 юли и то като най ранен час 17. До тогава има 3 седмици и остава да тръпна в очакване дали ще потвърдят или отхвърлят диагнозата ни. За всеки случай ще направим и едно ново ЕЕГ тогава преди прегледа. Дано това че ще пътуваме няма да се отрази на резултата.
Моля ви, за повече инфо за самото изследване на ЯМР!
Снощи до късно четох информация за епилепсията, и да ви призная до сега не сме имали нито един от описаните симптоми с изключение на главоболие. Понякога е правила леки нервни кризи изразяващи се в плач и мърморене, дори крещене но никога не е имало нещо друго. Започвам да се успокоявам че само едно ЕЕГ едва ли е чак такъв показател за проблема който имаме, но ми е адски притеснено.
Другото което искам да попитам, водите ли децата си на море? Имаме резервация за края на юли месец за морето и все още не съм я платила. Нашата лекарка казва че няма проблем, но опитът е друго нещо. Спазвате ли някакъв режим на хранене ,също ме интересува защото при нас само в началото изброиха какао,шоколад и кофеинови напитки като забранени ?

# 37
Здравей мама Мима защо си мислиш че няма да може да понесе ЯМР твоята дъщеричка?На моя син му е правен като беше бебе на 5 месеца и след това второ ямр на 2 годинки,нищо ни няма притесняваше ме единствено упойката.Какво точно те интересува за ЯМР?За морето моя син го водя вече 2 години и няма проблем,Литвиненко също ми е казал че не е проблем само да не стоите в големите жеги и винаги да има шапка на главата.За храната избягвам и аз също да давам кофеинови напитки и какаови десерти да не възбуждат допълнително мозъка.

# 38
mama_mima ,само да допълня ,зная ,че са деца ,но докато не се установи всичко ,е добре детето да не се преуморява физически,също е добре да се спазва режим на сън ,който е много важен за спокойсвието на мозъка. Да не прекалява с гледането на детски филмчета и игри на компютъра,защото движещите се пъстри картинки ,също провокикират мозъчната активност. Confused
А от напитките ;кока кола ,изобщо НЕ!

Мария
,благодаря за пожеланията! Hug

Тедка каква по хубава новина от тази ,която съобщаваш! Hug

# 39
mama_mima, детенцето ти е голямо и може би ще стои мирно без да й се слага упойка. на мойта щерка правихме ЯМР като беше на 4г, но с упойка. самото изследване не е страшно или болезнено... но е доста шумно и стряскащо... а това предплага движение на главичката и тялото, което не трябва да се случва. направете го ако са ви казали, само ще научите повече за състоянието на детенце... няма нищо тревожно. Peace

maria.4, Vanq 66... благодаря ви!
Наистина съм мн щастлива... Доц. Божинова каза, че ако нямаме пристъпи 2г и през това време ЕЕГтата са ни чисти, ще почнем да спираме лекарствата... СИлно се надявам това да се случи и Деби да не помни, че е имала проблемен период. Praynig
Днес запалих свещички и вярвам, че молбите ми ще бъдат чути! Praynig
Дано и др дечица в тази тема се похвалят скоро с добри новини! Praynig Praynig Praynig

# 40
Мили майчета и пораснали девойки и младежи ,които сте на Ламиктал, 1во проверявате дали в аптеката има останали опаковки от по 30 таблетки и ако няма ,отивате при личната и искате да ви бъде сменен кода на ламиктала в протокола със подпис и печат. И така да ви се изпише рецептата.
Изписва ви се същия брой опаковки ,но с по малко таблетки ,което ще доведе за свободно закупуване на останалата част от намалените таблетки в 1 опаковка!

Това е ,ако имате още месеци със настоящите протоколи ,а когато се изписват нови ,тогава ще се правят корекциите във сроковете на самите протоколи. #Crazy

# 41
  • Под гъбата
Здравей мама Мима защо си мислиш че няма да може да понесе ЯМР твоята дъщеричка?На моя син му е правен като беше бебе на 5 месеца и след това второ ямр на 2 годинки,нищо ни няма притесняваше ме единствено упойката.Какво точно те интересува за ЯМР?За морето моя син го водя вече 2 години и няма проблем,Литвиненко също ми е казал че не е проблем само да не стоите в големите жеги и винаги да има шапка на главата.За храната избягвам и аз също да давам кофеинови напитки и какаови десерти да не възбуждат допълнително мозъка.

Аз не мисля че няма да може да понесе ЯМР. До този момент не ми се е налагало да допирам до такъв вид изследвания. Просто това беше изказаното мнение на лекарката. За мен лично беше предтекст за отказ за направление за ЯМР. Ако се налага/ според мен е наложително/ ще платим за това изследване. Чудя се джипито дали пък не може да направи нещо по въпроса и поне това да поеме здравната каса.  newsm78 Ще проверя при нея и ще бъда доста настоятелна. 
Днес т.е тази вечер за пръв път имахме рязко започнало главоболие с рязко отминаване на болката. Вчера лекарката ни нещо обясняваше за тези случаи, но  Embarassed бях толкова шокирана че не успях да запомня всичко.

# 42
  • Ямбол
Ваня, мисля, че невролога, при който сме диспансеризирани трябва да направи корекцията в протокола или греша  newsm78
На мен корекцията я направи невролога ...

# 43
Успокой сеmama mima ще намерите правилното решение,а на личната лекарка не и се връзвай много,моята лична така ми обърка детето и ни държа без лечение 3 месеца та сега си носим последствията,важното е какво ще каже невролога.Направление доколкото знам за ЯМР трябва да ти даде невролога,а не личната тя не може така аз мисля! newsm78

# 44
Ваня, мисля, че невролога, при който сме диспансеризирани трябва да направи корекцията в протокола или греша  newsm78
На мен корекцията я направи невролога ...
Кода може да бъде сменен и от личния лекар ,а когато изтече този протокол ,тогава невролога трябва да направи изчисления ,колко опаковки за какво време. newsm78
За да се смени кода от невролога издаващ протокола е май доста дълга процедура,записваш час и в повечето случаи е за другия месец ,а има и пациенти на които този невролог е в друго населено място.  Confused

Направление за ЯМР на главен мозък се назначава от специалист ,бил той невролог или неврохирург. Peace

Общи условия

Активация на акаунт