Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 28 120
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Mama Da, виждам, че пазариш от марковите магазини. Да ти кажа, аз още като бременна реших, че в БГ е супер скъпо всичко бебешко и тогава се хванах и се регистрирах в няколко сайта за е-търговия в Англия, та сега пазаря основно от там за Деляна. Например 7 бодита на Next, ми излязоха с доставката до БГ 10 паунда, а тук в Mothercare  7 бодита струват 69 лв. Gap имат страхотни неща, например на Деляна и донесоха от Хонг Конг 4 роклички, за съжаление са 12-18 месеца и за догодина ще и станат, но имам панталончета, и 2 дънкови гащиризона за 6-9 месеца, които са наистина супер готини. Наскоро и купих обувки за 52 лв от Mothercare, а после от едно малко магазинче в Пловдив взех супер буйки за 16 лв от Англия внос правят девойките....

Намерих инфо за бехидратирането при бебета, ох, малко се успокоих.... Бягам, че се събуди
Ahoni, само наминаваш, не пишеш Hug Hug Hug Hug

# 256
И аз сядам на кафенце!

Нещо от два дни много ни се засилиха коликите, направо някакъв ужас, а си мислех, че вече ще ни минават. Такова пънене пада и през нощта вече не спим така добре  ooooh! Стискайте палцi да преминава вече, че ще станем на 4 месеца и още ще си ги влачим тъпите колики #Cussing out

Мама Да, така е наистина тез прекрасните Дарове са най-най-сладките!  Hug Аз на Дара такива невероятни рокли съм и накупила, направооооооо... Flutter Все от Aнглия де, щото по-евтино, а много добро качество. Обааааче тамън пристигнаха роклите и времето се развали и сега ще чакаме да се оправи, за да ги носиме. Комплекта на Стокке не го купих, егати цените... Ако беше по-хубаво времето тук може би щях да го взема, но с това пикливо немско време, дето я има я няма 2 горещи седмици през лятото изобщо не си заслужава. Взех си един сенник с UV покритие и с него караме, когато е необходимо.

Nataly следи и памперсите на малката и ако са по малко от 4-5 напишкани на ден, тогава се притеснявай. Hug

# 257
  • София
Здравейте момичета! Надявам се да не сте ме забравили, че отдавна не съм писала. От няколко дни се опитвам да изчета поне последната тема, че съм много назад с материала вече   Embarassed
Ето няколко снимки на бебе София:
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19307884
Ние сме добре, беба е вече 7,340кг, постоянно бърбори и се мъчи да се обръща - много е смешна. Имаме късмет, че е кротка, откакто свършиха коликите е просто душичка (с малки изключения де  Wink ) Все още е само на кърма, но и аз имам желание да я захраня с някое сокче скоро  newsm78 Само дето педиатърката ни не дава.
Целувки на всички и ще се постарая да съм по-редовна  Hug Hug Hug

# 258
Здравейте момичета много отдавна не съм писала но винаги когато имам време -чета.Мога ли да помоля някой да ми прати на лични паролата за албумите че да разгледам всички бебчета.Тази която аз имах нещо не се получава -може би сте я сменили и аз съм пропуснала да прочета.Много ще ви бъда благодарна   bouquet

# 259
Мале още не съм си сменила лентичката smile3555

# 260
Привет и от нас:))
Ние вчера бяхме на сватба.Малката принцеса обаче си остана у дома заедно с баба:))Гледаха се.Това и беше първото оставяне за повече от 5 часа и се е държала прилично:))Говорили си с баба,играли си,спали:))
Ще се връщам да чета какво сте изписали тука 2-3 дена,че не съм имала време да чета:))
До скоро от нас и много много  Hug Hug Hug Hug за всички:))

# 261
Здравейте майчета,
Честита месечинка на Николай на мама Mucinka111,Божидара на мама Радост,Алекс на мама fall_in_love!Да са ви живи и здрави и много да ви радват сладките бебоци!
Eniq мила искрено те разбирам и ти съчувствам, дано бързичко да поотмине.
НаНина дано и ти да си добре вече
Ох с тия бури по София, постоянно ми спират интернета,  #2gunfire #2gunfire #2gunfire все някакви аварии стават и затова поизостанах със събитията напоследък.
Сега да ви докладвам покрай нас как вървят нещата миналата седмица, както ви писах бяхме по светски събития(сватба и кръщане) с Марти, но покрай тях ни мина и прегледа при ортопеда д-р Алексиев. Здравички сме слава Богу, каза ми да го слагам в кенгуру по-честичко(аз и преди той да ми каже доста го ползвах,но не е много удобно за дълги разстояния,все пак сме 7600кг. и започва да ме боли гърба и кръста от носенето) по нататък и бънджи гащи препоръча да ползваме и аз съм направо в чуденка,едни доктори ги препоръчват други не .Минаха ни и ваксините и сме едни кисели,скимтиме нощно време,проплакваме,по цял ден се разнасяме на ръце ни яденето ни като ядене , ни спането ни като спане. Търси си ме мене и това си е, педиатърката каза,че така се чувствал сигурен. Това било вид комуникация.
Този път там където ни бяха били Пенаксима,сестрата каза да не му махам лепенката и на сутринта като я махнах беше се подуло мястото и беше много зачервено,дали беше реакция от ваксината или се обрина от лепенката така и не разбрах, сложих реванол и до другия ден отшумя.Както вече ви писах станал е 7600кг и е дълъг 65 см., миналия месец беше 6900 и 62 см. Сега се чудя да се радвам ли,че не е наддал толкова много ,както в началото или е нормално.Ще се радвам да кажете от кой месец нататък има спад в растежа,че ние както бяхме тръгнали на годинка направо щяхме да сме като първолаци на размер.  Joy Joy Joy Но сега пък си мисля дали пък не ми намалява кърмата и той затова да е толкова кисел. Thinking Thinking Thinking

# 262
Прочетох по диагонал да проверя някой знаещ отговорил ли е на въпроса ми за гледане на телевизия от бебета, докога не може. Никой засега. Спешно ми е, че Дара е голяма телеманка и само зяпа. Като я обърнем с гръб къв ТВ, се опитва да си завърти главата на 180 градуса за да зяпка.  Laughing
Blackangel на нас не ни слагат лепенка след Пентаксима  newsm78 Зачервено и твърдо е нормално и се правят компреси с реванол. А за изприщеното, аз съм имала алергия към лепилото на лепенката, възможно е. Минава от само себе си, но сърби.
Наталия Иванова и всички, които се притесняват за ваксините като дата. Ние трябваше да сложим втория пентаксим на 14, но сложихме днес, защото исках уикенда да е спокойна заради пътуването , а и да не я простудим на климатика. Моето геройче ревна веднъж и сега е леко киселка. С една дума, не се бойте, датата не е задължителна, отлагайте, ако се налага. Натали, и аз не съм вчерашна и купуваме от Мадъркеър от Англия, щерката ги получава в Шотландия с безплатна доставка и 10 % отстъпка, ако е голяма сумата и ми ги носи. Сега сефте ще поръчам от тук, но към 30 паунда ще е доставката. Не ми се занимава с други фирми, че на тези сайта го знам наизуст и бързо се ориентирам. Иначе знам за НЕКСТ, вече ще ги има в THE MALL и GAP са невероятни и Бенетон има намаления сега. Ами не от глезотия купувам такива дрешки, а от пресметливост. Българските пижамки са за всеки месец различен №, не се разтягат и умаляха за 2 седмици, а са 8 лв., английските ги носи вече три месеца и половина, и са по12 лв. Сметката е проста.
Тинкче, сори за гадното време, ми ела си замалко де. То като идете в Англия, да не е по-хубаво. Сега и тук вали всеки следобед, тъкмо да ни разхлади.
 Hug Hug Hug на всички и лека нощ!

# 263
Здравейте отново:))
Малко попрочетох:))
Честити месечинки на всички бебоци празнували през weekend-а ,както и днешните месечинки:
Николай на мама Mucinka111,
Божидара на мама Радост,
Алекс на мама fall_in_love!
Да са ви живи и здрави и да имат щастливо детство малките сладуранчета!

Мамчета,поразгледах снимките и да ви кажа,нашите бебчета са си най-хубавите:))Разгледах всичките нсимки от раждането на бебоците до момента:))Ама много са пораснали и такива усмивки раздават:))

eniq дано да отшумват пробллемите на малкия Краско по-скоро и повече да не се повтарят Hug
Относно захранването- мен майка ми постоно пита давам ли и сокчета на малката,защото на племенницата ми още след 40-я ден започнали да и дават.Но аз все още изчаквам.Докато имам кърма нека да е само на кърма.Цял живот ще се храни с каквили не храни:))Важното е основата,кото ние поставим със захранването да е както трябва,за да няма проблеми в бъдеще с малките:))Замислям се към средата на 5ти месец да започнем лека полека да се учим да хапваме и друго освен кърма,но всичко зависи и от бебче:))
НаНина дано да се оправиш по-скоро:))
Poohinka  стиснати палчета за вас с Макси - да преодолеете кризата с растежа и кърмата и всичко да е наред - да продължавате с кърменето  Peace
mama Iv   много се радвам,че си си изкарала хубаво на другарската вечер  Hug
Tink мисля,че си права с разсъждения си по повод това като ни гледат децата, когато ядем...  Flutter
Охх ще трябва да ставам:))Малката се събуди и трябва да й се понарадвам на бонбонката и да си поговорим Simple Smile)
 Hug Hug Hug за всички

# 264
  • София
Mama Da, аз също поръчвам от английския Mothercare, събираме се с още две мами и си разделяме доставката  Wink, много съм доволна от качеството, а в крайна сметка цената излиза същата или малко по-висока, като да купуваш от тук български и турски дрешки, само дето, те се раздърпват за нула време, а английските са супер здрави - могат още 2 бебета да изкарат  Mr. Green
Нашата бебка също много зяпа телевизора - той е такъв един голям и шарен, ужас само като го пуснем и всичко гледа, вкл. и парламентарния контрол в петък  Joy Направо се чудя какво да правя, защото ние сме само с една спалня, т.е. нямаме детска и по цял ден стоим в дневната при телевизора  #Crazy

# 265
Добър вечер,

аз наистина ще се побъркам с това дете, до сега е изяла с рев и насила 300 мл за цял ден.... Направо полудявам, полудявам.... ужасно се чувствам, какво пак стана не зная, а да не говорим, че пак съм купила 3 кутии аптамил, защото реших да направя 2-ри опит да преминем на по-качествена храна.... Тази вечер трябва да го започна, че ми свършва НАН.... Ужас, ужас направо....

Ако до 2 дни не нормализира яденето мисля да се обадя на педито и сериозно да поставя въпроса за храненето.... Ако не прояви нужната загриженост ще я сменя. Днес когато успях да се свържа с нея най-накрая, каза, че било нормално да има дни на неразположение, сигурно е настинала, да дам панадолче..... И ако до 2,3 дни не се оправи да и се обадя....
Сигурно е права жената, ама все пак това са 300 мл за повече от 16 часа, такова чудо не е било... в най-добрия случай имам още едно хранене и то макс пак 60 мл и какво ще стане 360 мл за целия ден.... ОХХХХХХХХХХ Cry Cry Sad Sad Sad #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Мама Da
аз просто исках да кажа, че по нета излиза по-евтино отколкото да пазариш от тук, а за сравнението с турските боклуци, та дори и българските не ми се говори. Разлика най-малкото в материите е огромна. Деляна дори усеща когато и сложа боди на Next ili Mothercare и на вис виталис, не че са лоши, просто са "прости", онова памук та дрънка.... Както и да е. Е, купувам и аз от тук разни неща, но основно по нета.... Дори за нас започнах да пазаря, да видим дали съм улучила размерите. И ние сме кокони, имаме 18 рокли за лятото, всичките от Англия, дали ще мога да и ги облека всичките, че имам дрехи до 3 месеца, които така и не успях да сложа и сега ги подарих на една приятелка, коята стана баба миналата неделя

lorelei75 и ние живеем в такова  жилище в Пловдив, въпреки, че дневната е 45 квадрата, и там съм сложила и преносимата кошара, имам 2 дивана, масата ми е 2 м дълга и  пак има място, та цял ден ТВ е пуснат, и Деляна се заглежда... Особно интересно и е когато смяната на картината е динамична. Сестра ми има една програма Бебе и племенника ми я гледаше от 5,6 месечна възраст. За съжаление Булсатком я нямат в пакетите, въпреки, че програмата е точно за бебета, с едни големи фигури и простичко форми и звуци за проговаряне на английски....
Бягам, да видя детето, ох забравих...., отгоре на всичко кучката има някаква екзема мокра, биха и инжекция, сега ще я мажем... ухапана от нещо или алергия към нещо което е хапнала, незнайно къде.... Горкото ми кученце, обръснаха и бялата дълга козина, разплаках се когато мъжа ми я върна в къщи Sad Sad Sad Толкова съм нещастна и само негативизми около мен последните 3 дни, май-трябва пак да ида на църква.... Лека нощ и  Hug Hug Hug Hug

# 266
Ех! Най-накрая! Успявам да пиша - днес цял ден, като вляза на отговор  и зацикля  Whistling

Мили мами  Hug
искам да попитам тези от Вас с дълга коса как процедурат. Аз връзвам моята, защото ме е страх като гушкам Любо да не му влезе в очето...  и днес установих, че от както съм родила само 2 или три пъти съм била с пусната коса  Mr. Green, а това много ми липсва...

Мама Ив Hug разгледах снимките от другарската Ви вечер - много сте готини и си личи, че със страхотно настроение сте изкарали  Hug

И Любо се зазяпва в ТВ-то като има възможност. Аз обаче упорито гледам да го поставям в такава позиция, че да не се изкушава  Laughing

Много гушки на всички мами  Hug Hug Hug

# 267
Оооооо, вече сме на три месеца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега видях в поста ми, че и ние имаме кръгла месечинка - мина 12 ч!
Лелеееее, кога стана малкия на 3 месеца.... не усетих как мина времето  Laughing
Честити месечинки и на Боян на мама milushka, Борис на мама IvAs , Елица на мама letiziq

Вени  Hug, ти къде си?

# 268
  • София
Синева, честити 3 месеца! Също и на milushka, IvAs и letiziq  Hug
С косата и аз съм така, не за друго, ами бебата като я хване и няма пускане  Mr. Green, само понякога като излизаме я пускам, но ластика винаги е с мен   Rolling Eyes

# 269
Минавам набързичко да ви "видя". Не съм ви забравила, но не смогвам с времето - малката през деня почти не спи и си иска внимание, около каката имаше екшъни с ученето и финалните изпити, а сега вече и тя, и брат и са във ваканция, работата - и тя не намалява... Поне като е хубаво времето съм навън, ама в това отвратно време се побърквам вкъщи. С нетърпение обаче очаквам утрешната вечер - за първи път ще оставя Дарина за няколко часа на майка ми и отиваме с големите хлапета и мъж ми на концерта на Металика.    superuu

Не смея чак да се похваля, но хапчетата за колики продължават да работят безотказно. Дари спи по цяла нощ - от 21-21.30 до 9-9.30 сутринта (друг е въпросът, че аз продължавам да си лягам след 3-4 ч. сутринта, защото наваксвам с работата). Иначе Дарина е голяма душица (нищо, че баща и я нарича вувузела  Laughing) - иска много внимание - има ли кой да и обръща внимание, е усмихната и нахилена. Вече обаче и се заиграва самостоятелно - на активната гимнастика, с играчката на столчето, с играчките на коша от количката, пускам и по малко (10-15 мин.) от поредицата Baby Einstein (препоръчвам, ако я нямате да я намерите и да си я дръпнете). Все още не се обръща, но опитите продължават. Опитва се обаче да се надига - вдига главата и раменете и се пъне да става. Като я повдигна леко в количката (основата на коша има допълнителна приставка за след 3-тия месец с възглавничка) или я сложа в столчето под 45 градуса наклон и е доволна.

Усилено се подготвяме вече за морето и с нетърпение броя дните до заминаването. Как ще се съберем с този багаж в колата само не ми е ясно. Ние по принцип сме натоварени до краен предел (ходим на къмпинг и носим столове, маси, скари, котлони и т.н.), а сега и кошницата за кола, и количката, и кошара, и играчки, дрехи, тента за Дарина, ваничка (макар и сгъваема) и какво ли още не. Ние ходим за дълго време и като се има предвид, че памперсите, мокрите кърпички и млякото, които ползваме, не се намират лесно и навсякъде, само те ще са огромен обем (12 кутии мляко, 12 пакета кърпи и 5 кашона памперси са). Все още се колебая дали да взимаме коша за количката или вече да минем на лятната версия, но все пак май ще вземем коша - Дарина много добре се чувства в него и даже като сме вкъщи през деня по-често в него спи, отколкото в креватчето си.

Относно ваксините - аз си знаех реакцията - и при старите ваксини големите ми хлапета вдигаха за няколко часа безумно висока температура при всяка ваксина, и Дари не направи изключение. Вдигна 39.7 през нощта след ваксината, с мокри кърпи и свещичка спадна до 38.2 и на сутринта вече нямаше и помен.
Сега на 30-ти ще сме отново на консултация - не знам колко ще е наддала, но като съдя по дрехите, отново ще има рекорд (до тук два месеца подред расте с по 7 см.). Ще кача няколко снимки да я видите кипрата. Много съм доволна от снимките, които направиха форумните фотографки на благотворителната фотосесия за събиране на парички за лечение на Вики - имаме страхотни снимки и на трите хлапета, това ще им остане спомен за цял живот. Ако имате възможност, силно препоръчвам да се включите при следващи благотворителни фотосесии - хем успяваме да помогнем доколкото можем на дечицата, които се нуждаят от лечение, хем остава страхотен спомен.

Отплеснах се много, а работа ме чака.

Поздрави на всички и много слънчеви усмивки!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт