Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 28 119
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Mamma Hug Hug Hug бързо оздравяване ти желая!
Разбирам те какво ти е! Отиди на консултация с лекар за всеки случай - вируса никък не е безобиден.

Честити месечинки на всички бебоци, които ги навършват днес и много прегръдки на всички мами  Hug Hug Hug

# 436
  • Sofia
Здравейте, майчета!
Да ви попитам като сте обикаляли по магазин и аптеки в София, дали сте виждали мляко НАН AR, защото никъде не мога да намеря.
Ние се дохранвахме с антирефлуксното на Аптамил, но нали малкия се отби съвсем и като започнах да го храня изцяло с него страшно се запече. Затова и педиатърът ни препоръча това мляко, но никъде го няма.

# 437
Antigona, ние с каката ползвахме Дентинокс, но както каза личната - това си е козметика за разтревожени родители Simple Smile . А и не знам дали може да се ползва на толкова малки бебчета. Каката беше на годинка, когато започнаха да й никнат зъбките. Има и разни други мазила и хапченца за зъбки. Имаше едни хомеопатични - Дентокинд май се казваха, но не знам дали са ефикасни и как се ползват. Аз съм давала Имунокинд-а и за него имам впечатления, но не и Дентокинд (или както там се казваше). Пък освен заради зъбките може да плаче и заради някакви други болежки или от глад например... Моето бебе от няколко дни също започна да се буди нощем и имам съмнения, че кърмата ми е намаляла, или просто тя има нужда от повече, защото и през деня суче по-често и си смуче юмручетата или езичето.

# 438
Иначе Ивка е много послушна, пу- пу. За моя най- голяма радост вече сме изцяло на кърма и то без да се изцеждам, а от гърдата. За това благодаря и на Ла лече лига за всичките публикации, които много ми помогнаха и ме стимулираха изключително много, защото имаше и моменти, в които за малко да се откажа.  Във вторник сме на консултация и ще видим колко сме наддали.

Magdalin*, много се радваме, че информацията ти е била полезна. Поздравления, че си запазила кърменето и си върнала бебчето да суче от гърда   bouquet  bouquet  bouquet

# 439
  • София
Антигона, аз по препоръка на стоматолог съм взела за Коко едно гелче за зъбките, казва се Пансорал и може да се прилага винаги когато има нужда. Засега успокоява малкият, но истинското никнене още не е започнало.
Дентинокса съдържа в състава си Лидокаин, който е силно алергенен и поне според мен не е особенно подходящ.
В Калгел също има Лидокаин.

# 440
Бу, Смин и Else и всички мами, които сте прибягвали до този начин за увеличаване на кърмата - по колко пъти на ден да ям овесени ядки за увеличаване на кърмата и по какво количество? Ядох 2 с.л. и половина сутринта на закуска, но няма ефект до момента  Tired

# 441
челси,приятно прекарване в бг и много целувки на бебоците!
Mamma,бързо оздравяване!
STELLEE, честито за гимназистката!И ние,живот и здраве догодина...
Синева, Felizidad, надявам се да сте оздравели! Hug Hug Hug на всички!

# 442
ElseHug   bouquet

Щастлива съм, при мен най- доброто нещо, с което си увеличих кърмата е по- честото слагане на бебето на гърдата, не съблюдавах никакви часове, просто като усещах, че е гладна я слагах и това май има най- голям ефект от всичко друго. Иначе и аз ям всяка сутрин по една купичка кисело мляко с 3-4 с.л. овесени ядки, също сурови бадеми, много течности и преди бях писала и пилешки бульон.  Peace

# 443
А също мисля, че и нощното кърмене помага за увеличаване на кърмата. Защото тогава хормоните, които отговарят за лактацията са най- активни. Като  я усещах, че се разбужда през нощта, също я кърмех, никога не съм я залъгвала с вода и смятам, че и това помогна, за да ми се увеличи кърмата. Успех!

# 444
  • На брега
Честито на всички празнуващи! Големи сладури са бебчетата. Нашите гарджета са най-хубавите, нали  Wink!
Ще ми кажете ли как да кача и аз снимки на моя малък мъж в албума?
Трябва да се логнеш като потребител (не само с паролата) и после следвай инструкциите.
Щастлива съм!, слагай бебето по-често на гърда за 1-2 дни и ще видиш как ще ти се включи турбото на млекоцентралите  Laughing.
На мен заради разстройството на дребната едната докторка ми спря любимите овесени ядки, а и 2 седмици бях само на месо, ориз, картофи и ябълки... и не ми намаля кърмата! Лактацията ми е устойчива. Малката "помпичка" опъва здраво докато суче  Mr. Green и започна да прави по-големи паузи нощем. Онази нощ ми спа непробудно от полунощ до 5:20. Не искам да спирам нощното кърмене (кърменето между 4 и 8ч. стимулира лактацията през деня) и само, като я усетя, че се върти и я грабвам. Не ми тежи, а и тя ме изсуква за 6-8 мин.
За кърменето и отслабването... На теория е така, но на практика  Mr. Green. Как да отслабна, като ми е по-висок калорииния прием, а енергоразхода ми е по-малък. В последните месеци от бременността ми закусвах с фреш, обядвах месо и салата и вечерях в 17:30ч. с плод. Нищо не ми се ядеше.  А сега Crazy чак ми се разтреперват ръцете като огладнея! Инстинкта ми за презапасяване работи на мах.
А относно хапченцата  на каката съм давала hamomila vulgaris но не помня точно колко хапченца в колко вода се разтваряха.
Ако са от онези дребно хомеопатични пилули, обикновено ги изписват по 5 бройки 3-4 или 5 пъти дневно, разтворени в малко водичка. Когато малката пиеше хомеопатични и ги разтварях направо в спринцовка с 5 кубика вода.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 23:01 от NovaTema

# 445
здравейте маминки Hug
първо да ви почерпя за месечинката на краско,леле кога стана на 4 месеца този мъник,как се минава времето ooooh! искам да си пожелая да не ми боледува вече мишлето толкова много,да ми е жив и здрав и послушничък.
да честитя и на другите ни бебенца които днес празнуват месечинка  bouquet

ИСКАМ НАЙ СЪРДЕЧНО ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ,толкова сте милички и такава подкрепа простоо...думи нямам наистина.много си ви обичам Hug Hug Hug Hug Hug
сега да дам отчет.не направихмне алергия слава богу,все още сме на антибиотик.доки го преслушва всеки ден и за сега всеки ден е  все по добре.спряхме едното сиропче но до понеделник ще продължаваме с антибиотика защото все още от време на време краси се прокашля.отслабнал е с 10гр,но и според док и според мен това е добре защото при всичките мъки които преживяхме напоследък си м ислех че повече е свалил но за сега е добре.дано бързо да се възстановим след това.доки каза че от антибиотика губи апетит и затова неиска да яде много през деня.а вечер като се събужда примерно към 1,2 и му правя повече поне тогава като е сънен да си наваксва за през дявня и си изяжда всичко,послъгвам го Crazy иначе е порастнал с 3 сантиметра,но килцата маи маи не гии качва много бързо дори сега когато сме на АМ,защо така незнам newsm78  но щом според доки сме добре няма да се вкарвам в излишни филми.

натали скъсах се от смях,ама и толкова е мило какво хубави песнички пее мъжа ти Party
ахони,браво на сладката вики.все едно слушам че говориш за краско.толкова обича да си шошоли нещо и издава едни такива звуци едно гукане,направо се хващам за главата.и по същия начин и той сам си се смее на гукането hahaha
мама ив миличката винаги съм смятала че тези от вас с повече от 2 дечица или с близначета са майки гериони,просто сте страхотни как се справяте.
вени Hug Hug Hug-исках да те питам дали ти е същия номера на телефона че онзи ден ти звънях да те чуя но нещо ми каза че не съществува такъв номер,освен аз да съм объркала нещо newsm78  нацелувай ичка от мен Heart Eyes Hug
мама да какво става със снимката,извинявай ако си писала и съм пропуснала просто много набързо чета и може да съм изпуснала нещо.все още ли имаш запушвания Hug
бона фидес мила недей да се ибвиняваш,това е нещо за което и аз се ибвонявах,но бъди сигурна че си направила всичко възможно да кърмниш бебчето си но когато неможе неможе.не съм се примирила със сигурност но вече го приемам малко по спокойно и си казвам че има майки които и 1 ден немогат.представяш ли си те как се чувстват.,аз също исках възможно най дълго да кърмя но не успях.миличка ти си най страхотната ммайка за твоето дете и недей да се съмняваш никога в това.както и всички маминки,сигурна съм че сте най добрите майки на света Hug Hug Hug
нанина как сте мила и за жас си мисля,дано сте добре Hug
синева да се оправяш бързо душице,дано да е по скоро че знам какво е да неможеш дая си гушнеш бебс Hug
кали7 Hug спомням си че все се питахме как сме и се подкрепяхме защото и аз през цялото време бях на легло зардаи кървенето и9 контракциите,а сега си гушкаме вече бебчетата
леле мами сега постоянно си мисля за това как си е заслужавало всичко....
антония думите ти ме просълзиха Hug
стелле зарадвах се като чух за хубавите новини.миличкия алексчо колко е послушен Hug
моон много сладки снимки Hug
звездичка,голдигер,тинчето,бони,пухинка,щастлива съм,дидипейчева,фелисидад,магдалин,нинчу,тинк,феникс,челси и всички мами които пропускам(с извинение) Hug Hug Hug
антигона честито ти момченце мила да ти е жив и здрав и много да ви радва  bouquet
титито ако можеш вясваяй се по честичко да следим как сте Hug  а твоят мъж и аз като мамма направо ококорих очи колко е голям #Crazy.браво мамче добре си го гледаш Hug

рали бт благодаря ти за хубавите думи миличка Hug Hug Hug
илеин как сте след ваксината,още  ли вдигате температура

олеее много дълго стана няма кой да го чете Embarassed
хайде оставям ви засега и до скоро Hug

# 446
Добро утро маминки  smile3507
Кафенцето и закуската от мен ...да ви е сладко  Heart Eyes

Честити месечинки на бебоците от вчера и по специално на Галето  на мама zvezdi4ka ,Краси на мама eniq, Калина на мама jilian81 и Симонка на мама tincheto       Както и днешните месечинки да честитя разбира се на Георги на мама yanin4eto,Вилиан  на мама Vasilia,Ева  на мама Felizidad Да са много  здрави ,много усмихнати и много да ви радват  Hug Heart Eyes Hug
Също така на патерички да честитя рождения ден на vassi79 nbirthday  Gift  ura Най-вече здраве ,щастие и любов!!! Hug  bouquet
Сега се връщам назад да ви чета  Mr. Green

# 447
Бу, Смин и Else и всички мами, които сте прибягвали до този начин за увеличаване на кърмата - по колко пъти на ден да ям овесени ядки за увеличаване на кърмата и по какво количество? Ядох 2 с.л. и половина сутринта на закуска, но няма ефект до момента  Tired

Щастлива съм!, както и Magdalin* е казала, честото кърмене и изпразване на гърдите, както и нощното кърмене стимулират лактацията. Наред с това е важно ти да си спокойна, да почиваш, да се храниш редовно и да приемаш достатъчно течности (2-2,5 л). Освен овесените ядки на някои майки им действат лактогонно варено жито, лук, бадеми, орехи, а някои дори твърдят същото за шоколада  Wink Всичко си зависи от организма на майката. За вареното жито и овесените ядки майки са споделяли, че виждат ефект след като изядат 1 купичка от тях  Peace

# 448
Кръщенката беше супер, в Клисурския манастир(много е красиво). Детенцето е на година и три месеца и се хващаше на хорото Бяхме на ресторант с жива музика. Проблемът за Дарабеше силната музика, плашеше се и плачеше, та се редувахме навън да я гледаме.
Синева, много си е неприятно гнойната ангина. Някой те е накихал или нацелувал. Лекувай се хубаво, че щерка ми изкара 4 бр. за едно лято, от недоизлекуване. И аз чух, че сега има такъв вирус, племенникът ни е 2 седмици болен. Започваме профилактика с Осцилококцинум.
Щастлива съм!, много ми стана приятно като прочетох, че и ти си завършила МГ. Едно време пловдивската школа беше много добра и ни измъкваше медалите по олимпиадите. А новата прическа ми е като старата, в това отношение съм много консервативна.
Nataly Ivanova Joy "красотати" А моят, като бях бременна, ми викаше "мишелинче" и аз си мислех, че идва от "мишенце", а то идвало от човечето на гумите "Мишелин". Crossing Arms
didipeicheva, на толкова малко бебе не съм давала Калциев глюконат, но не се тревожи, имала съм зимно бебе с начало на рахит и се оправя без проблем. За спането по корем, мисля че е преувеличена истерията. Преди така си отгледах едното дете и сега малката спеше така два месеца заради коликите, но после се наплаших и я взех при мен да я уча да спи по гръб (че така се буди често и я приспивам).
elena665, мерси за инфото за намаленията в ЗАРА. И без това вали, ще се ходи на МОЛ, а там са любимите ми тортички в Coffee room. А в DM на Стамболийски има промоция на Первол 2л от 13.50 на 9.90 лв. Аз си купих в понеделник на скъпите цени от всички цветове, че нали са оригинални, голяма минавка.
Felizidad, бързо оздравяване и дано опазите Евичка!
Ахони, добре че се появихте с Вики, казваш и вицове разказва  Joy
mama Iv,добре че си възстановила кърмата. Аз се бях стреснала последните дни, да не се разделяме с кърменето, но с по-често кърмене и промяна в менюто ми, надявам се, че преодоляхме проблема. Да те питам или друг, който знае. Каката пие антибиотик. Нали имаше нещо, че се дава пробиотик (Био Гайа), за да премахне вредата от АБ. Знаете ли как и кога се дава, имаше и хомеопатии за чистене на АБ, Туя и т.п., да давам ли?
Bona fides, ве още съм без цикъл, благодарение на кърменето.  Wink

# 449
  • Варна

Mama Da аз се притеснявам да не се задави по корем не за нещо друго в момента си наня в количката и май е крайно време да й взема някакво гелче за тия зъби много плаче явно затова не иска и да спи вече почнах и това да си мисля Simple Smile) Дано до следващата консултация всичко да ни е наред Simple Smile) като свършим калция другата седмица ще почна да давам по малко зеленчуково пюре да видим как ще го понесе Simple Smile
Честити месечинки на бебчетата които днес порастват Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт