Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 928
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета!

Честито на всички, които днес навършват 4 месеца!   bouquet   Party Time Колко бързо се изтъркули времето! И ние след 2 дни ставаме на 4 месеца, направо ми е трудно да повярвам...

Не ви чета често и пиша още по рядко, но исках да споделя набързо един много полезен документ - Ръководство на министерството по задравеопазването за хранене на … ст и захранването. Наистина има много добър план за захранване в него и обяснения какво и как. Знам че мноgо от вас се вълнуват от този въпрос и вече са започнали или скоро плануват да започнат захранване, затова мисля, че ще е много полезен като практически наръчник. Само да спомена, че има едно малко противоречие в документа, тъй като в него на едно място се споменава, че млечните продукти (от краве и друго мляко) не бива да се въвеждат преди годинка, а на друго казват да се дава по малко сирене след 10тия месец. Всеки разбира се сам решава как ще си храни детето, но скорошни изследвания показват, че кравият белтък не само, че е силно елергенен в ранна възраст, но е свързан и с по-късни прояви на ревматични и артитни състояния, така че е добре да се замисли човек по въпроса, колко му е важно да замени АМ-то с не адаптирано мляко преди 1 годинка.

Hug

# 586
Ехооо:)
Сега прочетох за коментарите..и аз бих искала да прочета за кого става въпрос..много е тъпо това, най-малкото, защото може да бъде видяно, но явно това е целта Rolling Eyes
Днес времето е страхотно и сега като стане малката, ще излезнем пак.Отивам да хапна и ви нацелувкам всички:) Hug

# 587
  • Сред обкръжението
Антония, Аз си купих машинката за количка на Чико и съм доволна. Взех си и писалката при ухапвания пак на Чико, но все още не сме я ползвали и нищо не мога да кажа.

# 588
Здравейте
някой беше написал за нещо хомеопатично за мазане на венците, което може по често да се прилага, та въпроса ми е кое е това лекарство Hug
Иначе ние сме добре растем вече сме 6.600 ,62 см сме, много е весел и засмян.Толкова е любопитен че като се кърмим ако има нещо интересно до него постоянно се мъчи да го види и се разсейва. Иначе за сега само чета за захранването, но мисля да започна около шестият месец, с оризова каша , след това зеленчукови и плодови пюрета, като мисля да давам и от двете, за да свикне с двата вскуса Hug

# 589
И ние вече се обръщаме от гръб по корем  newsm44 явно и е голям кеф , защото вече от 10 минути само това прави  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Tink мерси за фаила   bouquet много е полезен и ми спести много ровене в нета  Hug

# 590
MamaIv моля моля, радвам се, че съм услужила.

Браво на Божидарка за обръщането! Наистина сега само това ще иска да прави. И ние бяхме така, като си открихме гласа - само викахме, като се научихме да се обръщаме само това правехме... сега ги редуваме, а понякога и съчетаваме. Само чакам да видя кога ще се научи от корем по гръб да се обръща...

# 591
  • Враца
Аууууу само мойта дебелана ли не се е обърнала още Thinking
Тя не иска и да хваща много-много,само ако е от човешка кожа тогава проявява интерес.На мен като ми докопа млекоцентралите и направо трепери вече,същото е с нейните и мойте ръце.Обаче друго ТЦ  не ще и не ще.Чудя се кога ли ще започне,забравила съм от предните деца кога са почнали да хващат и да се обръщат

# 592
Здравейте!
Ние благополучно се завърнахме от морето най накрая Simple SmileБеше много хубаво,с изключение на 2-3 дни лошо време CryИначе на Алекс много добре му се отрази морския климат и си спеше доста добре там Simple SmileДобре че не беше много жега Simple SmileИ пътуването също беше леко-спа си почти през цялото време Simple SmileИзобщо беше много спокоен като цяло Simple SmileЗапочна да посяга към играчки и да ги държи за по 10ина секундилСамо дето още наникъде не иска да се обръща и малко се притеснявам....
Ще се радвам да се видим с Мама Да и Щастливката тези дни ако искат а пък да заповядат ако има и други желаещи Simple Smile
На всички много целувки че малчо се разбуди Simple Smile

# 593
Момичета не се притеснявайте за обръщането - всяко нещо с времето си -  всяко дете си следва своя собствена програма!

Вени аз преди малко като се записах в една темичка на пухкавите кърмачета в кърмаческия и се сетих за вас с Илияна  Hug

# 594
  • София
здравейте, бързам да почерпя за месечинката на Вики, да ви благодаря за пожеланията и да честитя месечинката на Мими на мама ИВГБ.
Мама Ив, браво на Дара Hug Hug
Тинк, мерси за линка.
Вени, ще се обърне когато й дайде времето, не се притеснявай.
Целувам ви всичките и изчезвам, че ме зоват.

# 595
  • Враца
Момичета благодаря за успокоителните думи,дано шишка се обърне в скоро време,че да не се притеснявам Hug Hug Hug
Тинк и аз се разписах там Hug ,че май-май баш там и е мястото на дебеланата ми Mr. Green

# 596
  • София
Вени и моето момче още не се обръща, но аз въобще не се притеснявам, всяко дете си има свой собствен ритъм.
Благодаря на всички за отговорите!  Hug

# 597
Здравейте,мамита!Отдавна не съм писала,не съм ви и чела и сега ще наваксвам.Ние сме добре с Теди,много бързо расте малкото човече.Вече менюто ни за деня е кърма,АМ,пюре,каша,кисело млекце с бисквидки Simple Smile Тука се чудите от кога да захранвате,аз вече към кюфтета и кебапчета съм се насочила за малкия хихи,шегувам се  Grinning
Ето 2 снимчици от нас,Тедко вече с обръсната главичка  Laughing - http://martenki2010.snimka.bg/baby/tedko-na-godaiva.500363.19475600

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 21:24 от GodaiVa

# 598
Veni- малката ще се обърне , когато е готова.. и ние се обърнахме преди месец, а не иска да повтаря..обаче как стои пък седнала..всяко бебче си знае най-добре какво му се прави и как му е удобно:) Ние само помагаме Hug
Качих и аз снимки на Дарето Crazy

# 599
вени не се притеснявай ще видиш , че и при вас съвсем скоро ще доиде този момент .Наистина при всяко бебче е индивидуално другите бебчета от кога се обръщат , а моята шуша днес сама реши да го направи и то със ставането от сън  Hug скоро и Ичка ще се търкаля по спалнята  Hug За хващане на играчки и всякакви други неща сега е в стихията си.Но не и ги давам в ръцете , а чакам сама да посегне да си ги вземе.Най-новата и игра е с празно шише ,като лапа беберона стиска с венеца и дърпа ..голяма игра пада   лошото е ,че като го изтърве трябва да и го подам . Wink
Тинк  Hug и ние спрягаме буквата  "А" на всякакви височини  Mr. Green Laughing от доста време , значи сега ще ги съчетава с обръщането  Peace
Лека от нас !!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт