Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 935
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Привет и от нас. Бяхме малко на вилата.
Добре че свекървата ми беше с нас, че иначе с две деца нищо не мога да правя. Вкъщи по се справям, ама там е ужас...
През юли ще ходим там за по-дълго, но с родителите на мъжът ми.. така че пак няма да съм сама  Praynig
Иначе миналата седмица почти цялата рода изкарахме летния вирус с повръщане, добре че бебето не хвана...
Баткото остана вкъщи и ни побърка. Днес е първи ден на градина и бебето спи вече 3ти час, а трябваше да яде преди 1,5часа  Laughing Laughing Laughing
явно от тишината вкъщи - отдавна не ни се случвало  #Crazy
И на нас докторката каза още да не се захранваме, чак от другия месец... а Валето увеличи доста потребление на кърмата и незнам дали ще му стига до края и на този месец... пия повече течности с надежда да я увелича поне малко ...

Много поздрави и целувки
  bouquet Hug

# 76
Здравейте и от мен в тая жега, седнах малко да си почина с купичка ягодки до мен.  Simple Smile Тази сутрин съм изкочила вънка от 8 часа, та до 10:30 ч. Сега бебка спи. Пуснала съм вентилатор в стаята, че иначе не се трае тая жега, а вики е облечена само по блузка с късо ръкавче и по памперс. Една много тънка пеленка метнах отгоре й, но скоро ще я избута с крачета. Хайде аз да ставам и да довърша това онова докато мъжо го няма.

Стойте на хладина и дано скоро ни повее морския бриз.  Whistling

# 77
Mama Da  
Къде ходихте на Витоша, питам защото и ние в събота бяхме там и останахме много доволни. Паркирахме при хижа Елица и се разходихме до Момина скала там се подслонихме род една дебела сянка а после се върнахме при Хижата и там прекарахме до 18:30 в една беседка .
Останахме страшно доволни междо другото тозш хшжа която са а направили на хотел е чудесно място и за почиване и през седмицата в големите жеги. Мамчета които сте мобилни може да се организираме там да отидем и някой ден през седмицата . Хебавото е че има кафенце а също и ресторант в който да хапваме и има хубава поддържана полянка и достатъчно сянка Joy Joy Joy  за големите жеги

За за хранването и аз за сега съм на кърма и мисля след 9 август  като е навършил  6 месеца Алекс да започна с захрранването. Не че следвам някаква мода но с кърменето ми е най лесно относно излизанията и разходките .
 Ние за сега само сме на опитване в смисъл ако аз или тати хапва нещо и Алекс ни гледа и мляска му даваме да опитва о 1-2 капки върху бибероната. Само вчера докато хапвахме Диня (любим плод на цялото семейство) Алекс страшно протестираше и му изцедих 5 мимилитра и му ги дадох с лъжичка страшно много му хареса и как няма колко дини съм изяла миналото лято с него в корема Joy Joy Joy
Каката преди 14 години съм я захранила със кисело мляко още от след 2-рия месец защото нямах кърма тогава и пари за АМ но спазвах много строга гехнология за приготвяне.
 GodaiVa технологията беше следната:
1. Преварявах млякото след като истине събирах каймака ии после преварявах още 2-3 пъти и събирах каймака по този начин правех обезмасляване в домашни условвия  защото прочетох че мазнината запича
2. след това заквасвах млякото
3. и при първоначално при захранването не го давах директно ами го разреждах с преварена вода в съотношение 1:10 (1 част мляко и 10 части вода) и достепенно в продължение на 3-4 месеца променях съотношението.
Така бях чела в едни книги за да не се натоварва директно стомаха. Нямах никакви проблеми с Каката а и както знаете тя вече е 14 годишен Тенн ейджър
А ДА СЕ ПОХВАЛЯ С КАКАТА ВЗЕ СИ ИЗПИТИТЕ УСПЕШНО
6,00 ПО МАМЕМАТИКА
5,50 ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

СЕГА СМЕ НОВА ДИЛЕМА КЪДЕ ДА КАНДИДАТСТВА ЗАЩОТО ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ И ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА Joy Joy Joy

# 78
  • На брега
Цитат
СЕГА СМЕ НОВА ДИЛЕМА КЪДЕ ДА КАНДИДАТСТВА ЗАЩОТО ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ И ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА
STELLEE, дай Боже всеки му такава дилема   Laughing и браво на Каката!   

# 79
Потим се у дома и чакаме да се разхлади, че да излезем. Дара спи голичка само по памперс  Shocked Ми жега ми е и на нея и е жега. Успях да прочета предната тема и само последния пост на STELLE тук. Бяхме на Златните мостове. Много народ, много нещо, но пък хладинка си е. Вие сте били малко вад нас. Браво на каката, перфектно се е представила. Хайде в СМГ, да стане сериозна кака като нашата  Simple Smile

# 80

Каката преди 14 години съм я захранила със кисело мляко още от след 2-рия месец защото нямах кърма тогава и пари за АМ но спазвах много строга гехнология за приготвяне.
 GodaiVa технологията беше следната:
1. Преварявах млякото след като истине събирах каймака ии после преварявах още 2-3 пъти и събирах каймака по този начин правех обезмасляване в домашни условвия  защото прочетох че мазнината запича
2. след това заквасвах млякото
3. и при първоначално при захранването не го давах директно ами го разреждах с преварена вода в съотношение 1:10 (1 част мляко и 10 части вода) и достепенно в продължение на 3-4 месеца променях съотношението.
Така бях чела в едни книги за да не се натоварва директно стомаха. Нямах никакви проблеми с Каката а и както знаете тя вече е 14 годишен Тенн ейджър
STELLEE златна си   bouquet

# 81
Здравейте сладки майчета,
Аз тия дни малко останах далече от вас, че напоследък сме с малкия само по "светски събития"  Laughing (кръщанета,сватби и съответните ресторанти и дъълги гостита по тези поводи).Добре че той е издръжлив и засега геройски преодолява жегите,че както знаете няма кой да ни помага и кой да го гледа и си го влячим с нас, разбира се в рамките на разумното,гледам да не му се разваля режима на спане,папане,разходки.
Дори неможах да ви почерпя послучай месечинката на Марти на 11 юни и разбира се да ви благодаря,че както винаги не бяхме забравени  много  Hug Hug Hug от нас.

Не съм ви изчела,че имам да наваксвам доста, но мога да честитя месечинките на всички бебоци!Да им пожелая много щастие,здраве разбира се и да имат късмет в живота.
mama Iv честит рожден ден на патерички. На теб ти пожелавам мноого семейно щастие,нека бъдеш винаги обкръжена с много любов,защото ти наистина го заслужаваш. И да не се преуморяваш,оставяй каките да шетат малко и ти имаш нужда някой да те поглези.

# 82
  • София
Zdraveite,
nie sme na moreto i tuk e super prohladno i spokoino. Samo mi e mnogo muchno za deteto, porevevam si ot vreme na vreme, no dobre che jiveem v sviat v koito ima mobilni telefoni i prenosimi komputri.
Pozdravi na vsichki i soleni celuvki.!
P.S. Sorry za latinicata, no neshto ne namiram kredora.

# 83
Здравейте мамчета,

ние вчера се качихме до Пампорово, ама май само път бихме до там.... Е, малката хапна на една полянка, доволно заспа и нашия татко реши, че иска да си гледа мачовете и хайде обратно.... голямо разочарование за мен, аз исках да се разходим по някоя пътечка, малка бонбона да гледа дървета, храсти, горски цветчета.... Но....

Днес Деляна има температура, нямам обяснение от какво. newsm78 Дали не е настинала от климатика, но няма сополки, температурата е 37,2 - 37,3. Другия вариант е да са зъбки...
Днес излязох на разходка в 6,45 сутринта, заедно с мъжа ми и кучката Чери. Прибрахме се в 7 и 30. В 6.00 когато погледнах термометъра отчиташе външна температура 26 градуса.... #Cussing out
Иначе ние цял ден сме на климатик, аз поддържам 24 - 25 градуса в апартамента.

Mama Da
, мерси, но да ти кажа, аз докато не си свърша работата за деня, която съм планирала не мога да си легна, а и това са единствените часове, когато мога да върша тези неща, вкл. да сготвя нещо, да си взема душ и да си лакирам ноктите напр.... Лягам в 1.00, 1,30 след нахраня малка бонбона последно и ставам в 6, имам торбички под очите вече, но за съжаление безсънието не ми пречи на апетита и не съм свалила едно кило дори от това бачкане .... Да де, ама аз съм си такава....
Относно гладенето, аз гладя по принцип всичко за себе си, затова не мисля да спирам.... тук нямам сушилня, ако имах нямаше да гладя чак толкова, само най-фините неша

Тинчето
не си ли водила бебока на дерматолог?, ако е толкова зле положението, консултирай се с дерматолог. Има един Xemose на Uriage, много е мазен, ох, не зная, а моята свеки не ми дава да ползвам олио и друга козметика за малката освен медицинска и то това, което тя ми изпрати. А аз и вярвам, защото е много добър лекар, гл. асистент, прави клинични изследвнаия, член на сума ти и дерматологични институции,национален консултатант и пр.... аз съм зарита с кремове и кремове и кремове, имам за лява пета и за дясна пета -  Laughing Laughing Laughing Laughing шегичка. Но според мен ако е много зле положението е добре да се консултираш с лекар
STELLEE
, браво на твоята кукла. Не се съмнявам, че ще изберете най-доброто училище, пожелавам и много многог успехи Hug Hug Hug Hug Hug

Днес няшия татко го няма и да си призная - няма на кого да слугувам след като приспя малка сладка..... Боже, какви ги говоря....
Отивам да бачкам, и да си легна днес по-рано
Приятни сънища

# 84
Мамита Hug Hug Hug
Влизам да се запиша, за да Ви следя.
Ние от събота сме на село и трябва да Ви кажа, че се чувстваме страхотноооо  Joy
Толкова е хубаво, зелено... въздуха е различен   Party
До днес се подреждахме - голямо преселение направихме все пак, но си заслужаваше  Peace

Мернах, че Мама Ив е имала рожден ден в събота - Да си жива и здрава, мила приятелко!!! Бъди все така лъчезарна и жизнерадостна! Тошето да продължава да те прави най-щастливата жена, а трите ти дъщерички да са твоя гордост и твоя радост!

Утре ще намеря време да кача и снимчици да ни видите. Не ми се седи вътре просто, постоянно сме на двора, а вечерите са пълни с приятели, които искат да видят бебо и и в събота и вчера сме стояли до бая късничко  Mr. Green на сладки разговори, питиета и мезета  Laughing А на Любо му е такъв кеф на хлад в количката....
Утре ще гледам и да Ви изчета  Hug
Много прегръдки и целувки на всички   bouquet

# 85
Имам въпрос към Бу или Else колко време след последния прием на лекарство мога да възстановя кърменето?В момента пия Алгоментин,казаха че с него може да се кърми но взимам и още неща а и спрей за нос.Надявам се утре да остане само антибиотика и пак да кърмя или да изчакам и с него да спра? Сега цедя и хвърлям а Криси се храни със замразена  кърма.

Здравей Кали. Искрено се надявам вече да си по-добре и да сте заедно с Криси. Сигурно е много неприятно да се чустваш толкова зле и в същото време да си разделена и с малкото си съкровище  Hug
Какво мисли личният ти лекар за кърменето при прием на медикаментите, които вземаш? Искам да те попитам дали латинското наименование на Алгоментина е Augmentin? Проверка за съвместимостта на медикаментите по активните им съставки би могла да направиш в www.e-lactancia.org и toxnet.nlm.nih.gov като резултата може да обсъдиш с личния лекар. Активната съставка на Augmentin e Amoxicillin. В първия сайт е определен Risk level 0 - safe, compatible, no risky for breastfeeding or child, а във втория пише "Drug Warnings :
Maternal Medication usually Compatible with Breast-Feeding: Amoxicillin: Reported Sign or Symptom in Infant or Effect on Lactation: None. /From Table 6/
[Report of the American Academy of Pediatrics Committee on Drugs in Pediatrics 93 (1): 140 (1994)] **PEER REVIEWED**
" Ако желаеш би могла да провериш и останалите медикаменти, които приемаш. Активните съставки следва да изписани на листовките  Peace
Пожелавам ти бързо възстановяване и безпроблемно кърмене   bouquet

# 86
  • Враца
Хайде мамита добро утро.
Къде сте се скрили,я да ви сервирам по едно ароматно кафенце за събуждане.

Аз да се похваля,че от доста време не ми се беше случвало да се събудя със препълнени гърди,нооо тази сутрин ми се случи Mr. Green
Е и аз снощи похапнах овилно овесени ядки,де.И резултата е налице.Пак започнах да си пълня фризера,че по времето на кризата с кърмата Ичка изяде всички запаси(а те не бяха хичч малко Shocked)
Честита месечинка на Ева  на мама Svetlichka ,Александър  на мама Gugalinka ,Боян на мама dinapd ,Боян на мама Bona fides  ,Мартин  на мама papolino ,Никол  на мама qnikzp
Да са много здрави и игриви  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
Добро утро и от мен, седнала с чашка кафенце с мляко да видя какво ново из форума.  kaffeetrmker_2 Бонбоната ми заспа в 8 часа, като се наяде, но само за 45 мин. и това беше. Сега си гледа играчките над главата. Другите сутрини като излизах навън по хладината рано сутрин тя спеше доста повече. Днес май няма да ни огрее разходката, но просто чакам заветния момент да тръгнем в събота за Русе, а следващата сряда от там за Варна. Просто само броя часовете вече.  Praynig Дано в петък понесем добре втория прием на ваксините и да нямаме сериозни странични реакции, че да може в събота да си потеглим спокойно. Тук в тая София, в тая жега не се издържа,   sweating а и ние тук си нямаме климатик и съм пуснала един вентилатор в стаята при беба, че горе долу да й разхлажда малко. Ама ние с компютъра в другата стая през деня, докато я няма свеките се морим с баща й. Вечер местим компютрите в стаята при Вики и настава такава горещина като ги пуснем и тях и в комбинация и с телевизора, просто не съм за завиждане. На бебето му правя вятър с едно парцалче и то си умира от кеф милото. Ами хайде оставям ви за сега. Лек и дано не толкова горещ ден за вас, колкото се очертава за мен.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 09:25 от elzas

# 88
# 89
Аз минавам да се похваля Дани е здрав вече и днес ни поставиха Пентаксин и Синхлорикс, той се хилеше през цялото време на докторката и само за малко порева докато го боцнаха, но тати му показа любимата играчка октоподи и той пак се ухили. Сладкото дете на мама  Hug Ние в неделя имаме годишнина от сватбата и в петък заминаваме на уикенд във Велико Търново, нали тати ми предложи да се омъжа за него на върха на Царевец Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт