Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 933
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен,
на всички бебоци и мами  много  Hug Hug Hug Радвам се, че вече всички са по - добре.

При нас се оказа само запушено носле, нищо сериозно, но трябва да почиствам нослето с физиологичен разтвор по 100 пъти на ден. Беба както го обичаааааа Simple Smile

Кажете нещо за отслабване мили мами за кърмеща мама като мен Simple Smile Ограничение и диета, направо ми е невъзможо, Велизара като ме изсмуче направо ми се вие свят от глад,  а за спорт хич не ми остава време напоследък .  В началото рязко свалих половината килограми които бях качила / те си бяха много де/, но сега ми останаха 8-10кг.,   които не мърдат и не мърдат... предстои моренце и искам да вляза във форма малко...
Няма да спра кърменето в името на килограмите, но пък ми се иска да се приведа в по - приличен вид Simple Smile

А и какво правите с вашите бебоци като искат да сядат. Моя Звер едва го удържам.. в шезлонга сама си сяда и си стои, аз минавам само и я бутам назад... нещо трябва да измисля,  но тя се и сърди като не е на нейната..

Изчезваме на разходка с Велзиара, че следобед пак го дават дъждовно...

# 541
Здравейте маминки  Hug
Минавам само да честитя месечинките на порасналите  бебчета с още един месец , а те са Кристияна  на мама Ellen,Анна-Мария  на мама marinex,Деляна  на мама Nataly_Ivanova ,Сиана на мама Vesy на юнака Данаил на мама кали 7 Много здраве и безгрижно детство   bouquet Hug
Натали дано днес сте по добре  Praynig и весело изкарване  Wink
На всички които са болнички бързо да оздравяват  Hug Hug Hug
Лек ден ви желая!!!

# 542
Здравейте майчета,
Отдавна не съм писала  Embarassed. Днес Никол е решила да не спинка, гплям рев, голямо нещо, не ме оставя нищо да свърша. Та бутам шезлонга с единия крак за да е мирна и пиша и ви пиша междувременно.  Joy
Искам да честитя месечинките на всички, които до сега съм пропуснала, макар че редовно ви чета нямам време да пиша. /чета ви докато действам с помпата, така времето минава по-бързо и приятно/
Днес поне мога да честитя месечинките на:
Кристияна на мама Ellen
Анна-Мария на мама marinex
Данаил на мама kali 7 
Деляна  на мама Nataly_Ivanova
Сиана на мама Vesy
Да са живи и здрави и много щастливи децата!
Аз иначе 10дена бях болна с онази гадна хрема, имах гърлобол и въобще картинката не беше розова, понеже я кърмих с маска точно в големите жеги и тя госпожицата нали яде с часове просто  #Crazy луда да станеш. Сега пък таткото болен, ама с разстройство и втрисане, пак грипава работа  #Cussing out  #2gunfire иде ми вече да се гръмна.
Някой беше писал с какво я мажа, мисля че Антигона беше, ние я мажем с преварен зехтин варим го 15мин като поставяме бурканчето в студена вода. Някой беше писал и за криспичките Елзас може би , ние ползваме мустела и сме много доволни, бързо и се оправиха.  Embarassed. Явно от доста време я дюндюркам че поста стана дълъг. Божелавам на болните мами и дечковци бързо оздравяване миличките.  Praynig
Мноого  Hug  Hug  Hug за всички.

# 543
Маминки един въпрос имам спешен.
Адски ме боли кръста, до вчера имаше някаква болка, но днес вече е нетърпима. Едва оставям Велизара в леглото и ...
Искам с нещо да се намажа, но нали кърмя и не знам с какво  ooooh! ooooh! ooooh!?!

Ако някоя е имала подобен проблем моля за поооомощ, че не се издържа.
Велизара след малко като се събудииии и иска да се разнасяме ще се мре .. Sick

# 544
Здравейте,

аз се включвам толкова рядко, но мойта душка не дава на мама да е заета с нещо друго освен с нея и не мога до ри да ви изчета докрай. Дано всички са добре Hug

Аз обаче имам сериозен проблем, имам запушване на едната гърда и моля Бу, Смин или Елсе или някоя мама, която е минала през това. Днес Елито не искаше да суче много в 10 и после в 13, когато са храненията и ми се появи бучка и то доста голяма, почти на половината гърда, коята не мога да отстраня. От един час съм с горещ компрес на гърдата опитвам се да я изцедя обаче нищичко не излиза нито с помпа, нито на ръка. Елито вече не и се суче слагах я поне 5-6 пъти на гърда обаче се ядосва защото е нахранена и сега заспа. Моля ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.  Praynig

# 545
Здравейте на всички момичета, влизам за мъничко да честитя месечинките на Кристияна  на мама Ellen,Анна-Мария  на мама marinex,Деляна  на мама Nataly_Ivanova ,Сиана на мама Vesy, живи и здрави да са и много щастливи  bouquet
и да почерпя виртуално, кога се изтърколи още една месечинка, лети си времето направо

# 546
Здравейте и от нас.
Да се отчетем.Вчера бяхме на консултация.Станали сме 5580 и 60,5см.Биха ни само Синфорикса, че Пентаксим пак нямало.Каза ни от края на месеца да захранваме.Каза да почн сокче от ябълка да й давам, но аз казах, че не искам да е със сок, а и защо трябва да е толкова рано.Разбрахме се да започнем с оризова каша, но ми обясни, че било добре сега да се захрани понеже после било по-трудно децата да приемат друга храна, отбиването ставало по-трудно, а и кърмата обееднявала на витамини и желяо и често се случвало на 6м като пуснели първите изследвания децата да са с анемия от недостига на желязо.Препоръча ми да взема да пия желязо и витамини.Сега съм в чуденка дали да започвам от края на месеца с кашата или не newsm78
Честити месечинки на всички бебоци, а на болничките дечица и мами бързо оздравяване Hug

# 547
Здравейте,

аз се включвам толкова рядко, но мойта душка не дава на мама да е заета с нещо друго освен с нея и не мога до ри да ви изчета докрай. Дано всички са добре Hug

Аз обаче имам сериозен проблем, имам запушване на едната гърда и моля Бу, Смин или Елсе или някоя мама, която е минала през това. Днес Елито не искаше да суче много в 10 и после в 13, когато са храненията и ми се появи бучка и то доста голяма, почти на половината гърда, коята не мога да отстраня. От един час съм с горещ компрес на гърдата опитвам се да я изцедя обаче нищичко не излиза нито с помпа, нито на ръка. Елито вече не и се суче слагах я поне 5-6 пъти на гърда обаче се ядосва защото е нахранена и сега заспа. Моля ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.  Praynig

letiziq не знам дали си чела ето тези две статийки, но много полезна информация има там, която може да ти е от полза - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0  и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594

tincheto според мен не е зле да попроучиш въпроса преди да решаваш какво ще правиш със захранването... Това за намаляването на витамините и желязото в кърмата си е абсолютен мит - ето тук може да почетеш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4920 :

Цитат
Ако бебето не се захрани през втория месец със сок и плодово пюре, ще развие анемия и хранителните вещества и витамините само от кърмата няма да са му достатъчни.
Множество изследвания в последните двадесет години показват, че кърмените бебета, които са захранени преди стомашно-чревният им тракт да е достигнал достатъчна зрялост приблизително към шестмесечна възраст, са по-поддатливи на алергии и в детска и зряла възраст страдат по-често от респираторни и стомашни заболявания. Това е силен аргумент в полза на по-късното захранване – след шест месечна възраст. Ранното захранване след четвъртия до шестия месец се препоръчва за изкуствено хранените бебета, които не получават всеички необходими им хранителни вещества от адаптираното мляко. Бебето, което е изцяло на кърма, не е изложено на този риск – то усвоява всички необходими му вещества, включително и желязо, от кърмата. Желязото в кърмата е много по-биоусвоимо от желязото в адаптираното краве мляко, 51% срещу само 12%. Затова кърмените бебета много по-рядко страдат от желязодефицитна анемия в сравнение с изкуствено хранените си връстници. Майчиното мляко осигурява всичко, от което бебето се нуждае докъм шестия месец. След като започнат да карат седмия месец, повечето бебета проявяват признаци на готовност за захранване – нуждите от кърмене нарастват, проявяват интерес към храната на възрастните и др. С късното захранване давате добър страт на здравето на бебето си.

# 548
Синева  Hug Hug Hug

Много се радвам за вас Praynig
Благодаря, че си сетила за нас Hug и ние сме по-добре (леко сълзи оченцето, но има голям напредък). Аз съм оптимист - ще се оправят децата Hug

Редовно ви чета - от самото начало (радвам се и се тревожа с всяка от вас) , но все не ми остава време да пиша. Рая е много послушно бебенце, но каката е огън  (да са ми живи и здрави)  Grinning

Hiki miki  и аз се боря с още някое излишно килце (ние сме само накърма също)  Mr. Green
Има един Серум за отслабване - Елансил" на "Галеник"  (доста скъп - 40 лева за 14 дни) , но аз смятам, че има ефект. Ползвах една опаковка, а днес взех и втора - доволна съм. Този серум е специално за след раждане и за областа на корема.

Hug Hug Hug

# 549
Здравейте момичета, благодаря за загрижеността Hug Hug Hug Hug Hug
Какво стана с нас: след като изпи смектата и започнах да правя млякото с оризова вода и се сгъсти, но снощи се появиха едни бели топчета и черни жилки, аз като се уплаших, че е кръв..... Cry Cry Cry Cry Сутринта звъня на педи, обяснявам, тичам до там с мъжо и..... то било от смектата и от шипките.... Ох, спокойно.... Сега сме със сгъстено аки, но температурата я поддържа... Педи каза, че за първи път и се случва да види такава странична реакция.... Ако е от ваксината, ако е било вирус рано сме го пресекли, а е твърде възможно и да е погълнала нещо замърсено, което, според мен е най-малко вероятно.... Но продължаваме с диетичното мляко и ще давам Биогая, за да възстановим чревната флора....

Ама аз много се шашкам .... Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug за всички
Летиция, мила, трябва и да разтриваш, но според мен иди веднага на мамолог..... Да те видят професионалисти, дано се оправиш.... Hug Hug Hug Hug Hug Hug

МамаДа, аз заминавам за, оказва се 2 месеца, Joy Joy Joy Joy Joy 2 месеца във Варна на моренце, чист въздух, мъжо ще си идва за weekend-и а ние ще мързелуваме, а бабите и дядовците ще ни слугуват Party Party Party Party Party

Няма да ме има известно време, затова Ви желая весело лято, много емоции и да направите много снимки на бебоците... Целувки и прегръдки от нас

# 550

Здравей letiziq.
Много са неприятни запушванията и никой не е застрахов от тях Sad С навременни мерки би могло да се избегне усложняване на ситуацията. Много е важно майката да почива достатъчно и да осигури чести изпразвания на засегнатата гърда. Колко често кърмиш и колко продължава кърменето в момента?
Относно мерките за отстраняване на отпушването би било по-добре да се използва топъл вместо горещ компрес 2 минути преди изцеждане. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното, засегнатото място би могло да се масажира. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. Ако бебето отказва да суче от тази гърда, изцеждането може да се извърши както е по-лесно за майката - на ръка или с помпа. След като се изпразни гърдата може  да се сложи студен компрес за облекчаване на гърдата - бебешка пелена напълнена със студена вода може да свърши добра работа за охлаждане. Много майки, използват вместо студен компрес - зелевото листо. Използва се както средство за спиране на кърмата така и за отстраняване на запушвания на млечните канали. Разликата в двата варианта е периода на третиране. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Това се прави на всяка гърда. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. В повечето случаи продължителната употреба води до спиране на кърмата.

За отпушването на млечните каналите на много майки помага лецитин, който е хранителна добавка и се продава свободно в аптеките. Разбира се за приемането му би могла да се консултираш с личния си лекар, особено ако е нужно лечение на пъпките. Иначе се използват капсули с грамаж 1000 мг или 1200 мг от 3 до 6 на ден. Евентуално за предотвратяване на натрупванията помага профилактично приемане на лецитин - по 1 капсула (от 1000 мг) дневно, при бучка 2-4 капсули, а при при по-големи запушвания - 5-6 капсули като след преодоляването на проблема, приемът постепенно се намалява. Предозирането с лецитин е трудно - при над 40-50 капсули дневно, които човек трудно ще изпие погрешка, (но и ниска доза при някои майки действа разхлабващо като страничен ефект).

Ако до 24 часа не настъпи подобрение на ситуацията или състоянието ти се влоши ще бъде добре да се обърнеш към личния лекар.

Носенето на удобно, нестягащо бельо както и избягване притискането на гърдите с чанта, слинг, ръка и дори по време на сън намалява риска от запушване.

Ще се радвам да споделиш дали и как си преодоляла проблема  bouquet

# 551
Аз обаче имам сериозен проблем, имам запушване на едната гърда и моля Бу, Смин или Елсе или някоя мама, която е минала през това. Днес Елито не искаше да суче много в 10 и после в 13, когато са храненията и ми се появи бучка и то доста голяма, почти на половината гърда, коята не мога да отстраня. От един час съм с горещ компрес на гърдата опитвам се да я изцедя обаче нищичко не излиза нито с помпа, нито на ръка. Елито вече не и се суче слагах я поне 5-6 пъти на гърда обаче се ядосва защото е нахранена и сега заспа. Моля ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.  Praynig

Здравей letiziq.
Много са неприятни запушванията и никой не е застрахов от тях Sad С навременни мерки би могло да се избегне усложняване на ситуацията. Много е важно майката да почива достатъчно и да осигури чести изпразвания на засегнатата гърда. Колко често кърмиш и колко продължава кърменето в момента?
 bouquet

По принцип кърмя на поискване, събират се между 8 дори и 10 кърмения, не съм опитвала да махам дори нощното, когато усетя че е гладня я слагам на гърда. Едно кърмене продължава около 10-15 мин, но сега суче по малко към 7-10 мин. Като и дам да суче запушената гърда суче 3- 4 мин и после се ядосва защото нищо не излиза и спира да гълта и суче все едно "напразно". Като и дам да суче, бучката в гърдата намалява, но след 15-20 мин започва пак да се увеличава и да ме боли. Пробвах с топли компреси и изцеждане, но не постигам кой знай какъв ефект. Продължавам да се изцеждам до колкото мога. Благодаря за съдействието.

letiziq не знам дали си чела ето тези две статийки, но много полезна информация има там, която може да ти е от полза - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0  и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594

Tink благодаря ти, прочетох ги, правя всичко което е описано дано да свърши работа.

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 17:58 от letiziq

# 552
Здравейте   love001

Честит 1 юли - пожелавам лек месец на всички. newsm10

Честита месечинка на малките вече порастнали бебоци - Кристияна на мама Ellen, Анна-Мария на мама marinex
Данаил на мама kali 7, Деляна  на мама Nataly_Ivanova, Сиана на мама Vesy  да растат здрави и спокойни дечица за радост на мама и тати! 
smile3525

Лека вечер и всички бързо да оздравяват. smile3521

# 553
Декрио, да, аз бях питала за крустичките - вчера си купих кремчето но Мустела и я намазах според указанието, но тази сутрин нямаше кой знае какъв ефект, в смисъл такъв не бяха си опадали сами, а дори и при разресване не падат. Ще продължа да мажа, пък да видим. Тя като се почесва по главата и сама си ги олющва иначе не падат.
Днес излизахме на разходка във Варна и поизгорях на потниче.
Исам да ви питам - какво постилата в количката на бебоците, в смисъл на какво лягат и въобще постилате ли нещо, защото аз слагам едни подлоганчета, за да му е по-мекичко, знам ли и да не му обива нещо, тъй като аз вече смених зимния кош с летния. Подложките, които слагам не са дебели - едната е хавлиена, а другата е памучна отгоре, но с какво са пълни вътре, с някаква силиконова вата ли, не знам. Пиам, защото ми се струва, че доста се спарва мъника, а главичката му е все мокричка.

# 554
  • Враца
Здравейте от мен днес. Честити месечинки на бебоците. Аз да ви кажа днес ми е щастливия ден. От днес съм МАМА. Сами беше толкова гладен че като се забавих с млякото така отчетливо и ясно ме нарече мама че ме разтопи. Едва ли осъзнава какво е казал милия но аз като се замислих по натам с това благо обръщение как ще му отказвам не знам. Ваксинката вчера му понесе добре няма странични ефекти дори не е кисел както предния път. Сега спинка сладко а аз му се радвам отстрани. Елзас аз слагам една тензухена пеленка отдолу точно защото от всичко друго се поти милия и е вир вода. Махнала съм всякакви подложки и тем подобни.Айде отивам да варя шишета хубава вечер от мен.

Общи условия

Активация на акаунт