Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 928
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
 :hug              само за прегръдка към всички имам време  Embarassed

# 556
По принцип кърмя на поискване, събират се между 8 дори и 10 кърмения, не съм опитвала да махам дори нощното, когато усетя че е гладня я слагам на гърда. Едно кърмене продължава около 10-15 мин, но сега суче по малко към 7-10 мин. Като и дам да суче запушената гърда суче 3- 4 мин и после се ядосва защото нищо не излиза и спира да гълта и суче все едно "напразно". Като и дам да суче, бучката в гърдата намалява, но след 15-20 мин започва пак да се увеличава и да ме боли. Пробвах с топли компреси и изцеждане, но не постигам кой знай какъв ефект. Продължавам да се изцеждам до колкото мога. Благодаря за съдействието.

Здравей, а пробвала ли си да доизцедиш гърдата след като бебка е сукала от нея? Писала си, че след като суче бучката намалява и може би ще бъде по лесно непосредствено след сукането да изцедиш. При някои майки за потичането и по-лесното изцеждане помага топъл душ или вана. Водата помага да се отпуснеш и да се намали стреса, а от там се повлиява и рефлекса за потичане. Студеният компрес след сукането/изцеждането не облекчава ли поне малко болката?

# 557
И аз наминавам само да ви погледна и  Hug

Иначе аз продължавам да съм болна - носът ми няма отпушване, гърлото ме дере, главата ми се мотае жестоко и съм като пиян морков, но поне нямам температура вече.
Естествено отложихме ваксината (то и иначе нямаше да я сложат, защото Пентаксим отново няма).
Продължавам да се надявам Дарина да не се разболее. Днес се изпопритесних, защото такова чудо не се беше случвало - спа снощи от 21 ч. до днес в 8.30 ч. Яде, след което почти веднага заспа и спа до 13.30 ч. Яде, поигра малко, в 14 ч. излезнахме и тя веднага заспа и така до 17.15 ч., когато пак яде и отново заспа и откара до 20 ч., последва малко забавления, къпане, ядене и към 21.15 отново заспа. Остана само с 4 хранения, но пък си яде нормално, т.е. не е да няма апетит.
Обикновено през деня не мигва за повече от 15-20 мин., а днес... Три пъти мерих температурата - съвсем нормална си беше, а и в кратките будни периоди беше весела - игра, смя се, "говори", кикоти се с глас. Само се моля да се размине и да не се разболее и тя.

# 558
  • София
честита месечинка на патеричка на Кристияна на мама Ellen, Анна-Мария на мама marinex
Данаил на мама kali 7, Деляна  на мама Nataly_Ivanova, Сиана на мама Vesy

и без патеричка на София на мама lorelei75, Явор на мама, Димитър на мама delight, Росен на мама Памполина, Невена на мама Steli-Debeli, Тина на мама barabenka, Марти на мама MAMA_IANI, Самуил на мама efir, Стефан на мама sunny0203

# 559
Здравейте и от мен, мажа упорито бебе Вики с кремчето против крустички на Мустела и като че ли има ефект. Днес разресах доста от тях. Надявам се скоро да се изчистят.

Приятен и лек ден на всички майчета и бебчета

# 560
Минавам набързо да честитя месечинките на  София на мама lorelei75, Явор на мама Gtaleva, Димитър на мама delight, Росен на мама Памполина, Невена на мама Steli-Debeli, Тина на мама barabenka, Марти на мама MAMA_IANI, Самуил на мама efir, Стефан на мама sunny0203 Живи и здрави да са   bouquet

# 561
  • София
Да почерпя днес, защото нашата буболечка става на 4 месеца Simple Smile

Честити месечинки и на останалите бебчовци, родени на 2 март   bouquet

letiziq, при мен от едната страна положението е същото. както ти е казала else, може да пробваш да доизцедиш. аз само с помпата успявам да извадя "заседналото" мляко, при това с доста усилие. но аз и по принцип процедирам така - веднъж кърмя и доизцеждам, следващия път давам изцеденото от шишето. успех  Hug

# 562
  • Сред обкръжението
Здравейте и от нас Simple Smile

Минавам да честитя месечинките на всички малки порастнали бебочковци!

София Явор Димитър Невена Росен Марти Самуил Тина Стефан

Да порастнат здрави, усмихнати и послушни   bouquet

# 563
Честити месечинки на бебоците, които ги изпълват днес! Да са ни живи и здрави!  Heart Eyes Hug

Мили мами, влизам виртуално да Ви почерпя, че моята майчица днес става на 50 години и утре ще празнуваме юбилей!

Вчера не можах да Ви нагледам, но бях на педела здраво  Mr. Green
Любо имаше този път страничен ефект от ваксините - цяла нощ беше с температура горкото детенце...  Sad Давах панадолче и го гушкахме с таткото, защото му беше тежко и мъркаше жално... Sad През деня вчера цял ден беше отпуснат и сънлив, не му се ядеше... Но ми се струва, че от днес е по-добре!
Вчера подготвях и подаръка за мама. Тя е голям ценител и колекционер на химикалки и всевъзможни пишещи устройства, та й поръчахме една хубава скъпа химикалка Паркер и я гравирахме. Подарихме й я снощи в 12 и тя мнооогооо й се радва Grinning
arti80   Hug Hug Hug дано масажа и при Рая да има ефект! Стискаме палчета!  Hug
letiziq Hug Hug Hug специални палчета и за теб, мила! Да се оправя бързо проблема с бучката и всичко да е наред!
Много  Hug Hug Hug на всички мами!

# 564
  • София
Синева, Честит юбилей на майчето ти. Пожелавам й да е само здрава, а за щастието й вече си се погрижила дарявайки я с внуче Любо!   bouquet
Честито и на всички, които стават днес на 4 и 5 месеца!
При нас всичко е нормално. Тъкмо последният път писах, че Коко вече не го болят толкова зъбчетата и се почна пак с пълна сила. Кисел е малко, мрънка, добре че засега гелчето, с което го мажа го облекчава. Сега спинка след храненето в 15ч., но като гледам как се е смрачило навън, може би днес няма да излизаме.
Mamma, а ти ходи ли на лекар, предписаха ли ти някакво лечение? Желая ти много скоро да се оправиш, че това не е работа лятото да си болен. Явно на Даринка вчера й е бил поспалив ден.  Hug

# 565
Здравейте,

честити месечинки на бебоците  София на мама lorelei75, Явор на мама Gtaleva, Димитър на мама delight, Росен на мама Памполина, Невена на мама Steli-Debeli, Тина на мама barabenka, Марти на мама MAMA_IANI, Самуил на мама efir, Стефан на мама sunny0203 bouquet да са живи и здрави най-вече!!!

Благодаря за стиснатите палчета, най-накрая се отпуши гърдата. Мойта душка много допринесе за това. Детенцето ми ме спаси от цепене и всякакви там ужасии, които чух днес от хирурга. Да споделя, че това което ми помога е постоянното слагане на гърда на бебето. Станала съм днес в 5 сутринта и от тогава беба е през час и половина или два на гърдата ми.

Синева да е жива и здрава майчето ти, и поне още толкова години да ви се радва.

Nataly Ivanova приятна почивка  Hug

Имаше и болни мами и дечица да оздравяват бързо.

Не мога да изброя всички, но се чувствайте поздравени от мен   bouquet

# 566
letiziq, браво, отдъхнах си.
Синева, Честит рожден ден на майчето ти  bouquet
Честита месечинка на всички днес!
Hug Hug Hug

# 567
Здравейте,

аз се включвам толкова рядко, но мойта душка не дава на мама да е заета с нещо друго освен с нея и не мога до ри да ви изчета докрай. Дано всички са добре Hug

Аз обаче имам сериозен проблем, имам запушване на едната гърда и моля Бу, Смин или Елсе или някоя мама, която е минала през това. Днес Елито не искаше да суче много в 10 и после в 13, когато са храненията и ми се появи бучка и то доста голяма, почти на половината гърда, коята не мога да отстраня. От един час съм с горещ компрес на гърдата опитвам се да я изцедя обаче нищичко не излиза нито с помпа, нито на ръка. Елито вече не и се суче слагах я поне 5-6 пъти на гърда обаче се ядосва защото е нахранена и сега заспа. Моля ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.  Praynig

Letiziq пробвай с следната процедура - на мен много ми помага и наскоро и на мен ми се появиха бучки и с това се управих:
половин ампулка Окситоцин закапваш в носа с капкомер и след 20-30 мин се изцеждаш. като аз изцеждах освен с помпа и с пръсти за да изтече хубаво каквото има.
Това с Окситоцина ми  препоръча доктора още в болницата когато раждах, понеже гърдите ми много бързо се разраниха и едната беше се запушила.
След тази процедура винаги има ефект. Малко е гадничек Окситоцина в носа да го слагаш, но нямаш избор.. така действа. Стискам палци да мине бързо  Peace

# 568
Здравейте, поздрави на всички пораснали бебоци Simple Smile . Да се отчета и аз - завъртяхме 3 месеца, сложиха ни най-сетне първия прием на Пентаксим и Синфлурикс, макар и със закъснение. Слава богу понесе ги много добре - без температура, без раздразнитеност. Минахме и прегледа на ставичките за луксация - и там си е всичко ок. Вече е 6 кг. и 61 см. младата госпожица и развява буйни къдри.

# 569
Здравейте, сладки мамчета Simple Smile
Отдавна не съм писала, но наистина не ми остава време и искам да се извиня Cry
Честити месечинки на всички и честит рожден ден на майчицата на Дари  Hug
Дарето расте, опитва се да се задържи седнала и е много сладка. Страшна любопитка е станала, много се вълнува като я събирам с децата на площадката, голяма радост пада Joy
Летиция- радвам се, че си се оправила. На мен не ми се размина антибиотик Confused
Бобита- ти си беше купувала май капсулите за стрии..действат ли, че нашият тати има и много го тревожат?
Мамма- бързо да се оправяш и дано бебка да я подмине Hug
Звездичка Heart Eyes
Целувки на всички ви, връщам се да чета baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт