Раз,два,три МАРТЕНЧЕ2010 на разходка изведи(5)

• 27 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Добър вечер от мен,

моята бузеста хубавица тая вечер ни подлуди - голям рев, ама това, защото й се спи, но трябваше преди това да я изкъпем и нахраня, ама как няма да й се спи, като по цял ден не си затваря светофарите. Днес ако събера моментие, в които е спала - дали има 5 часа общо, не знам. Голямо кокорене, голяма игра.

Прочетох, че има и други майчета, чийто бебоци не са се обърнали още самички, защото се бях притеснила, че моята шомпа не го прави още самичка, а и както казва Вени и играчките не ще още кой знае колко да ги хваща.

Лека нощ мили мами и бебчета

# 601
И ние се записваме при мартенските бебета на 10 март сме!

# 602
Антония, Аз си купих машинката за количка на Чико и съм доволна. Взех си и писалката при ухапвания пак на Чико, но все още не сме я ползвали и нищо не мога да кажа.

Ние имаме май от всички варианти на антикомарната серия на Чико - спрей, крем, кърпички, машинка за контакт, машинка за количка и писалка.
Не мога в никакъв случай да кажа, че работят безотказно и действат като Райд например, но все пак имат ефект.
Неприятно е, че колкото и да е невероятно, аз чувам ултразвука  Shocked  и ми пищи ужасно в ушите. Никой друг от семейството не го чува, но на мен ми свири в ушите. Докато разбера от какво е този писък в ушите ми, луда станах, но накрая локализирах източника - машинката за количка.
За Дарина сега съм взела от мокрите кърпички, но още не съм ги ползвала, не съм ги отваряла даже. Силно се надявам да са по-поносими като миризма от спрея и крема. Аз не мога да понасям миризмата на лавандула и не мога да понасям крема и спрея, но големите хлапета нямат нищо против и за тях ги ползваме (мъжът ми ги маже и пръска).
Писалката за третиране на ухапаното място работи.

Относно обръщането - въобще не се притеснявайте. Всяко дете си е различно. Едни се обръщат по-рано, други пък въобще не искат, едни лазят, други деца (като моите две големи) никога не са лазели. Стига детето да има добър мускулен тонус и да се развива добре, всичко е наред.
Дарина също не се обръща още от гръб по корем. Превърта се само от корем по гръб и е голяма забава - с глас хълца от кеф като успее и не протестира, когато отново я обърна по корем - приема го като игра и се забавлява.
Иначе хваща висящи играчки, дърпа, дрънка. Още ̀и е трудна координацията и напъхването на играчките в устата, но опитите са непрестанни.
Иска обаче непрекъснато да седи седнала. Надига се да сяда, когато е в столчето или шезлонга, а като я вържа с коланите, за да не е седнала, а полулегнала, протестира много и крещи.

Аз, след като се видях в чудо с непрестанното ̀и желание да яде, започнах да захранвам. Родих се, а детето се успокои. На обяд давам малко зеленчуково пюре (засега картофи и моркови), а вечер в биберона и слагам от бишкотите за биберон. Детето явно е било гладно и затова непрекъснато беше нервна и непрекъснато мрънкаше и ревеше. Сега и да е будна, не плаче, не мрънка, играе си с играчките в леглото, на активната гимнастиката, с играчките на шезлонга или просто си бърбори нещо, но е коренно различно, спокойно дете, няма нищо общо с това, което беше допреди няколко дни/седмица.

vikito3, добре дошла!

# 603
  • София
Здравейте момичета,  Hug
Добре дошла на новата мама vikito3.  Hug Ако искаш мила дай малко повече информация за себе си, за да те запишем на първата страничка на темата ни. Освен дата на раждане, напиши ни термина ти кога беше, пола на детенцето, името и килограми и сантиметри при раждането.
Мъжът ми вчера без да ме е питал е купил устройството на Райд, води се "Ден и нощ", денем гони мухите, нощем комарите. Включихме го тази нощ, но далеч от кошарата на Коки и на широко отворен прозорец и проблем с гадните комари нямахме. Горкото ми дете, още има пъпчици от ухапаното по личицето и ръчичките. Личи си, че силно го сърби, а не знае още как да се почеше, нерви го, а и зъбките много го мъчат. Вчера беше кошмарен ден просто. Той е най-спокойното бебе на света, но вчера през половината ден плачеше ужасно много. Както си седи/лежи и без никаква индикация писваше жестоко и не може да се успокои. Най-изнендващото беше, че не искаше да яде, а той е доста яшничък. След банята се поуспокои и спа сравнително спокойно тази нощ. Малко ми оставаше да отидем до Спешният център на кварталната ни поликлиника.
Доста се бях притеснила.
Днес е добре детето - засега, яде в 8ч., а сега спинка.
Поздрави на всички!   Simple Smile
P.S. Забравих да честитя на всички, които днес навършват 4 и 5 месеца! Да са ни живи и здрави дечицата!   bouquet

# 604
Добро утро.Искам да ви почерпя виртуално,днес моето слънчице става на четири месеца   party023   party023    party023    
Честити месечинки и на:
Симона на мама mirenceto03
Елица на мама lyubka_li  
Емилиана на мама Iva*
Йордан на мама Tasty

Отдавна не съм писала но ви следя.Днес започнах да захранвам.Преди малко му дадох пюре от морков,мисля че му хареса.Много беше смешен изяде 2 лъжици а имаше пюре по ръкавите,ританките и веждата а също и в носа Laughing Laughing Laughing
Ето и снимки от събитието Simple Smile
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19480301

# 605
  • Сред обкръжението
Добро утро!

Честит 5-ти месец на Филип и Христо!

Честита четвърта месечинка и на Елица, Кристиян, Емилияна, Йордан и Симона!

Да са много, много щастливи и усмихнати дечица  Heart Eyes

Ние от днес май ще се дохранваме  Sad Кърмата ми намаля значително. Сигурно е от притесненията, когато Бобчо се разболя. Опитах да я увелича, но явно не се получава.  Cry Е, здраве да е!

# 606
  • София
Честити месечинки на Елица  на мама lyubka_li,Кристиян на мама Кали, Емилиана на мама Iva* , Йордан на мама Tasty0703, Симона на мама mirenceto03, както и на Филип  и Христо на мама 4elsey   bouquet

Ох, вече сте започнали да захранвате, пък аз не смея още понеже нашата докторка не дава. Много ми се иска вече да започна да давам по малко пюре, защото си мисля, че не се нахранва само с кърма. Преди изсукваше само от едната страна и не искаше повече, а сега изсуква и двете. Когато давам изцедена кърма от шише, яде по 170-180мл. Ама аз не винаги имам по толкова - сутрин и вечер е о.к., но следобед положението е с триста зора. В понеделник ще ходим на консултация и смятам да повдигна пак въпроса - поне 1-2 хранения да заместим.
Иначе и София още не се обръща сама. Опитва се, но трябва да и помогна като и побутна едното краче, за да успее. Опитва и да сяда, но успява само от полулегнало положение.
Ето ни - пресни снимки от вчера  Hug:
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19482375

# 607
  • Враца
Здравейте мамчета.
Честити месечинки на Елица  на мама lyubka_li,Кристиян на мама Кали, Емилиана на мама Iva* , Йордан на мама Tasty0703, Симона на мама mirenceto03,Филип  и Христо на мама 4elsey
Да са живи и здрави,много щастливи и игриви  bouquet  bouquet  bouquet
Ето малко снимчици и от нас,че не сме се показвали скоро
http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19482793
Хубав и слънчев ден ви желая

# 608
Дбро утро и от нас!

Честити месечинки на Елица,Кристиян, Емилиана, Йордан, Симона и Филип и Христо!

Сега гледах последните снимки! Малей каква косичка има Дарето на Слънчо! А ние сме още доста плешиви... даже татко ни вика "плешко". Кристиян и той вече голямо момче - яде от лъжичка! А и на София скоро май ще и връзвате панделки!  Вени, а Ичка е такъв сладур! И ние сме отпрали същите баджачета!  Heart Eyes

Сега ще разгледма и по-назад, че не до сега нямах много време.

# 609
  • София
Mamma, аз имам машинка за комари на ултразвук (не на Чико) и я чувам много ясно, не е невероятно, имаш добър слух просто.
Янинчето, не си права, че се разбираме, защото има лицемери. Много от мамите, с които се разбирам съм сигурна, че не са лицемерки. Разбираме се, защото сме готини пък лицемерите да си гледат работата, те ще страдат от това си качество.

# 610
Здравейте, мили мами и от нас  Hug

Антония
Hug устройството на Райд не пише ли да се използва след 3 годишна възраст на детето? Има някакъв такъв спомен... може и да бъркам, но провери за всеки случай. Целувки на Коко и съжалявам, че така е нахапан, горкичкия... Sad Сега го сърби, а не може да се почеса и сигурно мрънка, мрънка...
Пък ние на село си имаме бълхи  Mr. Green и татко ми ще пръска с препарат, защото всички ни нахапаха навън на двора... Само малкия за сега удържа фронта, нали уж слагам комарник, но си ми е страх да не бъде нахапан и той.
Мама Ив Hug браво на малката Дарка-Божидарка!  Heart Eyes Много кеф ми стана като проченох как се обръщате и си "говорите"  Joy
Тинк Hug тази статия за захранването някой я беше пускал и преди. И така съм се ровила да я открия... Благодаря ти, че я пусна   bouquet
yanin4eto   Hug това, което споделяш за мен е напълно нормално поведение. Имало го е, има го и ще го има... Няма как да бъде различно. Но аз съм си намерила тук сродни души и мамите, които съм приела за близки си ги мисля, вълнувам се за тях и техните бебоци... и не мисля, че са лицемерки! С ръка на сърцето си казвам, че не всички чувствам близки, но както Мама Ив каза преди много време - светът е шарен и хората са различни. И на мен ще ми е интересно да прочета коментарите. А на мамата, която не й харесва при нас - да не се чувства длъжна да ни навестява... Присъствието не е задължително, неизвинени отсъствия не пишем  Mr. Green

# 611
Здравейте милички  Hug   

Минавам на бързо да ви поздравя, честити месечивки на бебоците родени на тази дата  Heart Eyes   

Ние сме добре,снощи се прибрахме от морето...изкарахме страхотно,голяма компания всички с бебета и по-големи дечица..хич не ми се прибираше. Но сега през седмицата пак заминаваме , този път за Банско...малко на планина.
Иветка ма много й хареса морето...беше доста спокойна.

Връщам се да ви чета,че имам да наваксвам Hug

Целувки на всички мамчета и бебоци  Heart Eyes 

# 612
Честита 5 -та месечинка специално на Филипчо  и Христо на мама 4elsey и 4-та на Ели  на мама lyubka_li,Кристиян на мама Кали, Еми на мама Iva* , Дани на мама Tasty0703, Симонка на мама mirenceto03 Hug  bouquet Hug
Ние от сутринта сме все на път с колата  и до село си ходихме дори, но ни заваля и се прибрахме по рано от предвиденото . Wink

# 613
Честита 5 -та месечинка специално на Филипчо  и Христо на мама 4elsey и 4-та на Ели  на мама lyubka_li,Кристиян на мама Кали, Еми на мама Iva* , Дани на мама Tasty0703, Симонка на мама mirenceto03 Hug  bouquet Hug
Присъединявам се към честитката на Мама Ив   bouquet , че забравих по-рано да честитя Embarassed
И добре дошла на новата мама vikito3   bouquet

# 614
ninchu_m   Hug Hug Hug добре завърнали се от морето! Липсвахте ми!
Браво, че сте си изкарали страхотно! Пожелавам Ви още по-хубаво изкарване на Банско!  Hug
Целувки на Ивет  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт