Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 527
  • 705
  •   1
Отговори
# 60
от бирената мая пъпките се махат,но се и дебелее.
Повишава се апетита, не се качва автоматично. АКо имате воля и не се тъпчете, не се дебелее. Peace

# 61
  • София
от бирената мая пъпките се махат,но се и дебелее.
Не съм напълняла. Продължавам да спазвам хранителен режим, подходящ за кожа с акне - никакво прясно мляко, минимум сладки неща, хляб - само сутрин и то пълнозърнест, много вода и никакво червено месо, нито филета, луканки и др. много солени неща и с консерванти.

# 62
  • Бургас
С бирената мая е мноого относително,аз съм пила ефект никакъв, но като си взема суправит витамини с добавка цинк магнезий и прочие и косата ми живва и нноктите и лицето се пооправя,но си правя почивка след 2 месечен прием Simple Smile,Но преди, и повреме на МЦ винаги ми излизат.

# 63
Да, и аз съм чувала смесени отзиви за бирената мая. Сега си взех да пия малко заради косата, понеже моята е дълга и й е нужно подхранване и от вътре, да видим как ще й подейства. Но моята бирена мая е смесена с биотин, цинк и някакви минерали със силиций.

А иначе за кожата - най-много ме ядосва, че лекарите-дерматолози не обръщат внимание на проблема от вътре - къде е причината за появата на акне след като си излязъл от тийн възрастта. Понеже внезапното акне е сигнал, че вътре нещо не е  ОК. Не мен няколко лекари дерматолози ми предписваха, при леко акне, диферин или разни други силно изгарящи кожата мазила, без даже да се поинтересуват какво например става с хормоните ми, дали имам недостиг на някакви елементи или пък някаква бактериална инфекция например!

Затова при всеки е много индивидуално, кой метод и съставка действа или не. Единственото, което можем да направим е да споделим опит. И естествено - цялостният подход - пречистване на организма + здравословно хранене + спорт + по-малко стрес са универсални за всеки и на никого не биха навредили  Hug

И още нещо важно, за което се сещам - ако се борите с акне и искате да не ви останат белези след това, дори и да не стискате пъпките, е много много важно да носите слънчезащитен крем за лице с фактор 30+ поне. Иначе има опасност да се пигментират завяхващите пъпки и да оставят ужасните кафеникави белези след тях! Затова, дори и да ви се струва, че няма слънце, особено сега лятото - не излизайте без защита. Има специални некомедогенни слънцезащитни кремове за лице.

Kissing Heart

# 64
  • София
Centuriada, съгласна съм, че е много важно, ако не и решаващо прочистването на организма отвътре. А относно бирената мая - моята е немска, с добавка на витамини А,С, Е, от групата В и много минерали. Затова и на шишенцето пише, че освен, че влияе добре на кожата, се отразява добре и на косата, а и укрепва имунната система.
Добре, че сподели това за кремовете. Аз се чудя какъв да си взема, който хем да е с висок фактор, хем да не омазнява много кожата  Rolling Eyes

# 65
lea, аз имам на La Roche-Posay, Anthelios XL се казва, факторът му е дори 50+.

Изрично пише, че е некомедогенен, не омазнява и не запушва порите. Самата консистенция не е мазна, а като леко тоалетно мляко, дори течна. Още един от плюсовете му е, че е без парабени и аромати.

Ползвам само него и съм много доволна. Малко е скъпичък - 50 мл. са около 20 евро. Въпреки това стига за повече от половин година при мен, понеже го ползвам само за лице.

Нанасям го след като дневният ми крем е попил добре, но винаги минимум 15 мин. преди да изляза навън.  Ако цял ден стоя на открито, например на плаж, слагам след няколко часа пак, въпреки че е водоустойчив. Аз и без акне го ползвах, понеже имам няколко бенки по лицето. Досега не съм изгаряла с него.

Ще ми е интересно да чуя отзиви и за други подобни продукти.

# 66
За мен най-добрият слънцезащитен продукт UV Plus на Clarins с фактор 40. Има матиращ ефект и е идеален за мазна кожа. Съдържа само натурални минерални филтри и се нанася върху дневния крем.

# 67
Аз съм със слънцезащитен на Ив Роше по препорък на козметичката ми. Подходящ е за лицоте и тялото, като аз го ползвам и за двете наистина, защото много дълго време борих страховито акне по деколтето и гърба. Да чукна на дърво, деколтето вече е добре, по гърба пъпки също не излизат, останаха малко кафеникави белези, които ще борим есента или пък сами ще се излекуват от морето. Кремът си е малко тежък, признавам, затова съм особено пестелива с него, когато го слагам на лицео и задължително е доста преди да сложа фдт. Първият крем ми е и нямам база за сравнение Hug

# 68
искам да ви попитам някоя от вас ползвала ли е нещо като пилинг продукти в домашни условия?препоръчайте крем или комбинация от разтвор и крем?благодаря ви   bouquet

# 69
искам да ви попитам някоя от вас ползвала ли е нещо като пилинг продукти в домашни условия?препоръчайте крем или комбинация от разтвор и крем?благодаря ви   bouquet

здравей:) Какви точно пилинг продукти имаш предвид? Домашни рецепти с пилинг ефект или нещо по-силно?  Peace

# 70

здравей:) Какви точно пилинг продукти имаш предвид? Домашни рецепти с пилинг ефект или нещо по-силно?  Peace
ами нещо по-силно искам.засега ме е страх да се поверя в ръцете на козметичка за такава процедура.иначе зимата използвах глико-а с 12%гликолова киселина и нямах никакви проблеми с лицето.сега обаче след като го свърших и не си купих друг веднага кожата ми върна стария си вид-отново се омазни много,отново се появиха черни точки и тук-таме пъпкки.
дали да не се върна пак към него и да го ползвам като нощен крем???? newsm78 newsm78
то и зимата го ползвах само като нощен крем а за през деня да си купя подходящ за мазна кожа с матиране.

# 71
аз пък откакто забременях ми се изчисти кожата ......явно някакви хормони са липсвали преди това

# 72
  • София
Аз се ексфолирам с утайка от кафе. Действа ми много добре.

# 73
Определено най- доволна съм от зеления гел за измиване на Аvon,пяна и от новата серия за зряла кожа с проблеми
мога да кажа ,че откакто ги ползвам нямам пъпки

# 74

ами нещо по-силно искам.засега ме е страх да се поверя в ръцете на козметичка за такава процедура.иначе зимата използвах глико-а с 12%гликолова киселина и нямах никакви проблеми с лицето.сега обаче след като го свърших и не си купих друг веднага кожата ми върна стария си вид-отново се омазни много,отново се появиха черни точки и тук-таме пъпкки.
дали да не се върна пак към него и да го ползвам като нощен крем???? newsm78 newsm78
то и зимата го ползвах само като нощен крем а за през деня да си купя подходящ за мазна кожа с матиране.

За съжаление не мога да ти помогна с нищо конкретно тук, понеже аз не съм привърженик на продукти за лице на основата на киселина, точно заради ефекта който описваш. Според мен, всичко това изважда кожата от баланс и става нещо като йо-йо Wink  Не знам точно защо искаш да го ползваш и до колко сериозни проблеми имаш с кожата, може при теб действително да има смисъл.

Единственото киселинно, което съм пробвала в домашни условия е маска с аспирин, но според мен тя е сравнително слабичка, ако не се прекали с аспирина. Действа почистващо и кожата не се дразни Simple Smile

Леа, и аз много обичам кафето, смесвам го даже с малко кафява захар и го ползвам за тяло и лице Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт