Акне и хубава кожа - спечелена кауза

• 241 534
  • 705
  •   1
Отговори
# 645
Божкеее, ама аз разбрах, че противозачатъчни почваш (facepalm)... Нищо де, то петък така действа  Grinning

# 646
Аз пия противозачатъчни диане 35 от пет месеца. След шестия месец искам да ги спра, но ме е страх от страничните ефекти след спирането. Пия ги само заради едното акне. Embarassed Embarassed Embarassed
Другата седмица съм на гинеколог и ще питам как става спирането, може би някакви много слаби противозачатъчни за да е постепенно спирането.

# 647
Спирането няма нужда да е постепенно, практически организмът не разпознава дали хормоните са негови си или "чужди", и до няколко седмици след спирането не остава и следа от хапчетата (след като ги спреш и ти дойде, веднага можеш да си забременееш). Така че не се тревожи за това. Но от консултацията и въпросите към лекаря не боли Simple Smile

# 648
  • Велико Търново
Аз пия противозачатъчни вече 6 години - с цел -  основното им предназначение Wink, не съм видяла да има ефект върху лицето ми, нито пък странични такива - окосмяване, напълняване...всичко е индивидуално, и както е писала Hellinger, трябва да бъдат предписани от лекар. Правя почивка 2 пъти годишно , не съм спирала постепенно - каквото и да означава това - изпивам си опаковката и следващия месец не пия.

# 649
Мики, защо Диане? аз спрях да пия подобни хапчета преди 10на години, но още тогава се говореше, че не са добри, но са модерни за изписване особено за акне; за 10 години 100% са излезли доста по-добри формули; погледни малко в здравния подфорум и се ориентирай горе-долу - не казвам да си предписваш сама хапчета, но да събереш информация

# 650
bubanka, в чудо съм се видяла с това акне. Иначе четох, четох, четох и нали знаеш- колкото повече четеш, толкова повече се объркваш понякога. Гинеколожката при, която ходих каза да не чета много много, че за акне тези били най-добрите. После бях на ендокринолог и тя каза същото. Mr. Green Иначе всички хормони са ми в норма. Embarassed  Засега ефект върху кожата ми няма. Но така или иначе не искам и да забременявам  сега и ще ги пия още малко. Аз също не съм напълняла досега от тях.
Направих си обаче кръвен тест за хеликобактер и е положителен. В понеделник ще отида на лекар и се надявам най-накрая да съм открила причината за акнето. Rolling Eyes
А за много петна, които ми останаха от пъпките вчера си взех избелващия серум на биодерма. Знам, че е малко късно за такива продукти, но петната са съвсем съвсем пресни и лекарката каза, че ще се повлияят бързо. До края на април ще се мажа със серума.
Че пак се сетих за Диането. Искам да го пия 6 месеца, да знам, че съм пробвала и да не го мисля повече. Иначе само чета постове на разни мацки  колко им се е изчистила кожата, как една пъпка не останала.. Абе не се предавам още аз, в понеделник да видим гастроентеролога какво ще каже.

# 651
 Hug

при избелващ серум - денем висок слънцезащитен фактор, биодерма имат 50
дори и само, за да излезеш за 15 минути до магазина  Wink
иначе ефектът с петната може да бъде обратен  Tired

# 652
Ух, а аз каквато съм шматка, обещах, че ще споделя след микродермабразиото ефекта и забравих  Embarassed

Значиии... Не бих препоръчала процедурата на мацки с нежна към механично дразнене кожа. Моята е такава и се зачервява малко да я тръкна. А това чудо ми изтърка кожата, цял ден след това беше като прежулена, въпреки крема  Sad От самата процедура де що имах малко тръгнало да се възпалява се възпали и цяла седмица борих пъпки, които преди това нямах. А един белег ми го направи на *** - беше сравнително нов, беше започнал да завяхва, а сега е доста червен и не мърда изобщо вече месец!

Както и да е, от пъпки се отървах за сега (да чукам на дърво_, но дермабразиото май няма нищо общо. А щетата за това белегче е доста сериозна. Та - ако сте чувствителни, надалеч  Peace Само да вметна, че го правих на най-препоръчваното място тук и мацката беше супер нежна...

# 653
На мен не ми се изчисти лицето от Диане 35, пих го 6 месеца, ефект почти никакъв. Помага ми единствено Ретин А, и хидратиращи кремове с СПФ поне 20.
И минимално пипане на лицето.
Между другото, от както спрях да ходя на козметик да ме стискат, кожата ми се подобри много. Сега ходя само на почистване с ултразвук или с някакви киселини. У нас гледам да слагам почистваща маска поне 2 пъти седмично, хидратираща пак толкова. През ден използвам триците на Христина или ексфолианта на Клиник. Ако ми стане някоя по-голяма гад, си я махам сама и мажа локално с Далацин Т.
Изобщо не съм предполагала, че ще ми е по-хубава кожата като спра да ходя на почистване при козметик /такова със стискане/. Само дето минаха бая години, докато намеря правилното за себе си  Confused

# 654
Противозачатъчните не лекуват,  а само прекриват симптомите, в частност акнето. Докато човек ги пие всичко е добре, спрат ли се, пъпките се завръщат в повечето случаи, и като допълнение е възможно да няма цикъл с месеци, да не може да се забременее и прочие.

Лекарите често предписват противозачатъчни колкоти да се прикрият симптомите и пациента да е що годе доволен. Обаче това не е решението, ако става въпрос за акне свързано с хор. дисбаланс. Прочетете във форума има много момичета които са си патили от употребата на противозачатъчни и си имайте едно на ум като ги пиете.  Peace

# 655
bubanka,  имам два крема с фактор, на Авен и на Акникеър. Но и двата са с фактор 30.
Няма ли да свършат работа, аз така или иначе много се пазя от слънцето. Е, ако трябва и с 50 ще купя, ама вече се разорих. Laughing И в някоя от темите тук четох, че нямало кой знае какво значение фактора 30 или 50 е  Rolling Eyes

# 656
Mики , този слънцезащитният на Акникеър лъщи ли ? И най-вече оставя ли бели следи по кожата ?

# 657
Не, не лъщи. Хубав е много. Не ми белее кожата от него, дори леко матира. И ми е идеална основа за грим. И цената ме устройва- 20 лв за 50мл
Ще изчакам Бубанка да си каже мнението, но започнах да се оглеждам за крем с фактор 50.

# 658
Моята кожа е много зачервена с пъпки и много капиляри , знаете ,че без слънцезащита няма начин.
Този на авен за акнеична кожа с 30 фактор не лъщи много , но кожата ми понеже е зачервена и от него става лилава направо е ужас.
Мики , кремчето има ли някакъв мирис ? Лесно ли се разнася? Simple Smile

# 659
Момичета,аз пих Ясмин една година и кожата ми се изчисти от него,но беше много постепенно.Доволна бях от хапчетата с едно изключение,краката ми целите станаха в спукани капиляри,и това за мен беше достатъчна причина да ги спра.При приема на такъв тип хапчета риска от тромбоза се увеличава много.Два три месеца след като ги спрях кожата ми пак си стана проблемна,проблеми с цикъла не съм имала,но повече противозачатъчни не бих пила.

Общи условия

Активация на акаунт