На какво може да е признак само висока темп. /без нищо друго/?

• 5 740
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте, за пръв път ми се случва нещо, и ми се иска да видя има ли други майки, минали през това.

Дъщеря ми е от близо 2 дни с висока температура, без никакви други признаци /не кашля, няма диария, в настроение е, страхотен апетит/. Но температура си качва на 2, 3 часа, въпреки температуропонижаващите.

В началото пиеше сироп и беше по-добре, но сега не, отказа, и минахме на свещички в дупето /ако кажете някой трик как да пробутам сиропа/ и компреси.  Thinking

Със сина ми не ми се е случвало такова нещо, винаги след темп. се появява и нещо друго, но сега не.
Какво може да е това? Претопляне?

Имам и още един въпрос - възможно ли е да е от червено гърло, без да има кашлица? Яде сладолед онзи ден ...

# 1
  • София
При мен, малката ми е карала веднъж 3 дни с температура до 39, която почти не се повлияваше от лекарства, нямаше никакви други симптоми, пускахме кръв, урина - нищо обезпокоително и на четвъртия ден всичко отшумя. От тога един два пъти ми е вдигала температура за по 1 ден, но е имала и хрема. А последното ни боледуване от миналата седмица започна само с температура 3 дни, но тъй като и каката беше болна си знаех, че е от нея, като си мислех, че малката ще го изкара само с Т и ще й мине, но не биде на четвъртия ден започна с лаеща кашлица и 39, 7 Т...
Та принципно може да минете и само с температура, важното е да следиш за други симптоми и да не продължава повече от 3-4 дни. Бързо оздравяване ви пожелавам.

# 2
И малкият ми беше така преди няколко седмици само температура и нищо,водих го на лекар но не можаха да видят гърлото /беше голяма борба/а гърдичките му бяха чисти,нямаше хрема .Давах му хапчета за гърло и ми казаха да редувам свещички нурофен и ефералган на 6 часа. 
 Посетете и доктор !!!!

А за ''трик за даване на сироп''ако някой е измислил успешен вариант да сподели.Какво ли не съм пробвала и не и не.Дори и като по малък не приемаше дори и панадол.Голяма мъка ми е даването на сиропи и вече всичко взимам на капки.

Дано да се оправите бързо.

# 3
  • София
Миналата седмица беше така - три дни темп. до 39, 5, която с температуропонижаващи свалях до 38 и след 2-3 часа пак нагоре. Гърди чисти, гърло добре, пускахме кръв и урина - всичко идеално. Ядеше си нормално. На четвъртия нямаше нищо. Лекаркаат каза, че е вирус, който го кара само с темп. Бързо оздравяване. От претопляне такава висока темп. не може да има.

# 4
Благодаря момичета.
Утре сме на доктор, чудех се дали да я водя в спешното, но там доста болни деца имало, с какви ли не вируси и да не вземе да лепне нещо, та утре на доктор.
Все така си е, с темп. но супер жива. чудя се да я изведа ли?

# 5
Вирус е.Дъщеря ми до онзи ден беше така.Само с висока температура.
А трик за даване на сироп-пробвай със спринцовката от панадола,или нурофена.Аз така правя,когато не иска с лъжица Wink

# 6
  • Варна
Може да пуснете кръвни изследвания, оттам ще се види има ли инфекция. И, огледай за зъби  Laughing Без майтап, при дъщеря ми избиването на зъбите беше свързано с подобни и по-големи проблеми..

# 7
  • София
Не искам да те шашкам, просто споделям-дъщеря ми беше с висока температура (около 39)  2 дни, без кашлица, без разстройство, без зачервено гърло, с уж чисти гърди. Температураха свялах с лекарства за час-два, след това се покачваше отново. В крайна сметка се оказа, че е с вирусна бронхопневмония, която не се чува на слушалка,  а се вижда само на рентген.
Сега е на венозен антибиотик  Confused

# 8
Не искам да те шашкам, просто споделям-дъщеря ми беше с висока температура (около 39)  2 дни, без кашлица, без разстройство, без зачервено гърло, с уж чисти гърди. Температураха свялах с лекарства за час-два, след това се покачваше отново. В крайна сметка се оказа, че е с вирусна бронхопневмония, която не се чува на слушалка,  а се вижда само на рентген.
Сега е на венозен антибиотик  Confused
И при нас се получи същото положение. За съжаление направихме и гърч от високата температура, на ренгена се оказа пневмония. Имахме леко зачервено гърло и нищо повече. Сега малкия е добре, но аз още се възстановявам. Бързо оздравяване и от нас!

# 9
  • София
Малката ми дъщеря е по същия начин - от събота вечерта си закова температура 38.5. Сваляме я с лекарства и след няколко часа - хайде пак! Гърлото е спокойно, нищо не я боли... Досега не ни се е случвало такова нещо. Все е имало изявена клинична картина. Това с вирусната бронхопневмония обаче си е сериозно и трябва непременно да се чуятгърдичиките. Ще я заведа по-късно днес и ще пиша отново. Дано се оправяте по-бързичко и да няма усложнения.

# 10
  • Бургас
Карали сме такива вируси. Само Т и нищо друго. То може да го е боляло корем, но е бил малък да каже.
Все си мисля, че пневмонията ако не е с кашлица, ще е със задух или удължено издишане. Поне при деца. Или най - малкото нощно изпотяване. Карали сме две вирусни пневмонии и да ви кажа не мога да ги объркам. Детето беше парцал.

# 11
  • София
 И ниe смe в подобно положeниe. Също като описаното от Вергилия, само чe вeчe e чeтвърти дeн и слeд малко отивамe на д-р. Интeрeсното e чe вдига тeмпeратура над 39 градуса докато спи, но нe сe буди иначe си e в кондиция, хапва добрe и играe както обикновeно и ако нe ставах нощeм да го пипам по чeлцeто можeшe и да нe разбeрeм. Всe си мисля, чe ако e пнeвмония щe e понe отпаднал ако няма други симптоми.

EДИТ: При нас сe оказа възпалeниe на носоглътката и ако продължава да вдига висока тeмп. до пeтък щe трябва да направим кръвни изслeдвания.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 13:01 от miramar

# 12
Розеола?
Вергилия, какво каза лекарят? Има ли още температура детето?

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 22:15 от Алекс1

# 13
Пуснете стерилна урина.При нас се оказа пилонефрит на бъбрека.

# 14
Случвало ни се е -вирусна инфекция само-без нищо-просто спадна за 3-4 дена. И избиването на зъби пак ни е докарвало такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт