Отговори
# 675
  • Пловдив Белащица
Ние зъбки още нямаме. За други неща няма как да се похваля, че сме вързани. Но вчера във времето докато й сменя памперса, я оставих да порита по голо дупе за 10-ина минути и успя от легнала по гръб да седне без помощ. Така че вече изобщо не се притеснявам, че няма да навакса мишката ми.
Във вторник бяхме на контрола за крачетата - имаме напредък, след месец и половина ще се видим пак и ще имаме по-голяма яснота ще се разминем ли с операцията или не. Ужасно е в тази жега да я държа с тези каишки, че и ортопедични гащи да й слагам отгоре. Аз съм малко несериозна с гащите, но навън е толкова горещо, че сърце не ми дава, но ще трябва да се стягам.

maymunski - обратно на движението задължително до годинката. После по желание, че бях попаднала на един филм, че до три години даже трябвало обратно на движението. Че имало случаи и на по-големи деца пострадали след удар, точно защото са се возили по посока на движението. Но до годинката съм твърда - няма иска да гледа, пече му слънце и прочие. По-важно за мен е да е живо и здраво, отколкото няколко минути или часа мрънкане, а и е въпрос на навик - като види, че няма да къде или то ще свикне, или мама с мрънкането  Joy

# 676
Алиса, жълтъка на яйцето се разтваря като ...аспирин например, в малко водичка. Слагаш примерно в капачката малко водичка, прибавяш жълтъка, натискаш 5-6 пъти с лъжичката и готово. Слагаш го в храната и няма да имаш топчета  Peace
Василена, дано се размине  Praynig

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 13:44 от Ивa

# 677
Здравейте и от мен!
Кики,напук пък на всичко дано си изкарате хубаво.Аз като тръгна някъде сърдита не знам защо ама си тръгвам доволна  Mr. Green Приятен път и престой ти пожелавам! Hug
Аз днес звънях на педи,че Анджи почна да ака рядко.От 5 дена не е акала твърдо.Тя не можа много да ми обърне внимание,че имала работа  #Cussing out каза ми да давам смекта за деца.Аз ще поизчакам малко,че не е съвсем разтройство,по скоро е както когато бяха новородени,с такава косистенция и цвят, и доста по-миризливо де  Sick
Е,сори за описанията,ама взех да се притеснявам,че нали знаете бебетата колко бързо се обезводняват.
От днес сме категорично само на кърма  Naughty,ама гледам и на нея и е добре,не търси друго.
Като казах на педи,че ми отказва пюретата,тя веднага пита "кои зеленчуковите ли" явно не е нещо ново.Да я оставям само на кърма.
Утре мислим да ходим на Аквапарка в Сл.бряг.Свеки ще я гледа,предупредила съм отпреди 4 дена и снощи успя  да ме ядоса като се изцепи,че искала да ходи на село  #Cussing out  #2gunfire Миналата седмица дъщеря и на крака дойде да я взима тя не отиде,сега когато трябва да гледа Анджи и се заприходи!Ей опасно човече е,ама мъжо я насмете набързо.
Притеснява ме само,че ще и дава пак да яде каквото и попадне,щото според нея гледала умоляващо.А аз наистина искам няколко дни да е само на мляко.Предния път и я бях оставила за час,тя и давала коричка хляб,а още не съм въвела глутена,ама явно доста неща тя е въвела без аз да знам....Направо не мога да я понасям,не разбира от дума,има още някой и друг месец,ще я запиша на кухня и ще яде всичко,за къде толкова бързат???
Мъжа ми и той онзи ден изяде едно конско,сварих го да и дава домашен крем-нишисте.Окрещях района,а той тихо и кротко ми казва и показва как сладко-сладко и било.Първо има захар,краве мляко и не знам още какви боклуци  #Cussing out Свекървата се опита да ме успокои,че имало "само " половин литър кр.мляко.Ама как може да съм толкова проста,на едно бебе му е нужно поне 3 литра за да покаже реакция  Mr. Green
та така,мой мъж ми вика да не мрънкам,циганите как ядяли всичко и нищо им нямало  ooooh!
Абе,направо се виждам в чудо с тях.Веднъж в седмицата ще се наложи да я гледат и ще ме изкарат извън нерви.
Утре поне се надявам да си изкарам добре,ще снимам и ще ви покажа снимки  WinkСамо първо да си купя батерии,че нашите държат точно за 5 снимки  Rolling Eyes

# 678
Здравете и отнас!
Ние зъби нямаме още  Mr. Green дано не дойдат скоро,че съм чувалаот заболекар,колкото по-късно,толкова по-здрави били.....

Кики-и аз се чудя за бански????Миналата година се подвизавах с корема с едни феерични туники на плажа и май и сега ще е така,че то има повече за скриване,отколкото за показване!Този път не можах да вляза във форма толкова бързо,колкото след първото раждане,но то ще е от ЕГН-то сигурно.

Хич не й вярвайте,.да не сме те виждали,ама сме.Само не разбрах къде е се скрива Mr. Green  Winkдай боже всекиму такава форма.....

Днес започнах захранването с пуйка Thinkingнямам наблюдения дали му харасва или не  newsm78
Ааааааа,Кате,имам аз за криене туй-онуй.Може да съм максималистка,не съм дебела,но с упражнения имам нужда да постегна дупето и краката.Пустия му мързел обаче ми пречи.Както е написала Миралюба само кърменето и малко коремни преси в началото съм правила за тази форма,но и 2-3 килца пак си ми тежат и си ги усещам.Мъжо обаче хич не ми дава стимул да ги сваля,даже ме баламосва,че с "по-пухкавото" дупе съм била по-добре. Виж откъм бюст ми се иска така да си остана,ноооо ми е ясно че като спра да кърмя и пак ще са ми "големи" и най-малките сутиени.
Кики-не тръгвай с отрицателна настройка за морето!Вярно е,че с бебе удобствата са необходимост,но се опитай ти да направиш каквото зависи ит теб,за да си изкарате супер с Ади.Дано се върнеш с повече красиви спомени и емоции,отколкото с грозни и негативни битови недоразумения!
Благодаря за отговорите за "морското" Хранене и за обичките.не се тревожа,че ще ги дърпа ,защото има белешки модели,които се закопчават здраво и не пречат на малките дами.Ще паомисля,но май догодина на Благовец и ние ще си украсим ушенцата.
оставям ви

# 679
  • София
Здравейте. Днес сутринта бях на езерото в Дружба и ми се щеше да крещя "Кло, Клооооо, Янечеееек", ама ни напече слънцето и се оттеглихме.
По отношение на морето - аз съм с две ръце за каравана - със собсвен санитарен възел, собсвени чаршафи, собствен кухненски бокс и т.н. Имаме малка каравана със всякакви удобства както за мен, така и за бебка. Но никога не бих отишла на къмпинг по нашето черноморие. Обиколила съм цяла Гърция, и вярвайте, на последния къмпинг, където бяхме (о-в Левкада), в една маслинова гора, беше толкова чисто и спретнато, че англичаните ходеха боси навсякъде, вкл. и във WC-то. Не съм носила никакви уреди за затопляне и кани. Давам готови пюрета, които затоплям на водна баня. Вода - розова Савина-изворна. Бебешките съдове мия с Бочко. И готово.
По отношение на килограмите - ми трудно ми е да ги сваля. Още повече, че и нищо не правя по въпроса. Толкова ми е трудно, че смятам за по-лесно да дръпна 15-20 см. на височина Joy

# 680
Добър ден от нас ...
МММММММ доста горещичко е навън  sweating sweating sweating и ние все към водата във ваната ни гони ... Mr. Green Mr. Green
Цитат
Като казах на педи,че ми отказва пюретата,тя веднага пита "кои зеленчуковите ли" явно не е нещо ново.Да я оставям само на кърма.

Синческа - ние също не обичаме зеленчуковите пюрета и за това му правя "супички" в домашни условия .. Яде ги детето не си играе  Peace Днес с една приятелка се разхождахме покрай езерото и после храних Тони точно с едно от бурканчетата приготвена от мен храна... Тя каза че и миришело на много вкусно, а детето си облиза както винаги бурканчето  Laughing Laughing

Кате,
Цитат
Ние зъби нямаме още   дано не дойдат скоро,че съм чувала от зъболекар,колкото по-късно,толкова по-здрави били.....
- ако беше така аз сега нямаше да съм само с половината  Peace На мен са ми поникнали на 1 год. и 2 месеца  Peace

wassilena -  Hug Надявам се всичко да се размине  Peace

Ето вижте какво чудо е в нашата мила езерна градинка ...
http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/1/usernews/1907387985-S … _v_Sofia_))).html
- с всеки изминал ден става все по зле  Cry

J.R, ааааааа я виж що не вика по силно ... Аз бях там до 12 часа ...хайманосвахме с една майка  Peace Щях да се радвам да се присъединиш към нас Peace

Айде чао от нас и приятен горещ ден  Peace

# 681
  • София
J.R, [/color] ааааааа я виж що не вика по силно ... Аз бях там до 12 часа ...хайманосвахме с една майка  Peace Щях да се радвам да се присъединиш към нас Peace
Водих малкото на изследвания - кръв и урина и след това се помотахме малко - от 9:30 до 10:00. Бях без колича, с бебка в ръце. А с двете майки с колички се разминахме два пъти. doh

# 682
Здравейте, мами, едва успях да ви изчета, от доста време не съм се включвала.
Закъсах го с един мъдрец, боля ме ухото цяла седмица, отивам на лекар-предписаха ми антибиотик, хем и казах, че кърмя, ама какво значение има за тях. Като се прибирам, чета в нета, че този антибиотик е абсолютно противопоказен при кърмене, кво да правя-айде при друг доктор, добре че жената ме светна, че нищо ми няма на ухото, болката била проводна  ooooh! и да ходя на зъболекар.
 Не че не бях посетила такъв преди месец, ама накрая се оказа че е от мъдреца и го лекувах, че нещо не съм настроена за вадене на зъб с това кърмене!
Моята маймунка също не ще да яде пюренца, нито каши, ако изяде половин пюре на ден - около-80-90гр. се радвам!
И аз като Янечек просто не знам как ще я отбивам, и през ноща ми виси на циците когато и падне, а на мен така ми се спи, че силички нямам да отказвам, като знам, че мерака е за 5-10мин. и после всички ще спим поне 3часа, напоследък дори я оставям при нас на спалнятя.
Зъбки още нямаме! Айде лека ви вечер от мен!

# 683
Здравейте мами.
Чудя се дали постъпвам правилно. Митко спи в дървено легло с ограда. Изправя се на нея и много и се кефи, но днес на обяд като спа не знам как е падал какво е правил имаше много червенини по главата и като го пипна там го боли. Имаме и платнена кошара сгъваема, която използвахме за игра. С баща му решихме да го сложим да спи в платнената кошара за да не се наранява. И тази вечер го сложихме. Той като го сложих да легне я обиколи, опита се да се изправи, но тя е по висока и той много плака, че не може да се изправя. Но заспа и сега слава богу спи.
Ще му спра ли развитието ако спи в платнената кошара или ще се научи да се изправя и в нея.

# 684
  • София
Синческа, разсмя ме, не че ни ти съчувствам  Hug

хора, много жега.... снощи се сварих в собствен сос, пускам климатика за 10 ина мин. и го спирам че ме е страх да не я простудя малката и след час пак е адска жега..... и така до сутринта сто пъти. и накрая тя се събуди и в 5 и в 7. и през деня е крива, явно пак ще ни посети феята на зъбите. а комбинация от кисело дете и аз недоспала плюс солидна жега не се изтрайва лесно  Laughing

василена,  Hug, дано ви се размине операцията и бързо излекуване на малката!

синапова, не се впрягай излишно, до няколко дни ще започне и в нея да си се изправя!

Алиса, картофа май не понася замразяване, че ставал много гаден на вкус!

за слънцезащитните - 50 фактор, Ла рош - доволна съм

Кикче, лек път и много здрави нерви. а за детето не се притеснявай, то навсякъде ще се чувства добре, нали е с теб Heart Eyes

лека нощ от мен!

# 685
  • Пловдив Белащица
...По отношение на килограмите - ми трудно ми е да ги сваля. Още повече, че и нищо не правя по въпроса. Толкова ми е трудно, че смятам за по-лесно да дръпна 15-20 см. на височина Joy
Joy hahaha Това е идея към която и аз ще се присъединя  Mr. Green

Синапова, ти сериозно ли питаш или ... Я го давай малко по-спокойно. Въпреки всичко детето ти ще успее да постигне всичко, което е заложено да научи. Дали ще му помагаш или не няма значение. По-добре обаче е сам и с по-малко помощ.

# 686
Здравейте,

Бяхме на консултация онзи ден - 10кг е ударило детето; според измерванията на ръст за 2 месеца е пораснала с 1 см, нещо не ми се вярва да е точно така, тъй като дрехите й окъсяват. Сложиха последния пентаксим и по този повод 2 дни беше само на кърма. Пуснахме секрет и ще видим гадните стафилококи дали са премахнати. Стягаме си багажа за Варна, живот и здраве другата седмица ще сме из Морската градина. Зъби нямаме. Кърменето при нас е през около 2-3 часа, през деня може и малко по-големи паузи, но нощем се наваксва, пробвам да я милвам, гушкам, нощно време да не суче, но много рядко минава този номер, иска да суче, а как ще се отказва от това не знам.
Слънцезащитен ползваме Ла рош 50 фактор;  
Радослава също от известно време също като заспива дебне дали съм там и ако ме няма се събужда, а ако съм там си спи, ако ставам се размрънква.  Обици няма да слагаме, кръщене не сме мислили кога да е, вероятно като поотрасне. За кг ми - аз съм - 2. И преди бях слаба, а сега - слаба с нацепени от стрии корем и дупе и с голяма кожа по корема. Правя от време на време коремни преси и заради това и ефекта е невидим. Ама да сме живи и здрави, другото не е важно.

За жълтъка - личната каза, че лятото не е подходящо за въвеждането му, аз така или иначе имам месо тепърва да въвеждам, за сега глутен ядохме 10-ина дни (овесени ядки).

Василена, дано малката кукла да се оправи и да няма нужда от операция.

Sinapovaaya, според мен няма защо да се притесняваш, Митко ще свикне и в новата кошара, не му спираш развитието, дори така ще го стимулираш за да прави нови неща.

Кло, супер пейзаж....просто...нямам думи, а като отиде човек в чужда цивилизация и като се завърне в милата ни Родина изпада в културен шок. Но все пак като гледам снимки от Индия, Чад, Виетнам и пр. ние сме малко по-добре на места.

Кики, Синческа, много дразнещи свекърви имате. Ама няма как, майки на любимите ви са и трябва да се търпят, че дори и да се уважават или поне приемат. Аз с моята свекърва нямам проблеми. Първо се виждаме рядко, второ тя е тактична и трето аз съм заявила, че  детето аз решавам как да го гледам и съвети, ако преценя, че имам нужда ще питам. Нали не сте всеки ден заедно, а само от време на време, поне това не е толкова натоварващо. Дано си изкарете добре,  Кики, ако можеш да промениш нагласата си за това преживяване и ти пожелавам да ти хареса, все пак това е първото морско приключение на Ади (знам, че съвети от страни лесно се дават, но това по-скоро е морална подкрепа).  
И един въпрос към теб, Кики, с какво вързваш косата на Ади на опашчици? Радослава, маха ленти, фибички ме е страх да сложа да не бъдат погълнати, а ластици не съм намерила толкова малкички.

Лека нощ!

# 687
  • София
Привет.

Седмица и половина нямах нет и щях да откача.

Връщам се да чета и ще се включа пак по обсъжданите въпроси.

Лека нощ   bouquet

# 688
Добро утро Simple Smile

Ей това ми се яде напоследък, но все не ми остава време да го направя ... У нас имаме Юфка за закуска ... Мъжо я готви по принцип, а аз по това време чакам сина да сготви нещо в гащите, да се мием и т.н  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Цитат
За жълтъка - личната каза, че лятото не е подходящо за въвеждането му, аз така или иначе имам месо тепърва да въвеждам, за сега глутен ядохме 10-ина дни (овесени ядки).
Бяло Зайче - на мен лекарката ми каза да въведа яйцето и попарата чак септември и съм съгласна че лятото не е подходящо за въвеждане на яйце още повече че го купуваме от магазина  и не знаем колко е престояло докато го вземем Peace
Цитат
Кло, супер пейзаж....просто...нямам думи, а като отиде човек в чужда цивилизация и като се завърне в милата ни Родина изпада в културен шок. Но все пак като гледам снимки от Индия, Чад, Виетнам и пр. ние сме малко по-добре на места.
- абе що все се сравняваме с третите страни  Embarassed Embarassed Embarassed нали трябва да вървим на пред и Европа е примера  newsm78 . Лошото е знаеш ли кое от цялата идилична картинка, че боклука ние сме го направили, а не някой друг  Peace Ако сами поддържаме чистота няма да има нужда да се оплакваме че живеем в мръсотия ... Peace

Айде чао че имам "свършена работа" вече   Wink от Тони и крещи за миене  Laughing Laughing Laughing
Лек ден Simple Smile

# 689
Клооо - ще те тупам с тези закуски - тъкмо съм спряла яденето до другата седмица - да сваля поне още кило до морето.....а ти така да ме изкушаваш  Mr. Green

За обичките - и преди бях писала, че ще оставя детето само да реши като порасне. Може да не иска обици, а да има грозни дупки на ушите. Тялото си е нейно.

Синапова - нищо такова като смяна на леглото не може да забави развитието на едно дете. Може да го забави ако не се занимаваш достатъчно с него.

Вес - не ти завиждам за безнетието - стана част от живота ни. Не знам дали ще можем да се видим другата седмица, че ще ходя на работа следобед от 17ч до вечерта и сутрин до 12ч. Бебка ще оставям от следобяд при свеки и ще спи при нея. Тъкмо да свиква с отсъствието ми за две седмици. И да си припомня как се работеше, че взех да забравям

Общи условия

Активация на акаунт