Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 847
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
третият беше педиатър с 3 деца, наистина трябваше по-смилаеми данни да дадат и да опонират по-конкретно. Също, трябваше да кажат, че информацията И в интернет е достъпна, а не да подчертаят, че четат от интернет.. Просто си има нюанси Simple Smile

# 706
Е, гледах го , но съжалих за изгубените 50 минути лично време !

Безобразна водеща , ако изобщо може да й се прикачи този епитет - изобщо не беше в час , прекъсваше всички в най-неподходящи моменти , никакъв такт , никакво чувство за ритъм на предаването , но да оставим това , което така или иначе трябваше да се очаква от вида й - каквото отвън , такова и вътре !

Двете майки - искрено им съчувствам за ужаса и драмата ,  в душите и семействата им ! Очаквах адвокатката да има по-силна и аргументирана позиция , но вероятно беше твърде афектирана от скорошната случка с детенцето й , така че й е простено . Има достатъчно силни в правната област , които могат да помагат и са мислещи , търсещи и четящи / с което не казвам , че тя не е , но просто ... не се получи / то пък какво ли се получи в това предаване Whistling.

Гълъбов , както винаги прекъсван от меко казано " кухи " , но много продуктивни откъм говорене гости , почти не успя да се включи  и искрено му се чудя защо си губи времето и си руши имиджа в такива говорилни , в които прекъсванията за реклами и животински викове на публиката , плюс абсолютно неуместните аплодисменти  лишават всички участници от възможността да кажат каквото и да било смислено .

Докторката изобщо не искам да я коментирам . Пълна трагедия , дори не се усеща колко стара , изтъркана , скучна и леснооборима изглежда , но пак казвам- не млъкна и това за съжаление се забелязва от по- първосигналната публика . Оставаше накрая като в някои формати да гласуват с цветни точки за единия или другия отбор .

Д-р Петър Найденов е холистичен лекар , хомеопат , астролог , издател на холистични книги , но и той в неговия протяжен шеговит тон , мислейки си , че разполага с цялото време на света не можа да каже нищо интересно и запомнящо се , но ... ние си го знаем , така или иначе  Wink.

Най-важното , което той и Гълъбов успяха да вметнат между истеричните призиви на водещата за краткост е , че всички мислещи , интелигентни хора могат и трябва да ползват Интернет - да четат , да четат и пак да четат ! Истината е там , за всички , имащи очи да я видят !

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 18:59 от nice

# 707
Aз също гледах на пресекулки, но пак много объркано стана ми се стори, не разбрах много за случаите на двете майки. Ясно ми е, че има жертви на ваксините (и една да е - достатъчно, за да се премислят сериозно нещата), но има ли полза от тях (за тези, на които ги поставят) - това за мен остава пълна мъгла... И наистина трябва обективно официално становище по този въпрос. Защото какво значи тук "информирано съгласие"? Ще ме информират за евентуалните вреди ли? Ми нали в листовката ги има. Да ми кажат какъв е рискът от тия болести, срещу които са ваксините, дали и как се лекуват и изобщо, ако някой специалист това може да го каже 100% - тогава има нужда преди даването на право на информирано съгласие да се установи дали въобще да се слагат, или не - в зависимост от нуждата, ако има такава, от тях. Обърках се тотално...

# 708
  • Stuck in a moment
Мен пък друго ми направи впечатление.
Казаха, че личните лекари имали финансова изгода да вакиснират, а педиатърката там категорично отрече.
Да, обаче аз лично имам позната, на която ЛЛ на детето и препоръчала дадена ваксина , която тогава струвала около 200 лв. (не помня точно) и майката каза, че щели да пестят , за да се поставят нужните ваксинации.
Как ли пък няма един ЛЛ или падиатър да си прибира прличен процент за всяка платена ваксина, която е убедил родителя да купи за детето си...Само като видя повчето кабинети на доктори как са пълни с рекламни материали на лекарства. Точно те са толкова удобни за фармацевтичните компании - пряк път до пациентите, доктори са, знаят как да убеждават и хората ги слушат.

# 709

Двете майки - искрено им съчувствам за ужаса и драмата ,  в душите и семействата им ! Очаквах адвокатката да има по-силна и аргументирана позиция , но вероятно беше твърде афектирана от скорошната случка с детенцето й , така че й е простено . Има достатъчно силни в правната област , които могат да помагат и са мислещи , търсещи и четящи / с което не казвам , че тя не е , но просто ... не се получи / то пък какво ли се получи в това предаване Whistling.

Напротив, напротив! Адвокатката знаеше много добре какво прави, но вероятно воплите на поп-фолк звездата са попречили на хората да я чуят.
Нейната позиция беше, че не е против ваксините, а против задължителния им характер.  Ето, нейното дете е пострадало, но сега тя няма избор, пак трябва да го ваксинира, защото е задължително и видите ли, този ужас ще се повтори. Широката общественост по-добре би подкрепила тази позиция отколкото някой, който в техните очи иска да им отнеме правото да се ваксинират (те така разбират 'против ваксините'). Каквото и да беше казала за ваксините, щеше да изглезда некомпетента пред доФторката, просто защото не е с медицинско образование.
Иначе съм убедена,  че няма сила на земята, която да я накара да сложи ваксина отново.

# 710
  • Stuck in a moment
Нейната позиция беше, че не е против ваксините, а против задължителния им характер.  Ето, нейното дете е пострадало, но сега тя няма избор, пак трябва да го ваксинира, защото е задължително и видите ли, този ужас ще се повтори. Широката общественост по-добре би подкрепила тази позиция отколкото някой, който в техните очи иска да им отнеме правото да се ваксинират (те така разбират 'против ваксините'). Каквото и да беше казала за ваксините, щеше да изглезда некомпетента пред доФторката, просто защото не е с медицинско образование.
Иначе съм убедена,  че няма сила на земята, която да я накара да сложи ваксина отново.
[/quote]
 Peace  202uu

# 711
Стига бе, сериозно ли на тази Камелия са й разрешили да води предаване? Язък, че носи името на дъщеря ми Joy

# 712
  • София
Хора, а коя беше педиатърката? Възрастна пълна ли, чернокоса?

# 713
Абе и възрастна и пълна и ... , дотук съм с описанията - типична дългогодишна , участъкова . ... но ако не се лъжа , каза , че работи като консултант , а не като GP . Ралчева ??? Така се казваше ! Появявала се е и в Денят е прекрасен , неведнъж !

Ето я !.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 09:37 от nice

# 714
  • София
А, не е нашата! Иначе само по описание напълно съвпадаше.

# 715
  • в матрицата
Педиатърката е " нашата"  Mr. Green За съжаление, не глдах предаването, някъде има ли го из нета?

# 716
  • Ilkeston
Исках да обърна вниманието ви към тази, тъй проникновена статия: Laughing
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-08-05&article=335183

# 717
Друго ми прави впечатление - все по-често по медиите като стане дума за ваксини се коментира и тенденцията все повече родители да им намират косури и да ги отказват. И как пък никой в МЗ или РИОКОЗ не си зададе въпроса, защо аджеба след катони ние се стараем да дадем максимални гаранции за здравето на децета, родителите отказват?! Къде е грешката?! Отговорът категорично не е "в родителите", но защо никой не мисли в тази посока?! Може би защото е много удобно да се опираш на задължителността, въпреки чи скоро ще бъде обороне в съда и отменена... Ами тогава?! Защо не помислят, как да убедят родителие, или изобщо какви промени да направят в детското здравеопазване, така че да престане да бъде здравепогазване...

# 718
Исках да обърна вниманието ви към тази, тъй проникновена статия: Laughing
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-08-05&article=335183

Истински случай - въпросният от аватара на Suzza наплаши яко родителите на неваксинирано бебе, че е болно от коклюш. (познайте колко му е тарифата за дом. посещение  Money трицифрено число...)
Оказа се най-обикновен вирус с усложнение бронхит... Не му се изпълни плана "всяко неваксинирано дете рано или късно идва в Инфекциозна"  Rolling Eyes

# 719
Истински случай - въпросният от аватара на Suzza наплаши яко родителите на неваксинирано бебе, че е болно от коклюш. (познайте колко му е тарифата за дом. посещение  Money трицифрено число...)

Знаем, знаем - Мистър 100лв. е всеизвестен по наш'те ширини...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт