Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 847
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, чухте ли?
Задава се H3N3.

# 691
Момичета, чухте ли?
Задава се H3N3.

Ммм, точно навреме!  Mr. Green След месец-два започва есента, време за развихряне на страховити грипове и книжни пандемии... Някак скучни биха били новинарските емисии през есента без "страшните" открития на нови злокобни грипни вируси и виота на хора с маски по летищата...

# 692
Е, честно...вече прекаляват. Със сигурност половината починали по време на свинско-птичите "епидемии и пандемии" и прочие...са починали от страх...я някой инфаркт ще докарат на хората, я нещо друго. Стига вече де!

# 693
В този случай ветеринарните лекари излекуваха кученцето...

Персона, в коя църква си пастор?   Thinking 

# 694
Заразата се движела със 167 км/час. Пак са пропуснали да глобят някого на магистралата. Язък за похарчените пари за камери Simple Smile

# 695
Откриха вирусни фрагменти в човешката ДНК http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_4927.html  

Цитат
Авторите на изследването вярват, че тези вирусни фрагменти са се запазили в генома на някои гръбначни, в продължение на милиони години, тъй като дават на  притежателите си  еволюционни и адаптационни преимущества.

Подозирах аз, че сме ГМО.  Mr. Green

# 696
  • в матрицата
Перси, аз съм много лош човек, да го знаеш  Mr. Green Ама колко лоша ставам, когато някой почне да ми благославя ваксините нямаш идея...    Mr. Green
Много ми е приятно присъствието ти, някак си става забавна темата, даже хумористична, нали казват, че смехът е здраве, е ние без ваксините, благодарение на теб, ще живеем дълго и здрави!!  Laughing

# 697
Откриха вирусни фрагменти в човешката ДНК http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_4927.html  

"В човешкия геном, както и в този на някои други гръбначни е открит неочакван елемент – генетични последователности от вируси, причиняващи смъртоносни заболявания, и по-специално от вируса Ебола, се казва в статия, публикувана в списание PLoS Pathogens."

Как не ги е срам да откриват неочаквани неща...  Mr. Green  Дали скоро няма да открият и че ГНМ работи...  Thinking

Заразата се движела със 167 км/час, показват последните проучвания. Пак са пропуснали да глобят някого на магистралата. Язък за похарчените пари за камери Simple Smile

Смях голям...  Laughing   В МВР или в МЗ са правени последните проучвания...  newsm78

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 10:16 от stelt77

# 698
На мен от няколко дни ми се върти из главата един въпрос. Нали след кърлеж бият тетанус? Всъщност колко голям е рискът да се заразиш с тетанус от кърлеж? Ако, не дай си Боже, се случи, да откажа ли? Човек може ли да се предпази от кърлеж?

Откажи!
Преди 3 седмици на детето ми му се заби кърлеж. В същото време беше болен и от Варицела. Нали човек докато е болен не може да му се поставят ваксини. Не му сложиха ваксина, дори не ми се наложи да се разправям. Ако е чак толкова наложително да се бие тетанус след всеки кърлеж какво правим в случая!? Нищо! Това да се слага тетанус след кърлеж е просто измислено от някой и всички слагат защото някой решил така!

# 699
Суза, не те е срам, винаги съм подозирала, че си много лош човек. Така върху Персито да говориш. Тц, тц,тц  Naughty

Само едно исках да питам - на какви зарази е била изложена Персона, та знае, че са ваксините са я предпазили. Ако може конкретно.
Ето напрмер, детето ми не е ваксинирано, беше контактно на коклюш - не се разболя.

# 700
Ето например, детето ми не е ваксинирано, беше контактно на коклюш - не се разболя.
Забравихте ли, че
... в проваксинисткото си минало сте била ваксинирана срещу ...
коклюш, тетанус, туберкулоза и какво ли още не...

Тези въпроси вече са отработени - няма болест, защото има ваксина и майката е предала защитата по кръвен, въздушно-капков или телепатичен път. Mr. Green Когато има болест - вие сте от редките случаи на неподействала ваксина, но все пак ще изкарате болестта леко - с ваксина ще ви мине само за 7 дни, а без ваксина ще се мъчите цяла седмица.

# 701
Може да се разочароваш - няма да умреш от тетанус, не и този път  Mr. Green
Такъв шанс беше...

... с голяма вероятност в проваксинисткото си минало сте била ваксинирана срещу тетанус  Wink)
В не в проваксинисткото си минало, а в миналото си на сляпа овца от стадото.  Контра ваксинистките си възгледи ги оформих след много обстойно информиране, нещо което в близкото минало беше почти напълно невъзможно. Тогава въпроси не се задаваха, а се изпълняваше каквото ти се нареди.
Какъв е периодът, за който ваксината срещу тетанус "дава защита". Овчето ми минало беще преди 20 години поне, ако не и повече. Със сигурност съм вече чиста.

Ваксината против тетанус се подновява на всеки 10 години. Така поне се твърди в Германия, но би трябвало да е една и съща.

Между другото във филмчето на Кристиян имаше и един друг доклад, крайно интересен, за това как се събира информацията за статистиките. Докладът беше изключително трезв, ненападателен и подробен. Човекът е бивше звено в структурите и говори по-скоро с болка от безизходицата, в която са поставени тези, които биха искали да си свършат обективно работата. Дори бих предложила да преведем тези два доклада и да им сложим субтитри. За съжаление не зная как се слагат субтитри, но мога да помогна за превода, ако някой се ангажира с останалото.

# 702
  • Stuck in a moment
Днес от 16.30ч. по ТВ7 - "За и Против ваксините" с водеща Камелия ( Crazy).
Който може  - да гледа Simple Smile Имам предчувствие, че ще бъде предимно "За", но все пак нека видим.

# 703
Е, хайде, казвайте. Някой гледа ли го? Аз нямам тв7. Ще потърся линк.
И нещо в косвена връзка с тази тема.  Banghead

# 704
  • Stuck in a moment
Ами гледах го, обаче на пресекулки, защото детенце ревеше за разни неща.
Бяха поканили две майки с деца пострадали от ваксини, д-р Гълъбов, една педиатърка, още един по-възрастен мъж, против ваксините, който не разбрах хомеопат ли е или астролог.
Една от майките беше юрист и много обосновано си поддържаше тезата за информирания избор и правото на родителите да решат дали да ваксинират децата или не. Изтъкна, че сега държавата принуждава родителите да ваксинират като ги лишава децата от д.ясла, градина и т.тн, изтъкна Конвенцията за правата на човека и мед. интервенции и т.тн.
Тя ми направи много добро впечатление като участник в спора.
Педиатърката също беше добър опонент.
Гълъбов и другия мъж не бяха убедителни.
Как може по телевизията да кажеш, че ваксините били изтъквани като една от причините за повишената престъпност? И да очакваш , че средностатистическия зрител ще стане привърженик на тезата ти... newsm78 Не върви някак.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 22:55 от тефтерче

Общи условия

Активация на акаунт