Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 860
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • в матрицата
Може да се разочароваш - няма да умреш от тетанус, не и този път  Mr. Green

# 676
Много добре ми дойде тази дискусия за тетануса, защото преди няколко дни си набодох ръката на една тръба, от която стърчеше нещо остро. За момент се замислих ваксина или не, но защо да си вкарвам още отрови. Сега гордо чакам да умра от тетанус. Между другото след колко време трябва да настъпи краят? Какво пък толкова, един противник на ваксините по-малко  Mr. Green

Това, че сте толкова цинична и вероятно няма да умрете (защото не винаги, когато човек си набоде "ръката на една тръба" от която стърчи "нещо остро", се разболява, а и с голяма вероятност в проваксинисткото си минало сте била ваксинирана срещу тетанус  Wink), не променя факта, че други хора умират от тетанус.
Но това се случва извън Вашия малък свят, така че едва ли ще ме разберете.

# 677
А има ли някъде абревиатурите на английски преведени на бг?
Защото чета различни източници, но не ми е ясно за коя ваксина точно става дума.

# 678
Може да се разочароваш - няма да умреш от тетанус, не и този път  Mr. Green
Такъв шанс беше...

... с голяма вероятност в проваксинисткото си минало сте била ваксинирана срещу тетанус  Wink)
В не в проваксинисткото си минало, а в миналото си на сляпа овца от стадото.  Контра ваксинистките си възгледи ги оформих след много обстойно информиране, нещо което в близкото минало беше почти напълно невъзможно. Тогава въпроси не се задаваха, а се изпълняваше каквото ти се нареди.
Какъв е периодът, за който ваксината срещу тетанус "дава защита". Овчето ми минало беще преди 20 години поне, ако не и повече. Със сигурност съм вече чиста.

# 679
  • в матрицата
Наличието на ваксмина не е гаранция, че няма да се разболееш, нали така Перси? Има ли ваксина, коята дава 100% защита...

# 680
Записвам се да следя, живо се интересувам!

# 681
Благодаря за линка с Д-р Папазова и Гала от 12 юли ! Бях го пропуснала .

# 682
  • Виена
Разписа се Торбестото и стана весело Wink и... цинично Simple Smile

# 683
... с голяма вероятност в проваксинисткото си минало сте била ваксинирана срещу тетанус  Wink)
В не в проваксинисткото си минало, а в миналото си на сляпа овца от стадото.  Контра ваксинистките си възгледи ги оформих след много обстойно информиране, нещо което в близкото минало беше почти напълно невъзможно. Тогава въпроси не се задаваха, а се изпълняваше каквото ти се нареди.
Какъв е периодът, за който ваксината срещу тетанус "дава защита". Овчето ми минало беще преди 20 години поне, ако не и повече. Със сигурност съм вече чиста.

fat.wombat, ако наистина бяхте много обстойно информирана, нямаше да питате за ваксината срещу тетанус.
Ровене в интернет не означава знание и информираност – поне това вече трябва да е станало ясно.

Искрено се надявам в никой момент от живота си да не разберете, че всъщност сте била "сляпа овца" от антиваксинисткото стадо и да не го осъзнаете по трудния начин – чрез неваксинираните Ви (ако наистина не са ваксинирани*  Wink) деца.

*Nobody believes a liar, even when he's telling the truth.
Уверих се, че антиваксинистите доста послъгват (някои направо ЛЪЖАТ), така че простете за недоверието – не е конкретно към Вас.
Например и Джуличка (Г-жа Безгрешната) е яростна антиваксинистка, а постави ваксина срещу тетанус на собственото си дете. Всъщност надявам се, че и Вие ще го направите, ако се налага. А Вие знаете кога се налага, нали сте "много обстойно информирана".

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 19:12 от Persona

# 684
  • в матрицата
Перси, дано и ти усетиш ваксните и всичкитев имк екстри, та да разбереш и ти за какво иде, че само с писана на фермани не става  Praynig

# 685
Реимунизациите за тетанус се правят на период от няколко години. Първата е година след цикъла от три ДТК на втория, третия и четвъртия месец от раждането. Но незнайно защо ако се убодете, ухапят ви, ужилят ви и т.н. произшествия, ви питат дали сте ваксиниран за тетанус последните 6 месеца (ако въобще ви попитат) и съответно ви хакват инжекцийката.
Така например детето ми, на което вадихме кърлеж, трябваше да бъде ваксинирано за тетанус. Никой не попита дали последните месеци не е слагана такава ваксина. Да не говорим пък, че според имунизационния календар на 2-годишна възраст трябва да е направена реимунизация ДТК. В поликлиниката никой не знаеше, че не сме ваксинирани, т.е. приема се, че детето е получило тази ваксина преди около година, въпреки това щяха да я набодат ако не бях отказала.

Та, чудя се, защо така

Не са убедени, че ваксината е "хванала", че е достатъчно ефективна в дозата, посочена от производителя и от мъдрите глави, съставили имунизационния календар на РБ.
Защо ако се ваксинираш най-редовно, трябва да се бодеш при всяко произшествие. Неяснотии...

# 686
Защо ако се ваксинираш най-редовно, трябва да се бодеш при всяко произшествие. Неяснотии...
Oх, неяснотиите за мен за хиляди в момента.
Точно като неориентирана овца съм. И незнам кое е по-малкото зло и кое ще е правилното решение от тук нататък.

И хич не ми е ясно защо деца, имунизирани против морбили се разболяват от морбили.

# 687
Ми аз бих предположила, че може би защото ваксинката не върши работа, но ето ви едно далеч по-квалифицирано мнение от моето:

"Защо деца се разболяват от морбили, въпреки, че са имунизирани? Такъв е случаят във варненското село, където започна кампания реимунизация срещу морбили заради регистрираните 10 случая на заболяването през този месец.
Първата имунизация срещу морбили се прави на 13 месечна възраст, а втората при навършени 12 години. Това е така наречената тривалентна ваксина за морбили, рубеола и паротит. Това обаче не предпазва напълно децата от зараза.
"Никога няма на 100% адекватен отговор от страна на организма при приложение на която и да е ваксина. Ние се стремим към един висок имунизационен обхват около 95% от подлежащото население и това е оптималният по отношение на епидемиологичния критерии за ограничаване на заразните заболявания", заяви д-р Светла Станева от РИОКОЗ-Варна.
Подобна е ситуацията в село Игнатиево, където въпреки поставените ваксини децата са се заразили с морбили.
"За съжаление заболелите деца в с. Игнатиево са на 9-10 годишна възраст, за които явно е отслабен имунният отговор и те се оказват незащитени при една по-интензивна циркулация на причинителя на морбили, каквато имаме в момента", отбеляза д-р Станева.
Въпреки това ваксините остават единственият начин за предпазване от заразни болести и за ограничаване на епидемията."

Значи, при една по-интензивна циркулация на вируса, бедните дечица се оказали незащитени. Пустият му вирус какъв е интензивен!

# 688
  • в матрицата
Oх, неяснотиите за мен за хиляди в момента.
Точно като неориентирана овца съм. И незнам кое е по-малкото зло и кое ще е правилното решение от тук нататък.

И хич не ми е ясно защо деца, имунизирани против морбили се разболяват от морбили.
Има една много интересна книжка на д-р Александър Коток, там той много добре обяснява що е то ваксина и кой има полза от нея. Книгата се казва: Ваксините - въпроси и отговори за мислещи родители. Прочети я и много неща ще ти се изяснят Peace

# 689
Искрено се надявам в никой момент от живота си да НЕ разберете, че всъщност сте била "сляпа овца" от антиваксинисткото стадо и да не го осъзнаете по трудния начин – чрез неваксинираните Ви (ако наистина не са ваксинирани*  Wink) деца.

Сега и винаги най-чистосърдечно пожелавам здраве и здрав разум на fat.wombat, на всички останали и на децата им.

За разлика от:

Перси, дано и ти усетиш ваксните и всичкитев имк екстри, та да разбереш и ти за какво иде, че само с писана на фермани не става  Praynig

Suzza, ако все пак говорите за положителните им страни  Grinning - да, усещам ги - имам всички ваксини за моята възраст плюс тази против хепатит B и няколко протовогрипни ваксини - предпазвали са ме от болестите, срещу които са предназначени, продължавам да разчитам и на защитата на ваксината срещу хепатит B в работата ми.
Ако пък ми пожелавате нежеланите реакции на ваксините - няма да се случи нищо друго, освен да разбера колко лош човек сте...или великодушно да реша, че от бързане не сте прочела правилно пожеланието ми към fat.wombatWink

Общи условия

Активация на акаунт