Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 888
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Stuck in a moment
Това с училището е наистина интересно. Градините не са задължителни и могат да ти откажат, но у-щето е задължително. Какво ще стане ,ако нямаш ваксини и запишеш детето, без да представиш документ? Нима ще го отпишат? мисля си, че държавата тепърва ще се сблъска с пролема и ще гледа ей така  Shocked.
Мен не ми е ясно със задължителната предучилищна как ще се процедира...
Много ме е яд за цялото това изнудване... Close

# 586
Няма страшно. Ще иде детето ти на училище. Аз също бях полудяла от подобен разговор - как моето дете не можело да ходи еди къде си, защото ги е страх за тяхното си. Щото моята дъщеря, разбираш ли, е биологично оръжие.

Дишай спокойно и ги отсвирвай Simple Smile

Тинкърбел, ако приемем, че вакисните изграждат имунитет, то той не е траен. В един момент (при всеки различно) имунитетът изчезва и трябва да се прави реимунизация. Ако разчиташ на имунитета на ваксините значи трябва да реимунизираш.
Иначе вчера говорих с едно момиче, чийто брат миналия месец е бил в болница с морбили, въпреки че е бил имунизиран и реимунизиран за морбили. Случаите на иминизирани деца, които изкараха или карат морбили по време на актуалната епидемия хич не са изолирани, но не се дава гласност и информация. Тук там се появяват съобщения за тези случаи.

# 587
  • София
Лорето, твоето дете нито една имунизация ли няма?

# 588
Ехоооо, не се шашкайте и паникьосвайте заради задължителните детска градина и училище... Най-много да ви глобят по 2500 лв., защото не си водите децата на училище - опс, не ви ги взимат в училище...  Mr. Green  Ситуацията е "майка плаче", но както неведнъж казва Марица, притиснатият човек се бори - борете се и вие... Ако някой има проблем в ДГ или училище, във връзка с ваксините, да ми пише...  Peace

# 589
Само сложените в болницата - БЦЖ и Хепатит Б

# 590
 Дай боже , и в Бг да не стане това за училищата, защото тук в Италия не те приемат в училище. Когато преди 12 години дойдох с първия ми син, започнах да ми надуват главата . че трябва да представя документ ,че е ваксиниран. Аз Имах толкова други проблеми ,че нямах сили да се занимавам с това. Изглеждаше ми незналчително. Е те ме побркаха да с е обаждат , да ми пускат писма. Накрая накарах майка ми да отиде при наша позната лекарка и да напише там ,каквото може и е правено на детето. Та го превеждах, та се кротнаха тези.
После за преминаване в средно пак същатат работа. И тогава ми казахе , че нямат право да издадват дипломи ,на децата, които нямат ваксини Shocked.
Тогава си помислих,, Откаена работа,, Не си давах сметка до каква степен контролират хората и как тази система те задушава.
Слава богу от 2008 година в този район ваксините на са задължителни, но по италянските форуми чета за отчаяни майки от други области,които не могат да се отърват.Натиска е страхотен. И тука и глоба да си платиш , не те спасява.

На една моя приятелка българка, детето й върти очите по странен начин. Водели го на лекар,но общия преглед не бил кой зна е какъв . По случайност после , са имали запазен час за слагане на ваксина. И питал ги медицинската сетра дали детето е здаво. Те казали ,, Да,, Няма настинка , хрема и т.н.
„„Ами тука виждам че държите документи от болницата. За какво сте били там,,
„ Ааа, това е зарди проблем с очите. Детето понякога ги върти по странен начин,,
Като чула медицинската сестра, отказал да им направи ваксина. Изпратели детето на изследвания . После им се обадили ,че детето им не трябва да бъде засега ваксинирано.

Обажда ми се тази майка и ми казва ,че те всъщност като се замислят с нейния мъж , този симптом май се е появил след едно  предишно ваксиниране.

Тази майка знае ,че тук в този град има дори асоциация на родители, на деца пострадали от ваксини. Имат матерряли дори на италянски език у тях. Говорила съм с нея на тази тема. Изпратих й линкове на филми ,които да изгледа ,за да не рискува по нататък. 
Е дори още на са ги изгледали.  Shocked Аз престанах да говоря на тази тема с тях. Споделила съм информацията ,която знам . Не мога да направя нищо повече. Но все си мисля, че те вероятно по нататъка ще продължат да ваксинират.

Кой знае още колко деца ще бъдат жертви, докато  хората като нас не станат повече и не наклонят везната в  обратна посока.

Майка ми за ваксините  я убедих, ама как да я убедя за кръщаването в църква. Joy Joy

# 591
Доволна, ваш Мусолини нали го няма, бре Laughing

Между другото има разлика да е по закон така, и да те манипулират. При вас сигурна ли си, че по закон е така за училищата и дипломите

# 592
в 22 часа в новините по турската (бтв) ще говорят за семейство отказало ваксини на новородено.

# 593
 Joy......турската........... (мноооого точно попадение)

# 594
Помагайте!  Praynig
Приятелско бебенца на 4 месеца почти.Преди 2 дни са му сложени 2 ваксини - пентаксим и другата за някава пневмония(майката така ми каза).Тази вечер, по време на хранене, детето се вкоченява, прибелва очи и спира да диша.Най-вероятно си е глътнал и езика, защото майката каза, че след като е бръкнала в устата и го е разтръскала се е оправил. Не са в града, в който живеят и не може да намери педиатъра по телефона. След изчетеното вчера и днес имам съмнения, че  е от ваксините, но никой не ми вярва.Каза все пак, че утре ще отидат на преглед и ще насочи вниманието към скорошно сложените ваксини.
Според вас възможно ли е да е от тях?
Спомням си, когато чух за първи път за вредата от ваксините(преди около месец) в "На кафе" и лекарката (изхвръкна ми името) разказа за идентичен случай с нейното дете...
Направо не мога да си намеря място от притеснение...

# 595
  • Stuck in a moment
Как да помогнем? Бебето сега как е, след случилото се има ли му нещо или е добре?
Първото, което мисля е Бърза Помощ, ако детето е зле. Другият вариант е някъде на частен преглед, след като не може с педиатъра да се свържете.
В кой град сте?
Ако случаят не е спешен, вижте в интернет дали в този град има хомеопат.
Дано бебенцето е добре  Praynig

Другото, което пропуснах да кажа от днешния ми разгговор с майката...Говорила тя за ваксините с ЛЛ на детето и. ЛЛ и казала - "А ти виждала ли си болен от морбили? А от детски паралич, знаеш ли колко заразени имаше едно време, колко са идвали при нас. И от лекарския персонал са се заразявали (почнала да изрежда имена на хора). Нейна колежка (на ЛЛ) направила аборт , защото се заразила"
Изводът на майката беше:
- Ние сме ги забравили тези болести колко са страшни. Но трябва да помним, че заради ваксините ги няма.

И сега аз се питам - допреди кога е имало чести случаи на ДП например? А за другите болести. Майка ви или познати може да ви кажат било ли е така - по-често ли е било?
Едва ли не ми се рисува картина на вихрещи се епидемии от заразни болести в миналите 40-50 години, че и по-скоро...Било ли е така?

# 596
Как да помогнем? Бебето сега как е, след случилото се има ли му нещо или е добре?
Първото, което мисля е Бърза Помощ, ако детето е зле. Другият вариант е някъде на частен преглед, след като не може с педиатъра да се свържете.
В кой град сте?
Ако случаят не е спешен, вижте в интернет дали в този град има хомеопат.
Дано бебенцето е добре  Praynig
Знам че реално няма как да помогнете. Само исках да чуя дали е възможно да е от ваксините.
Бебенце е добре, след този случай нищо притеснително не е имало.
При хомеопат ли е удачно да отидат?

в 22 часа в новините по турската (бтв) ще говорят за семейство отказало ваксини на новородено.
Търся в интернет, но не намирам репортажа.Даваха ли го и има ли го качен?

# 597
  • Stuck in a moment
Детето изглеждаше добре, даже много добре.
Въпреки, че техния начин на живот ми идва малко в повечко ексцентричен.

Но има една тенденция всички, които отказват ваксини, които протестират против някакви гадости, да се показват целенасочено като опърпани и побъркани хипари. Целенасочено, за да се сложат под общ знаменател всички такива. Много е дразнещо
Това далече не е така. Нашето семейство сме с висше образование, с добри професии, умерени характери и съм сигурна, че начинът на живот и образованието на всички пишещи тук е далеч от пещерния строй....

"При хомеопат ли е удачно да отидат?"
Ами след като наистина е добре - ама наистина, нека да отидат при добър класически хомеопат. Те дават хомеопатично лекарство, което неутрализира донякъде вредния ефект от ваксината(не съм съвсем наясно с терминологията). Но нека да е проверен хомеопат, защото сега станаха много модерни.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 23:05 от тефтерче

# 598
Благодаря!  Hug Ще се опитам да ги насоча.

# 599
  • София
Помагайте!  Praynig
Приятелско бебенца на 4 месеца почти.Преди 2 дни са му сложени 2 ваксини - пентаксим и другата за някава пневмония(майката така ми каза).Тази вечер, по време на хранене, детето се вкоченява, прибелва очи и спира да диша.Най-вероятно си е глътнал и езика, защото майката каза, че след като е бръкнала в устата и го е разтръскала се е оправил. Не са в града, в който живеят и не може да намери педиатъра по телефона. След изчетеното вчера и днес имам съмнения, че  е от ваксините, но никой не ми вярва.Каза все пак, че утре ще отидат на преглед и ще насочи вниманието към скорошно сложените ваксини.
Според вас възможно ли е да е от тях?
Спомням си, когато чух за първи път за вредата от ваксините(преди около месец) в "На кафе" и лекарката (изхвръкна ми името) разказа за идентичен случай с нейното дете...
Направо не мога да си намеря място от притеснение...
   Грозното пате, да не те притеснявам, но преди два месеца на планина детенцето на едно приятелско семейство точно по този начин пребели поглед, припадна и после се свести. Заведоха го на лекар, уж получило някакво задушаване предписаха лекарства и тн. Преди няколко дни обаче ги видях отново и чух че говорят за лекарства. Разпитах и се оказа, че детето е вече с диагноза епилепсия и на конвулекс. Така че явно в подобен случай е хубаво да се направят по подробни изследвиния за да се види какъв наистина е проблема. Не съм ги разпитвала за ваксини, не са ми много близки, а и надали ще ми обърнат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт