Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 896
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • Stuck in a moment
   Грозното пате, да не те притеснявам, но преди два месеца на планина детенцето на едно приятелско семейство точно по този начин пребели поглед, припадна и после се свести. Заведоха го на лекар, уж получило някакво задушаване предписаха лекарства и тн. Преди няколко дни обаче ги видях отново и чух че говорят за лекарства. Разпитах и се оказа, че детето е вече с диагноза епилепсия и на конвулекс.
След като са толкова сходни двата случая, наистина е по-добре приятелката ти да заведе бебенцето на по-сериозен преглед. За всеки случай. Peace

# 601
  • Пловдив
Пате, д-р Папазова е тази от предаването на Гала. Та тя обясняваше, май   newsm78как реакцията към всяка следваща ваксина може да е по-силна. А може някой тук от форума с подобен случай да го е описвал, не съм 100% сигурна. Мисля, че в темата за пострадалите дечица от ваксини имаше и там подобни случаи...
Дано да е момента реакция, без да е повлекла някаква страшна диагноза след себе си  Peace

Забравих да питам има ли запис на това предаване за неваксинираното дете?

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 07:24 от benitta

# 602
Въпреки, че техния начин на живот ми идва малко в повечко ексцентричен.
Но има една тенденция всички, които отказват ваксини, които протестират против някакви гадости, да се показват целенасочено като опърпани и побъркани хипари. Целенасочено, за да се сложат под общ знаменател всички такива. Много е дразнещо
Това далече не е така. Нашето семейство сме с висше образование, с добри професии, умерени характери и съм сигурна, че начинът на живот и образованието на всички пишещи тук е далеч от пещерния строй....
Добро утро, момичета
Ама твърдо те подкрепям, тефтерче. Добре, първия път - току-що се родило бебето, нямал време да се избръсне. Ама сега...цяла нощ за това си мисля: по никакъв начин не може да ме грабне този младеж, необръснат (знам наистина как искат мъжете да си почине малко брадата им, но все пак си наясно, че ще те дават по телевизията) и разчорлен. Само бих си казала: Ех, какво ли не измислят тези хипари (или пък дори защо не и сектанти?) Майката, хубаво, швейцарка. Ама те говорят английски. Тъй ли не се намери един преводач?! Както говори само момчето ме навежда на мисълта за един мюслЮмански порядък вкъщи- още първия път останах с впечатлението, че той решава къде ще се роди, дали ще се сложат ваксини и т.н.
Не могат да ме накарат да се замисля за вредата от ваксините. Извинявам се на тези, които споделят вижданията на момчето за външния му вид, но това е моето мнение.
А за начина на живот - в момента и ние със сина ми почти живеем така - без животните. Но на село и сирене правя, че и зърно ще почна да купувам за хляб. Не знам като започна работа някой ден как ще е, но за сега се виждам принудена да се връщам към пещерския начин на живот.
А сега друго ме притесни като прочетох какво казва Доволна. Тъкмо се бях съгласила вече да ходим в Италия заради детето(уж детската градина не е като нашата, и образованието - също). Ама ако са задължителни ваксините, какво ще правим? На сина ми ваксина няма да дам да сложи никой. Деверът ми(май тъй се казва) ми обяснява как имало отделна структура само за ваксините(много обичам да ми обясняват живеещите в чужбина разни работи, с които не са наясно, ама нали живеят там, какво разбирам аз, тука в БГ, нищо, че съм работила по чужбините много преди тях Twisted Evil). А, много важно. В Италия ваксините били качествени, а не като тези в България - затова в България зачестили случаите на сложни странични ефекти от тях. ooooh! Познайте дали разбра, че качествени ваксини всъщност няма.

# 603
Бенита, да д-р Папазова.Изрових предаването с Гала и съм го нагласила моят да го гледа, че с думи не мога да го убедя в това, което виждам.

Днес ще се чуя пак с родителите на детенцето.Дано не е това, което описва Айла, а единичен случай  Praynig
Благодаря ви!  Hug

# 604
И аз вчера гледах репортажа по БТВ, но ако съм от колебаещите се, точно този репортаж би ме убедил, че трябва да сложа ваксини на детето си.

# 605
Аз мисля че точно с такава цел беше излъчен!

# 606
  • София
По БТВ ли е тоя репортаж? Кога да го търся?

Пате, тази реакция съм я наблудавала нееднократно при дъщеря ми, но разбира се за 2000 година въобще не може да се очаква да ми хрумне, че ереакция от ваксина. Оправи се чак като и дадохме туберколин и то след година. иначе забелваше и тя очита и се държеше като ненормална до тогава.

Моя син има хрема от снощи - близо 24 часа след приема на Туберколин 1м - дали е от него?

# 607
По БТВ ли е тоя репортаж? Кога да го търся?

Прерових целия архив в последните 2 дни, няма нито в писмените архиви, нито във видеото... И аз съм крайно любопитна какво са показвали и говорили. При липсата на някакво заболяване в момента, закоето да се говори, мирише на много платен репортаж...

# 608
Странно, наистина, точно тази новина я няма. По спомен всички останали новини са си в архива, само тази липсва.

# 609
Вени, туберкулин е много силно и дълбоко лекарство. Напълно е възможно да е от него. Знам, че е имало деца с по една седмица 40 градуса Т след приема на туб. Моята дъщеря го взима преди доста време - 3 нощи не спа, бълнува, става на сън. След това всичко мина. Изчакай, хремата не е нищо, а лекарството вади човек от цикъла, в който се е завъртял. Ние тогава го давахме за хронифицирало заболяване и след тези 3 дни и нощи, в които не спахме всичко приключи.

Моял да ме извините за офф-а

# 610
  • София
Да и дъщеря ми го е пила и то няколко пъти и ефекта беше супер, а при нея проблема беше и поведенчески.
А и аз тогава го пих самопредписвайки си го, че бях ужасно нервна и се кротнах пък незнам дали от него.

# 611
Ами не знам как точно е по италянския закон. Тук всяка област и район на местна основа си приема допълнителни правила. Много често те дори противоречат на закона.  Това се проявява и в бизнес наредби и т.н.. Но това е известната италянска бюрокрация !! #Crazy

Не можше да се пребориш.  Но този докуммент ми го искаха в провинция Тревизо.После се прихвърлихме в провиния Виченца. Пак го искаха. И знам че е съпътстващ докумнет всеки ученик,който иска да смени училище.

И тук ти изпращат писма по пощата ,кога имаш запазен час за ваксинация.Не можеш просто так да отидеше и да ти сложат.

# 612
Гледах снощният репортаж... Че кво му е?  Laughing  Момчето не се беше срешило, но и моят мъж го решат само когато го постригват... Кокошчиците, козичката и зайчетата си бяха супер... Един ден и аз ще имам такава къща с дворче и животинки...  Peace

Репортажът не беше специално за ваксините, не знам защо го анонсираха така... Показаха как живее детето еди колко си месеца по-късно, макар че на мен ми е дразнещо постоянно да ходят по петите на това семейство и да ги следят какво и защо правят...  Tired

# 613
тук, на 1:22мин - продължение на историята на семейството с бебето, което се роди вкъщи и седя с неотрязана пъпна връв и плацента...
http://play.novatv.bg/play/231568/?autostart=true

Това е по-подробно за семейството, което снощи по БТВ представиха като нежелаещо да сложи ваксини. Всъщност идеята на репортажа беше да се покаже как живеят, само изписването долу беше нещо от сорта на Без ваксини за детето и въпросът за ваксините беше засегнат само накрая, таткото каза, че отлагат, за да може детето да набере сили, имунитет...
Репортажът на На кафе е много по-добър.
Това са образовани, интелигентни и забележете - материално осигурени млади хора, които просто са направили своят избор.

Това за брадата ми е супер смешно, кво като не се е обръснал, половината професори, доценти, политици и кви ли не ходят с бради.
Има жени, на които така им харесва, доста от мъжете също биха споделили, че не обичат да се бръснат ежедневно.

# 614
Дещовиди, аз лично благодаря за видеото при Гала!
А за брадата и интелигентността - хващам се на бас, че нито един човек в тази тема не мисли, че двамата са хипари и др.подобни, ако ще и каквато коса да има.
Въпросът беше, че хора, които са далеч от проблема с ваксините и не искат и да чуват за това, няма да се заинтересуват и да съберат повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт