Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 890
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Кажи де, кажи за коклюша! Мен тетануса много ме разсмива!

# 631
Вени, толкова пъти съм го писала, че чакам да почнат да ме плюят тук вече.
На 1.8 месеца дъщеря ми беше контактна на коклюш и не се разболя, въпреки че няма нито една ваксина за коклюш. Детенцето, което беше болно и влезе в болница беше надлежно ваксинирано, както и останалите болни от коклюш деца в инфекциозното по това време, както и детенцето, от което се беше заразило нашето приятелче.

Говорихме си преди време с Персона за този случай, но дискусията ни не стигна до никъде. Иначе, болестта е гадна и е напълно възможно да се стигне и до смърт, особено при малки деца. Нашето приятелче направи гърч и родителите му не знаеха точно на кой свят са. След това мъжът ми и майка ми повече дума не отвориха за ваксиниране, защото ние седяхме и чакахме да видим дали на свой ред ще се разболеем, заразени от ваксинираното другарче. Е, не се случи. Това ги наведе на някои изводи.

# 632
# 633
Щото сега има егати бума!
Последствията от индустриализацията...

# 634
БЦЖ белегът при малкото ми дете продължава да се "активизира" . Не знам какво да правя. Обикновено това се случва при заболяване на детето, дори проста хрема или гърло....Моля ви за съвет! Джипито свива рамене. Аз не искам да ми отговаря "мажи със спирт или т.н." , а искам да знам ЗАЩООООО???? и КАКВООООО може да се случи? #Cussing out

# 635
Има ли някой отказал ваксини в Токуда? Подробности?

# 636
На мен от няколко дни ми се върти из главата един въпрос. Нали след кърлеж бият тетанус? Всъщност колко голям е рискът да се заразиш с тетанус от кърлеж? Ако, не дай си Боже, се случи, да откажа ли? Човек може ли да се предпази от кърлеж?

# 637
за кърлежа скоро коментирахме, виж малко по-назад.
Спомням си репортаж по телевизията с доктор от Пирогов, който каза, че за да те хване тетанус от ръждив пирон, например, трябва да стоиш с този ръждив пирон, забит до кост поне 2-10 часа (не помня кое каза). Бактерията е анаеробна, т.е. трябва да попадне в среда без кислород.
Чудно ми е защо тогава децата в Африка умират от тетанус, как се заразяват?

За предпазване от кърлеж единственото, което ми хрумва е, да внимаваш къде ходиш. Сигурно има и друг начин, кучето ми не е хващало кърлеж, когато е с каишка на Байер, но не знам дали тези вещества ги предлагат под някаква форма за хора.

# 638
Чудно ми е защо тогава децата в Африка умират от тетанус, как се заразяват?

Неонатален тетанус.

# 639
http://www.textbookofbacteriology.net/normalflora.html

Цитат
Бактерията е анаеробна, т.е. трябва да попадне в среда без кислород
Бактерията е част от човешката интестинална флора и развива токсин само в анаеробна среда.
Кьде в организма има анаеробна среда?

За какво заразяване говорим,когато самите ние си я носим по рождение???

Моля обьрнете внимание и на това от любимата официална страница на Бьрди
http://www.vaccineinformation.org/tetanus/qandadis.asp

The diagnosis of tetanus is based on the clinical signs and symptoms only. Laboratory diagnosis is not useful as the C. tetani bacteria often cannot be recovered from the wound of an individual who has tetanus, and conversely, can be isolated from the skin of an individual who does not have tetanus.

Диагнозата се поставя само по клинични симптоми.Лабораторни изследвания са безполезни,тьй като бактерията не може да бьде изолирана от ("заразената" мой превод) рана,както и може да бьде изолирана от кожата на незаразен човек(без клинична картина на тетанус)...

What is neonatal tetanus?
Neonatal tetanus is a form of tetanus that occurs in newborn infants, most often through the use of an unsterile cutting instrument on the unhealed umbilical stump. These babies usually have no temporary immunity passed on from their mother because their mother hasn't been vaccinated and therefore has no immunity.

Какво е неонатален тетанус?
...Тези бебета обикновено нямат имунитет предаден от техните майки,защото майките не са били ваксинирани.
 Joy
В следващия ред следното

Can you get tetanus more than once?
Yes! Tetanus disease does not result in immunity because so little of the potent toxin is required to cause the disease

Можем ли да караме тетанус повече от ведньж?Да,защото прекаран тетанус не дава имунитет поради малката доза доксин,която е достатьчна за да причини заболяването.

Значи майката на бебето,няма как да е била по който и да е период на живота си имунна срещу тетанус защото дори да е прекарала заболяването,то не дава имунитет.
В сьщото време майката не предава антитела на детето си защото не била имунизирана срещу ТОКСИН,с нанодоза летална доза.
НО,ако е била ваксинирана е щяла да предаде временен имунитет на детето си.

Когато четем дори само УИкипедиа намираме много интересни неща,като това например
http://en.wikipedia.org/wiki/Clostridium_tetani
During vegetative growth, the organism cannot survive in the presence of oxygen
Докато расте,бактерията не може да оцелее в присьствието на кислород.

После четем,че бактерията и спорите се изолират по човешката кожа,в изпражненията,прьстта....все в "анаеробна среда".

Защо все още има хора,които да четат дори официалните източници и да не разсьждават?
Който има уши да слуша,който има очи да гледа...няма време. Peace

Дрьжте се за науката и научно доказани факти. Peace

Последна редакция: сб, 31 юли 2010, 21:05 от Christian

# 640
а как всъщност става заразяването?
защо има толкова болни деца в Африка?

# 641
http://www.afro.who.int/en/divisions-a-programmes/ard/immunizati … -elimination.html

Ако по малко от 5% от смьртните случаи на тетанус (както е в статията) се регистрират и на тази основа има 110 000 годишно починали от тетанус,то това би означавало,че ако имаме 100% регистрация на смьртните случаи,над два милиона човека умират годишно в изброените дьржави от тетанус.
Което е льжа и пьлно противоречие според други официални данни.Отделно е смешно....
Да не забравяме,че официалната статистика "резервира" смьртни случаи в Африка за Морбили,СПИН и др,като би трябвало населението отдавна (ако сметнем смьртните жертви годишно) да е изчезнало от земята.А то се е утроило и повече в последните години.

При 13 000 починали от свински грип в цял свят сепроизведоха скьпи и милиони дози ваксини.
А старата тетанус ваксина (за която знам,че в момента е 60 евроцента) не стига и не стига за бедните африканци....

Може би не знаете как се броят и заразените с ХИВ в Африка?
По сьщия начин...с гадаене и броене на звезди.

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 04:12 от Christian

# 642
Анаеробна среда не е ли кръвта? Простете ми невежеството. Значи, ако правилно съм разбрала, имунизацията не предизвиква имунитет, така както и прекараната болест не дава имунитет?

# 643
Не,в организма няма анаеробна среда.
Никой не знае какво е имунитет.Медицината изхожда от хипотези...

Това видео е интересно,но е на немски.
http://video.google.com/videoplay?docid=356559522013439428#

# 644
Мислех, че имунната система е добре изучена?

Чия инициатива е този симпозиум? Благодаря за видеото!

Общи условия

Активация на акаунт