Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 878
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Цитат
Мислех, че имунната система е добре изучена?

Чия инициатива е този симпозиум? Благодаря за видеото!
Можеш да се убедиш,че не е добре изучена с малко гугл.
За какьв симпозиум говориш?

# 646
Този от видеото. Интересно е.

# 647
Момичета,искам от сърце да ВИ благодаря за темата,която включва достатчъно обосновена информация,за да накара и слепец да прогледне.Аз бързо слезох на земята,на Крис и предстояха Инфанрикс и Имовакс полио(или Пентаксим) тази седмица,но реших да не ходя.Трябваше ми малко време да осмисля всичко,защото съм израстнала с идеята за добрите,безобидни ваксини и ползата от тях,освен това около мен масово майките имунизират децата си,във Фейсбук си направих тест като си сложих в статуса какво мисля за ваксините и бях "оплюта" и неразбрана;)Четох доста от темата за вредата на ваксините,попаднах и на една друга за Пентаксим,в която се изреждаха майки с дечица,които са постардали от нея и се наплаках доста..Sad

Вчера ми пристигна книгата:

Тя всъщност ми беше капката в морето.Тези дни,ще синтезирам в кратък вид в темата това,което мисля че е хубаво да се потрети(в случай че и преди е засегнато)за вредата на ваксините според Коток.
Поклкон на Christian за интелигентния начин на поднасяне на информация,както и на всички мами,които са успели да се изправят пред предразсъдъците си,пред близките си,пред държавата!
Не ваксинирайте децата си!Ще дойде време,в което ваксините ще са минало...и то не е далеч.
Целувки и хубава вечер Hug

# 648
Би ли споделила къде си чела за Пентаксима?

Книжката ми е много интересна, ще чакам да синтезираш.  Grinning

# 649
# 650
Чудно ми е защо тогава децата в Африка умират от тетанус, как се заразяват?

Неонатален тетанус.

Много отдавна са известни условията, при които се развива тетанусната бактерия.
В Африка новородените се заразяват, както е известно, поради домашните условия на раждане, в които липсва всякаква стерилност. Гледат домашни животни където живеят, ползват не-стерилни инструменти за срязване на пъпната връв. Отговорът е  - глад и мизерия.

Впрочем в линка не пише нещо различно, а само нещо от сорта "да се подобрят хигиенните условия ИЛИ да се ваксинират, за да няма смъртни случаи.

Mademoiselle Chocolate, ще има опасност от тетанус при по-дълбока рана, в която има възможност за създаване на анаеробна среда. Всяка жива клетка от нашия организъм диша, така че ще са нужни маса мъртви клетки (бих казала тъкани) за да има някаква възможност тази бактерия да се развива. Съжалявам, но случаи на ухапване от кърлеж, охлузване и одраскване, както и всякакви повърхностни рани, не влизат в това число.

ПП. Тетанус може да се развие само при дълбоки прободни рани, поради наличето на мъртва тъкан и липса на кислород (жизнено необходим на всяка жива клетка !)
Въможно е също при декубитални рани, гангрени и пр., в които има мъртви тъкани.

Tinkerbell
, бих ти препоръчала да прочетеш съвсем наскоро преведената книга на д-р Менделсон "Признанията на един лекар - еретик"

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 00:47 от multimodal

# 651
Опитвал сьм се много пьти да си обясня наученото на изуст "заразяване с тетанус" от учебниците.
Самото обяснение за развитието на клиничната картина е само едно предположение от страна на медицината.

Бактерията е облигат анаероб,нон инавазив и остава локално в "заразената" рана,от която всьщност мноооого рядко или никога не се изолира.Много интересно..... Laughing
Diagnosis is clinical and bacteria are only derived from wounds in a minority of cases.
http://pathmicro.med.sc.edu/fox/anaerobes.htm

След това четем,че ваксината сьдьржа тетанусов токсин(токсоид),който бил "инактивиран" с формалин и по този начин губел алергичните си способности,като в отговор организмьт произвежда анти токсин антитела. Mr. Green.
На всичкото отгоре се твьрди и 100% гаранция за имунитет.

Как се инактивира отрова?
Как гьба мухоморка може да се инактивира,да се изяде и да реагираме с имунитет(анти токсин антитела)?
Искам да знам...обичам гьби.

Да видим какво значи токсоид
 http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/tetanus+toxoid
Да видим какво е антитоксин
http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/tetanus+antitoxin

А как организмьт произвежда антитоксин антитела срещу "изчистена и инактивирана" отрова,можете сами да решерширате,ако имате желание.

http://www.inchem.org/documents/pims/pharm/tetatox.htm  Многообемна страница с информация.

Имаше една игра...Чети и открйи грешките.Заповядайте.
http://www.vaccineinformation.org/tetanus/qandavax.asp

Благодаря за вниманието  bouquet

# 652
аз леко се очудих, че имунитет към тетанус се предава от ваксинирана майка на детето, а към шарките не....
То и стерилна среда не е нужна, за да се роди детето вкъщи, нали познава бактериите, с  които майката има досег. Проблемът е с какво се реже пъпната връв. Сигурна съм, че рязането на пъпната връв е дошло с белия човек..

# 653
Хора, стига с тази пъпна връв. Животните в болшинството като я прегризват, та какво??? Устата на човек и животно е по-мръсна от един поне измит инструмент. Според мен не е в прерязването причината.

# 654
В това видео, което постна Кристиян, болестта тетанус е описана така:

Такава болест, причинявана от външна зараза всъщност няма. Бактериите, причиняващи тетанус, живеят в тялото и имат жизненоважна функция. При всяко нараняване - било то външно, или просто чрез притискане, тялото изпраща по-голямо количество кръв на нараненото място, за да почисти от омъртвени клетки и др. Този увеличен приток на кръв се получава точно от тетанус бацилите, които причиняват минимални конвулсии. Подобно на начина, по който хората предизвикват съзнателно увеличен приток на кръв чрез движение - когато ни е студено например или сме изтръпнали и движим ръце, пръсти, крака, така и тези причинени от тялото конвулсии увеличват лечеблия приток на кръв.

Когато тялото е крайно слабо чрез системно недохранване и др. кръвопотокът е по принцип нарушен. Т.е. механизмът с конвулсиите се включва за лечение, но не дава нужния резултат. Тогава се развиват патологични конвулсии - тях наричаме остра форма на тетанус.

Във видеото имаше и още подробности относно самата ваксина и начина на създаването и.

Това е - преразказано от мен като лаик.

# 655
  • София
Мислех, че имунната система е добре изучена?

Чия инициатива е този симпозиум? Благодаря за видеото!

Преди години загубих едно бебе в 8-9 седмица, после още едно в 10-та, съвсем добре оформено, но без сърдечна дейност. Беше голям шок, особено след първото, но след второто ми подадоха една дума и се поразровх. Тогава изчетох доста по въпроса и трябва да кажа, че за имунитета не знаем почти нищо. Чак по това време прохождаше като наука поне у нас и се провеждаха лечения на хора с антифосфолипиден синром и други автоиминни заболявания, като например Тероид на Хашимото, което при мен бе изиграло роля за загубването на бебетата. Малко на база експеримент беше, сега е по-развито.

А за тетануса - нали казах - много ми е смешна тая ваксина. Преди години, без да иска, баща ми е набоде с една ръждясала тел. Не ме заболя, но се аказа, че екървяла навътре и крака се поду и стана болезнено. бяхме на вилата, а и нямах голем още опит с хомеопатията, така че пих Ципофлоксацин и се оправих, но тетанус нямаше къде да ми бият и оцелях. После разбрах, че то си има Арника за тая работа.

# 656
  • Stuck in a moment
"Ужас изпитвам от ваксини, сърцето ми се преобръща, но знам, че моята лекарка е много отговорна и правилно ги съхранява. Всички ваксини на малкия са му поставени по-късно, като преди това съм давала антиалергични за няколко дни. Поради късната имунизация коклюш не му е поставяна. След 1 год възраст коклюш не се поставя и винаги всички сестри във всички заведения ме разпитват за този ваксина. Защо трябва да питат след като не му е поставена - те първа не може."

Цитатче от една тема. Вярно ли е това. Има ли смисъл да се поставя ваксина за коклюш след навършена година? (знам, че е включена в Пентаксима)

Относно тетануса и кърлежите - преди 2 месеца свекито имаше кърлеж - извади и го съседка и не е ходила да и слагат ваксина. не че съветвам някой сам да си вади кърлежите...
А аз съм имала случай с кърлеж в крака - едния път сама го махнах, втория път беше преди 4 години, лекарка ми го махна и ми би ваксина против тетанус и аз смятах, че всичко е ок.

# 657
Защо постоянно хапаните животни не умират от тетанус?

# 658
Ветеринарят беше в шок, когато преди много години, след като извади 17 кърлежа от кучето, го питах не трябва ли да сложи тетанус? Същия ден и от мен вадиха кърлеж и ми биха тетанус.. баща ми го спаси с репликата, "ама те кучетата не боледуват от тетанус"..

# 659
  • Пловдив
Книгите:

в Пловдив се продават в аптека "Арника"- бул. "6-ти септември" № 39, тел: 032/642132

За тези, които се интересуват.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт