Любопитни факти за вашето семейство(род)......

• 29 929
  • 249
  •   1
Отговори
# 90
  • Добрич
И на мен ми беше интересно да прочета тази тема. Дали ако някой успее да систематизира всичко би открил някаква закономерност.....???

Ние с моя мъж сме братовчеди-сватове. Първа братовчедка на баща ми е омъжена за първи братовчед на свекърва ми. Т.е двете деца от тоя брак са ни втори братовчеди и на двамата с мъжа ми и излиза, че  ние сме сватове с него
 А сега статистиката с датите:
 Мъжът ми и баща  ми са родени на една и съща важна дата-националния празник-03.03
Аз съм родена на Георгьов ден-6.05
Дъщеря ми е родена на датата на годежа ни и ден след именният си ден, а майка ми е родена на Великден/тогава е бил на 19.04/ С две думи всички сме родени на празници.

Сетих се да добавя- имам сестра, която майка ми е позволила да осиновят и  нейната рождена дата е 09.10.1962, а синът ми беше роден на 07.10.1992..

Само синът ми не бе роден на празничен ден и си отиде рано на фаталната дата 13.05.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 17:05 от mpetkova

# 91
  • София
Еовин, с "А" се пише".
 Peace
сандък

# 92
Лизбет, тази пралеля да не е Мара Бунева?

Вероятно е тя, годините съвпадат. Дядо ми е роден в онзи край. За съжаление времето размива всичко, а знаещите са починали. Благодаря ти за информацията.

# 93
Тулумба, мери  bouquet
За първи път в живота ми се наложи да го напиша  Grinning

# 94
Забавна тема ...
Мъжът ми е роден на една дата с Брат Пит, а синът ми - с Анджелина Джоли.  Mr. Green

# 95
Забавна тема ...
Мъжът ми е роден на една дата с Брат Пит, а синът ми - с Анджелина Джоли.  Mr. Green

Е, той за това е по-готин и от двамата взети заедно.  Grinning

# 96
Забавна тема ...

Е, той за това е по-готин и от двамата взети заедно.  Grinning

Ъпгрейдната версия.  Mr. Green

# 97
При нас интересното е , че баба ми , дядо ми(родителите на майка ми) и майка ми са зодия козирог. А баща ми , зет ми, сестра ми, аз, мъжът ми, синът ми, свекървата и майка ми сме поредни зодий, съответно- близнак, рак, лъв, дева, везни, скорпион, стрелец и козирог.

# 98
  • Ænima/Albuquerque
Ех,че интересна тема!   bouquet

Майка ми,баща ми,дядо ми,аз и щерка ми сме една зодия,а именния ми ден е в същия месец.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 20:04 от Sarcasm™

# 99
Ееее,Лизбет,много си лоша Crossing Arms.Пусна мухи за няколко интересни истории и до там.Аз пък искам повече да чуя!

# 100
Ееее,Лизбет,много си лоша Crossing Arms.Пусна мухи за няколко интересни истории и до там.Аз пък искам повече да чуя!

Не мога да преценя кое ще е интересно, честно казано. Повечето истории са гадни или суетни.

Обесен от турците е пра-дядо (ще спестявам пра-) - бил е чорбаджия в Лом, давал пари за въстанието 1850. Пак от това въстание е имало много изклани от рода в Белоградчик - режели им главите наред, главите хвърляли надолу по хълма. Където спирали да се търкалят сега имало паметник.

За самодивите - пра-пра-дядо ми уж на три пъти ги бил виждал. Дали си е пийнал, дали е палувал с някоя мома остава незнайно. За две от срещите не се сещам, но третата протекла така:

Яздил той на врания си жребец ( Grinning) през гората, било чудно хубава пролет. Изведнъж го налегнала дрямка, но не каква да е, а приказна - едва слязъл от коня да полегне под най-близкото дърво. И в просъница видял чудно хубава девойка с буйни руси коси до колене, само по бяла риза. Приближила се до коня и започнала да му говори нещо. С много мъка се разбудил, бил като упоен и си мислел, че е сънувал, защото девойката изчезнала. Тогава видял, че цялата грива на коня била сплетена на тънки плитчици с червени панделки. Той уж дремнал само 5 минути, та било невъзможно човешка ръка да свърши тази пакост така бързо.

# 101
  • Ænima/Albuquerque
.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 20:04 от Sarcasm™

# 102
Лизбет, това с плитките на кончето е много готино  Grinning

# 103
Kaкто съм казвала и преди - дядо е направил първия телевизор. Вечна му памет..  Cry Cry
Всички жени в семейството сме омъжени за Стрелци.

# 104
Ева, би ли споделила името му ?  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт