Любопитни факти за вашето семейство(род)......

• 29 950
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
Хаха, с мъжа ми станахме гаджета /уф, как тинейджърско звучи/ на 2-ри септември, 2 месеца и 20 дни по-късно, на 22 ноември се оженихме.

# 76
Еха.........Тази година също има интересна комбинация - 20.10.2010г.
Родих на тази дата дъщеря си    Heart Eyes

Няма как да си я родила ТОЧНО на ТАЗИ дата, защото става въпрос за октомври, а сега сме едва юни  bowuu

# 77
  • ул. "Мечтание"
Майка ми и баща ми са се оженили на 21 ноември - рождения ден на баща ми и ден на християнското семейство. Каква ирония,  брака им просъществува 14 години с много зор.

Хихи, само ви чета и се присещам разни неща... Много интересна тема.

# 78
Много цифри в тази тема... В моето семейство въобще не се е отдавало значение на това, нито се търсят съвпадения.

Иначе семейни истории, легенди и митове бол, това би ми било интересно и да прочета в тема с такова заглавие.

# 79
  • York
Еха.........Тази година също има интересна комбинация - 20.10.2010г.
Родих на тази дата дъщеря си    Heart Eyes

Няма как да си я родила ТОЧНО на ТАЗИ дата, защото става въпрос за октомври, а сега сме едва юни  bowuu

Mr. Green
Напече ме и мен слънцето. Видях го като 20.02.2010  Laughing

# 80
Стефани,направо Shocked се втрещих.Горката ти майка!Горката ти баба!На 30 години и то по такъв жесток начин.Да си отиде майка ти и да чуваш,Боже...
Баба ми почина,когато брат ми очакваше първото си дете,дядо-когато аз забременях с Елла,а мама-когато бях бременна с Миа.Не искам повече деца Sad
Мама,татко и аз -всички стрелци,брат ми е скопион,защото се е родил по-рано.
Брат ми и мъжът ми /преди години,разбира се/ живееха в един вход,казват се Петър,скорпиони,родени през една и съща година,с по-малки сестри,учеха в английската и имаха  шкоди.
Когато бяхме на 6,имахме съседи,които живееха в съседния апартамент на същия етаж,дъщеря им се казваше Ирина като мен и бяхме родени на една дата и една година.
Жените в семейството на мъжа ми/бабите му,лелите му,майка му,братовчедките му/са по-големи от мъжете си.Само аз развалих традицията.

# 81
Иначе семейни истории, легенди и митове бол, това би ми било интересно и да прочета в тема с такова заглавие.

И на мен, който иска нека и това да сподели......На мен ще ми е любопитно, стига да стиска на някой да разкаже, че все пак се навлиза в личното пространство.......

Благодаря на Стефани за споделеното......

# 82
Лизбет,Мама Цоцоланка,специално за вас:
пра-пра-пра/не знам колко/ дядо на мъжът ми по турско време и бил много заможен.Отвличали сина му няколко пъти и искали откуп.Накрая той дал парите за построяването на Рилския манастир.Има го изографисан на стената как държи манастира на дланта си.

# 83
  • ул. "Мечтание"

И на мен, който иска нека и това да сподели......На мен ще ми е любопитно, стига да стиска на някой да разкаже, че все пак се навлиза в личното пространство.......

На мен ми стиска, ама няма какво да споделя за жалост. Толкова ми е разпиляно и отчуждено семейството и никога никой не ми е разказвал семейните истории. Приемам го като голяма загуба!  Rolling Eyes

# 84
И от мен една история за пра-пра-пра...баба и дядо, който се забогатели като убили един турчин, който грабнал пра~баба ми от нивата. След като го заровили  Sick, преровили нещата му. В дисагите на коня му намерили златни пари и накити.

Баба ми била бебе, майка й я разхождала около къщата на дядо ми. Прадядо ми /бащата на дядо/ попитал прабаба ми/майката на баба ми/, защо плаче снахата. 23 години по-късно вярно станала негова снаха.

# 85
ира_д, Франческа Hug

Моето семейство е богато на кукувици.

Имаме пралеля анархистка-атентаторка, която е стреляла по някакъв сръбски министър. Какво става нататък, не е ясно.

Луд художник, който нарисувал жена си дибидюс гола и окачил картината в коридора. Изглеждала като жива и като бил отворен прозореца, се събирала тълпа да цъка.

Някаква пра-баба войводка на чета в Македония дала фамилното име.

Имаме легенди за окрадено семейно имане, за убийство от ревност, за пренасяне на владишко злато през ВСВ, за обесени след въстание, за бити от Стамболовисти, за избягали в САЩ заради разбито сърце, за срещи със самодиви.

И венецът на измишльотината - дядо-пилот, който през някоя от големите войни принудително кацнал нейде из цъфналата ръж на Европата, залюбил местна девойка и след края на войната се върнал да я дири.

Романтика, кръв и лъжи.

# 86
  • София
Изтрих,че не беше по темата...Имам някои доста необикновени истории,но са прекалено лични и не ми се споделят  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 00:26 от em4eto

# 87
Лизбет, тази пралеля да не е Мара Бунева?

А, дядо имаше чичо, адвокат, емигрилал в САЩ през `48.
Пристигна си в България в началото на 90-те и ни даде 1000 долара.  Mr. Green

# 88
Когато видях заглавието на темата и на мен ме наведе на мисълта за други факти, а не съвпадения...Повечето неща под една или друга форма съм споделяла. Нямам щастието да познавам по един от родителите на моите родители. На баща ми бащата като кмет на Цар Петрово (Видинско) е станал жертва на Социализъма. Баба ми (по майчина линия) умира на моите сегашни 36 години (даже ми е неловко да я наричам баба, та тя ми е връстница)...Нелепото в тази история, че е забременяла трети път след като майка ми и вуйчо ми са били 16-18 годишни и от кумова срама (било и късно на тези години да ражда деца) направила криминален аборт, съответно развива перитонит и впоследствие умира...И така вместо да се появи нов живот, умират двама...можеше още да е жива (сестра й е на осемдесет и няколко години)...
 В рода на мъжа ми има един интересен, талантлив и значим мъж, за който има информация и в Гугъл- Продан Табаков (брат е на дядото на мъжа ми). Наскоро разбрах, че има издадена книга за него и ще ми е интерсно да я прочета. Той има живи наследници, които вероятно живеят в София...

# 89
И аз имам прапрадядо, който е живял в Америка 18 години, после се е върнал, уж със съндък пари.
Кьорав долар не съм видяла за доказателство. Че е живял, живял е там, за съндъка обаче се съмнявам.
Майка ми разказва как баба ми се е надявала да я потърси някоя баба от Америка, ама на, не са ни търсили роднини досега  Laughing
Как се пише съндък!? Blush

Общи условия

Активация на акаунт