2003 новите първолаци 2010/2011 - 5

• 32 097
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро и от мен.
Изкарахме вечерта без нашия тати. Правихме си човечета от храна, вечеряхме и четохме приказки. В 21.00 часа бяхме в леглото с Вики. Ей голям купон настана. Има едни малки фенерчета и си правихме смешки със сенки. Сигурно сме играли до 21.30. Тази сутрин и двете бяхме се наспали и беше много добре.
Лилита, много трудно решение. Според мен я измести в другия клас. И ние сме в същаат ситуация, но при нас има малк оразлика. Детето е в 4 клас. Вик иси мисли, че й е приятелка но онова я използва както си знае.  Моя се само наесен да е вее в друго училище и да не се виждат толкова много.
Ако имах възможност щях да огранича срещите им.
Чиби, приятна почивка.  Hug
Утре децата ще ходят в гората. Темата им е: Ловец в гората. Идея си нямам какво ще правят. Дано поне спре да вали, че ще подгизнат.

# 91
Хексилина, интересно мероприятие.  Joy Ще разказваш после как е протекъл "ловът".  hahaha

# 92
Чиби, ще разказвам.  Joy Те са големи скици. Преди няколко седмици пък чистеха гората от боклуци. Нямам думи. Но се справят.  Ще ходят в едно съседно село с автобус. Там сигурно ще ловуват.

# 93
Това с почистването на гората от боклуци е супер идея.   Hug Въпреки, че немски гори сигурно не са токлкова замърсени като нашенските.  Wink И тук скоро имаше акции за почистване на националните паркове.   Hug

# 94
  • Русе
  Хексалина, чакам да разкажеш за Ловеца в гората. Опитвам се да заимствам идеи. СТрува ми се много интересно вашето обучение. Чудесна вечер сте си изкарали. И ние се радваме на нашия тати, обаче когато е в командировка си имаме забавна програма. И винаги остава време за четене на приказка. Но пък с тати е карането на ролели и колело в парка. Голяма атракция са двамата с кърпи на главите по потници и с ролери. На Светослав все му викат "Виж момиченцето или каката как кара"  ,защото вее едни дълги коси под кърпата  Grinning  Дано в училището не му създават проблеми за косата.

Лилита, сложничко е, обаче винаги има деца, от които родителите чувстват децата си застрашени. И колкото повече растат, толкова заплахата е по реална. Когато се почувствам така, говоря много с детето и се опитвам да разбера какво е отношението на моето дете към ситуацията и да я обсъждаме от всички ъгли. Добре е детето само да си изгради позиция.

Чиби, обезателно гледайте да прескочите до морето. Поне Дуранкулак ви е близко от Силистра.Ние си обичаме дивите плажове и ако не бяха тренировките за състезнието, сега щяхме да сме на Иракли.  Cry

# 95
Божеее,момичета чак сега се усетих....
Ама,много ви благодаря за хубавите пожелания за моето вече голямо момче,на цели 7 години.
Пожелавам на всички също много здраве,късмет и успешно начало на учебната практика.
Направо нямам думи....трогната съм от вниманието ви!!!
Благодаря ви за всичко момичета,вече седем години сте до мен,когато имам нужда от съвет!!!
 Hug Heart Eyes

# 96
Включвам се пак,за да помоля за извинение,че влизам по-рядко вече,но съм притисната от ангажименти и затова.Но се радвам,че темата ми е още жива и все така интригуваща.
Обещавам при всяка възможност и свибидно време да ме виждате тук Wink

# 97
anidimova, радвам се, че се включи.  Heart Eyes
Не се чувствай виновна. Така са ни грабнали ангажиментите, че не на всички им е до компа и нета.  ooooh!
A m b e r, и аз за Дуранкулак си мислех, като най-близка точка, а и няма да ни "стъпват" по главите, като на претъпканите плажове.  Joy

# 98
  • София
Лилита, попитай Ева какво мисли за двата варианта, като първоначално не изтъкваш своите доводи. После кажи ти какво мислиш и накрая ти ще трябва да решиш, може би заедно с нея, но ти взимаш крайното решение.
А какво неща й говори другото дете? Това също има някакво значение. Лошото е, че я натъжава това, а тя иска да й е пак приятелка. Аз мисля, че децата нямат реална преценка за приятелствата. Моята е същата. Аз много й говоря, но всъщност докато тя сама не се опари няма да разбере кой е истински приятел и кой не.
Има вероятност другото дете да се промени, затова според мен има значение с какво точно я подтиска. Ако прецениш, че това са неща, които се надрастват я остави в класа с по-добрата учителка. Ако, обаче детето дава признаци да продължи да я тормози по-добре да е в друг клас. Лошото е, че може и в другия клас да попадне на подобна ситуация. Затова аз лично подковавам Саша. Т.е. опитвам се да я уча да се справя самата тя в разни ситуации. Понякога не можем да избираме хората, с които общуваме и е добре да се научат да парират всякакви опити за тормоз. Не съм сигурна, че засега успявам, ама...  Confused надявам се да успея.

Днес бяхме на отичитане на мантуто. Отрицателно е. Биха й БЦЖ. Аз не влязох с нея, баща й тушира драмите при лекарката. Тоя път жената се държа коренно различно  Grinning беше много спокойна... Сашата днес е на работа с мен. Досега обикаляхме долу да гледа влаковете, как ги мият, как ги местят и т.н.  Голям кеф.. за нея!   Sunglasses

# 99
Нашето манту го отложи личната докторка за м.август, защото юли излизат в отпуск, а сега още кашляме и не става.
Доколкото знам и за пробата трябва да са абсолютно здрави, или не е задължително newsm78

Нашата кашлица още продължава, вече почти месец. Казаха ни само ,че е зачервено гърлото, нямало нищо притеснително.
Взех нов сироп и капки Ехинацея, дано вече имаме подобрение.
Иначе детето си е жизнено и активно, има си апетит.

Относно яденето- яде почти всичко, но с месото сме малко скарани- обича само мляно месо, под формата на кебапчета и кюфтета, в мусака, сарми, пълнени чушки, но ако е цяло пиле например, въобще не хапва.
Плодове и зеленчуци също много обича, а и аз настоявам за тях.
Ограничавам я от тестени и захарни изделия, доолкото мога, че има опасност от напълняване.
На височина доста е пораснала, та не се забелязват толкова килограмите.
Всички ми казват, че си е добре детето, но аз си се притеснявам.

# 100
  • София
Моят съвет към всички е да отложите мантуто за след ваканцията. Не за друго, а защото ако не излезе положително ще трябва да биете БЦЖ. Сега ще трябва да пазим ваксината от слънце 3 месеца. Лекарката се накара на един родител, който не е спазил това и са излагали рамото на слънце, защото явно така умират бацилите и пак не се появява имунитет. Обясни на човека, че тя тепърва започва ваксината да действа и че действа около 3 м. Явно това е период, в който се изгражда имунитета и не трябва да умират бацилите, за да има качествен имунен отговор. Много сложно го обясних  Sunglasses. По-просто казано сега като идем на море трябва да покриваме мястото на ваксината, иначе може да влиза в морето, ама трябва да се пази мястото от преки слънчеви лъчи. Така че който може нека си направи манту и евентуално ваксина есента  Wink

# 101
Vache, благодарности за поясненията около мантуто!  Heart Eyes
Определено ще останем за наесен. Тук и без това е тогава масовата акция по училищата.  ooooh! Как иначе ще запра детето да не ходи навън по слънцето или да е поне с тениска в това време.   Laughing

# 102
Ваче,и аз благодаря за споделената информация. HugБеше хубаво да я получа от докторката преди два месеца.След като му биха БЦЖ-то само ни предупреди да не мокрим първия ден с вода.
Сега как ще опазя едно морско чадо от слънцето на плажа? ooooh!

# 103
Момичета, излязоха ни списъците - в І А клас сме при желаната от нас учителка   newsm68. Отдъхнах си и аз най-после  Simple Smile . Паралелката ни е от 22 деца, като още 3 дечица са от групата на Слави.

Ваче, съжалявам, че се е наложило отново да слагате ваксина. Защо не я отменихте за есента - сега през лятото е доста неприятно това постоянно пазене от слънцето. Аз пък да си призная, това не го знаех.

Чиби, приятно изкарване през отпуската  Hug Да се завърнеш отпочинала и заредена с много енергия  Hug.

# 104
  • София
Чиби то може да ходи по слънце, ако е с фланелка няма проблем, ама ако искаш по потник или да е на морето голо трябва да има нещо предпазно върху белега. Абе неудобно си е както и да го гледаш  Rolling Eyes

tanita, знам ли и аз защо... лекатката попита дали е здрава направо да слага ваксината и така... на всички деца, които нямаха реакция им наби ваксина  Laughing Аз не знаех, че така трябва да се пази. И искам да ви кажа, че най-вероятно като бебе не съм я пазила, щото не съм знаела.. нали в родилното не ти обясняват  Rolling Eyes Може и затова да няма имунитет. Ама то и аз имам 2 белега. И на мен 2 ваксини са слагали

Общи условия

Активация на акаунт