Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 633
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Ходя на плаж но не мога да плувам а гимнастика сутрин си правя. Радвам се за всички който сте добре след операцията  и аз съм добре не се оплаквам такава криза както преди, съм нямала и дано да нямам.Но нали знаете който си уреди нерва доста трудно се възтановява.

# 616
diplodon ми напомня на мен в началото. И аз бях много недоверчив обаче болката, която изтърпях ме накара да се позамисля. Консултирах се  и за операция и въпреки моите мисли, че такава вече е неизбежна след последната глупост, която си причиних, проф. Романски ме посъветва да чакам. Поне засега(надявам се да не стигам дотам).
Искам да дам някой и друг съвет на хората, които си мислят, че след такава диагноза могат да продължат със стария си начин на живот. Това не може и не бива да става. Трябва да си промениш навиците, повечето от които са лоши. Ставане от леглото, навеждане, усукване, вдигане на тежко, някои видове спорт и т.н. Просто това са неща, които са в основата на това да се чувстваш добре. Аз продължих да играя футбол, защото си помислих, че всичко е свършило и стигнах отново до леглото. Проф. Романски(изключително внимателен и любезен между другото) съвсем спокойно ми каза, че според него просто трябва да спра с футбола. Трудно ми беше да свикна с тази мисъл, но реших, че здравето ми е на първо място, а тепърва животът ще ми поднася изпитания и ще ми трябва именно здраве Simple Smile Дано всчики ние се чувстваме по-добре и дай боже по-малко кризи. Пожелавам ви здраве на всичките.

# 617
vesheff, за съжаление си много прав!!! smile3515. Преди месец и половина се оперирах при проф.Романски /абсолютно споделм мнението ти за него, а особено за лекарят от екипа му, който ми беше главен опериращ - стажант/ и седмица след операцията се чувствах така, както години наред не бях - добре и ... реших, че мога да стартирам с ежедневните си задачи /за  което искрено съжалявам smile3511/. Направих страхотна криза и от тогава почти няма ден, в който да съм добре, макар, че вече се "пазя"!
 smile3518  Имам чувството, че ако не знаех за какво става въпрос и си карах както преди /с дископатийката/ щях да съм по-добре, може би нямаше и да се оперирам. " Дископатийката"  се оказаха три големи "красавици", които притискат нерви на съответните нива...Щяха да "чистят" Л4-Л5 и Л5-С1, но по време на операцията се оказало, че последното е толкова ошипено и им е отнело време за  две нива - та са оставили по-голямата и проблемна не пипната  #Crazy #Crazy #Crazy ...
    Сега си седя на д...то, продължавам да се тъпча с НСПВС, милгама и мидокалм и чакам да минат два месеца, да направя ямр и да ходя на консулт при професора - да види какво ми е дереджето newsm45...

# 618
    Сега си седя на д...то, продължавам да се тъпча с НСПВС, милгама и мидокалм и чакам да минат два месеца, да направя ямр и да ходя на консулт при професора - да види какво ми е дереджето newsm45...
Eli, май много не си стоиш на д...то  newsm12  ще си караме. smile3534
 Kissing Heart за теб и се пази.

# 619
Така...Да не чуе дяволът, вече почти нямам проблем със сядането и ставането, тази пронизваща "електрическа болка" засега позаспа - дано да е за по-дълго. Това, което остана да ме мъчи е невероятно схващане в долната част на крака, както писах, което се проявява при ходене и едва ходя. Sad На консултация с невролога днес спряхме Аркоксията, продължавам с Мидокалм и Магнезий. Ще приложим още три инжекции Дипрофос 20 дни след поставянето на последната и нямало да има повече стероиди. Това е резултат от две седмици лечение, моля се на Бог да ме отпусне това жестоко схващане. При вас при кризи имало ли е такъв симптом, знам че продължава по-дълго в сравнение с "класическите" симптоми, ама искам поне малко светлина в тунела Grinning Бъдете здрави и без болки!

# 620
Имам чувството, че ако не знаех за какво става въпрос и си карах както преди /с дископатийката/ щях да съм по-добре, може би нямаше и да се оперирам

И аз съм на това мнение. С тези модерни апарати се постига една свръхдиагностика, която води и до свръхлечение. Изобщо не съм сигурен дали и аз няма да легна на масата под ножа, но преди навлизането на ЯМР според мен броят операции е би по-малък. Сега де що видят херния и дай да режем. Mr. Green

# 621
И ти Лина, за съжаление си права, а аз на д...то си как да седна, като съм свикнала винаги да съм в движение  #Crazy #Crazy #Crazy.
Искам да помоля за съвет! Изписаха ми колан на THUASNE - LOMBACROSS - 830 - специално обхваща Л5-С1 и струва около 150-160 лв. Ако някой може да ми препоръча подобен аналог на др. фирма и не на тая цена - ще съм благодарна! newsm53
http://www.zdravotnicke-prodejny.cz/vyrobky/lombacross-830-bederni-pas.php

# 622
Я си купи моя за 70лв...Ама ти до сега трябваше да го носиш....Няма да ти стане моят|бях манекенка тогава|щях да ти го продам...

# 623
  • София
Този, който е на aha...(не нейният де....на същата фирма...Simple Smile......) и аз си го взех и съм много доволна.

Дори да го забравя и да се преуморя....(и аз не мога да се спра.....) и тогава да го сложа усещам облекчение веднага.

И е 70 лв......Все пак 160 ми се вижда много, освен ако е много наложително и друг няма да свърши работа.

# 624
Ами аз този на Аха, не го знам Embarassed, ще помоля за  линк  Hug

# 625
  • София
Разбира се..Simple Smile

http://paragongr.com/product_info.php?cPath=24&products_id=103

С доставката ми излезе около 75лв. Получих го за два дни без проблеми.

Само да добавя,че гледах и българските, но са много високи...поне този, който намерих тук. Иначе цените са същите.

# 626
  • София
Здравейте,
само да се похваля, че бях на море. Бях и на аквапарк, е няма такава щуротия. Е, двете най-екстремни атракции ги пропуснах под предлог че за кръста ми не е добре, но истината си беше че ме е шубе от високото Simple Smile. Иначе леко си понатъртих д-то, на банския ми има дупка, но се отървах само с това Simple Smile. Много съм щастлива че, дет се вика.. и аз като другите хора.

# 627
  • София
Цитат
Искам да дам някой и друг съвет на хората, които си мислят, че след такава диагноза могат да продължат със стария си начин на живот. Това не може и не бива да става. Трябва да си промениш навиците, повечето от които са лоши. Ставане от леглото, навеждане, усукване, вдигане на тежко, някои видове спорт и т.н. Просто това са неща, които са в основата на това да се чувстваш добре. Аз продължих да играя футбол, защото си помислих, че всичко е свършило и стигнах отново до леглото.

По принцип съм съгласна с  това, но винаги има и изключения. Онзи ден докато си щраках из програмите попаднах на едно интрвю с бившия щангист Валентин Христов. Та в процеса на разговора той междудругото спомена, как навремето 2 пъти го изнасяли на ръце от залата поради схващане в кръста. Оказало се че има ДХ. Повечето лекари му казали, че това не се лекува, но той успял да се оправи, при някакъв си доктор /предполагам операция/ и най-интересното - продължил да се състезава без проблем и даже става олимпийски шампион......

# 628
  • София
Цитат
Искам да дам някой и друг съвет на хората, които си мислят, че след такава диагноза могат да продължат със стария си начин на живот. Това не може и не бива да става. Трябва да си промениш навиците, повечето от които са лоши. Ставане от леглото, навеждане, усукване, вдигане на тежко, някои видове спорт и т.н. Просто това са неща, които са в основата на това да се чувстваш добре. Аз продължих да играя футбол, защото си помислих, че всичко е свършило и стигнах отново до леглото.

Аз пък не съм съгласна. Против такова черногледство съм. Аз лично си живея както си живеех и преди, даже съм по-подвижна, пък каквото - такова. Ако нещо се случи, тогава ще му мисля, не мога да се възприемам като инвалид - тва не може, онова не бива...Всеки си знае себе си в крайна сметка, такива съвети "към хората, които си мислят..."не са ми по сърце.

# 629
Цитат

По принцип съм съгласна с  това, но винаги има и изключения. Онзи ден докато си щраках из програмите попаднах на едно интрвю с бившия щангист Валентин Христов. Та в процеса на разговора той междудругото спомена, как навремето 2 пъти го изнасяли на ръце от залата поради схващане в кръста. Оказало се че има ДХ. Повечето лекари му казали, че това не се лекува, но той успял да се оправи, при някакъв си доктор /предполагам операция/ и най-интересното - продължил да се състезава без проблем и даже става олимпийски шампион......

Това е показателно колко е важно навреме да се вземат мерки!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт