Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! – 7

• 216 713
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Mariq-Angela ,протрузията току-така не може да стане на херния.Истинанта е,че периодично нещата се влошават.Моите дх |протрузии|си стояха в едно и също положение с години ,но проблемите ми се задълбочаваха.Аз лично съм доволна от фламексин и от мовалис.Може да пробваш с едно от тях наред с витамините.

# 571
  • София
Аз в началото пих Афламил и не ми действаше въобще.
А после!? Нещо подейства ли ти!?
Минах направо на инжекции, волтарен мисля че бяха и инжекции милгама.
Болката намаляваше, но не изчезваше. След това не съм пила абсолютно никакви лекарства/мого рядко при нужда еднократно/, само алтернативни методи.

# 572
diplodon аз имам дискова херния от 8 години, в момента съм на 25. От Януари тази година кръста не е спрял да ме боли, но не спирам да вярвам, че ще дийде период, в които ще има затишие. Пила съм всякакви хапчета и са ми били какви ли не инжекции, а ти още на първия вид хапчета се отказваш.  5, 6 месеца са найстина най- оптимистичния вариант.  Peace

Днеска си бих втората инжекция от предписаните от доктор Тишо! Рано е още за резултат Simple Smile

# 573
Пила съм всякакви хапчета и са ми били какви ли не инжекции, а ти още на първия вид хапчета се отказваш.  5, 6 месеца са найстина най- оптимистичния вариант.  Peace
Не са ми били предписани за 6 месеца, че да се отказвам. А и няма нищо оптимистично в това да се тровиш 6 месеца без гарантиран резултат. Аз достатъчно време се размотавах за да губя още половин година. Не че няма да я изгубя ако алтернативата е операция, ама ако знам че пак ще се стигне до там...

# 574
Да спомена само, та да ми дадете някакво обяснение, ако има...
Сутрин като ставам, имам доста остри "бодливи" болки в петите. След 10 минути ходене ми минават. От какво ще да са? Продължават да се увреждат нервите ли, що ли? Thinking

Интересно, но и при мен има подобен ефект. Не знам дали говорим за едно и също нещо. Аз го усещам, сякаш сухожилията ми нещо идват по-къси и при опъване на крака се опъват до болка, там където са свързани за костта. Основно го усещам от вътрешната страна на петата на десния крак/този с проблемите/, но от няколко дни и в левия, само че под пръстите - остра, пронизваща болка, само на тези места и то само, когато си опъна краката, било то, когато ставам или по някаква друга причина ги изпъна. В момента, в който ме заболи и ги свия болката тутакси изчезва. Съвсем сериозно, усещането е, че сухожилията са се скъсили някак си и малки влакна от тях са готови да се скъсат.

# 575
Походих седмица на лугата като ми казахте,че няма да навреди,ама не се чувствам по-добре.Мойта болка все още не е надолу по крака постоянно,само от време на време,повече е в седалището.След всичко прочетено и след скенера,който показа 2 протрузии и тая спина бифида не съм ходила на невролог.Просто тука в Бурга няма на кой да се доверя.И понеже болката не е за умиране си трая дори и нищо не пия.Тренирам си и работя,но тъпата болка все напомня за себе си.Искам да пия милгама.По колко на ден да я пия?Преди време я пиех 2 пъти на ден по 2 след храна.С какво друго да я съчетая милгамата?Сега ще ми кажете да итам невролог,но просто няма кой.момента е неподходящ да ходя пак до София а и болката не ме е натиснала,че да тръгна.Много ми е чудно как както си легна всичко и минава.ее да има един начин само да си лежа,стана ли все едно таза ми се напълва с кръв и нещо ми притиска нерва и болката ме мята.Не е силна,но дразнеща.Кажете какво да пия?Тия инжекции подхдящи ли са за мен и как действат?да взема да пробвам с тях ли или трябва да е станала херния за да се слагат?То при мен не съм сигурна дали от април до сега не е станала херния при положение,че тогава не тръгваше по-крака а сега от време на време ми изтръпва крака.

При теб инжекциите ще имат най голям ефект  Peace Ще те предпазят от ДХ ако си ги слагаш редовно  Peace
Жена м и беше в същото положение като теб, направи си един курс и сега не се сеща за болката  Peace
Милгамата се пие 3Х1 или 2Х2 първият вариант е при по леки случай вторият при по тежки.
Съчетайя с Фламексин както каза кака aha, той се пие сутрин и вечер по едно саше.

Не са ми били предписани за 6 месеца, че да се отказвам. А и няма нищо оптимистично в това да се тровиш 6 месеца без гарантиран резултат. Аз достатъчно време се размотавах за да губя още половин година. Не че няма да я изгубя ако алтернативата е операция, ама ако знам че пак ще се стигне до там...

Теб до като не те оперират няма да мирясаш май  newsm78

# 576
Кака Ьха Wink,пиеше фламексина веднъж на ден.Трябваше да го почна 2,3 дни преди физ терапията.
diplodon ,на никой от нас не са му изписвани лекарства за 6м.Максималното което са ми  предписвали|преди 12,13г|беше за 1м.Дадоха ми съвет ,ако след този месец нещата не се оправят да си правя скенер|тогава беше на мода|
Ти знаеш ли колко време се възтановявам след операцията -2г.Ако този период ти се вижда по-малък Thinking,оперирай се.В някой неврохирургии ,чакат такива като теб!
Операцията  е последен вариант,до колкото съм разбрала ,нямаш парези,ходиш,не се давай на едното парене...Освен това ,ако си мислиш,че с операция на едно ниво ще решеш проблема на останалите 32...И след операция ще ти се налага,физ.терапия,балниолечението|с бабите|,гимнастиката|задължително|,и то какво остана от хубавия живот с дискотеките... Laughing
Силно казано е да ти кажа"примири се с проблема",ама долу горе нещата седят така... ooooh!

# 577
Инат съм аз, няма да се примиря докато не реша проблема Mr. Green

# 578
Едва ли,нещата опират до това! ooooh!

# 579
Кака Ьха Wink,пиеше фламексина веднъж на ден.Трябваше да го почна 2,3 дни преди физ терапията.
diplodon ,на никой от нас не са му изписвани лекарства за 6м.Максималното което са ми  предписвали|преди 12,13г|беше за 1м.Дадоха ми съвет ,ако след този месец нещата не се оправят да си правя скенер|тогава беше на мода|
Ти знаеш ли колко време се възтановявам след операцията -2г.Ако този период ти се вижда по-малък Thinking,оперирай се.В някой неврохирургии ,чакат такива като теб!
Операцията  е последен вариант,до колкото съм разбрала ,нямаш парези,ходиш,не се давай на едното парене...Освен това ,ако си мислиш,че с операция на едно ниво ще решеш проблема на останалите 32...И след операция ще ти се налага,физ.терапия,балниолечението|с бабите|,гимнастиката|задължително|,и то какво остана от хубавия живот с дискотеките... Laughing
Силно казано е да ти кажа"примири се с проблема",ама долу горе нещата седят така... ooooh!

Ти може и веднъж на два дни да си  го пила, но се пие сутрин и вечер  Laughing
Я не го лъжи момчето, нали като те изписаха и на следващата вечер беше на дискотека  newsm68

И за бабите не съм съгласен, знеш ли колко мацки има на Павел Баня  smile3508

# 580
Относно Фламексин-а - сашето е разделено да две. При по-слаби болки може да се пие само едната половинка, един път на ден или да ги разпредели сутрин и вечер. При силни болки може ударно да се изпива всичко на веднъж един път на ден. За да има ефект от него трябва да се взима няколко дена.
Относно операциите - който не е опериран не може да разбере състоянието ни след това. И сигурно се чудите защо някои все още си имат болки, парене и какви ли не още сипмтоми сходни с тези отпреди операцията. При всеки възстановяването е индивидуално, като трябва да се вземе предвид и степента на увреждане и времето, което е минало с това увреждане. При някои болни затова трябва да се изчака по-дълго време след операцията, но тя самата не е гаранция за 100% излекуване.  Много е важно да си променим начина на натоварване, лекарства, хранене, гимнастиката е на първо място. Периодично да се посещава кинезитерапевт, който да наблюдава и да изработва правилната гимнастика. Всички тези изброени неща, дори може да предпазят да не се стига до операция. Признавам, че при някои нещата са по-сериозни и дори комбинирани с по-лоши заболявания и тогава е наложително да се оперират.
Признавам, че и аз съм взимала лекарства препоръчани от този форум и много са ми помагали (особено в периодите на отчаяние). Зависи и от лекуващия лекар, по-скоро невролог - дали следи и прилага нови по-съвременни методи на лечение и профилактика.

# 581
Приятели, да ви питам нещо. Откакто пия хапчета от една седмица съм по-добре малко - с ходенето нямам проблеми, не ме боли, с лежането също (хехе), като седя пак се ядва. Това, което ме мъчи е минаването от седнало в изправено положение. Кракът ме опъва много неприятно в бута и бедрото от задната страна. Като походя се оправя...но понеже ходя на работа (аз съм офисен човек) и ставам и сядам често и е гадно. Имали ли сте такива проблеми и има ли шанс да отшуми малко и това?

# 582
При мен така започна  с проблем при сядане и ставане.После мина ,но пък се понадупих... SadНе се отчайвай,пробвай и физ .терапия!

# 583
Да спомена само, та да ми дадете някакво обяснение, ако има...
Сутрин като ставам, имам доста остри "бодливи" болки в петите. След 10 минути ходене ми минават. От какво ще да са? Продължават да се увреждат нервите ли, що ли? Thinking
Интересно, но и при мен има подобен ефект. Не знам дали говорим за едно и също нещо. Аз го усещам, сякаш сухожилията ми нещо идват по-къси и при опъване на крака се опъват до болка, там където са свързани за костта. Основно го усещам от вътрешната страна на петата на десния крак/този с проблемите/, но от няколко дни и в левия, само че под пръстите - остра, пронизваща болка, само на тези места и то само, когато си опъна краката, било то, когато ставам или по някаква друга причина ги изпъна. В момента, в който ме заболи и ги свия болката тутакси изчезва. Съвсем сериозно, усещането е, че сухожилията са се скъсили някак си и малки влакна от тях са готови да се скъсат.
Благодаря ти, че забеляза въпроса ми. Hug
Не, не е същото. Бодежите са точно отдолу, откъм стъпалото и е само в петите. Няма опъване, няма продължение по крака. Все едно съм стъпила на нещо, което наранява петата ми. И това продължава 3-4 минути след ставане. После отминава и все едно нищо не е било. Rolling Eyes

# 584
[/quote]

я поясни, че не разбрах, пак до къде ще стигнеш с операция? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт