МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 437
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, извинявайте че така ви нахлувам в темичката. Страхотни сте и Ви хвърлям по едно око от време на време. Искам да ви споделя и своя опит относно проблема с гърдите. Моята кукла, понеже не искаше да суче , осем месеца и половина съм се цедила и съм и давала с шише. Почти нон стоп в началото имах проблеми - подуване, запушени канали и пр. То не бяха топли, студени компреси, в тенджера съм се киснала, да не говорим че от болка не можех да ги пипна , та се налагаше майка ми да помага в разсейването на бучките, ад. Тогава една комшийка и каза за един мехлем - Refrigerans C - тубичка от 50 гр. Дават го за остри мастити при кравите ( не се смейте, върши страхотна работа) и се продава във ветеринарни аптеки за смешна сума ( около 1.50-2лв беше тогава). С 2-3 намазвания ми облекчаваше гърдите , просто се родих с него. Надявам се да съм била полезна. Peace Много   love001 на бебоците.

# 301
Добро утро! Hug

Бръмб не знам ,къде се загуби! То много от момичетата не пишат. Rolling Eyes
Мотае се из Фейсбука, качва снимки на малките сладури Каби и Криси  Mr. Green

# 302
  • София
Привет майски майчета (ама добре ми се получи тавтологията)...,

Днес ще ми вадят корените на един разрушен зъб... Стискайте палци всичко да мине бързо и безпроблемно.

Аз отдавна си мислех да похваля 'Gripe Water"-a. Препоръча ми го една приятелка, която роди през януари. Майка й (педиатър) практикува в чужбина и го беше донесла оттам. Ники не е имал и кой знае какви колики, но при него действа безотказно. Като му дам спира да плаче на секундата. Чак Явор се осъмни да няма нещо "дрогиращо"...

Аз досега не съм се включвала в общи разходки, но се надявам скоро да се организирам и да успея да се присъединя в най-скоро време.

# 303
Добър ден и от нас Hug

Бебе Миро за 17 дена наддал 1100гр и 4 см...имам си малко мутантче, но пък щастието е голямо.

Ани, благодаря Heart Eyes ех тези калинки  Laughing партито мина добре, но забравих половината от нещата които беше казала , че се правят.
Да те питам паричките в кърпата, до кога трябва да ги държа на високо и какво се прави с тях, не за друго просто митрябва кырпата и съм в чуденка newsm78.Чудесно е че ти мина настинката и  да нацелуваш Криси

Мимак, Дудунски
Heart Eyes

Честито на месечинковците днес Simple Smile

Грийнче и мен това ме чака другат аседмица само че ще вадя 2 наведнъж

# 304
  • София / Сливен
Момичета здравейте, искам да питм тия мами които бебоците имат проблем с пъпчиците по лицето с нещо мажете ли ги на нас изписаха Адвантан на мас мажа днес втори ден още не се заличават ту стават много червени ту поизбледнянват. Кофтито е че в Сливен незнам добър алерголог мисля си че е алергия от слънцето казаха ми да го мажа с висок фактор слънцезащитен крем чудя се няма ли да ги дразни още повече.
Честито на месечковците.

# 305
Хубавелка, аз го мажа с интензивен крем на нахткерцен-чуден е всичко изчезва Simple Smile относно за слънцезащитните кремово аз съм против има много мнения по въпроса, колкото е полезен толкова е и вреден за бебешката кожа. Действам по принципа колкото по малко химия толкова по добре.

# 306
Здравейте на всички мами. Аз се позагубих малко, но просто така се случи, че нямаше как влизам честичко тук, но историята е дълга. На кратко да разкажа само, че миналият вторник свалиха катетъра на малчо, и почти всеки ден ходим до Пирогов да го гледат на ехограф, как се развиват нещата. Утре отново сме на преглед, искрено се надявам да усее да дочака операцията без допълнително да се слагат катетри, особено от онези които се поставят оперативно Sad .

Грийнче, sivanovaa, стикам палци всичко при зъболекарите да мине добре.

И един въпрос в лилаво .... В началото се цедях почти след всяко хранене, а сега започнах да се цедя само след храненията сутрин защото тогава са най-напращели гърдите. Едни ми казват че трябва да се цедя след всяко хрянене на малчо, за да не ми спре кърмата, а други че той ще си регулира сам нещата и без да се цедя. Обаче от 2 дена забелязвам че май кармата ми намалява. Sad Преди се изцокваше между 90 и 120гр от едната гърда и с това се наяждаше, а сега изяжда по 120гр от двете гърди, и след това не остава почти нищо за изцеждане. Sad Та питането ми е какво мога да направя, за да стимулирам кърмата, защото ми се струва че не му стига. Да се цедя ли след всяко кърмене? Да редувам ли гърдите на кърмене, или всеки път да му давам и от двете ?!  newsm78
Толкова бях щастлива в началото, че ще мога да кърмя и не ми се иска кърмата ми да спре! Sad

# 307
  • София / Сливен
sivanovaa сега видях нахтхерцин пише интензивен балсам с това ли мажеш иначе пише чудесни неща.

# 308
Хубавелка, копирам ти това, което бях  писала по-рано за пъпчиците. Може да ти помогне. Кремът, с който мажеш е кортикостероид (знаеш, че те не лекуват). Лекарят ми каза, че най-доброто лекарство за тези пъпчици е търпението на майката. Ще споделя личния ми опит - при нас пъпчиците или обривът, както аз ги наричам, продължиха точно 1 месец. Вече отминаха все едно никога не е било, а лицето на бебко беше като шкурка в пиковия момент. Просто се успокой и се опитай да не им обръщаш толкова внимание Peace

Момичета, относно пъпчиците се консултирах с лекар хомеопат, педиатър и дерматолог. НЕ ГИ МАЖЕТЕ С НИЩО!!!! Освен, разбира се, ако лекар не е предписал специално лечение. И тримата ми казаха едно - измиване на лицето с тапмонче с преварена вода, а аз ще добавя от личен опит - нека водата не е студена, а топличка! Единственото, което се осмелих да направя е да намажа няколко пъти с кърма и смятам, че е отрази добре, но реших да не прекалявам и понеже нашите вече минават съм ги оставила на мира да си отминат самички! Мога със сигурност да кажа - не е алергична реакция от слънцезащитния крем!!!

# 309
Хубавелка, на Др. Тайс- Нахткерцен- интензивен крем.. но и аз съм на мнение че без нищо е най-добре..  Party

# 310
  • София / Сливен
ох благодаря ви момичета  Hug така се бях притеснила с тия пъпки то по цялото му личице и в косичката.

# 311
  • София
Честити месечинки на малките бебчовци, които стават на 1 и 2 месеца!

Снимките са супер, толкова сладки душички си имаме, пу пу. Лукс-че, слингът изглежда супер! Силве, калинките наистина са срахотни! Голяма играчка, но толкова ефектна! Жени, малкият е много сладък! А Анастасия на Вероника с тази фиба е чудна!

Славче, чакаме и от вашата погача. Аз реших да я направя на 4 юли, нищо, че вече ще сме на 2 месеца тогава...

Вчера беше някаква лудница, нашите разчистваха склада (килерчето) в нас от неща на баба ми, дойдоха 2 приятелки, Габи се вкисна по 1 време, май имаше колики. Забелязвам, че вече не винаги плаче, а пищи.. и е ужасно... Освен това, докато суче на моменти почва едно дърпане, едно блъскане и нервене, не знам на какво се дължи. Говорихме си с Вени, дали може да не й е достатъчно хранителна кърмата в този момент, или да не й стига?

И се чудя дали да не й дам залъгалка... с това смучене на ръцете, никога не знам гладна ли е или просто се успокоява. В събота вечерта стоя 62 минути на лявата ми гърда, кога суче, кога спи, кога я ползва за залъгалка.. Накрая се унесе, сложих я да спи, като се върнах в стаята - будна и смуче ръцете  #Crazy  дадох й да цокне от другата гърда за минутка и заспа.. ама зърното ми стана на нищо  ooooh!

Направо не мога да повярвам сега как спи. В последно време хич не спи през деня, само киселее. Ама като гледам не е само тя.

Ох, и пак заваля... АниК, май ще обикаляме моловете  Joy

# 312
Момичета извинявайте,че нахлувам в темичката ви,но тъй като се прясни,прясни,искам да ви попитам няколко въпроса,може да са малко тъпи,но мене лично ме интересуват  Crazy !Благодаря предварително   bouquet!
Та 1.Колко памперса ви вървят на ден горе долу!
2.От коя марка сте  доволни!
3.Колко щищенца ползвате и по колко мл !
4.Стъклени или пластмасови!
5.С какво мажете бебчетата след баня-олио,крам,мас?
Мн се извинявам отново и благодаря на тези които отговорят   bouquet !

# 313
Даниелкка, здравей! Hug Направо по въпросите ти:

1. Зависи по колко пъти на ден се храни бебето и дали ака на всяко ядене. При мен в началото бяха към 10 на ден горе-долу, сега са 6-7 (през нощта не сменям, но тя тогава не ака)

2. АЗ в момента ползвам памперс премиум кеър (бялата опаковка)

3. Шишета имам 4 за всеки случай от по 125 мл, но рядко ползвам

4. пластмасови, на Авент

5. мажа с лосионче за тяло (хидратиращо мляко) на Чико Peace

Надявам се да съм ти била полезна Hug

# 314
мимак-голяма изцепка сте имали  Joy  Joy  Joy  Аз ще изчакам поне още месец да не и мокря ушичките.Моляте сподели ако водиш малкия на басейн как му се е отразило?Аз сега четох,че ако Т на водата е 37 градуса няма проблем да се води още от рано.После като ходя ще проверя каква е Т в нашия басейн,но мисля,че се поддаржат 27 градуса,а в джакузито е 37  Rolling Eyes

Ох..имам толкова мнооого за гладене,а малката спи на корема ми и преместя ли е веднага се ококорва и започва да мрънка.Не стига,че е преобличаме по 100 пъти ,а и ние покрай нея сменяме по 3-4 тениски на ден.. така се лигави..милото вика все едно кученце ме е лизало по тениската около врата  Laughing

Danielka-аз лично сменям памперса на всеки 2-3 часа,памперс за мен са най-добрите,но всички са на различни мнения.Шишенца към 5  пластмасови са ти достатъчни по 150-250 мл(в зависимост колко ти е голямо бебето и колко мл.изпива),като ги миеш и изваряваш често.За козметика-аз ползвам олиото,шампоана и сапуна на Burt's Bees

Общи условия

Активация на акаунт