МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 431
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Lux мисля че ти беше писала за бебешко плуване- моят мъж още от бременността ми ме навива да водиме бебка. Къде и от кога се водят бебоците?

в Света София, клиниката на Мазнейкова, има плуване за бебета. мога да ти дам телефона на един от треньорите, ако искаш. аз водих баткото при него, ама беше по-голям, на годинка, и ходехме в спартак. обаче там е по-студена водата, в Света София си е за бебета специално и позволяват на родителя да влезе заедно с бебето. на мен ми се ще да я заведа бебка, ама нещо ми е трудно с организацията Rolling Eyes

ето няколко снимки и на моите дечица Simple Smile

# 361
zlatna_g-  smile3501 наистина е голямо улеснение!

Честито на празнуващите месечинки днес.

Много сладки бебчета момичета  Heart Eyes

За gripe water-само да отбележа,че веднъж отворили се трябва да се ползва до 14-я ден не повече  Naughty
Преди да я взема и да е давам на бебка прочетох из тукашните форуми и са доста доволни,а за по-силни колики горещо препоръчват ето това
http://www.feelbest.com/Pages/ItemDetails.aspx?GROUPID=AACID& … mp;ID=05873866673
   не съм ги пробвала,защото ги няма тук,а и нашите колики не са толкова силни.Ако все пак някои ги е давал ще чакам отзиви  Wink

winnie-да.. запозната съм и изпратихме вече преведения акт за раждане с апостила.За щастие или не в Бг нещата стават все още по ''другия начин'' и докато се приберем в Бг Егн-то ще ни е готово  Wink само ще трябва да поддадем документите,с бърза поръчка и се надявам до 13 дни(толкова време ще имам в града,където ми е адресната регистрация) да имаме паспорт  Crazy

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 14:46 от Sevdelina

# 362
Здравейте от нас  Laughing набързо

Ние продължаваме с честото и кратко хапване през деня, но и успяваме да напълним памперсите добре newsm30. А снощи дори си спретнахме и номер, след банята пада як рев от глад и след като се намазахме добре, реших както си е увита с хавлията да й дам да хапне, че горкото беше огнено червено вече. Захапа цицата и почна да си суче и по едно време последва мощно тръц, а сме без памперс, после се изака още веднъж в хавлията и се успокои - добре че е жълта, та прането беше лесно след това  wash

А за коликите  се видя, че бебе Изи не харесва шишето с биберон, та почнах аз да пия чая от копър, а и следобед ще удрям по едно шотче узо - поне вече 2 дни пак сме с жълти акита, а не зелени  Mr. Green

И снимки от нас Simple Smile http://www.facebook.com/album.php?aid=65556&id=1268141219&l=6f7cf54d34

Изчезвам, че нещо сме нервни  newsm78

# 363
   Днескашната ни разхода започна с бързо посещение при педиатъра. По скоро да си взема болничния отколкото на преглед, но така и така бях с малката докторката реши да я претегли. За седмица е качила само 150гр, не било много добре. Тя понеже нали си е мъничка я храня със 75мл и сега ми казаха да почвам със 100. Е да де ама тя като не може да го изяде цялото...
   Освен това е доста сънлива и вече не се буди в часовете за хранене от което и храненията съответно намаляха. Направо ще ме побърка това дете. Изобщо не мога да се оправя с нея. Почнах да се притеснявам, че не наддава достатъчно  Weary
   Ако има мами с подобни проблеми нека споделят как се справят...  smile3518

# 364
  • Sofia
Ани, какъв е този кратък пост Heart Eyes

Силве, не питай - то дрънкало като мен или трябва да се изкаже подобаващо или хич да не пише  Mr. Green С двете деца съм, сутринта бързах за маникюр, ходих там с двамата... абе веселба  Crazy Засега Габи е послушен де, не смея да се оплаквам  Peace

Malini, най-нормалното е да върне малко пресечена кърма. За рефлукс се говори, когато я връща непресечена, на фонтан и т.н. Пресеченката е добре  Peace
кака Лара, любимото ми корабче на сладичкият Кристиан  Heart Eyes
Zlatna_g, и Криста не е най-големия фен на бибите, но като И се спи, а не може да заспи или като хълца, я цока  Peace
Пипи, пенелопата, страхотни снимки !!!
Пипи, аз ходех на ЖК в клиникат ана Мазнейкова и наистина доста деца ходеха там на басейн, но не съм проучвала подробнбостите. Аз за друг бебешки в Сф не съм чувала  Rolling Eyes
Snej_, прави и повече, да и остава, а не да не и стига  Peace Освен това гледай да я посъбуждаш на около 3 часа да се храни. Поне аз бих правила това. Като и даваш АМ-то, като се нацока, изправи я, оригни я и ако е останало в шишето, пак и предложи  Peace Знам ли - настоявай И  Hug Heart Eyes

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 16:06 от aniK

# 365
Снеж, виж тази статия - тук пише: "Средното бебе наддава през първите три месеца около 900 г. на месец (150-210 г. на седмица). Разбира се, някои здрави бебета наддават повече, други по-малко."

аз съм пуснала сешоара и са ми свободни ръцете да пиша Mr. Green колко време може да работи сешоара без прекъсване? щото като го спра и веднага се буди. проблемът е, че и като я нося вика, а трябва да пазим тишина, че баткото спи Rolling Eyes

Ани, мерси Hug

# 366
Здравейте и от мен! Отдавна не съм писала, все нямам време с тези две деца! ooooh!
На 18 направихме един месец, качили сме 1200гр! Храниме се смесено и с кърма и с хумана!
Гледах сничмките на бебенцата, всички са голями сладурковци! Ще кача няколко снимчици и от нас! Simple Smile

# 367
Здравейте, мами!   bouquet
Ние вчера бяхме на ваксина и Павко се държа мъжки - само малко проплака, но затова пък после плака от глад. За месец е качил 1200 гр. и сега е цели 5 кг, 55 см.
От няколко дни пак ни почна проблема с акането. Днес я свърши работата с малко помощ с термометъра  ooooh!
Яде си нормално, но не иска да ака. Взела съм сега да ям круши, да пия сок от круши, вода, череши, белким свърши работа.
Иначе още реве на цицата и се дърпа, но след малко гушкане се успокоява и започва да папка.
Биба дадох още в болницата и сега заспива с нея. Има много силен сукателен рефлекс и не знам какво щях да правя без биба.

# 368
  • София
Момичета, тези, които сте водили бебетата на ортопед  Горна баня, записвахте ли си час преди това? Меги днес я водих на консултация, наддала е 1 кг и се е издължила с 5 см. Утре ще я водя да й взимат кръв, контролно, защото прекара доста силна жълтеница в болницата и искам да отида до ортопедията да я видят за луксации и нали има счупена ключица на ръчичката.

# 369
  • София / Сливен
Честито на месечковците.
Пипи големи сладури си имаш.
Снеж моят Дани също хапва по малко 80 или 90мл. но когато се нахрани понякога си почива и до 30 мин. или 1ч най много пак търси и си изяжда още млекце.

На 19 имахме годишнина от сватбата но Дани прави тогава 1м и направо изключих хаха явно и мъжа ми не се сети е то 11г миналата година празнувахме юбилейче.

# 370
Здравейте  Hug

Днес бях по задачки и нашия тати гледаше фъстъчка  Heart Eyes Подадох документи за детските надбавки, уточних се с педката кога да отида за третия болничен, пообиколих магазините  и аптеките  да накупя разни нещица  Simple Smile Пуснали са витамини Pregnacare за кърмачки, ама са 55лв  Shocked , в chemistdirect.co.uk обаче са 15 паунда  Crossing Arms  Mr. Green

Много хубави бебоци има в албумчето  Heart Eyes , мен нещо ме домързява да кача снимки, но скоро ще го направя  Peace

За бибероните - и нашата пикличка хич не ги иска  Tired Купила съм скъпи, евтини, каучукови, силиконови, ортодонтски и т.н., е не ще и не ще това теленце мъничко  Crazy

Снеж, събуждай я мъничката кукличка да хапва щом си поспива повече  Peace   Hug

# 371
силве благодаря много за упражненията  Heart Eyes

абе какво става с тези деца, моето спящо дете, не иска да спи  Rolling Eyes Rolling Eyes само се цупи и реве, успокоява се само ако легна с него на леглото и го гушкам  Laughing иска явно да усеща мама от една страна ми става много мило, че като го гушна и заспива, но пак не ми се иска да свиква да спи в леглото на мама и тати / ще видим какво ще стане  Whistling

снеж
много сладка малка буба си имаш, ти имаш не лесната задача да бъдеш нейна майка така че се стегни и не се отчайвай, тя има нужда от спокойна и любяща майка в момента, не и беше лесно на бебка в болницата, гушкайте се, люшкайте се, цункайте се всичко ще се оправи / тя има нужда от малко повече внимание  Hug
за храненето, пресметни си колко общо трябва да се храни детето на ден примерно ако е 6-7  пъти по 100 мл прави и винаги повече и я остави да яде, аз съм забелязала че Атила сутрин яде повече следобед по=малко и вечер пак повече, просто следи да качва килца и дали се чувства добре детето, всички деца ядат различно

знам че шишетата на Нук и техните биберони пускат повечко храна, може да пробваш в краен случай Rolling Eyes

за твое успокоение ще разкажа за моята сестра, роди се 2600 , 50  см/ първите 1-2 месеца се събуждаше два пъти на ден да яде и по цял ден спеше Simple Smile  Joy Joy майка я води на лекар тогава живеехме в германия , уплаши се горката, че е болно детето - казаха и че детето е спокойно и си взима това което и е нужно -

но все пак това е единичен случай Ти си я буди и храни, както аник те е посъветвала

ани
точно си мислех дали си свършила работата днес, виждам че всичко е било ок и аз като силвето реагирах, че поста е кратък, но после се сетих че Габи е с вас

Марая
мога да ти дам телефона на един консулсант по плуване на бебета, тя прави домашни посещения ако имате вана или ходиш при нея
в клиника св. София на бул.България има плуване за деца и бебета/ аз ходих няколко пъти там на гимнастика като бях бременна
бебетата ги пускат в джакузито колкото знам, че там е 37 градуса, а в басейна е по-ниска температурата

браво на всички пораснали бебчета, как хубаво ми става като чуя кой колко е пораснал / дано все така да се развиват децата ни  Praynig

златна
направо ме уби защо искаш я научиш на биба  newsm78 аз се опитах да го отуча, 2-3 дена беше без биба, но после пак почна да си я търси

алексана мила извинявам се пред всички и обещавам, да ти пратя ботушкте само да се оправи времето, че ме е страх с бебо да излизам на по далече от кварталния парк  Hug

момичета спрете да бърката в дупетата на децата с термометри, трябва да се справят само с тези проблеми- до 3 дни е нормално да не се изакат след 3-тия ден се посъветвайте с педиатъра си и тогава направете нужната манипулация. ако акито не е твърдо, а като каша значи бебето няма запак, а физиологично така си ака - не всеки човек ака всеки ден
рискувате детето да свикне с това и да ви се налага доста дълго време да го правите
и ние се мъчим нощем, ръмжим, ревем но рано или късно цапаме памперса

и аз от три дена пия по 1 супена лъжица Узо и мога да потвърдя и при нас има ефект

хайде до после / поръчах на мъжо да ми вземе хамбургер от БъргърКинг от къде се сетих за това път сега не знам  Joy

# 372
  • USA
Zdraveite mili mami,izvinqvam se 4e nahaltvam v temi4kata i drug pat sam pisala,no rqdko.MNOHO SAM PRITESNENA!!!Moqta mila da6teri4ka,koqto utre stava na godinka i ve4e hodi,dnes ne iska da si marda ednoto kra4e.Ne q boli kato go raztrivam,prosto ne iska da stapva i hodi....iskam da pitam mamite na po-golemi deca,dali im se e slu4valo takova ne6to za sajalenie ne sam v BG i nqma kak da q zaveda v momenta tam na lekar,tuk e po-slojno s lekarite.....
Blagodarq vi predvaritelno,ako nqkoi mi otgovori.Molq se vsi4ko da e OK,mnogo mi se e svilo sarchiceto  Cry Praynig

# 373
Здравейте!
Честито на месечковците.

Нагледах се на прелестни бебчета, всички са много сладки  Heart Eyes Heart Eyes

buni, без час е но преглеждат до 13.30 ч.

Ани, оздравя ли Thinking

Облаче, а ви е как сте, как е маникът свикна ли на режим Hug

Хайде и аз, и моето дете не иска да спи, хапва по малко,и тъкмо си мислех че сме се отървали от колики а те станаха по силни...

Силве, страхотно изглеждате с бебе МИРО Heart Eyes Heart Eyes

# 374
Здравейте май чета, най накрая се наканих и аз да пиша.

Linka10 за съжаление аз не мога да ти помогна, но се надявам да не е нещо притеснително.

Ние днес бяхме на консултация, Рая е 4790 кг. и 55 см. в норма си е слава богу. Сложиха ни и двете ваксини, плака само докато я боцнаха, сега следя температурата да не и се вдигне. На 24.06 сме на очен преглед, няколко пъти забелязах точици кръв в едното око. Особено след като се е напъвала повечко. Майка ми имаше такъв проблем (доста в по голям размер), аз също имам проблеми с кръвоносните съдове. Надявам се да не го е наследила.

Иначе и при нас е така: през деня спи много малко, яде доста по малко, развали си режима, за щастие нощният и режим е бетон заспива в 22 часа (сама в леглото си) събужда се в 5 часа хапва малко и заспива като пън, и спи до към 8 - 9 часа.

Разгледах снимките Grinning големи сладури са нашите бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт