МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Най-после качих две снимки на моя Калоянко, за което благодаря на една щестлива и лудо влюбена мацка  Марая  Hug  bouquet
http://may2010.snimka.bg/baby/mayicheta-na-1m.508901.19365577

# 526
Момичета, благодаря ви за пожеланията  Hug

Кикиники, как така твоя бебок е станал онзи ден на 40 дни, нали ги родихме на една ата а аз си мисля че моя става днес  Laughing Как се смятат тия дни леле много съм затрита

Аз си имам ваденка на рамото, от сутринта само квичи за нещо и нищо не мога да свърша а нали утре ще ни е погачата  #Crazy

Аз си го оставям по коремче и аз съм забелязала че много добре и спокойно спинка така и дори да не спи и буден по-дълго се занимава тихичко

Момичета, сутринта забелязах на дупето на Мишо голяма гнойна пъпка и малко се стреснах защото той досега дори не е бил подсечен откъде за 1 нощ изникна това чудо и понеже днес е денят в който си ни посещава един доктор та той каза че било цирей и го спука и маза с йод и да съм наблюдавала дали ще се разнесе или няма да набере пак newsm78 На какво ли може да се дължи?

Мимак, кофти ситуация да приключвате по-бързо че наистина е неприятно

Жани, честито месече

# 527
Дудунски, и ние сме на 15 май, ама вчера станахме на 40 дни /поне по моите сметки де  Mr. Green/
днес е на 41, защото май месец е с 31 дни  Peace

# 528
vivid_v тези бодежи които имам аз не са от слизането на млякото ( като при Кикиники ) по- различни са: ужасно силни и много кратки и са само в областа на зърното, отвън навътре... абе ужасно нещо. Тази бяла точка я имам на по- слабата гърда и то от доста време. Опитвах се да я разкарам с игла по съвет на Змейка, но май ищо не правя. Дано скоро да изчзнат, че голяма мъка  Tired Аз по тоз повод днес и на мамолог исках да отида но беше на семинар и нищо не свърших. Таничка, аз нямам наблядение върху това дали студа ми влияе. Ще го имам в предвид . А за лактацията... имам си я и това е. Дали някога ще мога да се похваля като вас че нямам нужда от цедене.Фризера ми е пълен, и двамата дечковци пият солидни количества кърма... абе луда работа.
Дудунски, ти пък цирей на бебешко дупенце. Как го докарахте до тук? Дали го боли Малчо  newsm78 Дано скоро се оправи и не се повтаря. Хайде времето да се оправя, че да се понабъбрим на една разходка.
Аз пак с моите гърди, да ви кажа сега как съм увила едната с компрес от картоф , а другата с лед върху нея... Алек се разплака в съня си ( вече си е в нас с алергичен обрив) Аз него ли да гушна компресите ли да пазя... сега влизам в банята и дано децата не пропищят, че душ като хората да си взема  Praynig

# 529
Таничка, Вивид, така ли е и при вас ? Жасминче това е линка, който ти бях обещала преди време  Heart Eyes
http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/

# 530
  • Русе
Мерси, момичета! Hug Дано наистина мине бързо!Хубавото е ,че майка ще вземе Бойко до утре вечер! Hug
Страхотни бебоци в албумчето!
Наталник,Андрей ми прилича на Кардам. Crazy

# 531
Облаче , съчувствам ти мила, дано скоро се регулира кърмата и Алексче бързо да се оправя  Praynig
Сега да ти споделя какво стана при мен. Сутринта бодежите бяха още по гадни и силни, болеше ме и докато кърмех. Оправих децата и отидохме при педиатърката ни. Диагнозата е млечница , изписа ми Фунгостатин. На бебчо ще капя в устата , а аз ще си мажа зърната. Почвам от довечера да го прилагам и ще споделя дали има ефект.

Като прочетох поста на Кикиники и се сетих че от няколко дена искам да ви питам нещо .Преди усещах как ми слиза кърмата, като боцкане  но не болезнено а по скоро гъделичкащо.От няколко дена, можеби седмица спрях да усещам , а кърма си имам .Вие продължавате ли да усещате ? Мисла си че кърмата ми вече се е регулирала, защото преди изцокваше и двете гърди и не му стигаха, а сега се наява с една и половина, понякога и само с една. Аз обаче продължавам да се цедя след хранене и да се наливам с лактогонен чай . Дали да продължавам да стимулирам лактацията или е време да спра с това и само да си му давам да цока.

Дудунски честит ти рожденник, да ти е жив и здрав и много да ви слуша !

Сега да ви споделя че моят кривчо май се криви само като е в къщи. Днес спа навън 4 часа,събуди се , накърмихме се навън и продължихме разходката, спа още 3 часа. Много се притеснявах да не ни завали дъжд, но и хич неисках да се прибираме . Сега сме в къщи и цока в момента, пусне ли ме пак го слагам в количката и изчезваме .

п.с. Облаче аз нямам такава бяла точка.

# 532
  • Sofia
Ох, Вили, милата ми  Hug Heart Eyes С двете деца и тези гърди за капак  ooooh! Не знам как още запазвааш духа си  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Като спра да кърмя, ако продължаваш така, ще ти давам и Криста да храниш - ще си станат братче и сестриче с Крис  Heart Eyes Докато чета за млечница на гърдата, Тани4ка е написала - не разбрах дали може бебето да няма, а майката да има  newsm78
dudunski, по описание ми заприлича на цирей, но го отхвърлих като мисъл докато прочета до край  Confused Я виж в гуглето какво пише за циреи  Thinking Ей, да сбъркаш дните на детето  ooooh! Mr. Green Hug
KikiNiki, за какво ти е да правиш всичко сама - вярно, че отвсякъде си е по-хубаво - и по-вкусно и по-мило, но ще се утрепеш от приготвяне, има риск да не стане нещо (поне аз винаги така си мисля, като правя нещо за гости  Embarassed ), пък в магазина има всичко  Mr. Green Е, като знам снимки на твои кулинарни творения, направо ми се иска да ти гостувам  Hug
janiii, честито ви месече   bouquet
леле, Мимак, при теб звучи страшно  Crazy

Разгледах сладки бебоци в албумчето ни   Heart Eyes

Днес мъж ми се прибра на обяд, за да не съм сама с децата вече толкова дни, а те пък са супер спокойни. Може би защото и аз съм спокойна - не бързах за излизане, за оправяне, раздавам го лежерно  Laughing

# 533

Наталник,Андрей ми прилича на Кардам. Crazy

има нещо такова - и двамата са рошльовци  Joy

# 534
Ани   то и аз четох за млечницата в Гуглето и се притесних че при мен симптомите съвпадат и след като и болката се усили веднаг ахукнах към педито. Ние и двамата имаме, на бебо е мъничко и е по езичето, за мен май не беше много сигурна защотодокато бях там зърното така и не побеля, но каза да се мажа щот явно няма какво друго да де.
Тук искам да благодаря на Змейка   bouquet ако не беше споменала за млечницата изобщо нямаше да се сетя

# 535
  • Пловдив
Таничка, жалко, че се е оказало млечница, дано бързо се оправите - звучи ми като в доста лека фаза и сигурно бързо ще отшуми  Hug

На въпроса ти - кърмата ти вече се е регулирала, според мен си дай почивка от стимулациите, щом няма нужда  Hug Hug В някои случаи прекаленото наливане с течности и лактогонен чай може да даде обратен резултат. Сега е времето да се наслаждаваш на кърменето  Hug

И аз имам същите симптоми и е много вероятно и да съм се обзавела с млечница предвид АБ, който пия, заради мастита  Confused
Това за болезнените зърна при настръхване и при мен го има - особено силно е през нощта и след баня  Tired

Пловдивчанки,
утре има кърмаческа среща в Градската градина от 10.30 ч - ще се радвам да ви видя   bouquet

# 536
Хайде и аз сколасах да се включа  Crazy От сутринта едва сега Али успя да задреме. Голям екшън, пък и цяла нощ поскръцва, ту се напъва, ту пъшка, ту проплаква. Аз вече се надявах да удължи нощния сън, а то... май го съкращава. Confused
На всичкото отгоре така ми изкара акъла. Преди две нощи се наяде, оригна и я сложих в леглото. Тя не заспиваше и се бунтуваше доста време, след около половин час чух странно хълцане и скочих. Тя беше си извърнала главата нагоре /гледаше към тавана/ и в същото време повърнала. Когато се надвесих над леглото само махаше с ръчички и гледаше ококорена. Веднага я гушнах и тя си пое дъх, но сега ме е много страх да не се случи отново и да не пропусна.
Вчера я фиксирах да спи на една страна с едни рулца на Чико, но тя пак успява да се размърда и да върти главата ту наляво, ту надясно. Какво да правя, че ще психясам  Rolling Eyes
как да фиксирам главата, за да не я върти през нощта?

# 537
Здравейте момичета!

Ние днес бяхме на консултация, Борисчо е вече 5100кг и 59 см., но лекарката се накара тъй като за 1м. е наддал 1.500 било много щял да си докара рахит и аз се притесних нещо.
Каза да махна 7 -мото хранене да останем на 6 и се чудя какво да правя.

Сложиха ни ваксината, но само пентаксина , тъй като трябвало на 28.06 да ни ги слагат пък те ни викнали по рано и се надявам за тези 3дни да няма проблем , че се притесних нещо Sad

dudunski, да ти е жив и здрав рожденика! И дано бебчо да не го боли Hug Hug

Облаче, мила стискам палци скоро да се регулират при теб нещата, измъчихте се  Heart Eyes Heart Eyes

janiii, честито ви месече Hug

Мимак, и при вас дано всичко отшуми бързо Hug

# 538
  • Под кленовите дървета
Змейче, ужасно нещо сте изживяли, дано е за последно
dudunski, да ти е жив и здрав рожденика! newsm59
Хепинес, аз си взех възглавничка против задушаване заради такива изпълнения и съм доволна. Като го сложа настрани дори и да се обърне по гръб едната част на възглавничката го "побутва" настрани и ако повърне той се обръща инстинктивно.
От този тип е:
http://www.shtarkel.com/products/219-vyzglavnichka-za-novorodeno.html

Облаче...ужасна работа с твоето кърмене, дано скоро влезеш в релси, че като чета сигурно нямаш време и да ядеш ooooh!

# 539
Ние днес бяхме на консултация, Борисчо е вече 5100кг и 59 см., но лекарката се накара тъй като за 1м. е наддал 1.500 било много щял да си докара рахит и аз се притесних нещо.
Каза да махна 7 -мото хранене да останем на 6 и се чудя какво да правя.

dilqnkaa, моето бебче първия месец наддаде 1700 и лекарката ми се поскара и каза да махам нощното хранене. Сега ми е свито сърцето какво ще стане на предстоящата консултация, защото не мога да му спра яденето на детето, а то определено си има апетит. Моята кърма доста намаля и вчера и днес малкия яде на 2.30 часа, а снощи ми е ял през 3 часа. Пробвах да го излъжа с чайче от копър на Хипп през нощта, но нищо не стана и се отказах. Но определено режим нямаме изграден - всяка нощ прави различни паузи 3,4,5,6 часа.... След седмица ще се отчета, но ми се струва, че ще ударим 6-те килограма Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт