Миризма на сяра от комина. Какво може да се направи???

• 4 482
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, от 2-3 години се появява много лоша миризма в апартамента. На развалени яйца - в последствие разбрах, че сярата има същия мирис. Няколко дена душих наоколо и накрая разбрах че идва от комина. Не е спукан, не знам откъде влиза. Появява се само през есенно - зимния сезон, явно когато някой от по-долните етажи си пали печката. Мислите ли, че трябва да се почисти, изобщо през какъв период от време се чистят комините на жилищните блокове? Готова съм да платя на коминочистач, ако знам че ще помогне. Някой има ли подобен проблем???

# 1
Имам същия проблем, периодично мирише непоносимо на сяра , не знам на какво се дължи ,живея в кооперация и не мога да установя дали идва от комина, какви въглища биха миришели така отвратително не мога да си представя, моля те отговори ми как се справи с  миризмата , наистина ли идваше от комин.Започнах да се притеснявам от доста налудничави възможности , например че има присъствие на демон, четох в интернет всичко се връзва, странни шумове ,чувството за присъствие най лошото  че се събуждам с чувство че някой ме души и това е редовно, живея сам и ме обхваща паника не знам какво да правя,случва се да не спя по цели нощи . МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

# 2
В процеса на горенето на въглищата се образуват съединения съдържащи сяра и от там и миризмата.На времето го слушах на една лекция за градския смог и с какво се характеризират различните висове смог според причинителя им.
Та явно проблема е в проникването на дим през стените на комина в жилището.Първо бих проверила дали не идва от зле уплътнен капак.Отвор,оставен от строителя за да можете евентуално да включите печка.Ако е това уплътнявате хубаво и готово.Ако се окаже че не е от там най-вероятно може да има пукнатина в стената на комина,която може и да е под мазилката.
Ако стигна  за себе си до такъв извод,бих натоварила с това някой подходящ за целта .
Пропуснах да спомена ,че въпросните газове в са задушливи и над определена концентрация биха могли да са сериозна опасност за спящ в стаята човек.

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 09:43 от mamamari

# 3
От доста време търпя тая миризма. понякога се събуждам и главата ми имам чувството че пулсира или се чувствам много отпаднал .Това най вероятно е от обгазяването?

# 4
Проверете добре ли е поставен капака на розетката и за цепнатини между розетката и комина (зле зазидана розетка). После проверете дали комина "тегли" добре и ако трябва го почистете.  Може и  телата на комина да са напукани или замазката да е изронена на места. Възможно решение е измазване на целия комин, но има риск миризмата да се появи отново, ако комина не тегли нормално. Или имате пукнатини, през които влиза дима, или миризмата просмуква с влагата през телата на комина.  Вашите съседи се отопляват с въглища. Когато печката тлее леко, дима в комина е по-студен, смолите и сярата в него се свързва с влагата, и полепват по стените на комина.

# 5
трябват ви комини от неръждаема стомана, слагат се в досегашния комин и забравяте

с неизмазаните комини ще имате проблеми

Общи условия

Активация на акаунт