ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 341
  • 164
  •   1
Отговори
# 105
Горните постинги показват неразбиране на разликата между специфичен и общ имунитет.

Освен това в най-новите ваксини живак няма, колкото и да ви се иска. Дори в MMR ваксината, изследвана от Ендрю Уейкфийлд, живак няма- той постулира, че аутизмът се отключва след възпаление на червата, но така и не дообяснява механизма. Пък и проучването му е лошо, та затова Lancet го оттегли.

# 106
Горните постинги показват неразбиране на разликата между специфичен и общ имунитет.

Освен това в най-новите ваксини живак няма, колкото и да ви се иска. Дори в MMR ваксината, изследвана от Ендрю Уейкфийлд, живак няма- той постулира, че аутизмът се отключва след възпаление на червата, но така и не дообяснява механизма. Пък и проучването му е лошо, та затова Lancet го оттегли.

Щеше да е добре да прочетеш какво съдържа всяка ваксина, преди да казваш какво има и какво няма...  Laughing

# 107
  • в матрицата
Отговорите на 2 прости въпроса :
1. Ваксините 100% ли защитават?
Отговор - НЕ

2. Ваксините напълно безопасни ли са?
Отговор - НЕ

Е, на който това не е достатъчно - да се боде, не можем да накараме слепите да прогледнат  Peace

# 108
Дори в MMR ваксината, изследвана от Ендрю Уейкфийлд, живак няма- той постулира, че аутизмът се отключва след възпаление на червата, но така и не дообяснява механизма. Пък и проучването му е лошо, та затова Lancet го оттегли.

Това  не е вярно и си го пише съвсем официално, въпреки твърдението, че количеството не било опасно: " This product should be considered equivalent to thimerosal-free products.  This vaccine may contain trace amounts (<0.3 mcg) of mercury left after post-production thimerosal removal; these amounts have no biological effect. "
http://www.vaccinesafety.edu/thi-table.htm

Освен това д-р Уейкфийлд не е единствения, установил тази връзка:
"Some vaccines, such as vaccines for hepatitis B, contained as much as 12.5 micrograms of mercury per dose. That's more than 100 times the EPA's upper limit standard when administered to infants.

Hepatitis B vaccines aren't the only immunizations under suspicion. According to Burton Goldberg in Alternative Medicine, scientists are finding stronger and stronger links between thimerosal and neurological damage. One report by Dr. Vijendra Singh of the Department of Pharmacology at the University of Michigan found a higher incidence of measles, mumps and rubella vaccine (MMR) antibodies in autistic children.

The National Vaccine Information Center in Vienna, Virginia, has noted a strong association between the MMR vaccine and autistic features. Reporting similar findings, the Encephalitis Support Group in England claims that children who became autistic after the MMR vaccine started showing autistic symptoms as early as 30 days after vaccination."

http://www.naturalnews.com/011764.html

Дори само вероятността да съществува верояттност от увреждане на мозъка, е достатъчно, за да провокира родителие да се информират и да преценят риска, преди да вземат решение да си имунизират детето.  Ето тук например има достатъчно полезна информация: http://vaccineriskawareness.com/MMR-Single-Vaccines-And-MMRV-Vaccine

# 109
1. Живак във ваксината МПР НЯМА! Виж листовката. Simple Smile  Peace Освен това и в линка, който си посочила, не виждам срещи ММР II да има упоменато количество живак ... даже много нисък процент /минимален/ от ваксините имат съдържание на живак. Simple Smile  Peace Да не говорим, че става въпрос за ваксини в Америка, които като гледам доста се различават от тези в България ...  Whistling

2. Мисля, че има доста разновдиности на ваксината срещу хепатит Б. Конкретно тази, която се ползва в България - Енжерикс НЯМА НИКАКЪВ ЖИВАК!

3. Многократно съм казвала, че цитирайки източник като http://www.naturalnews.com/011764.html не мога да бъда впечатлена по никакъв начин. Simple Smile Все едно да считам за достоверен източник на инфо сайта на Хомеохелп ... Simple Smile

4. Сайтът, който посочваш - http://vaccineriskawareness.com е нпълен с такива абсурди, че ... нямам думи ... изчетох едва първата част от някаква статия за ЧПВ и  Shocked Shocked Shocked Shocked ако това, което пишеше там бе така, нямаше В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ДЕН ДА УМИРА ЕДНА ЖЕНА ОТ РМШ /развил се вследствие на ЧПВ/. Simple Smile  Peace

Не ми издържа сърцето просто, извинявам се ...  Embarassed

# 110
  • в матрицата
А какво съдържа ваксинта МПР, щом няма живак най-вероятно има някоя друга екстра....

# 111
Листовка Приорикс. Simple Smile  Peace

Ух и до кога ще си преговаряме уменията за четене на медицинска терминология и/или листовки?  ooooh!

Има си хора, които учат десетилетия и ни лекуват ... Simple Smile  Peace

П.П. Нз дали беше в тази тема, но се оказва, че количеството алуминий, което организмът на бебето приема с АМ/ кърма е малко по-голям от това, което се съдържa ваксините. Simple Smile  Peace

# 112
Листовка Приорикс. Simple Smile  Peace

Ух и до кога ще си преговаряме уменията за четене на медицинска терминология и/или листовки?  ooooh!

Именно затова съм дала цитат (на английски) и линк към източника, Didian. Надявам се да ти се вижда достаъчно "официален".  Simple Smile Количества под определената от СЗО безопасна норма изобщо не се споменават в листовката, и по принцип се водят като "следи от.."

Под таблицата най-отдолу е текстът, който съм цитирала.  Peace
С достатъчно малки буквички.. Simple Smile

# 113
2. Мисля, че има доста разновдиности на ваксината срещу хепатит Б. Конкретно тази, която се ползва в България - Енжерикс НЯМА НИКАКЪВ ЖИВАК!

Само дето в БГ не се използва само Енжерикс... Можеш да се консултираш с агенцията по лекарствата... Ето ти например Еувакс Б или HB Vax (тая я пише в паспорта на детето ми)...

# 114
4. Сайтът, който посочваш - http://vaccineriskawareness.com е нпълен с такива абсурди, че ... нямам думи ... изчетох едва първата част от някаква статия за ЧПВ и  Shocked Shocked Shocked Shocked ако това, което пишеше там бе така, нямаше В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ДЕН ДА УМИРА ЕДНА ЖЕНА ОТ РМШ /развил се вследствие на ЧПВ/. Simple Smile  Peace

Сайтът е на Британска неправителствена организация, независимо дали ти харесват данните, които са публикувани.  ooooh!
Това са данни, които личните лекари не предоставят, поради простата причина, че всички те са част от системата. Разгледай само колко увредени деца има и тогава си позволявай да пишеш такива неща. Всъщност, моли се никога да не попадаш на мястото на някой от тези родители с увредените деца.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 17:05 от multimodal

# 115
Engerix се ползва вече. А Еувакс се ползваше доскоро, поне големият е ваксиниран с нея.

# 116
Engerix се ползва вече. А Еувакс се ползваше доскоро, поне големият е ваксиниран с нея.

И двете ги има в Имунизационния календар.
Енжерикс се слага в първите 24 ч., а Еувакс - в първия месец след раждането. Това доста ме шокира, така и не намерих отговор защо две различни ваксини се слагат..?

# 117
Няма значение какво се ползва от вчера или от утре... В съвременните ваксини нямало живак, но две-годишното ми дете е бодено точно с такава... Е, колко съвременни трябва да са тези ваксини, че да го няма живака - от догодина ли? Като пишат някои хора, поне да погледнат къде какво се ползва - щото и Пентаксим бил много съвременен, но още бодат децата с ДифТетКок, както всички знаете... Познайте на кой колко му дреме, че в някоя си ваксина в САЩ нямало еди какво си...

# 118
Изглежда обществеността се опитва да пренебрегне факта, че има пострадали хора.., деца.., освен ако не са лично потърпевши.
Вчерашните "напълно безвредни" ваксини,  в които имаше живак под формата на консервант, днес се отричат. Живак все още има, защото се използва в процеса на производството, макар че не присъства в такова количество в съдържанието. Но според редица известни учени - няма безопасно количество живак.

Новите васкини все още няма как да бъдат оценени.. за толкова кратък период. Но пък реакциите към тях никак, никак не са малко.., ако съдя дори само по този форум.  Confused

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 21:05 от multimodal

# 119
  • София
Темата не е ЗА и ПРОТИВ ваксините Peace.
В края на крайщата всеки родител поема отговорността за избора, който прави вместо невръстното си дете. Аз не бих си позволила да не ги ваксинирам и да ги изложа на риска от заразяване с някои от най-сериозните заболявания. Не съм лекар и за това се доверявам на специалистите.

Общи условия

Активация на акаунт