ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 320
  • 164
  •   1
Отговори
# 150
Хора,внимавайте,Катиабв не разбира от черен хумор. Stop

# 151
...със сигурност на 12 и на 16г.(ваксинираха ни в училище),като последната за рубеола я правеха само на момичетата.

Ние на тази възраст вече се бяхме светнали да бягаме като идват да ни ваксинират и съответно мен не са ме ваксинирали в у-ще, нито пък някой ме е гонил да се ваксинирам след това. Майка ми и баща ми одобряваха това поведение.

# 152
  • В.Търново
Разбира се, че ги ваксинирах и двамата. Аз вярвам в ползата на тези ваксини или по-скоро вярвам, че благодарение на тях изграждат имунитет срещу съответните болести (да не говорим, че за някои доживотен, като шарките например). Не искам и да си помислям детето ми да се разболее от морбили, рубеола, заушка......чела съм навремето колко усложнения са предизвиквали и в никакъв случай не бих си правила експерименти с здравето на децата ми. Според мен, не случайно е създаден задължителния имунизационен календар.
А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

Има случаи на разболяли се деца дори и след ваксинация.... Naughty

Аз също ваксинирам децата си,но с голям страх.Ваксините съдържат много вредни съставки,дори  и в минимални количества.С поставянето на всяка следваща ваксина се натрупват в организма тези вещества.Нямам избор и не мога да спра ваксините,защото няма да ми вземат децата в детска градина,а не мога да си позволя да стоя вкъще  без работа и без пари.Не мога да разчитам и на роднини да ми гледат децата,а и в детската градина детето се интегрира и се научава да общува със свои връстници и разбира се да научи много нови неща.

# 153
  • В.Търново
Цитат
Онзи ден свекърва ми се ваксинира с комбинираната срещу хепатит /едва първа доза/ ... снощи падна и си счупи ръката и то тази, в коятюо беше бита ваксината ... дали има връзка?   Също така има главоболие и лека мигрена, а май се оплака и от запек ...   Тия ваксини са пълни със странични ефекти, които фармафията "забравя" да спомене!

Много ти е смешно.Да не плачеш един ден.....

И искам да вметна,че рькописьт ти е до болка познат.
Разбрах отдавна,че АЗ сьм този,който ти боде очите и всичко е доста персонално.

Мисля,че най хубавото за теб и семейството ти е да се ваксинирате с всичко,което учените преценят за добре и така да бьдеш щастлива завинаги.

Чак пък запек като страничен ефект.. hahaha извинявай,ама това е супер абсурдно.Страничните ефекти са съвсем различни от тия изброени от теб.Как може като падне и да си счупи ръката жената и това да има връзка с поставената ваксина... Joy
Човек понякога преди да каже или напише нещо,трябва да помисли. Peace

# 154
  • в матрицата
Чак пък запек като страничен ефект.. hahaha извинявай,ама това е супер абсурдно.Страничните ефекти са съвсем различни от тия изброени от теб.Как може като падне и да си счупи ръката жената и това да има връзка с поставената ваксина... Joy
Човек понякога преди да каже или напише нещо,трябва да помисли. Peace
rosinauzunova според теб Chrisitian каква професия има?  Сигурна съм ,че в монетна той ти сме....

# 155
Честно да ти кажа, писалият точно преди теб е лекар, а аз съм биолог... Взели сме информирано решение и честно да ти кажа никога не съм си и помисляла, че на мен нещо няма да се случи... Избрала съм по-малкото зло, а именно да не си ваксинирам детето... Айде живи и здрави, че от подобни постове като твоя побелях млада...  Peace
Споделям мнението ти , но нямах смелостта да се реша да не ваксинирам, съжалявам за което, мноого съжалявам.

# 156
  • София
Честно да ти кажа, писалият точно преди теб е лекар, а аз съм биолог... Взели сме информирано решение и честно да ти кажа никога не съм си и помисляла, че на мен нещо няма да се случи... Избрала съм по-малкото зло, а именно да не си ваксинирам детето... Айде живи и здрави, че от подобни постове като твоя побелях млада...  Peace

Дали ти си биолог аз не знам - макар да нямам конкретни причини да се съмнявам, имам някакви неясни спомени, че си споменавала друг Алма Матер + специалност, не БФ, но... може и да се лъжа.
Че Кристиян не е лекар, обаче, е ясно на всички, които са ... хм, следили... как да се изразя? - интересните му изказвания през годините.

От къде точно са се взели откъслечните му познания по ... хм, другата страна на някои лекарски практики, или по- скоро болнични такива, не е ясно, но че погледът му не е бил натрупан от към страната на лекарския персонал две мнения няма.

Впрочем, Форумът има ясна политика по отношение на всички, които желаят да се представят за лекари.
И има достатъчно потребители, които са се възползвали от тази възможност. Последните раздават съвети, когато е нужно, според собствените си познания и компетенция в дадена ситуация, от позицията си на лекари. Останалите сме... анонимни, във всеки случай.

И, впрочем, в този форум лекар, който да препоръчва отказване от ваксини, няма.

# 157
  • в матрицата
И, впрочем, в този форум лекар, който да препоръчва отказване от ваксини, няма.
[/b][/color]
Това, че няма такъв лекар, прави ли ваксините полезни?  Не отговаряй, знам какво ще кажаш.....  Mr. Green

# 158
Кати,ти бьлгарка ли си?

# 159
Кати, за теб самата много хора може да са анонимни, но за останалите да не са... Аз не съм анонимна за Кристиян (и не само), а той и много други съфорумки и съфорумци не са анонимни за мен... Знам какво говоря и ако ти се опитваш да послъгваш, моите уважения, но аз нямам причина да лъжа... Когато казвам, че някой е лекар, значи го знам със сигурност...  Peace

# 160
  • София

Хайде де.
Като казвам, че е мошеник, значи имам твърде сериозни основания за това твърдения. С други думи - самият той е доказал недвусмислено, че е именно такъв. Да, може и да е отворил някога някоя популярна медицинска енциклопедия, но... медицинското му образование се простира до там.
Прочее, аз също съм медицински доктор в тази връзка - е, или поне толкова, колкото и Кристиян...  Mr. Green

Нямам понятие за какво се опитваш да намекваш - наистина - но ако си направиш труда да прочетеш Правилата, ще установиш, че не аз съм тази, която има навика да... хм, заобикаля фактите.

# 161
Ти ме наричаш мошеник?
Аз пьк мисля,че работиш за Мосад.

# 162
  • София
Ееех, мечти, мечтииии...
Сигурна съм, че работещите в МОСАД получават повече, отколкото министър Дянков дава за наука изобщо... сигурно вземат колкото целия бюджет на Института ни...

Впрочем, не й ли е време и на тази тема да върви в Алтернативния?

# 163
Цитат
Ееех, мечти, мечтииии...
Сигурна съм, че работещите в МОСАД получават повече, отколкото министър Дянков дава за наука изобщо... сигурно вземат колкото целия бюджет на Института ни...

Впрочем, не й ли е време и на тази тема да върви в Алтернативния?
Много хубаво Чузпе ( חצפה ).И аз го харесвам и обичам да го ползвам.

# 164
  • София
Очевидно някъде в Правилата ти е убягало, че в този форум се пише на български?
Не знам, прочее, за какво говориш. Каквато и транскрипция да напишеш - освен да продължим да си спамим (то какво ли друго да се прави в тази тема... ) друго едва ли ще направим.

Общи условия

Активация на акаунт