ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 318
  • 164
  •   1
Отговори
Вярвам във вредата на ваксините , но не ми стиска да поема риска и да ги откажа. Макар че синът ми е без последната ваксина- просто така се случи, заради атопичният му дерматит. Но не съжалявам.

# 1
Да, ваксинирах го.

# 2
Ваксинирах. Длъжна съм.

# 3
Fighty мисля точно като теб. Наистина вярвам, че има вреда от ваксините, но и на мен не ми стиска да не ваксинирам. Имам още малко време да помисля.

# 4
Моите ги ваксинирах преди раждането им.

Отговорих с първа опция, въпреки че продължавам да не разбирам въпроса.

# 5
Разбира се, че ги ваксинирах и двамата. Аз вярвам в ползата на тези ваксини или по-скоро вярвам, че благодарение на тях изграждат имунитет срещу съответните болести (да не говорим, че за някои доживотен, като шарките например). Не искам и да си помислям детето ми да се разболее от морбили, рубеола, заушка......чела съм навремето колко усложнения са предизвиквали и в никакъв случай не бих си правила експерименти с здравето на децата ми. Според мен, не случайно е създаден задължителния имунизационен календар.
А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

# 6
Да ваксинирана е.

# 7
Имаме само ваксините от родилното и втория прием за Хепатит Б. От там нататък отказах ваксините. Вярвам, че за нас това е правилния избор  Peace

# 8
Да. Ваксинирах го  Peace
Разбира се, че ги ваксинирах и двамата. Аз вярвам в ползата на тези ваксини или по-скоро вярвам, че благодарение на тях изграждат имунитет срещу съответните болести (да не говорим, че за някои доживотен, като шарките например). Не искам и да си помислям детето ми да се разболее от морбили, рубеола, заушка......чела съм навремето колко усложнения са предизвиквали и в никакъв случай не бих си правила експерименти с здравето на децата ми. Според мен, не случайно е създаден задължителния имунизационен календар.
А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

Peace

# 9
Всички ваксини от имунизационния календар съм ги била, сега като се роди и второто, пак ще го ваксинирам. Аз не слагам само препоръчителните. За мен ваксините са полезни. Какво значи "не ми стиска"? Или ги смяташ за важни и полезни или не и съответно не ги слагаш. Не смятам, че ще получиш отговор на въпроса си с тази анкета, тя само показва колко души са ваксинирали децата си и колко не са. Нищо повече.

# 10
Имах избор дали да ваксинирам детето си или не и реших да го ваксинирам.
Смятам, че това е правилното решение.
Детето ми  не е ваксинирано само срещу туберкулоза, защото тук тази ваксина не се слага.

# 11
синът ми е ваксиниран, нямам смелост да не го направя

# 12
Детето ми е ваксинирано.Смятам,че ваксините са необходимо "зло".И защо толкова теми за ваксините Thinking

# 13
  • София
Ваксинирани са,разбира се!
Слагах и допълнителна Ротарикс!

# 14
Ваксинирах я. На 1 г и 1 м ще е следващата. Аз избрах този начин за предпазване на детето си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт