ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 329
  • 164
  •   1
Отговори
# 45
Няма статистика в БГ дали и доколко ваксините действат, защото не се прави проследяване. Няма статистика за страничните ефекти.
Няма фонд за подпомагане на деца, пострадали от ваксини. Видни педиатри отричат БЦЖ Wink, какво ли още ще отрекат

# 46
  • София
Разбира се, че ги ваксинирах и двамата. Аз вярвам в ползата на тези ваксини или по-скоро вярвам, че благодарение на тях изграждат имунитет срещу съответните болести (да не говорим, че за някои доживотен, като шарките например). Не искам и да си помислям детето ми да се разболее от морбили, рубеола, заушка......чела съм навремето колко усложнения са предизвиквали и в никакъв случай не бих си правила експерименти с здравето на децата ми. Според мен, не случайно е създаден задължителния имунизационен календар.
А и все пак живеем в държава, където няма да вземат детето на ясла или градина ако не е ваксинирано, което подкрепям с две ръце Peace

Извинявай, но кой ти каза това?!? За съжаление са те излъгали! Попитай педиатъра си. Освен естествено преболедуване няма друго нещо, което да даде доживотен имунитет. Да не говорим, че въпросната Рубеола е най-леката шарка (дори и от варицелата). Единствената причина да ваксинират с/у рубеола е за да пази бременните жени, а те пък са в опасност, защото като малки са били ваксинирани, а вече в детеродна възраст нямат имунитет и са застрашени. Въобще става омагьосан кръг  #Crazy

Всъщност ако няма следваща среща с агента и най- трайния имунитет, независимо от начина на придобиването, трае 50-на години преди да спадне приблизително до нивото преди първата среща с причинителя.

Бременните, независимо от това дали имат или не имунитет, не са в по- голяма опасност от останалите хора.
Пораженията за нероденото бебе, от друга страна, са гарантирани, страшни и... окончателни - до степен да се препоръчва терминиране на бременността.

# 47
  • София
Детето ми е ваксинирано.Смятам,че ваксините са необходимо "зло".И защо толкова теми за ваксините Thinking

Защото е модерно. Защото пише по форумите и сайтовете. Защото Ендрю Уейкфийлд раздуха паниката във Великобритания преди 10 години и сега най-после модата дойде при нас. Защото има самонадеяни майки, които една година четат сайтове със съмнително качество на информацията, опияняват се от пропагандата и решават, че хомеопатията е решението.

Аз пък се интересувам от антиваксинаторското движение от вече три години и се нагледах на логически тройни скокове и умопомрачителни заключения за това какво е рисково и какво не (виж ми подписа).

Сега чакам Архангел да долети и да почне пак теориите на конспирацията.

Като се замисля, един от "основателите" на антиваксинаторското движение във форума - тогава марианка - изобщо не се появява в подобни теми вече (сега се казва буреносен облак или облак буреносен... нещо подобно).
Не че не участва във форума...

Доста показателно, като се замислим.

# 48
Да всички ваксини са направени.

# 49
Кате, може би й е писнало, както на много от нас. Виж, че и аз вече по-рядко се появявам, омръзна ми.
Информация вече има достатъчно Tired

# 50
Същата тема, същите действащи лица, същите тези, теории...Кому са нужни тези теми?
На Катето, Мечето, Джулс, Архангел, Персона и на някои тук-таме набутали се между шамарите?

# 51
Същата тема, същите действащи лица, същите тези, теории...Кому са нужни тези теми?
На Катето, Мечето, Джулс, Архангел, Персона и на някои тук-таме набутали се между шамарите?
Вярно е, спирам Laughing
Между другото ти обожавам подписа, много е верен Mr. Green

# 52
  • Mediterraneo
Моите ги ваксинирах преди раждането им.

Това пък как става  Shocked Или не схващам иронията?

Децата ми са ваксинирани само със задължителните ваксини и то по ЗК. В убежденията си израствам, но не успях да съм готова с нагласата си и да откажа ваксинирането на бебето  Confused

# 53
Виж въпроса на анкетата:
Въпрос:   Ваксинирахте ли децата си след раждането им

На него как се отговаря?  Laughing

# 54
  • Mediterraneo
аааа, въпросът на анкетата! Аз изобщо не го отбелязах него  Laughing

# 55
  • София
И колко ще го пази тази ваксина срещу варицела? Confused Това е детска болест. Или като порасне да я кара на стари години, когато вече ваксината (ако въобще е подействала) ще е изчерпала силата си?!?! Tired Или ще го бодеш на всеки пет-шест години? Tired

Изобщо не си права тук.
Разбира се, че всяка ваксина се понася по- добре от преболедуване - за това поне, надявам се, почва за разногласия просто няма.
От друга страна, прекарана в късна възраст, варицелата може да е много опасна.
Това може би учудва някои хора, но НЕ всички деца карат варицела - независимо дали целенасочено се пазят или напротив, целенасочено се водят за контакт с болни.

По принцип и най- дълготрайния имунитет - както вече споменах - спада, ако няма последваща среща с агента. Независимо как е бил придобит. И напротив, възстановява се при всеки следващ сблъсък. Независимо дали е с болестта в диво състояние или с ваксина. Т.е. ако не се реимунизирате - дали като търсите болни или като си поставите ваксина - така или иначе няма да имате имунитет.

# 56
  • София
Кате, може би й е писнало, както на много от нас. Виж, че и аз вече по-рядко се появявам, омръзна ми.

Може би.
А може и да е стигнала до друго виждане... както се случи с авторката на предната подобна тема... която, след, като беше прекарала време в инфекциозна болница беше разбрала грешката си...

# 57

Може би.
А може и да е стигнала до друго виждане... както се случи с авторката на предната подобна тема... която, след, като беше прекарала време в инфекциозна болница беше разбрала грешката си...

Коя е , Кате? Интересно ще ми бъде.

Знаеш причинителят на варицела до какво може да доведе. Знаем обаче, че и преболедувалите варицела в късна възраст не са много, а и случаите с усложнения са рядкост...За леталитет не знам.
Една пневмония е много по-опасна от една варицела. Не плаши хората.
Няма нищо толкова страшно, сама го казваш. Не всеки "хваща" варицела, нали?

# 58
Абе не знам дали са рядкост, но много съжалявах, че не я бях изкарала тази пуста варицела като малка или нямах ваксина срещу нея, защото като бременна с малката такива неща ми довлече на главата. ooooh!

# 59
Абе не знам дали са рядкост, но много съжалявах, че не я бях изкарала тази пуста варицела като малка или нямах ваксина срещу нея, защото като бременна с малката такива неща ми довлече на главата. ooooh!
Какво е станало? (варицела или рубеола)

Общи условия

Активация на акаунт