ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 324
  • 164
  •   1
Отговори
# 135
Didian, за 18-ти (словом - осемнадесети) път пиша, че на детето ми е сложена HB Vax - какъв Енжерикс от 10 години, какви 5 лева... Провери и листовките на другите ваксини, за да видиш какво съдържат... Знам, че да четеш листовки ти е под достойнството, но все пак те са официална информация и се признават и от лекарите, и от РИОКОЗ...   Mr. Green 

За приема на живак, формалдехид и прочее под различни форми вече малко ми писна да говорим...  ooooh!

# 136
stelt77, НЯМА КАК НА ДЕТЕТО ТИ ДА Е СЛОЖЕНА ваксина H-B-VAX II, защото НИКОГА не е била в България. ТЯ ДОРИ НЯМА ЦЕНА ТУК!!!! Сменена е регистрацията в ИАЛ през 2006 г., когато са участвали в търг за доставка на хепатитни ваксини за бебета, който е спечелен от Енжерикс. От тогава, до настоящия момент Engerix е ЕДИНСТВЕНАТА ваксина, която се поставя по ИК /БЕЗ ЕУВАКС/!!!! Това ми го казаха лично от МЗ! Понеже много мразя да ме правят на балък, се обадих лично в Дирекция "Планиране и управление на общественото здравеопазване", от където ме препратиха към експерти, занимаващи се с ваксините / на тях им звънях и преди за липсващите две ваксини/, от където ми споделиха тази информация. Имало я на стария им сайт, но сега не била включена на новия, защото н'ам си какво било.

В допълнение - казаха ми, че майките се бъркали, защото педиатрите редовно пишели в картоните на децата "HB VAX", което е СЪКРАЩЕНИЕ НА ВАКСИНА СРЕЩУ ХЕПАТИТ, А НЕ ТЪРГОВСКО НАИМЕНОВАНИЕ НА ПРОДУКТА!!!!!!

Попитах и защо редовно се срещат по разни места имуниз. календари, в които е упоменато, че Еувакс присъства като реимунизация, отговорът беше "Ние не носим НИКАКВА отговорност за това кой какви търговски названия слага."  Simple Smile  Peace

В случай, че не ми вярваш /не си и длъжна/, се чувствай свободна да им се обадиш. Телефоните са достъпни за всеки, хората отговарят! Можете да ги откриете на сайта на МЗ.

П.П. Преди 2006 г. приемът на ваксини срещу хепатит Б е бил комбиниран - Енджерикс и Еувакс.  Peace За това и синът на Янечек /големият/ има И Еувакс ... Simple Smile
Ваксината Енджерикс е въведена за бебета от 1991-1992 г.

П.П. 2 Не искам да се заяждам, а само да "изчистим" въпроса ... Не обичам да заблуждавам и да бъда заблуждавана!  Peace

# 137
В допълнение - казаха ми, че майките се бъркали, защото педиатрите редовно пишели в картоните на децата "HB VAX", което е СЪКРАЩЕНИЕ НА ВАКСИНА СРЕЩУ ХЕПАТИТ, А НЕ ТЪРГОВСКО НАИМЕНОВАНИЕ НА ПРОДУКТА!!!!!!

Това и аз си го помислих, защото в картона на дъщеря ми е записано по същия начин, обаче в епикризата от родилното си пише конкретната ваксина Енжерикс.

Цитат
Понеже много мразя да ме правят на балък, се обадих лично в Дирекция "Планиране и управление на общественото здравеопазване", от където ме препратиха към експерти, занимаващи се с ваксините / на тях им звънях и преди за липсващите две ваксини/, от където ми споделиха тази информация. Имало я на стария им сайт, но сега не била включена на новия, защото н'ам си какво било.
Didian, и аз не искам да се заяждам.  Peace
Изглежда недоразуменията идват от разликите в ИК, който беше качен миналата година в сайта им. Сега разгледах доста здравни сайтове с качени календари. Повечето не конкретизират ваксината, само пишат колко компонентна и т.н., което не е правилно, защото хората трябва да имат информация коя точно ваксина се слага по ЗК.

# 138
Направих си труда да прочета спора от 2006г. Simple Smile Той се върти около живака като консервант, обаче:
Цитат
За да се махне един консервант от една ваксина,той трябва да се zамени с друг.
Тиомерzала ако липсва,има друга отрова на негово място.
Първо - Кристиян не е съвсем точен, не знае в Б-я какви са актуалните ваксини - дъщеря ми е ваксинирана преди 2000 г. в родилното точно с Енжерикс. .

Да и в Енжерикс НЯМА живак!!!! Дори и да е използван в процеса на производство, не виждам нищо притеснително в това… щом количеството е под минимума, значи е безопасно. Толкоз. Това не е мое становище, а мнение на специалисти – медици, биолози, химици и т.н. Ти спадаш ли към някоя от тези групи, за да твърдиш всичко това с подобна увереност? Имаш ли необходимата квалификация, която ти позволява да сееш наляво-надясно знания и мнения? Simple Smile
Изчетох ти информацията от линковете, да. Simple Smile И точно поради тази причина съм толкова уверена в това, което пиша. Wink

Това в някой жълт вестник ли го чете?  Rolling Eyes
Кое живачно съединение се съдържа в рибата, без да се е натрупало в организма и  допълнително? Металите (вкл. алуминий) се акумулират в организма за много дълъг период. Колкото са по-тежки, толкова е по-бавно чистенето.

ПП. АМ не е от най-препоръчителните в здравословно отношение храни за деца.  Mr. Green

Да, най-вече. Simple Smile  Аз друго, освен жълти вестници НЕ признавам …  Mr. Green

Прилагам картинка, за да ти е по-лесно да разбереш какво имам предвид ...

Со кратце:
Храненето с големи количества от някои видове риба, за които е известно, че съдържат много живак, може да предизвика нарушаване на мозъчните функции при хора, консумиращи ги системно. Експерти на европейската Администрация по хранене и здравеопазване, съветват населението да ограничат, дори да избягват, /честото/ консумирането на акула, риба – меч, скумрия, риба тон. Експертите по токсикология смятат, че човек трябва да промени хранителните си навици по отношение консумирането на определени видове риба, тъй като живакът има способността да акумулира в организма и да има токсични ефекти. Ново изследване на учени от Университета Джон Хопкинс разкрива чрез серия от неврологични тестове, че хора изложени на въздействието на метил живак имат нарушения на мозъчните функции. Например за рибата – меч е известно, че съдържа много живак. Той е откриван в относително малки количества в миди, раци, моруна, сьомга, писия, треска, но акумулира по хранителната верига и е в най-висока концентрация в големите хищни риби – акула, риба меч, риба тон и скумрия.

Повече информация - тук, тук и особено тук /пак имат картинки/  Mr. Green

За АМ ... Ок, не е. Но и в кърмата има алуминий /което не е фатално, както вече се каза/. А когато някой няма кърма?  newsm78 все пак това не не е невъзможно ...  Peace

Цитат
Изглежда недоразуменията идват от разликите в ИК, който беше качен миналата година в сайта им. Сега разгледах доста здравни сайтове с качени календари. Повечето не конкретизират ваксината, само пишат колко компонентна и т.н., което не е правилно, защото хората трябва да имат информация коя точно ваксина се слага по ЗК.
Peace много ясно, че трябва да имат ... Simple Smile

# 139
Не се притеснявам от липсата на квалификация, понеже болшинството от лекарите не са прочели и толкова. Simple Smile Както и да е, вече написах, че според някои учени няма безопасно количество живак. Не е мое мнението. Wink

Информацията ти относно живака в рибите не противоречи на това, което съм написала по-горе, а то е, че като най-тежкия от металите, той се натрупва в организма по хранителната верига. Т.е. рибите се хранят с "филтъра" на океаните - миди, планктон и пр. Живакът се акумулира! Което от друга страна означава, че същото правило важи и за количествата, които се намират във ваксините, колкото и незначителни да са. Wink

Алуминий може да има натрупан също, понеже е метал и като такъв се акумулира в организма. Разбира се, че се отделя и в кърмата, затова е важно с какво човек се храни. Simple Smile Колкото до АМ, има случаи, в които наистина няма избор - аз съм от тези майки, чието дете е отгледано с АМ по стечение на доста неприятни обстоятелства. Това обаче не значи, че с чиста съвест бих препоръчала да се замени кърмата с АМ. Simple Smile

# 140
Цитат
Онзи ден свекърва ми се ваксинира с комбинираната срещу хепатит /едва първа доза/ ... снощи падна и си счупи ръката и то тази, в коятюо беше бита ваксината ... дали има връзка?   Също така има главоболие и лека мигрена, а май се оплака и от запек ...   Тия ваксини са пълни със странични ефекти, които фармафията "забравя" да спомене!

Много ти е смешно.Да не плачеш един ден.....

И искам да вметна,че рькописьт ти е до болка познат.
Разбрах отдавна,че АЗ сьм този,който ти боде очите и всичко е доста персонално.

Мисля,че най хубавото за теб и семейството ти е да се ваксинирате с всичко,което учените преценят за добре и така да бьдеш щастлива завинаги.

# 141
  • София
Честно да ви кажа,не съм лекар,не съм нито биолог,нито химик.Да, ваксинирам децата си,и мога да кажа ,че са нормално здрави-разболяват се 2-3 пъти в годината,и най много веднъж да пият антибиотик.За сведение аз съм на 33г.,ваксинирана за всичко и за първи път пих антибиотик на 26г.
Та моето мнение:Вие си правите труда да изчетете листовките на ваксините,прочетете тогава симптомите на пълноценно прекарани туберкулоза,полиомиелит,дифтерия,коклюш,менингит,или рубеола от бременна жена и морбили от дете под 2г.За тетенус не споменавам,защото там фаталният изход е в много висока степен, тетаничния бацил го има навсякъде,дори в пръстта на саксиите.Та помислете,колко последствия би оставило едно подобно боледуване(като туберкулозата практически никога не се излекува напълно,а полиомиелита в 90 процента от случаите оставя трайни увреждания).Не съм правила процентни сравнения,но за мен ваксината е в пъти по-малко рискова от болестта.И това"на мен няма да се случи"нека не ви топли,защото никой не знае точно на кой ще се случи.И колкото по -малко са ваксинираните деца,толкова по-голям е риска да се разболеят от подобна гадост.

# 142
Честно да ти кажа, писалият точно преди теб е лекар, а аз съм биолог... Взели сме информирано решение и честно да ти кажа никога не съм си и помисляла, че на мен нещо няма да се случи... Избрала съм по-малкото зло, а именно да не си ваксинирам детето... Айде живи и здрави, че от подобни постове като твоя побелях млада...  Peace

# 143
Цитат
Онзи ден свекърва ми се ваксинира с комбинираната срещу хепатит /едва първа доза/ ... снощи падна и си счупи ръката и то тази, в коятюо беше бита ваксината ... дали има връзка?   Също така има главоболие и лека мигрена, а май се оплака и от запек ...   Тия ваксини са пълни със странични ефекти, които фармафията "забравя" да спомене!

Много ти е смешно.Да не плачеш един ден.....

И искам да вметна,че рькописьт ти е до болка познат.
Разбрах отдавна,че АЗ сьм този,който ти боде очите и всичко е доста персонално.

Мисля,че най хубавото за теб и семейството ти е да се ваксинирате с всичко,което учените преценят за добре и така да бьдеш щастлива завинаги.

Shocked Мисля, че нещо се бъркаш. И то много сериозно. Simple Smile

Благодаря за съвета!  Peace Смятам да го последвам изцяло. Simple Smile  Peace

# 144
Честно да ви кажа,не съм лекар,не съм нито биолог,нито химик.Да, ваксинирам децата си,и мога да кажа ,че са нормално здрави-разболяват се 2-3 пъти в годината,и най много веднъж да пият антибиотик.За сведение аз съм на 33г.,ваксинирана за всичко и за първи път пих антибиотик на 26г.
Та моето мнение:Вие си правите труда да изчетете листовките на ваксините,прочетете тогава симптомите на пълноценно прекарани туберкулоза,полиомиелит,дифтерия,коклюш,менингит,или рубеола от бременна жена и морбили от дете под 2г.За тетенус не споменавам,защото там фаталният изход е в много висока степен, тетаничния бацил го има навсякъде,дори в пръстта на саксиите.Та помислете,колко последствия би оставило едно подобно боледуване(като туберкулозата практически никога не се излекува напълно,а полиомиелита в 90 процента от случаите оставя трайни увреждания).Не съм правила процентни сравнения,но за мен ваксината е в пъти по-малко рискова от болестта.И това"на мен няма да се случи"нека не ви топли,защото никой не знае точно на кой ще се случи.И колкото по -малко са ваксинираните деца,толкова по-голям е риска да се разболеят от подобна гадост.
Аз съм на същата възраст и мога да те уверя, че освен ако не си ходила специално да се ваксинираш по желание, половината от тези ваксини, които в момента са в децата ти, ти ги нямаш Peace

# 145
  • София
Със сигурност имам: полиомиелит(жива ваксина давана през устата),дифтеткок,морбили,паротит и рубеола,бцж.Погледнах си имунизационниякартон.Плюс рубеола на 12 и 17 г.реваксинация,плюс ДТ на всеки 10 г.,а последните 10 г.ежегодно си слагам грипна ваксина,тъй като работя с деца и в рискова среда.Та не ми се е отразило никак.Боледувам на 2-3г.веднъж(и става дума за някаква хрема или болки в гърлото),с което малко хора могат да се похвалят.Та моите деца имат само менингококовата ваксина в повече.А малкия  не е имал и прием на жива полиомиелитна ваксина.Каката е на 7г. и първите и полиомиелитни ваксини са капки през устата.Пък не съм забелязала нито аз,нито моите деца,нито всичките ни приятели,нито някой от моите ученици(всички са си нормално ваксинирани) да има някакви проблеми от това.Та не намирам причина да не си ваксинирам децата (особено за тетенус и полиомиелит)при условие ,че по цял ден са навън,често се нараняват и не се знае със какво са се одрали и порязали.А за полиомиелита-познавам жена прекарала болестта(приятелка на баба),Саката е с двата крака и едната ръка.Ако е възможно бих го спестила на децата си.

# 146
Оффффф.... Tired
Провери коя ваксина кога е въведени в Бг и ще ти стане ясно.

# 147
  • София
Проверих си имунизационния картон.Всички ги имам.За морбили съм ваксинирана на 4г.,за заушка на 5г. за рубеола, със сигурност на 12 и на 16г.(ваксинираха ни в училище),като последната за рубеола я правеха само на момичетата.БЦЖ в род дом,полиомиелит-3 приема на 3,4 и 5 месеца и реваксинации 3 на брой, една от които в училище.Тетенус и коклюш-също.Та не знам кое кога е въведено в България,но това ми е правено на мен между 76-та и 92-ра г.Междувременно два пъти гама-глобулин тъй като съм била контактна с хепетит А.Варицелата съм си я изкарала .От друго инфекциозно заболяване не сум боледувала.

# 148
Нон4е
Цитат
Тетенус и коклюш-също.Та не знам кое кога е въведено в България,но това ми е правено на мен между 76-та и 92-ра г.Междувременно два пъти гама-глобулин тъй като съм била контактна с хепетит

Тетенус и Хепетит...това някакви нови ваксини и заболявания ли има?

# 149
  • София

О, появи се Кристиян. Хора, внимавайте какво ви казва той и го "слушайте" внимателно - човекът е единствения известен случай на ваксиниран п/в СПИН!

Положително неговото становище по въпросите за ваксините са от особена важност за нас...

Общи условия

Активация на акаунт