ваксинирахте ли детето/децата си?

• 13 420
  • 164
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Кате, може би й е писнало, както на много от нас. Виж, че и аз вече по-рядко се появявам, омръзна ми.
Информация вече има достатъчно Tired

Може би.
А може и да е стигнала до друго виждане... както се случи с авторката на предната подобна тема... която, след, като беше прекарала време в инфекциозна болница беше разбрала грешката си...

Коя е , Кате? Интересно ще ми бъде.

Знаеш причинителят на варицела до какво може да доведе. Знаем обаче, че и преболедувалите варицела в късна възраст не са много, а и случаите с усложнения са рядкост...За леталитет не знам.
Една пневмония е много по-опасна от една варицела. Не плаши хората.
Няма нищо толкова страшно, сама го казваш. Не всеки "хваща" варицела, нали?

О... не помня - темата беше нещо от сорта на "ваксини как да ги избегнем"... или нещо подобно. Положително помниш историята...

Причинителят на варицелата може да доведе до аборт или, което е по- лошо, до необходимостта да бъде убито нероденото бебе. По- страшни от това неща малко има.
Не всеки "хваща" варицела, да.
Но тъкмо по време на бременност вероятността е значително по- висока.

# 61
Абе не знам дали са рядкост, но много съжалявах, че не я бях изкарала тази пуста варицела като малка или нямах ваксина срещу нея, защото като бременна с малката такива неща ми довлече на главата. ooooh!
Какво е станало? (варицела или рубеола)

Варицела в 34 г.с., при разкритие на маточната шийка и започнало раждане в 32 г.с.
Висока Т- 39,9 до 40 и повече градуса. Изопринозин и акциловир в конски дози.
Вливане на Зовиракс на бебето.....

# 62
Познато ми е заглавието на темата, но не си спомням друго. Както и да е, няма да я търся.

Имунитет при преболедуване на варицела е доживот. На всичкото отгоре майката предава антителата на бебето и го защитава за дълъг период.
Слагаме ваксина. Тя пази детето известно време (ако въобще ваксината "хване"). Пораства детето, разболява се от варицела (бременна жена примерно), защото не я е карало по нормалния начин.  Това ли ми предлагат? Ами благодаря. Предпочитам детето ми да си изкара шарките тогава, когато му е времето. Така ще се изгради обичаният от вас, но разбиран по друг начин, стаден имунитет. Да не говорим, че много хора не карат варицела. Защо зорлем да вкарвам зостер вируса в детето си? Някак не ми се връзват нещата. Но това си е мое мнение. Как никой не може да проумее, че колкото по-агресивни методи избираме за болестите, толкова по-нови и по-резистентни причинители ще се появяват. Къде бяха ваксините (когато аз бях дете не ни слагаха и половината от това, което бодат сега), когато децата караха просто по някоя хрема, кашлица или ангина? Нямаше масовост на сериозни болести, да не говорим за психични и неврологични проблеми....

Франческа, съжалявам за това, което ви се е случило. Превантивно ли беше вливането при бебето? А ти освен Т и обрив имаше ли други симптоми, или лекарите не дочакаха да се появят.

# 63
На бебето не дадох да вливат Зовиракс. Стана егати панаира, но това е друга тема. Те и самите неонатолози бяха на противоположни мнения.
Аз си знаех, че ще се разболея от варицела, защото се разболя голямата. А симптоми си имах като при варицела, но в пъти по-тежки, един път заради възрастта, един път заради бременността. Не разбрах какво да не се дочакали лекарите?

# 64
Вече ми отговори, благодаря ти.
Температурата ти беше по-висока от нормалната при варицела ли?

# 65
  • София
Познато ми е заглавието на темата, но не си спомням друго. Както и да е, няма да я търся.

Имунитет при преболедуване на варицела е доживот. На всичкото отгоре майката предава антителата на бебето и го защитава за дълъг период.
Слагаме ваксина. Тя пази детето известно време (ако въобще ваксината "хване"). Пораства детето, разболява се от варицела (бременна жена примерно), защото не я е карало по нормалния начин.  Това ли ми предлагат? Ами благодаря. Предпочитам детето ми да си изкара шарките тогава, когато му е времето. Така ще се изгради обичаният от вас, но разбиран по друг начин, стаден имунитет. Да не говорим, че много хора не карат варицела. Защо зорлем да вкарвам зостер вируса в детето си? Някак не ми се връзват нещата. Но това си е мое мнение. Как никой не може да проумее, че колкото по-агресивни методи избираме за болестите, толкова по-нови и по-резистентни причинители ще се появяват. Къде бяха ваксините (когато аз бях дете не ни слагаха и половината от това, което бодат сега), когато децата караха просто по някоя хрема, кашлица или ангина? Нямаше масовост на сериозни болести, да не говорим за психични и неврологични проблеми....

Франческа, съжалявам за това, което ви се е случило. Превантивно ли беше вливането при бебето? А ти освен Т и обрив имаше ли други симптоми, или лекарите не дочакаха да се появят.

Е, за тази цел са изобретени серологичните тестове.
Много пъти повторих - не знам, ще си изхабя клавиатурата накрая - това с "доживотния" имунитет е градска легенда. Фактът, че за варицелата е практически "доживотен" се дължи единствено на обстоятелството, че хора като Франческа заболяват. Понякога в крайно неподходящи моменти. С други думи - че вирусът е "в обръщение", в дивия си вид. Ако не беше, ако не се срещаше, имунитетът, придобит чрез преболедуване, щеше да изчезва до 50 години. И понеже хората обикновено преболедуват в детството... а живеят - слава Богу (и на ваксините...)! - средно над 60 години... хм.
От друга страна, имунитет, придобит с ваксиниране с жива ваксина трае точно толкова, колкото и придобитият след преболедуване.
А имунитет, получен с ваксина от по- ново поколение просто се следи. И при нужда се подновява.
Никакъв проблем.

Вече казах - може човек (жена) да не се разболее през детството си... но понеже по време на бременност имунната система е целенасочено отслабена (за да не се отхвърли, убие и унищожи детето като паразит) тогава е далеч по- предразположена към редица болести...

# 66
Много пъти повторих - не знам, ще си изхабя клавиатурата накрая - това с "доживотния" имунитет е градска легенда. Фактът, че за варицелата е практически "доживотен" се дължи единствено на обстоятелството, че хора като Франческа заболяват. Понякога в крайно неподходящи моменти. С други думи - че вирусът е "в обръщение", в дивия си вид. Ако не беше, ако не се срещаше, имунитетът, придобит чрез преболедуване, щеше да изчезва до 50 години. И понеже хората обикновено преболедуват в детството... а живеят - слава Богу (и на ваксините...)! - средно над 60 години... хм.
От друга страна, имунитет, придобит с ваксиниране с жива ваксина трае точно толкова, колкото и придобитият след преболедуване.
А имунитет, получен с ваксина от по- ново поколение просто се следи. И при нужда се подновява.
Никакъв проблем.

Виж, Кати, тази тема не е За или Против ваксините, такива има достатъчно вече. Peace
Ти си хаби колкото искаш клавиатурата, но може би не е лошо да си поизхабиш и мишката, ровейки за информация, преди да напишеш подобни неверни твърдения. Освен, че мястото им не е в тази тема.

Първо т. нар. стаден (групов) имунитет се придобива, когато даден микроорганизъм циркулира в някоя популация и то в няколко поколения. Преболедуването, независимо леко или тежко, е единствения начин в човешкия организъм да се изгради и запамети за следващите поколения механизъм за справяне с болестта. Това е причината, когато пътуваш за Африка примерно, да си изложен на много по-голяма опасност да се разболееш от болест, която не е опасна за местното население. И именно ваксините са пречката за изграждане на групов имунитет към микроорганизмите, които циркулират на местна почва, а в същото време се изменят и мутират много по-бързо, отколкото човешкия организъм си изгражда защита. Затова всяка година се появяват нови и нови щамове, ваксините стават все по-модерни, а болестите не изчезват.

И второ - евентуалния имунитет, създаден от ваксина, никак не е сигурен. А камо ли някой да го следи и да прави изследвания (и покаква методика?) след ваксиниране.
Не ми отговаряй, мисля че темата не е дискусионна, въпреки желанието ти да запушиш устата на всеки инакомислещ.

# 67
Аз няма пак да влизам в спорове... Не съм съгласна, но стига.

Но ми е интересно това откъде го взе newsm78
Цитат
по време на бременност имунната система е целенасочено отслабена (за да не се отхвърли, убие и унищожи детето като паразит)

# 68
Понеже не четох цялата тема а само първите постове...

От кое по-точно ви е страх, за да откажете ваксините? Какви са мотивите ви да не го правите?
Имате убеждението че са вредни, но не ви е страх от това, което могат да причинят на децата ви, така ли?

Дъщеря ми се роди недоносена. Има само една ваксина хепатит В. До момента не съм сложила никакви други, нямам и намерение да го направя.

# 69
Понеже не четох цялата тема а само първите постове...

От кое по-точно ви е страх, за да откажете ваксините? Какви са мотивите ви да не го правите?
Имате убеждението че са вредни, но не ви е страх от това, което могат да причинят на децата ви, така ли?

Дъщеря ми се роди недоносена. Има само една ваксина хепатит В. До момента не съм сложила никакви други, нямам и намерение да го направя.

И понеже виждам подписа ти, "не знам" защо съм склонна да мисля, че досега освен някоя друга хрема или лека кашлица, от друго не е боледувала Peace.

# 70
Мечка Малинарка, до сега е прекарала един вирус с повръщане и разстройство (всички го изкарахме в къщи), 2пъти по 2дни температура и зачервено гърло и 1път кашлица.

# 71
Сигурна бях Peace

# 72
  • София
Никакъв проблем.

Виж, Кати, тази тема не е За или Против ваксините, такива има достатъчно вече. Peace
Ти си хаби колкото искаш клавиатурата, но може би не е лошо да си поизхабиш и мишката, ровейки за информация, преди да напишеш подобни неверни твърдения. Освен, че мястото им не е в тази тема.

Първо т. нар. стаден (групов) имунитет се придобива, когато даден микроорганизъм циркулира в някоя популация и то в няколко поколения. Преболедуването, независимо леко или тежко, е единствения начин в човешкия организъм да се изгради и запамети за следващите поколения механизъм за справяне с болестта. Това е причината, когато пътуваш за Африка примерно, да си изложен на много по-голяма опасност да се разболееш от болест, която не е опасна за местното население. И именно ваксините са пречката за изграждане на групов имунитет към микроорганизмите, които циркулират на местна почва, а в същото време се изменят и мутират много по-бързо, отколкото човешкия организъм си изгражда защита. Затова всяка година се появяват нови и нови щамове, ваксините стават все по-модерни, а болестите не изчезват.

И второ - евентуалния имунитет, създаден от ваксина, никак не е сигурен. А камо ли някой да го следи и да прави изследвания (и покаква методика?) след ваксиниране.
Не ми отговаряй, мисля че темата не е дискусионна, въпреки желанието ти да запушиш устата на всеки инакомислещ.

Това е поредната зелена легенда.
От началото, та до края.
Стаден имунитет има тогава, когато определен процент (различен за различните агенти) от популацията има имунитет към него. Независимо от начина, по който е бил придобит. В цивилизованите общества това става чрез масови ваксинационни програми, субсидирани и провеждани от съответните цивилизовани правителства, в Африка - по механизма "проба - грешка" и който оцелее - той ще се плоди. Това води до страховити по своята мащабност и процент на летални изходи епидемии, както и изключително - и ненужно! - висока детска смъртност.

Болестите - тези, които е възможно (т.е. преносител е само човек) изчезват - когато се спазват имунизационните програми. За съжаление за сега това е било направено последователно само с/о вариолата - и тя е официално заличена като болест.

М/у другото именно допускането на преболедуване на дори и тривиални болести води до мутации с непредвидими последици. Смята се, че именно така се е появила инфлуенцата (испанска треска), пратила 30-на милиона при Създателя.

# 73
  • София
Но ми е интересно това откъде го взе newsm78
Цитат
по време на бременност имунната система е целенасочено отслабена (за да не се отхвърли, убие и унищожи детето като паразит)

Идеята е да не се допусне имунната система да унищожи дъщерния организъм. За което тялото взема редица мерки, вкл. отслабени (с/о обичайните нива) имунни реакции.

# 74
90 процента сигурно от измрелите африканчета си отиват от друго....Нали знаеш - броящите се ребърца и изскочили коремчета от гълтане на вода поради липса на храна....  Не е точно така, както го описваш.

За пореден път се убеждавам, че неваксинираните деца са в пъти по-здрави от "нашите" пациенти, които докъм годинка и половина вече са изгълтали поне по един-два антибиотика.
Мен вече не ми се занимава... Tired Факт е, че децата ми скоро не са боледували за сметка на всички наши приятелчета, с които играем и ежемесечно са с температури, сополи, ангини и т.н.

Кате, интересно ми е кои официални мед. източници разглеждат бебето като паразит? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт