Кухните - 32-ра тема

• 113 271
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Страхотна тема   bouquet
Мислех да се включа по-нататък,докато дойде време да сменим кухненското обзавеждане.Но преди няколко дни в един мебелен магазин се влюбих в една кухня и трябва скоро да реша какво да правя.Плюсовете са,че цветовете са точно каквито ги искам,подходяща е за малко помещение като нашето,а и офертата е добра,защото ще ползвам отстъпка  Grinning Минусите са,че цветът е коренно различен от досегашната ни и ще трябва да се сменят масата,столовете,цветът на стените и аксесоарите,само плочките ще останат същите.Освен това стаята е с доста чупки и мебелите са наслагани по различните ъгли,а новата кухня ще заеме едната стена и трябва да мисля с какво да запълвам после празните места  newsm78
Ще съм благодарна и на някакви мнения ако някой е взимал подобна скрита кухня .Не съм търсила специално такава,но ми хареса този ефект  Heart Eyes Вратите могат да се махнат,ако желаем(плъзгащи са,чупещи). Вие като с повече опит кажете дали си заслужава или няма да е достатъчно практично или уютно  Rolling Eyes

# 136
Страхотна тема   bouquet
Мислех да се включа по-нататък,докато дойде време да сменим кухненското обзавеждане.Но преди няколко дни в един мебелен магазин се влюбих в една кухня и трябва скоро да реша какво да правя.Плюсовете са,че цветовете са точно каквито ги искам,подходяща е за малко помещение като нашето,а и офертата е добра,защото ще ползвам отстъпка  Grinning Минусите са,че цветът е коренно различен от досегашната ни и ще трябва да се сменят масата,столовете,цветът на стените и аксесоарите,само плочките ще останат същите.Освен това стаята е с доста чупки и мебелите са наслагани по различните ъгли,а новата кухня ще заеме едната стена и трябва да мисля с какво да запълвам после празните места  newsm78
Ще съм благодарна и на някакви мнения ако някой е взимал подобна скрита кухня .Не съм търсила специално такава,но ми хареса този ефект  Heart Eyes Вратите могат да се махнат,ако желаем(плъзгащи са,чупещи). Вие като с повече опит кажете дали си заслужава или няма да е достатъчно практично или уютно  Rolling Eyes
Ако ще я ползваш рядко, да, но ако ще е ежедневно, вратите ще те радват само в началото, после ще ти пречат. Другото нещо е, че при подходяща стена (в случая ниша) всяка кухня може да се затвори с подобни врати. При тази ефектът е не само вратите, ами и в комбинацията с цвят, положение спрямо останалото обзавеждане и общата луксозна визия на лак и стъкло. Освен това в тази кухня не видях фурна. Може би е в шкафа между хладилника и миялната  newsm78 но ми се струва малко вероятно, поне аз не знам за такъв скрит модел.

# 137
  • София
Миоки,мерси за мнението  Hug
Ами аз няма да взимам същата,а подобна,дадох оранжевата като пример.Моята ще е по поръчка и нямам линк да дам,а не се сетих и да я снимам  Blush Цветът е зелено и венге,не е лак и стъкло,има си място за печка,съдомиялна и мивка.Пералнята ще я преместим в банята,тя си има нещо като шкаф без предна врата и ще е защитена.
Сега като преспах и поразмислих  Laughing ще трябват доста промени  Rolling Eyes ,за да си спестя част от тях мога да я поръчам в зелено и сиво,така ще трябва да сменя само масата и столовете  Thinking

# 138
  • sofia
Страхотна тема   bouquet

Страшно много ми харесва идеята!!! Heart Eyes Когато търсихме жилище (ново строителство), много с Heart Eyes надявах да намерим такова с кухня в отделна стая, невидима, но уви - не ги проектират вече така...Това ми се струва страхотна идея!!! А прави ли се това в БГ или просто е някаква статия? Simple Smile

# 139
  • София
Изглежда,че се прави и в БГ,не е чак толкова луксозна,но замисълът е същият.На мен не ми е нужна,за да ползвам стаята и по друго предназначение,но е идеална да скрие безпорядъка при неочаквано посещение  или от набезите на детето  Laughing

# 140
това не е нещо кои знае колко сложно . И този гардеробен тип се ползва най вече за офиси където е неоходимо само най основни неща.
Зависи от навиците на семеиството но едва ли ще е удобна за гледне на деца и ежедневно готвене.

# 141
  • София
И нашия под ще е светъл, при кухня с долни тъмни и горни светли шкафчета  Peace
Ние вече си поръчхме уредите и съм много хепи  Grinning
В крайна сметка от много чудене избрахме Горения   Simple Smile
фурна : http://www.gorenje.bg/ovens?c=248655
плот :http://www.gorenje.bg/hobs?c=242989
аспиратор на Фабер : http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=255
Искам да ти отбележа, че аспиратора е шумен. На мен ми е много шумен. В момента в квартирата сме с такъв и на трета степен не чувам детето на 3 метра какво ми говори. Ако не ти е късно ппомисли за по-добър вариант.

# 142
в това число някои да знае как са аспираторите на ТЕКА? шумни ли са ? изсмукват ли добре ?

# 143
  • София
Ние сме се спряли на Фабер.
Според мъжа ми на Тека засмукващите показателите /ако мага така да се изразя newsm78/ не били коректни. Не мога да се обоснова, защото той го проучваше.
Но ако си го харесваш гледай да ти надвишава необходимите кубици, за да нямаш проблеми. Аз лично ги харесвам като дизайн. Имитират малко Сименс.
Относно шума желателно е да бъде до 50дб. Малко са тези абсорбатори. Повечето на най-силната степен надвишават 60дб. Аз не мога да търпя много шум и се побърквам. Особено, ако работи и телевизора и говори някой по телефона, или детето решава да пее - откачам. И естесвено всичко се усилва, става лудница.

Аз пък имам друго питане. Някой срещал ли е квадратен смесител за кухня с душ на прилична цена?
Че тези на които попадам са над 1000лв. Направо да се чудиш как е възможно, ама на.

Последна редакция: нд, 27 юни 2010, 16:23 от geryger

# 144
Аз пък имам друго питане. Някой срещал ли е квадратен смесител за кухня с душ на прилична цена?
Че тези на които попадам са над 1000лв. Направо да се чудиш как е възможно, ама на.
Тека имат някакви модели с квадратно сечение около 400лв.

# 145
здравейте,трябва ми 1 бърз съвет,харесахме тая кухня обаче наистина нзм какви ма са и столове ще и отиват..само не искам да са от тези тапицираните зелени примерно,идеи????  http://kama1234.snimka.bg/other/kuhnq.513342.19401313   

# 146
  • София
здравейте,трябва ми 1 бърз съвет,харесахме тая кухня обаче наистина нзм какви ма са и столове ще и отиват..само не искам да са от тези тапицираните зелени примерно,идеи????  http://kama1234.snimka.bg/other/kuhnq.513342.19401313   

Ти ме разсмя  newsm62
може да си вземеш маса и столове в кафявата гама на кухнята или каквито ти харесват на теб, няма правило за това.

# 147
  • София
Тека имат някакви модели с квадратно сечение около 400лв.

Ох, гледах ги тези на Тека, но ме е страх, защото две прителки се оплакват. Освен това са много високи по 28см. На мен мивката ми е 20 и смесител 28 ми се струва прекалено  newsm78
Знам, че 20-22 е макс.

# 148
Ох, гледах ги тези на Тека, но ме е страх, защото две прителки се оплакват. Освен това са много високи по 28см. На мен мивката ми е 20 и смесител 28 ми се струва прекалено  newsm78
Знам, че 20-22 е макс.
Как така ти е висок 20см? Нали за кухненски говорим?
Не знам за проблеми, нямам наблюдения конкретно на смесителите им, но все си мисля, че не са по-лоши от неквадратни същия клас. Други смесители с квадратно сечение не съм намирала за момента на такива цени.

# 149
  • София
здравейте,трябва ми 1 бърз съвет,харесахме тая кухня обаче наистина нзм какви ма са и столове ще и отиват..само не искам да са от тези тапицираните зелени примерно,идеи????  http://kama1234.snimka.bg/other/kuhnq.513342.19401313    

Ти ме разсмя  newsm62
може да си вземеш маса и столове в кафявата гама на кухнята или каквито ти харесват на теб, няма правило за това.

И според мен е по-добре кафяви или сребристобели да подхождат на кухнята,ще имаш по-голям избор и от какъв материал да са.Зелените са свежи и интересни,но трудно ще намериш точно същия цвят,а ако са по-бледи или по-тъмни ще се различават и ще прави впечатление.А трябва и масата да си пасва  Simple Smile Наблегни на останалите аксесоари да са в зелено-кърпи,покривки,чаши...
Аз допуснах такава грешка с оранжеви столове и сега каквато и кухня да взема,трябва да ги сменявам  Confused

Общи условия

Активация на акаунт