Кухните - 32-ра тема

• 113 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
И да се оплача. Поръчахме си този кухненски смесител http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0002259&ca … D0%B5%D0%BB%D0%B8 Големи нерви потрошихме и много ме е яд още. Като ни го доставиха, направихме рекламация на основното тяло, защото на места покритието не беше добро. Още една седмица чакане и невъзможност за ползване на вече готовата кухня. След монтажа съм разочарована още повече - въпросното душче работи добре като такова, само когато струята е на макс, иначе шурти и от основният отвор. А като работи на макс, такова налягане прави, че при мивка дълбока 19 см. вдига фини облаци вода чак до горния ред шкафове. Като го пусна не тече само на срутя, а си капе и от функцията душ ... Направо  Cry Никога вече!

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 12:02 от ЛиМена

# 166
Моят е този: http://www.kaindl.com/en/products/product-lines-collections/work … 81-sahara-4d81a1/. От две седмици е напълно готова кухнята и в експлоатация. Не съм забелязала да задържа нечистотии. Напротив, винаги изглежда добре, за разлика от допълнителният ми изтеглящ се плот, който е гланц и винаги личи дори засъхнала вода от гъбата, освен ако не е излъскан с домакинска хартия или микрофибър.
Аз имам лош опит с шагре вратички - светло бежови, почти бели...да, не изглеждат мръсни, но като започна да ги бърша и започва да личи колко са мръсни в действителност (2 седмици са нищо време), така че никога повече, гланциран плот (термоустойчив) също не, драска се и се захабява много бързо. Най-добрият вариант е технически камък.

# 167
  • Русе
Миоки, напълно съм съгласна за техническия камък, но е въпрос на средства. Вкъщи най-обитаваното помещение е кухнята, каквото и да избера все ще му мине времето и ще остарее. Първоначално исках плотовете да са гранит, но се спрях на термоплот. Той поне лесно се сменя и цената не е като на камъка.

# 168
ами, да - съотношението на цените е горе-долу  6:1, а пък и техническите характеристики са доста различни... Simple Smile

# 169
  • София
ами,аз мн се колебах за цвета на горните шкафове оба4е на живо тва зелено те изпълва със спокойствие,тука на снимката даже ми жълтеят...и ефектът не се вижда,поръчахме маса и столове цвят орех:))подът ни е бял
Дааа,на снимката е различно Peace Хайде,да се похвалиш,когато ги получиш Grinning
Зеленкото наистина е много свежо,на мен ми е слабост  Heart Eyes
За меката мебел,ако цветовете не пасват,може да си вземеш някакви подходящи покривала,има голям избор.Друг вариант е по някакъв начин да отделите кухнята от хола-с параван или някаква мебел.В краен случай може да се сложат диванът и фотьойлите по-далече от кухнята,за да не се набива на очи разликата  Thinking
Аз май ще се откажа да взимаме кухнята,много неща трябва да се променят,всичко досега съм взимала да подхожда на сегашната(в бяло и сиво) и ще ми дойде нанагорно  Sad
Ами,решили сме да отделим кухнята от меката мебел с аквариум Grinning,с хубав шкаф,който да е като стена...дано ме разберете Blush

# 170
Започвам да събирам идеи, затова се записвам да следя. Кухнята ни ще е много малка- на усвоен балкон, моля за снимки на ваши готови такива.
Въртят ми се в главата разни неща, даже си направих пробен проект на програмката АЛМО, ама нещо не и разбирам много, има ли някоя друга че от линковете на 1ва стр не се ориентирах?

# 171
Миоки, напълно съм съгласна за техническия камък, но е въпрос на средства. Вкъщи най-обитаваното помещение е кухнята, каквото и да избера все ще му мине времето и ще остарее. Първоначално исках плотовете да са гранит, но се спрях на термоплот. Той поне лесно се сменя и цената не е като на камъка.
На техническия не вярвам да му мине времето, а и практически е вечен. Ако се надраска, което става трудно, се шлайфа и полира и става като нов. Не попиват никакви мазнини и химически е доста устойчив (в сравнение с мрамора например). Права си обаче, въпрос на средства, всеки преценява къде и колко да инвестира, но пък има някои неща за които си заслужава. За кухня най-важни са работния плот и механизмите, дървенията може и по-скромно Peace

# 172
  • Варна
И при нас кухнята и хола са в едно. Долен ред шкафове-тъмни, горен ред-бели. Затова избрах бели подови плочки /ламинат не искам/. А за дивана и масата не знам още, тр да обиколя да видя какво предлагат. Иначе уредите ги купихме от Вето, избрах всичко на Аристон и само аспиратор на Тека безшумния. След около 20 дни живот и здраве и снимки ще има.

# 173
  • Варна
Започвам да събирам идеи, затова се записвам да следя. Кухнята ни ще е много малка- на усвоен балкон, моля за снимки на ваши готови такива.
Въртят ми се в главата разни неща, даже си направих пробен проект на програмката АЛМО, ама нещо не и разбирам много, има ли някоя друга че от линковете на 1ва стр не се ориентирах?

Бре аз съм мн проста явно, щом чак сега чувам за тая програма. Моля за линк да си я дръпна

# 174
# 175
Що трябва да си проста, ако не знаеш някоя програма, аз колко не знааам  hahaha

И да не губя поста, съжалявам ЛиМена за несполучливата покупка. Но поне мен ме увери да не си хвърлям парите, щом е такова положението. Трябва да ги направят с проба тия смесители. Иначе как да ме убедят да си купя този от 1500 лв вместо този от 100  Tired

# 176
 ми разбира се ще се похваля,аз нямам търпение простооо Simple Smile...само че едва вчера ни взеха размерите за кухнята..иначе нашата кухня беше мн малка и я разширихме откъм терасата,бутнахме прозореца и махнахме вратата,терасата се загради и стана по дълга стаята...лошото е,че има трегер и мн трябва да се съобразяваме с него...прави ми ъгълченца Close ,кухнята няма да ми е на буква Г щото няма място ще е само по дължината на 1та стена; сега мисля друго,ако подът ми е бял (смисъл не болнично бял,но с нишки или нещо подобно) и паркета избера бял...за да няма мн цветове на пода...та....дал би си отивало под масата и столовете да сложа някво килимче което да си отива на кухнята,другото което ем тревожи...е тоя бял паркет...искаше ми се някав по цветен,(шкафовете ми са зебрано)ама да не стане мн шарено пък вече..направо само за тва мисля,ахахахахах

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 01:30 от бойка*

# 177
  • София
Леле това с тези програмки е доста полезно, сега като се свали и действам да видим какво ще стане с моя план. Благодаря.

# 178
  • Пловдив
запис в темата

# 179
  • София
И да се оплача. Поръчахме си този кухненски смесител http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0002259&ca … D0%B5%D0%BB%D0%B8 Големи нерви потрошихме и много ме е яд още. Като ни го доставиха, направихме рекламация на основното тяло, защото на места покритието не беше добро. Още една седмица чакане и невъзможност за ползване на вече готовата кухня. След монтажа съм разочарована още повече - въпросното душче работи добре като такова, само когато струята е на макс, иначе шурти и от основният отвор. А като работи на макс, такова налягане прави, че при мивка дълбока 19 см. вдига фини облаци вода чак до горния ред шкафове. Като го пусна не тече само на срутя, а си капе и от функцията душ ... Направо  Cry Никога вече!

Аз поради тази причина се отказах от Тека и си взех на Бланко. Въпреки, че ми се искаше квадратен, но.... Една приятелка си взе мин. год. на Тека и не смесва добре студена и топла вода. Трябва много бавно да нагласяш. Явно си имат проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт