Кухните - 32-ра тема

• 114 238
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Шкафовете не могат да бъдат залепени, могат де, ама никой не го прави. Сглобяват се или на винтове или чрез разглобки, които не се виждат отвън на шкафа. За да бъдат сглобени с разглобки е необходимо по-различно разпробиване на детайлите, което е повече работа. С две думи - сглобяването на винтове е най-лесно и бързо.
И най-грозно, защото се виждат винтовете дори и да им се сложат тапи пак е кофти.
Сглобяването трябва да е с разглобки, другото е дърварска работа  Rolling Eyes

BuzBuzzz, разпределението на кухнята както е показано е адски нефункционално, оставяме на страна хаотично поставените и ориентирани уреди.
Пералня, миялна мивка трябва да са възможно най-близко една до друга заради изводите за вода и мръсния канал, пералнята завъртяна по този начин също е адски неудобна, хладилника е далеч от мивката. Като си извадиш продуктите от хладилника си ги слагаш къде? върху котлоните?
Помсилси още, така изобщо не е добре.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 20:17 от Миоки

# 391
Ох, ето ме и мен.
Аз понеже нямам търпение да се похваля, пускам снимките от телефона, които не са много качествени, но се надявам другата седмица да покажа по-добри:
Не се разбира много много от тях, но:
Понеже кухнята е тясна - 1,75м, но за сметка на това е къса  Mr. Green, с Манди (проектантката-добре позната тук) направихме такава изтегляща се масичка, което като гледам се очертава да ми е от любимите детайли в кухнята. Така си имам хем дълъг плот, хем мивка с две коритца  Mr. Green
http://irrrka.multiply.com/photos/album/1#photo=8
И ето и вторият ми любим детайл http://irrrka.multiply.com/photos/album/1#photo=9- тази скосена колона с кошници. Тъй като много исках висока колона с кошници до хладилника, а там кухнята още се стеснява, заради комина, Манди измисли това решение за две скосени кошници една над друга, което е направо гениално, защото иначе се очертаваха много чести срещи с ръбовете на шкафа..
Това е останалата част от кухничката, по която има да се домонтира една стъклена вратичка, но както вече ви казах- не се стърпях  Mr. Green

Аз много отдавна исках да обсипя Манди Портокалова с похвали (Манди, не се изчервявай  Laughing), обаче ме беше страх да не урочасам нещо  Joy, сега вече спокойно мога да я похваля като страхотен професионалист от самото начало на проекта до края!!! Понеже преди да се обърнем към нея, минахме през няколко майстора, мога да направя разликата - тя ни даваше съвети за всичко през цялото време. И честно да ви кажа, направо се чудя защо в темите всички постоянно се обръщат към нея с въпроси, а после като пристигнат кухните, се оплакват от майсторите и проектите. Горещо с две ръце препоръчвам фирмата й, и майсторите са много добри. Да не говорим, че получихме и бонусчета към монтажа- монтираха ни и абсорбатора (въпреки че не влиза в договора), и кошниците са с плавно затваряне вместо с обикновено. Човек чак да се зачуди възможно ли е  да има фирма, която не гледа само да ти вземе парите и да те претупа  Tired  Ето и фирмата за тези, които не им се рови http://www.mebelni-idei.com/bg/ . Аз си имам една категория на качество на майстори и мебелисти-правят си го като за тях! (не получих процент, това е лично мнение  Laughing  Laughing)

Сега се връщам да чета малко назад, че доста сте се развихрили и видях интересни неща Simple Smile

# 392
Момичета извинявам се предварително, че не съм прочела темата и че нахлувам така. Къде във Варна да поръчам кухня на сносна цена с хубави материали? И можете ли да ме ориентирате колко излиза една средно голяма дори малка кухня?

# 393
Пу пак аз Simple Smile
BuzBuzzz,
на мен идеята фурната и котлоните да са едно до друго ми харесва от гледна точка на това, че аз в момента като си пържа тиквички (примерно) и нямам къде да си сложа готовите и ги слагам в чиния на микровълновата,която е до котлоните. Не знам дали ме разбра, но искам да кажа, че плота над фурната може да го използваш за това, според мен ще е удобно (не знам колко е високо,де)...това на втори поглед, на пръв поглед- тая пералня много дразни окото така  Simple Smile
И Миоки е права- реда на мебелите и уредите е най-добре (по-принцип) да е по реда на обработка на манджата Simple Smile Вадиш от хладилника, слагаш на плота, после миеш, режеш на следващия плот и печеш в печка. Така са ме учили по архитектура  Laughing Сега от хладилника до мивката ти се пречка печката, а е много важно движението ти в кухнята да е без излишни ходове  Peace

Продължавам да пиша тук:

kremi_y, аз от вълнение по моята кухня и съм изпуснала да видя, че и твоята е готова. Страхотна е! И дългата ти чуденка около този гръб е дала резултат- изглежда много идейно, супер измислено! По-добре е от картинката  Simple Smile
Аз ако имах ъгъл, задължително щях да си сложа мивката там, така че кимболина-не го променяй  Peace

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 21:46 от Невидимка

# 394
  • София
Айла, веднага вкарвам пресни знания от университета, получени пред няма и месец Simple Smile) Разстоянието между шкафовете, когато са на П трябва да е такова, че да може при отверена врата на някой от шкафовете, да може да се мине покрай вратата. Разстоянието за минаване на човек е 60 см. Ако долу имаш вратички с ширина 40 см, метър между П-то ще е достатъчен... Ако има чекмеджета, ще трбва да е 1,2 м и т.н.
  Ох аз точно затова исках да ползвам за известно време варианта на кухнята която съм сглобила, а то е остатак от един шкаф с мивка и свободно стоящи уреди. Веднага казвам, че откачам, защото нямам къде да си прибирам изобщо нещата. Има реално един шкаф под мивката, няма горни, добре че имам съдомиялна, та тя спасява положението. Но нишата в която преместихме кухнята е само 2,5 метра широка. От двете страни имаме по 60 см шкафчета или уреди да кажем, но като гледам те не се допират до стената и става повече в случая и би трябвало да остават към 90см, в случая остава коридор от 80 см. Което е по-малко от препоръката за метър, която си споделила. Хубавото е че, това е само 1,5 метра дълбочина, явно ще се разширя повечко по дългата стена... Аз съм слабичка и успявам без проблем да мина покрай отворени врати, но има и неща които ме дразнят. Засега не поръчваме кухня, просто защото все още искам да видя как ще я почувствам, а и държа да е с вградени уреди, а мъжът ми не е съгласен, тъй като имаме свободно стоящи всякакви. В сегашния вариант ми липсва и плот за работа, което се очертава като сериозен проблем.

# 395
И пак аз - писала, недописала - да внеса малко пояснения - това, което е хаотично разположено там и прилича на пералня, всъщност е сушилня, която ще бъде вградена в шкаф. Извадила съм я да се подава от шкафа, за да очертая къде ще е (иначе няма да се вижда, там ще си изглежда като страничка на шкаф и ще се отваря с механизъм без дръжка, а пък отпред ще е нормална вратичка-ама фалшива), а гледа нататък, защото пералнята е две крачки по-натам и така махам от едното и слагам в другото. А хладилник до фурна не мога да събера, защото няма толкова място, иначе щеше да е най-перфектния вариант Simple Smile
Хм, явно от всички, които са видели чертежа им прави впечатление високата фурна.
pasinet , Миоки , Невидимка  - Благодаря ви за насоките!   bouquet Пък аз ще помисля още над разположението.

# 396
Хм, явно от всички, които са видели чертежа им прави впечатление високата фурна.
pasinet , Миоки , Невидимка  - Благодаря ви за насоките!   bouquet Пък аз ще помисля още над разположението.

Ако искаш пусни разпределението с размери, защото така не е много ясно какво може да се направи.

# 397
  • София
БъзБъзз,
 поразгледах проекта ти и имам няколко идеи:
1. Пералнята спокойно можете да я затворите в шкаф там, където стои.
2. Разпределението на зоните ти в кухнята е много нефункционално - премести зоната за готвене от другата страна на мивката. Най-удобно е в кухнята реда да е следния - хладилник - плот за обработка - мивка - плот за обработка - котлони/фурна. Разбира се, това не винаги може да се спази, когато помещнието не го позволява, но при теб смятам, че е възможно. Ако в тази кухня от проекта влезнат 2ма човека да правят нещо ще се бутат постоянно - гаранция Simple Smile)
3. Според мен височината на фурната е ОК от гледна точка на удобство за ползващия, ако държиш да остане там.
4. Ако искаш котлони "двойка", можеш да ги разположиш успоредно на стената и шкафа за котлони да стане по-плитък, с което да се избегне чупката на шкафа и синините по бедрата.

Айла
Погледнах чертежа, който правихме с теб и ако шкафовете по късата страна се направят по-плитки (400 мм дълбочина) ще е ОК разстоянието между шкафовете, тогава то ще стане 1,10 метра. И да знаеш, че ще те дебна и чакам, за да не те изпусна като клиент Simple Smile)))

# 398
kremi_y точно на същите цветове се бях спряла, само, че за горе мислих или крем или капучино лак. Нопък ти си права и при мен ще е на едно с дневната и ще имам тъмно кафява мека мебл и като наслагаш аксесоарите ще е по друг начин. Ще изкчакам ако не те затруднявам да напрвищ по светли и по отдалече снимки , ама съм нахална  Embarassed.
При мен също е така разположението на Г и по проект мивката ми е ъглова, аз бях харесала ей това

ама сега като гледам тук пак е слято всичко , но с аксесоари от друга гама ще стане по свежо  Peace

Кимболина , и аз отначало се чудех между крем и капучино , обаче капучиното ми изглеждаше по- тъмничко и мислех ,че няма да стои добре . Макар че сега като гледам леко розовеещия крем малко ме е яд ,но каквото - такова. Здраве да е. А за снимките - ще кача по- светли , но няма как по отдалеч - там от където съм снимала е отсрещната стена Wink

Цитат
kremi_y, аз от вълнение по моята кухня и съм изпуснала да видя, че и твоята е готова. Страхотна е! И дългата ти чуденка около този гръб е дала резултат- изглежда много идейно, супер измислено! По-добре е от картинката 
Аз ако имах ъгъл, задължително щях да си сложа мивката там, така че кимболина-не го променяй

Невидимка и твоята кухня е станала разкошна  Hug Е няма как , като се знае кой е "виновника " за това .
 МАНДИ ,мила благодаря за голямата помощ и съветите които ни даваш . Дано не се откажеш скоро от форумчето , че за доста неща още ще се допитваме до теб! smile3521 smile3501 newsm10

# 399
  • София
Креми, то на мен ми харесва да давам съвети Simple Smile))) Няма да изчезвам, само временно се загубвам, но винаги се връщам!

# 400
  • Варна
Миоки, явно моята кухня ще е дърварска Sad Въобще нямах идея за тези сглобки. Значи човек трябва да има висше по архитектура и интериорен дизайн, за да си поръча кухня...
Невидимка, и твоята кухня става страхотна Simple Smile
Buzzbuzz, и на мен ми прави впечатление последователността на подреждане на зоните, така няма да ти е удобно за работа.

m-i, мога да ти кажа ние къде сме ходили - в Никора, Артмебел, Ергодизайн и фирмата, която избрахме и която не съм сигурна дали бих препоръчала. По принцип бяха много любезни и отзивчиви по време на изготвяне на проекта и всичко останало, но при монтажа се появиха някои неща, които мен лично ме подразниха.

Аз пък от друга страна почнах да се чудя дали сме направили добър избор с цвета на плота и мивката... Имам огромни колебания дали ще ми е удобна височината на рафтовете... Струва ми се, че дръжките на вратичките не са поставени както трябва... И въобще едни такива колебания и съмнения са ме обзели, че не мога да се зарадвам на факта, че съвсем скоро ще си имам чисто нова новеничка кухня...

# 401
  • София
Миоки, явно моята кухня ще е дърварска Sad Въобще нямах идея за тези сглобки. Значи човек трябва да има висше по архитектура и интериорен дизайн, за да си поръча кухня...
Не е задължително да си със съответното образование, за да поръчаш кухня. Не се отчайвай, може пък резултата да е ОК. Минуса е в това, че главите на винта се виждат или лепенките отгоре.. А всъщност един шкаф сглобен с винтове е доста по-здрав от този с дибли и разглобки. Ние процедираме по следния начин - там, където има видимост се използват разглобки, а там където няма - винтове.

# 402
  • густо майна Филибето
Къде се виждат тия винтове? Вътре или вън?

# 403
Манди Портокалова, kеit - благодаря и на вас за насоките  Hug  Другата седмица ще се заиграя наново - да видим какво ще стане ако разместя местата и последователността на всичко! Пускам и единствените снимки, които изнамерих на конкретната зона, а също и размерите. Не съм отбелязала на чертежа къде са скосяванията, но то си личи от снимките:

- вляво е извода за вода и мръсен канал, вдясно - извод за абсорбатор
Както казах винаги е много по-добре в един момент да спреш и да се заслушаш в насоките на околните, които не са обременени с конкретното нещо. А особено като са на ниво професионалисти, каквито сте всички вие (независимо дали това ви е основната професия или ви идва отвътре)  Peace

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:05 от BuzBuzzz

# 404
До колкото разбирам, това до абсорбатора ти е вграден хладилник. Ако е така, може да го размериш със сушилнята, а върху нея да сложиш фурната.
Сега се сещам, че сигурно мотива ти е бил фурната да не е до хладилника. Но като са вградени не е проблем да е така.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 13:05 от zorrytta

Общи условия

Активация на акаунт