Кухните - 32-ра тема

• 114 246
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Хубави кухни, момичета! Да приготвяте само щедьоври в тях!

Креми, с голям интерес следя именно твоята кухня - и аз ще имам ъглова мивка. Днес гледах като твоята в Декорати. Избора за ъглови мивки е минимален, аз ще я слагам върху плот от гранит (бежов), спряла съм се на тези модели:

http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=vie … 565&Itemid=84

http://www.vetobg.com/Mivki/page_2/id_508

http://dekoraty.com/index.php?go=view_product&ID=430&cat … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Имам около 2 седмици да си избера коя точно ще е и да я купя, преди да са дошли за размери на плота. Момичета, помагайте - ако някой има горчив опит с някоя марка, или е доволен от качеството... трябва да взема решение, а не мога  newsm78

Ето не готовата кухня .
http://picasaweb.google.com/lh/photo/TpcMtB3KLU98O62B4lNI_Q?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/wYHTGebvTTMx7qVWgObJyg?feat=directlinkПоказвам я заради мивката. Моля не обръщайте внимание на останалото .  Laughing Много неща липсват и трябва да се направят още.
Така и така я показах , та да ви питам , според вас един и същ размер дръжки ли да сложим навсякъде или на големите да бъдат малко по-големи от останалите?

# 376
Благодаря много, Креми! Не знам дали е защото и аз искам такава мивка, но много ми допада кухничката ти. Може и заради прозореца да е  Simple Smile

По въпроса за дръжките - мисля че еднаква дължина ще изглеждат по-завършено, но от друга страна ако дръжките са един модел, май няма голямо значение дали ще са с еднакви големини, нали все пак са комплект. Никак не помогнах май Cry

# 377
Креми, много ти е хубава кухнята! Поздравления!   bouquet
И аз съм в твоето положение относно дръжките - еднакви или за големите шкафове по-големи, а за малките - по-малки.  newsm78
В момента нямам снимки, но тези дни ако успея ще снимам и ще кача.

# 378
  • София
Ние взехме по-големи и по-малки, стои добре.

# 379
Манди Hug. Проблема не е в шкафовете, защото на тях наистина всичко им отива, а в пода ooooh!.

# 380
  • София
Креми какви са ти горните шкафове като цвят и материал. Аз последно се бях спряла на тези цветове, ама сега като ги гледам при теб , много ми се сливат. Като, че ли искам да има малко контраст м/у горните и долните, но пък не искам да е от избелен дъб до венге.

п.п. можеш ли да дадеш по светли снимки, че е малко тъмно.

# 381
Креми какви са ти горните шкафове като цвят и материал. Аз последно се бях спряла на тези цветове, ама сега като ги гледам при теб , много ми се сливат. Като, че ли искам да има малко контраст м/у горните и долните, но пък не искам да е от избелен дъб до венге.

п.п. можеш ли да дадеш по светли снимки, че е малко тъмно.

Горните са крем гланц от SALEX , а долните пясъчно зебрано. Да наистина няма контраст , но аз предпочетох контраста да е в аксесоарите . Примерно нещо в зелената гама - бежов диван със зелени възглавнички , подобен килим   , кърпи за ръце и т.н.

Съжалявам за кофти снимките, но по - хубави ще мога да направя в събота .

# 382
На мен ми харесва.Светла просторна и елегантна Peace

# 383
  • София
kremi_y точно на същите цветове се бях спряла, само, че за горе мислих или крем или капучино лак. Нопък ти си права и при мен ще е на едно с дневната и ще имам тъмно кафява мека мебл и като наслагаш аксесоарите ще е по друг начин. Ще изкчакам ако не те затруднявам да напрвищ по светли и по отдалече снимки , ама съм нахална  Embarassed.
При мен също е така разположението на Г и по проект мивката ми е ъглова, аз бях харесала ей това

ама сега като гледам тук пак е слято всичко , но с аксесоари от друга гама ще стане по свежо  Peace

# 384
  • Варна
Креми, много хубава ви се получава Simple Smile
Манди, аз повече се ядосах не за това, че няма да стане за 1 ден, а че във вторник само стовариха всичко в хола и нямаше от къде да се мине и цял следобед и вечерта ги прескачахме, а монтажа започна на другия ден сутринта. А можеха да ги донесат вчера и да започнат да работят. И без това днес все още се работи.
Както и да е, това са бели кахъри, дано крайния резултат е задоволителен Simple Smile

Имам един въпрос - как са ви сглобявани шкафовете - лепени или с винтове? Нашите са с винтове и от външната страна остават едни грозни дупки. Те няма да се виждат на повечето места, но имаме открити полици, където се виждат и ще слагат едни лепенки. Те са в цвета на плоскостите, но мен малко ме гложди. Така ли се процедира по принцип?

# 385
Момичета, аз до този момент само четох, събирах инфо и се вдъхновявах от вашия ентусиазъм (а също и завидни познания в тази област)! Сега обаче изпитвам необходимост да споделя с вас, докъде я докарах. Накратко: помещението, където ще е кухнята е под-покривно - със скосявания. Имам снимка на трапезарния кът, но отзад, където ще е кухненското оборудване по форма е същото:
  - това е цялото помещение
Постарах се да визуализирам това, което си представяме да има в кухнята. Гледах да спазя отделните зони, въпреки, че има дадености, като изводи за вода и абсорбатор, които са си на настоящите места (не сме мислили да ги разместваме, но знае ли човек какво ще ни хрумне в последния момент ). Та докарала съм я дотук. Ето малко визуализации:

Цветовете не са актуални, просто сме се ориентирали към бяло масивно дърво (материала за ретро кухните), което няма как да го докарам да се вижда с настоящите ми елементарни ми умения. Ще ми бъде интересно да чуя насоките ви, защото наистина сте мнооооого добри   bouquet

# 386
Защо фурната ти е там?

# 387
хм, точно затова пускам снимчици, че май зациклих... хубаво е да ги погледне някой с необременено съзнание, който да ми посочи недомислените неща
Защо фурната ти е там?
всъщност (във филма, който си разигравам в главата) искам и хладилника и фурната на са на удобно място - без да е необходимо навеждане. а там е и единственото близко до абсорбатора място.

# 388
Честно казано и на мен не ми харесва това с фурната, разваля симетрията , самия шкаф, на който е плота с котлоните и той защо е такъв издаден и скосен не разбирам. И пералнята защо гледа настрани?  Rolling Eyes
Ако толкова държиш фурната да е хем висока, хем непосредствено до абсорбатора, защо не сложиш хладилника най в края ( където е сега пералнята ) след него фурната ( казват, че сега може да се направи така, че да не пречи фурната да е до хладилника ), може да е в такъв цял шкаф, над нея евентуално и микровълновата и отгоре направо да продължат шафчетата, след това плотовете, а пералнята да ти е някъде до мивката, от едната или от другата страна?

# 389
  • София
Имам един въпрос - как са ви сглобявани шкафовете - лепени или с винтове? Нашите са с винтове и от външната страна остават едни грозни дупки. Те няма да се виждат на повечето места, но имаме открити полици, където се виждат и ще слагат едни лепенки. Те са в цвета на плоскостите, но мен малко ме гложди. Така ли се процедира по принцип?

Шкафовете не могат да бъдат залепени, могат де, ама никой не го прави. Сглобяват се или на винтове или чрез разглобки, които не се виждат отвън на шкафа. За да бъдат сглобени с разглобки е необходимо по-различно разпробиване на детайлите, което е повече работа. С две думи - сглобяването на винтове е най-лесно и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт