Кухните - 32-ра тема

• 113 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря за отговорите, момичета. Питам, защото ни искаха близо 4000 лв. за кухня 4м. И се чудя какво да правя. И от какви материали да я направя, че да ми излезе по-малко. Хем искам да е красива, хем не ми се дават толкова пари. Май ще взема да се обърна към майстор- те със сигурност ще ми искат по-малко, отколкото фирма.
Хубав ден ви желая и ще покажа накрая резултата  Grinning

# 616
  • София
Благодаря за отговорите, момичета. Питам, защото ни искаха близо 4000 лв. за кухня 4м. И се чудя какво да правя. И от какви материали да я направя, че да ми излезе по-малко. Хем искам да е красива, хем не ми се дават толкова пари. Май ще взема да се обърна към майстор- те със сигурност ще ми искат по-малко, отколкото фирма.
Хубав ден ви желая и ще покажа накрая резултата  Grinning

Моята кухня е 650 долен и 650 горен ред и ми излезе 4500 лева без уредите, мивката и батерията с италианско ПДЧ и немски плот. От www.kuhni.bg.

Тук има снимки: http://www.flickr.com/photos/40777941@N04/4838400580/

# 617
Благодаря за отговорите, момичета. Питам, защото ни искаха близо 4000 лв. за кухня 4м. И се чудя какво да правя.

Моята е малко над 4м. и ми излезе 2000 лв.

# 618
Предполагам механизмите /които исках да са плавно прибиращи се/ оскъпяват толкова. Като се замисля не е чак толкова важно да са такива. Искам лак май и това оскъпява. Уредите сме ги купили, днес ще отидем за мивка. Просто не ми се дават толкова много пари за права кухня /никъде няма чупки и изработката няма да е сложна/. Ще продължавам да проучвам. Хубав ден.

# 619
Еми да, то и аз така исках всичко преди да разбера колко струва Simple Smile

# 620
  • София
Предполагам механизмите /които исках да са плавно прибиращи се/ оскъпяват толкова. Като се замисля не е чак толкова важно да са такива. Искам лак май и това оскъпява. Уредите сме ги купили, днес ще отидем за мивка. Просто не ми се дават толкова много пари за права кухня /никъде няма чупки и изработката няма да е сложна/. Ще продължавам да проучвам. Хубав ден.

Да оскъпяват, механизмите ( има от 4 лева има и от 20 лева и от 30), разни амортисьори, стъкла, лайсни, цокли, кошници, както и разни глезотийки. Аз се лиших от тях, бях си проготвила 4000 за кухня и не можах да вляза с тях, ама си взех фактура на фирмата и с ДДС -то горе долу изгодно ми излезе- купих си материалите с фактурата и така спестих към 700 лева.

# 621
Напротив, важно е да са качествени! По-добре повече пари за механизми и по-малко за дървения, отколкото обратното. И като ти се затряскат тия чекмеджета... пипнеш ли веднъж кухня с хубави механизми и такава с посредствени ще усетиш разликата, освен ако не държиш повече на фасона отколкото на качеството.  Peace

Renate_R , каква е разликата между ЛПДЧ и ПДЧ?

# 622
Продава се и неламиниран ПДЧ , по подразбиране е ламиниран тъй като това е основният материал с меламиново покритие в различни разцветки за мебели . Някой правил ли е типова кухня по каталог шкафове  от полските и какво му е мнението  Rolling Eyes

# 623
  • Стара Загора
Renate_R , каква е разликата между ЛПДЧ и ПДЧ?

Технологиите вече доста напреднаха и мисля, че сега вече никоя фирма не предлага обикновено ПДЧ за изработка на кухня.
Препоръчвам Ви според възможностите да си сложите механизми - удобни са. Аз лично се въздържах от повечето, естествено по финансови причини. Моята кухня е 3,20 на 1,60 на 1,00 м., с чупки, голям комин и огромен шкаф, който скрива котела за газта / намира се накрая на кухнята /. Всичко това с корпус и лице ЛПДЧ на EGGER ми излезе 2300 лв.
Мъня, за проекта, който си избрала поискай оферти от поне 2-3 фирми, защото разликите в цените са огромни. Но задължително питай за един и същ проект с еднакъв материал, така ще можеш да отчетеш разликата.Не без значение са препоръките за фирмата, която ще избереш. Моята кухня прави малка частна фирма, която ми препоръча моя добра приятелка и не съжалявам - стана добре и на добра цена.
А относно механизмите - доколкото си спомням механизма за плавно затваряне на 1 чекмедже беше 50-60 лв. Не мисля, че има качествени механизми на цени 5, 20, 30 лв. Ако възможностите не позволяват - по-евтин вариант е шок-датчик, който се лепи от вътрешната страна на шкафа и не позволяза вратичката да се блъсне. Продават се по големите вериги магазини и струват около 10лв за 3броя. Аз съм сложила на всички шкафчетата такива. В последно време дори забелязах, че някой от секциите в Айко имат същите шок-датчици на вратичките.
Успех в избора

# 624
pehoko, миналата година сложихме от този вид http://www.mebelitebg.com/component/option,com_virtuemart/page,s … y_id,82/Itemid,8/. Решихме да я вземем (беше налична на склад и на промоция) уж за временно, цените, които ни съобщиха миналото лято от 2 места за поръчкова кухня към тогавашния момент бяха непосилни за нас. Не е лоша кухнята, чекмеджетата са с плавно затваряне, на шкафа с горно отваряне пише, че механизмът е някакъв италиански. Долните шкафове са на крачета, от магазина ни дадоха цокъл както и термоплот (цял). Вратичките май ги водят фолиран мдф (не съм съвсем сигурна), на едно място има миниатюрен белег от остър предмет. Като недостатък отчитам това, че корпусът не е с цвета на вратичките, а бял на тънки сиви линийки. Струва ми се здрава и за момента няма да я сменям, защото решихме това жилище да го даваме под наем.
Кухнята на една позната пак е модулна, но не полска, а българска, мисля, че от Мария ММ (купиха я от Явор), не изглежда зле, но пък и цената и е по-висока (излезе и колкото поръчковите).

# 625
Технологиите вече доста напреднаха и мисля, че сега вече никоя фирма не предлага обикновено ПДЧ за изработка на кухня.
Аз отново не разбирам какво имаш предвид и каква е разликата между обикновено ПДЧ и ЛПДЧ. ЛПДЧ не се ли има предвид ламинирана плоскост? Поне аз така знам. Всичкото ПДЧ което се предлага е ламинирано - меламиново покритие, другия вариант е фурнировани ПДЧ или МДФ. Само ПДЧ означава гола плоскост без финиш покритие, което също се продава, но задължително му се полага финиш или пък се ползва голо за пълнеж.

Мисълта ми е да се придържаме към общоприетите понятия, за да не стават недоразумения  Peace
Потребителите не би трябвало да ги интересува дали кухнята е от ПДЧ или ЛПДЧ, защото това което ще му предложат фирмите си е ламинирано пдч и в общи линии 99,9% от производителите работят с едни и същи плоскости.

Разликата в цените е обусловена от няколко неща. На първо място дали фирмата (майсторът) които изработват изделията са инвестирали в машини и оборудване - по-големи инвестиции общо казано предполагат по-добро качество, по-фина изработка и гаранция. Майстор Тричко ще изработи "същото" изделие на по-ниска цена но гаранция за качество няма, освен ако не е изпитан или препоръчан и пак не е задължително.
Второ вида и качеството на самите материали които се влагат в изделието. Ако погледнете мебелите които се предлагат в една голяма верига за изделия за дома например... плачевно е. Те още преди да са закупени са зле - ужасен дизайн, тънки или хартиени кантове, разкъртени технологични отвори, пластмасови елементи имитиращи метал. Да, цената им е повече от приемлива, но за съответната получаваш и полагащата се липса на качество.
Трето колко работа има съответната фирма (майстор). Ако е изгладнял, а е вложил средства да инвестира в бизнеса си, ще смъкне цената близка до себестойността, но ако няма работа това може да означава и ниско качество (недобра реклама и т.н).

В крайна сметка скам да кажа, че трябва да се направи добро проучване на пазара и спрямо възможностите си, човек да избере оптималния за себе си вариант. С кое би направил компромис и с кое не.

# 626
"Моята кухня е 3,20 на 1,60 на 1,00 м., с чупки, голям комин и огромен шкаф, който скрива котела за газта / намира се накрая на кухнята /."
Renate_R, моля те пусни снимки на този котел, че и ние ще крием същия, но нещо не ни допадат идеите.

# 627
  • Стара Загора
"Моята кухня е 3,20 на 1,60 на 1,00 м., с чупки, голям комин и огромен шкаф, който скрива котела за газта / намира се накрая на кухнята /."
Renate_R, моля те пусни снимки на този котел, че и ние ще крием същия, но нещо не ни допадат идеите.
ОК, ще прегледам снимките и ще пусна. Ако случайно не намеря ще снимам отново, но следващата седмица. Фотоапарата дадох на моя приятелка за морето - мисля, че към сряда-четвъртък ще го върнат. Ако те интересува ще снимам.
Задължително при затварянето на котела трябва да има отдушник, т.е. поток от въздух около котела. След голям размисъл моят мъж намери решението. Laughing  Отдолу и отгоре на шкафа с котела сложихме решетки, като тези които се слагат под вградените печки и хладилници. Така се осигурява поток на въздух около котела.
И добре, че го направихме, защото като дойдоха на ежегодния контрол за безопасност на котела, проверяващата каза, че ако ги нямало тези решетки нямало да даде разрешение за ползване. Mr. Green

# 628
Renate_R , а можеш ли поне да ми дадеш размери и да опишеш как изглежда. Нашият трябва да е широк 72 см и висок 2 м и заради това трябва да се направи с две врати. Всичко това ми прилича на грозен гардероб ooooh!.

# 629
  • София
Вратичките могат да бъдат от ПДЧ, ЛПДЧ, МДФ, Постформинг или естествен фурнир. Подреждането е по възходяща цена / ориентировъчно /.

Не мога да не отбележа, че да се направят вратички от неламинирани ПДЧ е доста безсмислено. Може би си имала нещо друго предвид изброявайки ПДЧ и ЛПДЧ? И другото - врати от фурнир също няма как да се изработят. И нещо последно - МДФ с фурнир е по-евтиния вариант от МДФ нефурнирован, но с боя гланц, например.

Общи условия

Активация на акаунт