Кухните - 32-ра тема

• 113 176
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Питам, защото ни искаха близо 4000 лв. за кухня 4м.

Това е все едно да кажеш "мойта кола е дълга 3 метра и струва 50 000 лв, а твойта е дълга само 2,50 и струва 100 000 лв" АМа първата кола е VW, а втората е BMW X5...

Така на метър не може да се прави сравнение на цените. В кухня 4 метра могат да се напъхат материали и механизми и да струва не 4 хил. лв, а 14 хил. лв. Може да се направи и за 2000 лв. Може и за по-малко.
Най-добре се ориентирайте, направете един примерен проект и искайте оферти за едно и също нещо, а не на метър. Ако от фирма са ти дали цена 4 хил. лв не се отказвай, просто им кажи, че цената е висока според теб и искаш да я свалиш за сметка на материали и механизми. Проектантите ще ти помогнат да свалиш цената, това е нещо нормално.

# 631

Задължително при затварянето на котела трябва да има отдушник, т.е. поток от въздух около котела. След голям размисъл моят мъж намери решението. Laughing  Отдолу и отгоре на шкафа с котела сложихме решетки, като тези които се слагат под вградените печки и хладилници. Така се осигурява поток на въздух около котела.
И добре, че го направихме, защото като дойдоха на ежегодния контрол за безопасност на котела, проверяващата каза, че ако ги нямало тези решетки нямало да даде разрешение за ползване. Mr. Green
Благодаря,че сподели и ние в момента правим нашата кухня и при нас ще завърши/започне с въпросния котел,но не знаехме че трябва да има отвор   bouquet

# 632
Не мога да не отбележа, че да се направят вратички от неламинирани ПДЧ е доста безсмислено. Може би си имала нещо друго предвид изброявайки ПДЧ и ЛПДЧ? И другото - врати от фурнир също няма как да се изработят. И нещо последно - МДФ с фурнир е по-евтиния вариант от МДФ нефурнирован, но с боя гланц, например.
Зависи от фурнира  Wink и финиша след фурнироването.

# 633
  • Стара Загора
Renate_R , а можеш ли поне да ми дадеш размери и да опишеш как изглежда. Нашият трябва да е широк 72 см и висок 2 м и заради това трябва да се направи с две врати. Всичко това ми прилича на грозен гардероб ooooh!.

dafinov list, за съжаление не намерих снимка на която мога да ти покажа котела в шкафа, но ето линк към албум, за да разгледаш кухнята
http://media.snimka.bg/2869/011994023.jpg
Котела се намира най-вляво, точно зад стола. Всъщност комина свършва до края на аспиратора - тук се вижда по-добре http://media.snimka.bg/2869/011994066.jpg
Котела е закачен горе и горната врата всъщност го затваря. Размерите на горната вратичка са приблизително: ширина 59-60 см. и височина 148 см. Долната вратичка е с размери - ширина 59-60см. и височина 90 см., колкото е висока кухнята. Дълбочината мисля, че беше около 50 см., защото котела е дълбок 45 см.
Всъщност вътре е един цял шкаф, като мястото под котела съм използвала за 3 рафтчета с дълбочина 30-35 см.
Въпросните решетки за въздух са разположени така - долната е на предната врата на шкафа - най-долу / като при хладилниците  / и изобщо не се вижда, а горната / тъй като не исках да се вижда на лицевата врата / е сложена най-отгоре , на капака, който закрива котела. Незнам успях ли да го обясня  newsm78
По този начин през шкафа минава въздух отдолу на горе . Осезателно се усеща, той като вътре рафтчетата събират доста прах. Mr. Green
Но все пак безопасността е най важна  Laughing
А ето и линк към албума, за да разгледаш снимките, които съм качила, когато кухнята беше готова за готварски подвизи
http://renirobova.snimka.bg/family/apartament.347725.11993964

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 23:37 от Renate_R

# 634

А относно механизмите - доколкото си спомням механизма за плавно затваряне на 1 чекмедже беше 50-60 лв. Не мисля, че има качествени механизми на цени 5, 20, 30 лв. Ако възможностите не позволяват - по-евтин вариант е шок-датчик, който се лепи от вътрешната страна на шкафа и не позволяза вратичката да се блъсне. Продават се по големите вериги магазини и струват около 10лв за 3броя.

Напротив. Има и качествени водачи със забавено прибиране на цени под 20 лв. Такъв модел водачи, държи около 40 кг. и при дължина 50 см. струва под 20 лв. Това приспособление за забавено прибиране е под 10 лв. и може да се монтира на обикновен ролков водач или обикновен метабокс, дори от аматьор. Варианти има, стига да потърсиш.
Цените на водачите не се определят главно от това дали е "с" или "без плавно прибиране", а по-скоро от теглото, което могат да носят и от степента на отваряне. Тук не коментирам цените на високия клас обков, където едно чекмедже, може да надскочи цена от 200 лв.
Освен това в ценообразуването на една кухня, обковът който се вкарва вътре, много често е смешен процент от общата цена. Механизъм за бутилки, някоя и друга "ротонда", цокли, водобранни лайсни, панти, водачи и крачета, рядко надхвърлят 300 лв. Особено, ако са турски или китайски Wink .

# 635
  • Точно където трябва
Някой срещал ли е гръб за кухня, който изглежда като плочки, нещо такова http://www.bulgres.com/bg/catalog/24.html
Или евентуално достатъчно издръжлив тапет, който да се залепи на гърба...
Моля се някой производител да чете този форум и да ни сбъдва хрумките.  Praynig

# 636
Renate_R, благодаря за описанието. Нашият шкаф ще е подобен.

# 637
  • Стара Загора
Някой срещал ли е гръб за кухня, който изглежда като плочки, нещо такова http://www.bulgres.com/bg/catalog/24.html
Или евентуално достатъчно издръжлив тапет, който да се залепи на гърба...
Моля се някой производител да чете този форум и да ни сбъдва хрумките.  Praynig
Какъв е проблема да си сложиш такива плочки  newsm78
Плочките могат да се лепят и в кухнята /освен в банята/

# 638
  • Точно където трябва
Искаше ми се да е изцяло, а и ще е прекалено "кухненско". Пък моето не е точно кухня /както съм писала 18 пъти/ Simple Smile и ми се щеше да не изглежда като такава още от вратата.

# 639
  • София
Ами в такъв случай не си слагай гръб, който имитира плочки.
Сложи си някой, който е едноцветен или имитира дърво - т.е. няма да е толкова "кухненски".
Ние пък сложихме от подовите плочки на стената накрая.
Но ще снимам като сложим и шкафовете.

# 640
# 641
  • Точно където трябва
Разкошни кухни, много свежи.  Simple Smile Жалко, че не се уголемяват снимките, за да се види по-добре.  Simple Smile

# 642
http://chafi.snimka.bg/other/kuhnya.288013

Чета ви и ми прави впечатление,че колкото града е по голям ,в който живеете,толкова са по големи цените.Майсторите-производители го правят нарочно  #Cussing outАко намерите майстор в по малък град,по добре дайте 200 лв за превоз,но ще спестите най-малко 2.500  Naughty

# 643
Момичета помагайте, какви котлони и фурна сте си купили.
Иска ми се котлоните да са с размер за четворка и да обкантени отстрани с кант. Казаха ми, че той предпазва от удар. Фурната да има всички нужни функции плюс таймер сигналел и възможност да се самоизключва /голяма забравана съм и само загарям съдовете/ Whistling

# 644

Общи условия

Активация на акаунт