Ултра лято Албена 2010 (Тема 3)

• 64 516
  • 702
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Не се настройвайте предварително за кофти почивка. Вярвайте, че ще е хубава и тя наистина ще бъде такава.  Peace Предварителната положителна нагласа е поне 50% от доброто настроение. Останалото е относително и доста индивидуално. Зависи както от човека и очакванията му, така и от периода. Две поредни седмици на едно и също място може да бъдат различни от земята до небето. А и времето не е без значение. Като е лошо човек няма какво друго да прави, освен да виси в хотела, ресторанта, баровете. Тогава и най-дребните недостатъци му се виждат като огромни проблеми. Така че се усмихнете и очаквайте хубави преживявания. Пожелавам от сърце да са такива и да се върнете с усмихнати снимки и разкази. Hug

# 526
Как стои въпросът с подрискването тази година? Миналата година беше като печалба от тотото, ако не те хване дрисъкът в който и да е хотел...

Някой с по-сериозни последствия, ако си е правил изследвания разбрал ли е какво е точно (вирус, бактерии)?

(Тия алабала "морски вирус" и т.н. са нямам думи.. по-миналата година в Созопол като се посрахме, като се върнахме се наложиха и изследвания за адекватно лекуване и беше Еscheria coli, а причината е замърсяване с *** - тази бактерия живее в дебелото черво)

Някой знае ли в Албена отходните води къде се изливат? Ако е в морето както навсякъде, хотелите по-близо до мястото сигурно са по-рискови  Joy

# 527
  • Пловдив
Доколкото ми е известно, Албена е единственият бг курорт със собствена пречиствателна станция Peace.

# 528
Как стои въпросът с подрискването тази година? Миналата година беше като печалба от тотото, ако не те хване дрисъкът в който и да е хотел...

Някой с по-сериозни последствия, ако си е правил изследвания разбрал ли е какво е точно (вирус, бактерии)?

(Тия алабала "морски вирус" и т.н. са нямам думи.. по-миналата година в Созопол като се посрахме, като се върнахме се наложиха и изследвания за адекватно лекуване и беше Еscheria coli, а причината е замърсяване с *** - тази бактерия живее в дебелото черво)

Някой знае ли в Албена отходните води къде се изливат? Ако е в морето както навсякъде, хотелите по-близо до мястото сигурно са по-рискови  Joy
Миналата година имаш предвид в Албена или по принцип по Черноморието. Това е много важно уточнение. Защото ние имаме ужасни спомени от този характер, но не от Албена. Затова ми е много интересно там как стоят нещата.

# 529
  • Sofia
Тия алабала "морски вирус" и т.н. са нямам думи.. по-миналата година в Созопол като се посрахме, като се върнахме се наложиха и изследвания за адекватно лекуване и беше Еscheria coli, а причината е замърсяване с *** - тази бактерия живее в дебелото черво)
Joy

Нямам представа как е в момента на Албена, дано тази година няма екстри, че мисля да си пратя детето там.
Само искам да вметна /като дрисла  Mr. Green с история по родното Черноморие/, че с ешерихията сте ударили кьоравото направо Crazy. Знам, че не е смешно, но аз няколко поредни лета си умирах от чиста проба ентеровируси, които атакуват успешно най-вече деца и хора със проблемен стомах /с гастрити, напр./ или по-слаб имунитет.

Наистина ги има и т.нар. "морски" вируси, които са специалитет на местната флора, говорила съм с микробиолози по въпроса, че ги ловя безотказно Laughing
Проблемът е ешерихията е друг и много по-сериозен, обърнаха морето на л...к

# 530
  • София
Миналата година заведох децата на Албена със силно понижен имунитет - след прясно изкарана варицела - ситната беше на 14-тия ден от първата пъпка. Слава Богу, не лепнаха нищо, дори сополи, хем големия не излезе от водата, за разлика от мен и мъж ми - и двамата за първи път получихме слънчева алергия, особено при мен положението беше ужасно. Дано и тази година ситните не боледуват.

По този повод - ако някой страда от слънчева алергия, приемам предложения за подходящо "самолечение".

# 531
Миналата година имаш предвид в Албена или по принцип по Черноморието. Това е много важно уточнение. Защото ние имаме ужасни спомени от този характер, но не от Албена. Затова ми е много интересно там как стоят нещата.
Миналата година - в Албена. Посрахме се всички без изключение, а и коментарите във форума тогава бяха в тази посока, хората на тръгване пускаха молитви против дрисък Simple Smile Ние не чак толкова сериозно (като изключим че си купихме един голям пакет тоалетна хартия, че ни беше срам да искаме нова през час), но едно друго семейство мъжът почти не излезна от стаята, а с детето по спешност ходиха в медицинския център.
Не сме пили вода от чешмата, а ръцете си ги миехме по 100 пъти на ден и пак.. Явно някъде другаде е заразата. Освен бирата и соковете да ги разреждат с чешмяна вода.. Или от водата в морето и басейните. Понеже беше станал сериозен проблем, е имало проверка в ресторанта от РИОКОЗ и не са открили нищо (доколкото може да се вярва, на пръв поглед беше доста чист и приличен).
Някой беше написал тук, че може да е от басейните, защото детето влязло в басейна и се подрискало същия ден, може да е съвпадение. Ама щом румънците си плакнели джапанките в басейните, може пък това да е.  #2gunfire

# 532
Крис, разбирам, че в ресторанта е навалица и няма анимация Thinking
Също говарих по тел. и ми обясниха, че има анимация. А стаите как са, чисто ли е?
Много въпроси станаха, но наистина вече съм много объркана Blush

и аз  изрично питах по телефон за анимация има ли, отговориха ми "даааа, винаги сме  имали"  и то самата управителка,  просто  ми спестиха, това че  вечерното  шоу  за децата  е  в Ком  #Crazy
в стаите е  чисто, всеки ден минава камериерка, почистваше пода и  сменяше  хавлиите, ако сме хвърлили на пода такива

Панорама има ресторант, просто към  момента при положение, че Компас и Панорама са пълни на 100%  не схванах защо не е отворен  Rolling Eyes
затворен е и  бара до басейна за възрастни, който е  бил в Компас ще се сети за  какво  говоря
резервирах  в Компас  именно защото   съм почивала там 2  години и  винаги го  препоръчвах като  тих, спокоен, семеен дори пенсионерски  хотел, до тази  година, засякохме се с  група  араби-тийнейджъри, много  подобни като  възраст румънски  групички, шумни и  доста невъзпитани  ooooh!

# 533

По този повод - ако някой страда от слънчева алергия, приемам предложения за подходящо "самолечение".
И аз имах слънчева алергия преди няколко години.Още първия ден след излагане на слънце стана нещо страшно-остави обривите,ами и очите ми се подуха и бях направо като карикатура  Crazy
Аз ходих на лекар и ми предписваха там разни мазила и Кларитин за пиене като д-ра каза,когато реша пак да ходя на море седмица поне преди заминаването да пия Кларитина по схема,за да се натрупа в организма и при евентуална алергия да не ми се проявят така изразително симптомите.Освен това си купих слънцезащитен лосион на Юсерин,точно против слънчевви алергии и да ти кажа не ми се прояви повече алергията  Peace
На следващото лято не пих Кларитина изобщо(взех си го с мен за вс.случай),само се мажех с Юсерина,но при всяко излизане от водата,доста често.Така и до днес алергията не се появи повече (да не чуе дявола) Praynig
Миналато лято за първи път не си купих от специалното мазило,а рискувах с едно на Евелин и пак нямах проблем Peace
Не знам тогава до какво беше,но положението наистина ми беше сериозно.... Rolling Eyes щом на лекар отидох по собствено желание  Mr. Green
Вземи си от Юсерина-наистина е ефикасно  Peace И дано нямаш проблем тази година! Hug

# 534
  • София
Миналата година две наши приятелски сеемйства, по различно време и в различни хотели са хванали дрисъка в Албена. Даже едното детенце лежа и в Инфекциозна. Тази година нито едно от семействата няма да ходи в Албена.

# 535
  • В светлината на слънцето
Аааа, за ентеровируси само не ми споменавайте, че ние специално сме от тези с най-лоши спомени. ooooh! Ама наистина мноооого лоши. Малкият аха да бъде приет по спешност в болница. Нужни му бяха повече от две седмици, за да дойде на себе си. Беше загубил почти 40% от теглото си и бе на ръба (смъкна близо 5 кила при условие, че тежеше 12). Бях се зарекла кракът ми да не стъпи повече в Албена, ама нещо са разубедих. Те, тези вируси са малко като тука има-тука нема - въпрос на шанс е. А може тази година да са затегнали положението и да е по-добре. При всички случаи обаче ще пием пробиотици, защото повечето, на които им се разминаха тия гадории бяха взели превантивни мерки. То най-добре да не идва на главата изобщо, ама не пречи да се пробваш да укрепиш предварително организма. Thinking
Слънчевата алергия и нас ни мори, че сме всички с много бели кожи. Ама с адекватни лосиони и кремчета с възможно най-високия фактор се справяме засега. Виж, по-сериозно е положението с очите на сина ми. Той има светлочуствителни очи - нещо от което обичайно страдат светлооките и може би 1% от тъмнооките. Е, той се случи от въпросния 1%. Така че дойде ли лято се зареждаме с шапки с големи козирки и Опатанол (ако някой има проблем с очите това е най-доброто нещо). След година ще пробвам да включа в арсенала и качествени слънчеви очила, ама на този етап няма да ги търпи диването.

# 536
  • В.Търново
Това с ентеровирусите на морето доста ме притеснява.Една от причините отначало да се откажа от Албена беше тази.Като прочетох отзивите от миналата година...... ooooh!..се уплаших.С бебе ще сме и много ме е страх,а и баткото не е много голям-на 8г.Някои казват,а то бебето няма да яде от манджите на ресторанта,да ама нали се придава и по въздушно капков път тоя вирус... Rolling EyesА и аз съм си с по-слаб имунитет,че не знам какво ще правим тогава.С тая шведска маса всеки,ако вземе да се рови в храната и после да я връща в платото,ако не му хареса парчето...направо няма да си мълча или ако видя,че си мият чехлите и джапанките в детския басейн ще си отворя устата.То от мърльовщината на някои тръгват тия неща..,не се знае и персонала колко хигиеничен ще е...?Дано да няма издънки!Някой,ако си изпати тая година да споделя ,да назове и името на хотела!
lulumba,сподели какво може да се взема за всеки случай да се предпазим от такава напаст?

# 537
Мен само веднъж ме е хващал такъв вирус, бяхме в Долфин (св. К&Е), та последния ден от почивката ни почти нямаше вода в целия курорт заради голяма авария в главен водопровод някъде към Варна. Предполагам че е било занемарено миенето на чаши, чинии и т.н.
Мен ме хвана един ден след като се прибрахме, но явно там съм се заразила. След мен изкара и дъщеря ми, която не бяхме взимали с нас на морето, след нея и мъжа ми се зарази, а сина беше на почивката с нас, но не се разболя.
Въпрос на късмет е всичко. С нея влизахме и в болница, изследваха я, не бяха бактерии, а вирус.

# 538
Ентеровируси има навсякъде по морето и не само....Където има повече хора на едно място е нормално барзичко да пламват всякакви зарази.Ние преди 3години в Обзор се обзаведохме с нещо подобно-не бяхме на ОИ,не съм видяла някой да ми рови в чинията  Mr. Green но това с хигиената не можеш да го контролираш-и 5 пъти да си измиеш ръцете преди хранене,ако готвача днес не си ги е мил нито веднъж и ти направи салата......ефекта е нулев! Confused
Това е малко до късмет и имунна система  Peace Да пази Господ малките дечица,че за тях е най-опасно  Praynig На сестра ми детенцето преди 1 седмица лежа в болница от подобно нещо-не са били на море....пак си го хвана някъде  Sad
Добър пробиотик е Био Гайа- капки са-подходящи и за деца ,и за възрастни  Peace

# 539
  • В.Търново
Мерси за инфото за пробиотика! Hug
Тая напаст,вярно,можеш да я хванеш навсякъде,даже и както пише пенелопи,дори да си измиеш ръцете 100 пъти,ако готвацча е бил мърляв от към хигиена и всичко отива на вятъра! Sad

Общи условия

Активация на акаунт