Майчинството счетоводно - 31

• 36 070
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
kazaha mi 4e ot 550 bolni4ni sega vzimam 440 i posle ot tezi 440 6te vzimam 90% taka li e blagodarq predvaritelno

не,не е така
болничния не ти намалява обезщетението за бременност и раждане-от 45 дневния нататък ще взимаш колкото и сега болнични

# 556
Елфита ,значи ще вземеш майчинство до 410те дни колкото си взимала болничен преди това ,така ли! newsm78

# 557
  • Пловдив
Елфита ,значи ще вземеш майчинство до 410те дни колкото си взимала болничен преди това ,така ли! newsm78

когато си осигуряван на едно и също като pepsi_88 ,да

# 558

когато си осигуряван на едно и също като pepsi_88 ,да

А ако имаш прекъсване на болничните през бременността това ще се отрази ли на майчинството след това!?  bouquet

# 559
  • Пловдив
А ако имаш прекъсване на болничните през бременността това ще се отрази ли на майчинството след това!?  bouquet

няма да се отрази негативно
в някой случай даже положително

# 560
Здравейте,
изкам да попитам колко майченство ще получавам, като съм на два трудови договора.
Основния ми е 400 лв. на 8 часа, втория е 300лв. на 4 часа.
Двата ми трудови договора са от 3 години на зад.

# 561
  • София
Здравейте,

И аз имам питане, че този път съвсем се оплетох вече Simple Smile

Така - термина ми е на 25.12 - т.е. първия болничен трябва да ми е от 10.11 (45 дни преди термина)
До 01.03.2010 ме осигуряваха на минимум - 415 лв мисля
От 01.03.2010 ме осигуряват на таван - 2000 лв

Ако си взема болничен за м.9 и м.10 имайки 6 месеца назад осигуровки на тавана би трябвало да ми се изплаща 80 % от 2000 лв.

Въпросът ми е следния:
- ако ползвам тези болнични, но се водя на работа от 01.11 - до 10.11, когато ми се издава 1вия болничен за бременност и майчинство - как ще ми се изчисли майчинството? Тези 2 месеца, при положение, че не се застъпват с другия болничен влизат ли в осигурителния стаж - т.е. на тяхна база ще взимам ли за тях 90 % от 80% от 2000лв или за майчинството ще се смятат 12 месеца преди тези 2 месеца болничен - т.е. 90% от 6 м по 2000 и 6 по 415лв ????
Или да си седя на гъза до последно и да си взема 90 % от 8 по 2000 и 4м по 415 лв ? Simple Smile

Знам, че е много нахално, но ако е удобно да ми го разясните и в цифри как ще изглежда...много ще съм признателна   bouquet  bouquet  bouquet

# 562
  • Пловдив
Здравейте,
изкам да попитам колко майченство ще получавам, като съм на два трудови договора.
Основния ми е 400 лв. на 8 часа, втория е 300лв. на 4 часа.
Двата ми трудови договора са от 3 години на зад.

550 лв грубо

gia_fire ,можеш спокойно да вземеш болничен от септември до края,защото 6 м преди септември си била на 2000лв т.е болничните няма да ти се отразят.Базата е винаги една и съща ноември09-октомври10,независимо колко болнични си ползвала или с прекъсне ,или без прекъсване.За месеците в болничен ще ти се вземе не самия болничен,а сумата от която е изчислен т.е 2000 лв

# 563
Здравейте на всички Hug,имам въпрос който може би е задаван мнoгoкратно тук,но тъй като на мен всичко ми е пълна каша ще си питам направо Embarassed...
В момента съм на временен трудов договор които в края на авгус следва да стане постоянен.Бременна съм в 9 г.с. и след като договора ми стане постоянен ще изляза в болнични до края на бременността.В момента ме осигуряват на това което получавам-450.00лв.Нямам никаква представа какво трябва да получавам по време на болничния и след това когато съм в майчинство.Преди да започна тази работа не работех в продължение на 2 г.,а пък преди това имам 6 месеца осигуряване на мин.работна заплата.
Много ще съм благодарна ако някои ми разясни нещата... Thinking Praynig

# 564
  • Пловдив
Здравейте на всички Hug,имам въпрос който може би е задаван мнoгoкратно тук,но тъй като на мен всичко ми е пълна каша ще си питам направо Embarassed...
В момента съм на временен трудов договор които в края на авгус следва да стане постоянен.Бременна съм в 9 г.с. и след като договора ми стане постоянен ще изляза в болнични до края на бременността.В момента ме осигуряват на това което получавам-450.00лв.Нямам никаква представа какво трябва да получавам по време на болничния и след това когато съм в майчинство.Преди да започна тази работа не работех в продължение на 2 г.,а пък преди това имам 6 месеца осигуряване на мин.работна заплата.

не даваш никакво инфо
кога ти започва 45 дневния болничен преди термин
от кога си на тази работа

# 565
  • София
Elfita - благодаря много!  Hug  bouquet

# 566
Здравейте!

Детето ми на  07.07 навърши 2г. (термин 17.07). От 15.06 до 20.07 (вкл.) съм в болничен. Бременна съм с второ дете. Моля да ми отговорите на няколко въпроса:
Говорих с гинеколога да ми измести термина с една седмица, така че в базата да ми влезне изчисленията за януари - декември 2010г.

1. По времето когато съм била в отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст тези 240лв. като чиста сума ли ще ми се изчисляват или като брутна?
2. За времето, когато съм била в болничен база 240лв. като бруто ли ще се взема или чистата сума от болничния?
3. Влизат ли в изчисленията и 50% от 240лв. за времето, когато съм била в болничен?
4. До кога се изплащат тези 50% от 240лв. - до 07.07 или до 17.07? Защото в нашето счетоводство като пусках молба за отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст пишеше, че трябва да се върна на работа на 18.07.

# 567
  • Пловдив

1. По времето когато съм била в отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст тези 240лв. като чиста сума ли ще ми се изчисляват или като брутна?-240 лв се взима и за бруто и за нето
2. За времето, когато съм била в болничен база 240лв. като бруто ли ще се взема или чистата сума от болничния? -по време на болничните не се взима самия болничен,а сумата от която е изчислен т.е 240 лв
3. Влизат ли в изчисленията и 50% от 240лв. за времето, когато съм била в болничен?-не,не влизат
4. До кога се изплащат тези 50% от 240лв. - до 07.07 или до 17.07? Защото в нашето счетоводство като пусках молба за отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст пишеше, че трябва да се върна на работа на 18.07.-до 17 юли

# 568

не даваш никакво инфо
кога ти започва 45 дневния болничен преди термин
от кога си на тази работа

EmbarassedЗначи на 07.01.2011 трябва да започне 45-дневния,а на настоящата ми работа започнах на 01.03 тази година.Термина ми е на 20.02.2011

От 01.01.2007 до 30.07.2007 работих на минимална заплата след което до 01.03.2011 не съм работила никъде.

# 569
Благодаря, Elfita!

Общи условия

Активация на акаунт