Майчинството счетоводно - 31

• 35 730
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,бих искала да попитам дали при прекъсване на отпуска за отглеждане на дете до 2 години и връщане на работа на 4-часов работен ден имам право на120 лв.обещетение .Благодаря предварително.
Да, имаш право.

# 706
Благодаря Viva 123,продължавам с въпросите.Детето тръгва на ясла на 02.08 аз напускам старата си работа на същата дата и от следващия ден постъпвам на нова.Приложение 12 го подава старата ми фирма в 3-дневен срок,нали така?Вероятно новата фирма трябва да подаде приложение 4 и ако да в какъв срок?

# 707
Моля ви за помощ Praynig
Трябва да проверя стари невнесени здравни осигуровки,но като вляза в сайта на НАП излиза,че лицето е с непрекъснати здравни осигуровки,защото вече работи на трудов договор.
Има ли начин да се проверят задълженията в интернет?

# 708
Здравейте и от мен,термина ми според последна менструация е 01.02.2011 г. , а 45 дни болничен преди раждане се падат от 18.12. Може ли да ми кажете какъв ще е периода въз основа на който ще ми се изчислява майчинството и ако си взема болничен примерно от 01.10.2010 това ще се отрази ли на изчисляването на майчинството?
Благодаря много предварително за отговора Grinning

# 709
Момичета моля за помощ.
Смути ме нещо, което прочетох  тук миналата седмица.
Та въпросът ми е следния.
На трудов договор на 8 часа съм, сключих още един (фиктивен) на 4 часа, като там си плащам аз осигуровките.
Разбрах, че това е възможно, но нещо ми се мерна, че не трябва да се надвишават определени часове(работни) за седмица.
Колко бяха те(часовете), че не мога да го открия сега назад в темата (не помня на коя страница беше) и какво се случва в моя случай, че май се надвишават допустимите. newsm78

# 710
Благодаря Viva 123,продължавам с въпросите.Детето тръгва на ясла на 02.08 аз напускам старата си работа на същата дата и от следващия ден постъпвам на нова.Приложение 12 го подава старата ми фирма в 3-дневен срокти го попълваш и го представяш в старата фирма, а тя в НОИ,нали така?Вероятно новата фирма трябва да подаде приложение 4 и ако да в какъв срок?да, когато внесе осигуровки и данни за м. Август

# 711
Viva123,мерси,обичам да съм подготвена предварително,ти много ми помогна много.

# 712
  • Пловдив
Здравейте и от мен,термина ми според последна менструация е 01.02.2011 г. , а 45 дни болничен преди раждане се падат от 18.12. Може ли да ми кажете какъв ще е периода въз основа на който ще ми се изчислява майчинството и ако си взема болничен примерно от 01.10.2010 това ще се отрази ли на изчисляването на майчинството?
Благодаря много предварително за отговора Grinning

базата ти е декември 09-ноември 10
болничен от 1 октомври няма да ти се отрази,ако 6 м назад си осигурена на едно и също

Бенджолина ,един 8 часов и един 4 часов дог е съвсем допустимо

.Ако си пусна платен отпуск за няколко дена,ще окаже ли някакво влияние на размера на майчинството?Или какво бихте ме посъветвали да няправя в този случай.Предварително благодаря  bouquet

да,пусни си платен отпуск-няма да се отрази зле на обезщетението ти

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 21:32 от Elfita

# 713

Бенджолина ,един 8 часов и един 4 часов дог е съвсем допустимо

Значи не е необходимо да подписвам писмено документ, че съм съгласна на повече от 48 часова раб. седмица  newsm78

# 714
Питам: има ли право бащата да ползва отпуск по майчинство, вместо майката, преди изтичането на първата година (примерно, след 4-тия или след 6-тия месец) и какви пари има право да получава през това време? Какви документи са необходими за прехвърляне на майчинството от майката на бащата?

# 715
и аз ще питам, че не мога да смогна да изчета всички теми

бременна съм в 4 месец. Преди 2 седмици излязох в болничен с идеята малко да си почина, а и по този начин, представяйки болничен лист един вид ги уведомих, че съм бременна и не съм много сигурна, ,но мисля че нямат право да ме съкращават и уволняват. Всъщност не съм много сигурна дали не могата да ме съкратят- държавен служител съм, но не ми е изтекла 1та година изпитателен срок. А ако съм в болничен и на изпитателен срок могат ли да ме съкратят?

и тъй като болничния ми изтича след 2 седмици съм в голяма чуденка дали да го продължа или да се върна на работа за още 2-3 месеца, защото не си е работа човек да стои вкъщи.

не съм много сигурна с оглед на бъдещото майчинство кое е по-добре и въобще има ли някакво значение newsm78
според вас кое е по-добре да си продължа болничния или няма значение ако се върна и примерно след 2 месеца пак изляза в болничен.
иначе съм държавен служител и ме осигуряват на реалната заплата, а болничния ми го изплащат на около 80 %
с какъв специалист трябва да се консултирам - със счетоводител ли - по тези въпроси

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 11:43 от look_at_me

# 716
  • Майничка
...според вас кое е по-добре да си продължа болничния или няма значение ако се върна и примерно след 2 месеца пак изляза в болничен. ...Ако последните 6м. заплатата ви не е променяна - все едно е.

Как мога да се сдобия с този персонален идентификационен код, който ми искат в сайта на нои Само лично и на място в НОИ (централата за София или регионалната дирекция - за другите градове). Работа за 2мин., без чакането. Laughing

Питам: има ли право бащата да ползва отпуск по майчинство, вместо майката, преди изтичането на първата година (примерно, след 4-тия или след 6-тия месец) и какви пари има право да получава през това време? Какви документи са необходими за прехвърляне на майчинството от майката на бащата?

Да, след 6-ия месец.

# 717
  • София
Здравейте, да ви попитам: по време на първата година майчинство се наптрупва 1 месец отпуска, нали? Ако случайно след това те уволнят - са длъжни да ти го изплатят, нали?

# 718
да,пусни си платен отпуск-няма да се отрази зле на обезщетението ти
[/quote]

Огромно благодаря,Elfita  bouquet

# 719
  • София-Младост
Здравейте, да ви попитам: по време на първата година майчинство се наптрупва 1 месец отпуска, нали? Ако случайно след това те уволнят - са длъжни да ти го изплатят, нали?
При прекратяване на трудово правоотношение неизползваният платен отпуск се заплаща.

Общи условия

Активация на акаунт