Майчинството счетоводно - 31

• 36 189
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София-Младост
Привет случая е следният няма работа и ще трябва да напусна. Но ако го направя и детето е на ясла няма да ми плащат 120лв майчинство аз съм сама и докато си търся работа ми е жизнено важно. Та сега мисля различни неща дали ако се върна и ме пуснат в неплатена отпуска веднага ще ми се превеждат 120лв и колок осигуровки трябва да се плащат. И така ще имам опция докато намеря нещо. Или да ме преназначат на минимална заплата докато намеря нещо. \имам платена отпуска ама не могат да ми я дадат ще ми се издължават по етапно. За тях работя 13 години та мога да се разбера ама незнам какво  по изгодно и как да го направя. Ще съм благодарна за всяка помощ.
Може да ползваш неплатен и ще получаваш 50% обезщетение. Плаща се само здравна вноска.

# 346
здравейте искам да ви попитам при излизане в майчинство трябва ли да ми е постоянен трудовият договор и ако е фиктивен след това работодателят обременен ли е с нещо.

# 347
  • Пловдив
здравейте искам да ви попитам при излизане в майчинство трябва ли да ми е постоянен трудовият договор и ако е фиктивен след това работодателят обременен ли е с нещо.

може и да в срок на изпитване договора
по време на майчинството работодателят плаща всеки месец здравна осигуровка /20,16 лв за 2010 г/.но тъй като си фиктивно ще я плащаш ти

# 348
благодаря много.

# 349
Здравейте, искам да ви помоля за съвет.
През август дъщеря ми навършва 2 г. - т.е изтича ми платеното майчинство, от фирмата ми ме уведомиха, че не мога да се върна на работа- офиса в който работех е закрит. Посъветвайте ме как е най-изгодно за мен да ми се прекрати трудовото правоотношение, за да мога да се регистрирам на борсата докато си търся нова работа. Благодаря предварително!!!

# 350
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви помоля за съвет.
През август дъщеря ми навършва 2 г. - т.е изтича ми платеното майчинство, от фирмата ми ме уведомиха, че не мога да се върна на работа- офиса в който работех е закрит. Посъветвайте ме как е най-изгодно за мен да ми се прекрати трудовото правоотношение, за да мога да се регистрирам на борсата докато си търся нова работа. Благодаря предварително!!!

най-изгодно е да те съкратят,а не по взаимно съгласие
това,че офиса,в който си работила е закрит нищо не значи-може да се върнеш в друг офис
вече ако нямат друг офис в твоя град,а ти не искаш да се местиш трябва да напуснеш

# 351
Здрашейте! Искам да попитам за следната ситуация - на 28,06 детето ми навърши една годинка, но счетоводителката нищо не ми каза и аз не подадох нищо. На 04,07 отидох да си изтегля майюинстшото и се оказа че има 206 лв вместо 240. След тоша проверих и разбрах че трябва да подам документи, но незнам какви и в какъв срок? Мове ли да ми обясните това, както и да ми кавете сега като съм закъсняла ще има ли проблем с майчинството.
Благодаря Ви много !!!

# 352
  • Бургас
Здравейте,
месец след като детето ми направи 1 год. се върнах официално на работа(юни), днес от работата ми съобщиха, че по закон били задължени да ми изплатят платената отпуска още сега, предварително, а не когато реално ще си я взема и един вид тогава ще бъда неплатена, защото вече ще са ми я били изплатили...  Shocked Rolling Eyes Дано го обясних максимално ясно, има ли нещо такова, вярно ли е това? Имам проблеми с работодателите откакто се върнах на работа официално и не зная дали не ми въртят някакви номера...  Rolling Eyes
Благодаря ви.

# 353
  • Пловдив
Здрашейте! Искам да попитам за следната ситуация - на 28,06 детето ми навърши една годинка, но счетоводителката нищо не ми каза и аз не подадох нищо. На 04,07 отидох да си изтегля майюинстшото и се оказа че има 206 лв вместо 240. След тоша проверих и разбрах че трябва да подам документи, но незнам какви и в какъв срок? Мове ли да ми обясните това, както и да ми кавете сега като съм закъсняла ще има ли проблем с майчинството.
Благодаря Ви много !!!

подаваш док сега при счети-няма да имаш проблем освен,че ще ти забавят парите

Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни броят се от началото на 45 дневния болничен

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук http://www.bgstuff.net/content/view/1296/523/

2. Копие от акта за раждане на детето

3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете

4.Молба за отпуск до работодателят-свободен текст

5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна,само ако ти я поискат

Ето един примерен текст за заявлението:

З А Я В Л Е Н И Е

От ................................., ЕГН: ................. , на длъжност .....................

На основание чл.164, ал.1. КТ и чл.46, ал.1, НРВПО,

Заявявам, че ще ползвам отпуск за отглеждане дете до 2г., считано от ............... до .............. г.

Прилагам:
1. Декларация по чл.46, ал.1 НРВПО за обстоятелствата, свързани с правото ми да ползвам отпуска
2. Акт за раждане на детето. – за справка

С уважение:

..........................

Дата: ................
гр. Пловдив

Ето и молбата за отпуск до работодателя

До Изпълнителния Директор
                                                                          на фирма ………………

М О Л Б А-ЗАЯВЛЕНИЕ

От  …………………………………………………………………………………………..
/трите имена на служителя/
на длъжност  ……………………………………., отдел …………………….., дирекция ………………..   /длъжност и място на работа/

Уважаеми Господин ………………,

Моля да ми бъде разрешено да ползвам :
отпуск според чл. 164, ал. 1 от КТ за отглеждане на дете до 2 г. възраст
за детето ми ...
                      /трите имена на детето/
родено на ......................................, в размер на ......................................... календарни
дни за периода от ............................ г. до ............................... г. включително.

Декларирам, че детето ми не е настанено в детско заведение и не съм прехвърлила правото си на отпуск за отглеждане на дете на друг правоимащ член на семейството ми.   

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение:
гр.  ..................                          /................................./

Ето я и декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските

Долуподписаната ……………………………………………………………… с ЕГН ………………..……… с постоянен адрес : ……………………………… л.карта № ……………………… , издадена на …….……….... от ……………….
на длъжност ………………………………….

ДЕКЛАРИРАМ

1. Детето ми, ……………….,родено на …….………... г., с ЕГН ……….……………. не е настанено в детско заведение.
2. Не съм дала съгласието си платения отпуск за отглеждане на дете по чл.164, ал.1 от Кодекса на труда да се ползва от бащата /осиновителя/ или от някой от моите или неговите родители,работещи по трудово правоотношение, съгласно чл.164, ал.3 от Кодекса на труда.
3. Детето ми не се отглежда от безработно лице по програмата в „Подкрепа на майчинството”.

Известна ми е предвидената по чл.313 от Наказателния кодекс отговорност за деклариране на неверни данни.

дата: ………………….                                                                     ДЕКЛАРАТОР: ............

град:Пловдив

ben78 ,платена отпуска се изплаща,без да се ползва реално при прекратяване на договора.това което са ти предложили е странно

# 354
  • Бургас
ben78 ,платена отпуска се изплаща,без да се ползва реално при прекратяване на договора.това което са ти предложили е странно

Да, забравих да спомена и този факт, накарахаме да преподпиша договора при нови условия, явно заради това  Blush И все пак, те твърдят че, това са бъдещите пари от платения отпуск, които би трябвало да получа август и поради тази причина тогава няма да получа нищо.

Благодаря за отговора.   bouquet

# 355
  • В полите на Пирин планина

Да, забравих да спомена и този факт, накарахаме да преподпиша договора при нови условия, явно заради това  Blush И все пак, те твърдят че, това са бъдещите пари от платения отпуск, които би трябвало да получа август и поради тази причина тогава няма да получа нищо.

Благодаря за отговора.   bouquet

Ако си сключила нов трудов договор, то имаш право на отпуск по него пропорционално на отработеното време.

# 356
здравейте,

изтичат моите 2 години платено майчинство... няма да се връщам на работа, има ли значение в каква последователност ползвам полагаемите ми се платен и съответно неплатен отпуск? кой вариант е по-добър? каква е продължителността на полагаемите платен и неплатен отпуск?

благодаря предварително  Hug

# 357
Има ли право прекият началник да откаже на баща 15-те дни отпуск при раждане на дете?

здравейте,

изтичат моите 2 години платено майчинство... няма да се връщам на работа, има ли значение в каква последователност ползвам полагаемите ми се платен и съответно неплатен отпуск? кой вариант е по-добър? каква е продължителността на полагаемите платен и неплатен отпуск?

благодаря предварително  Hug

Няма значение кой от двата ще ползваш първо, платеният ти е според натрупания през годините ( до 2011 май трябва да се изчисти за предишните години) , неплатеният е в размер на 6 месеца за гледане на дете до 8г.

# 358
Момичета,въпроса не  емай за тука ,но само да попитам.Здравните осигуровки за тази година са 20.16лв,а за миналата кола бяха  newsm78 ,че имам да плашам 3 месеца!А ми се иска поне здравните да си внеса!
Благодаря  Hug

# 359
  • София-Младост
Момичета,въпроса не  емай за тука ,но само да попитам.Здравните осигуровки за тази година са 20.16лв,а за миналата кола бяха  newsm78 ,че имам да плашам 3 месеца!А ми се иска поне здравните да си внеса!
Благодаря  Hug
10.40

Общи условия

Активация на акаунт